Ιστιοσανίδες drones

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2021 13:45

Μπορεί στο μυαλό όλων η λέξη drone να είναι συνδυασμένη με κάποιο αυτόνομο ιπτάμενο όχημα, αλλά drones διασχίζoυν τον Ειρηνικό Ωκεανό σε ερευνητικές αποστολές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Τα Saildrones είναι ιστιοσανίδες μήκους

περίπου 8 μέτρων που κινούνται με ηλιακή και αιολική ενέργεια. Διαθέτουν μια σειρά από αισθητήρες, ραντάρ και υψηλής ανάλυση κάμερες εξοπλισμό με τον οποίο χαρτογραφούν τον βυθό των θαλασσών, συλλέγουν μετεωρολογικά δεδομένα, συλλέγουν δεδομένα για τα ωκεάνια ρεύματα, τους ανέμους, την ηλιακή ακτινοβολία, τη θερμοκρασία, την υγρασία, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και επίσης κάνουν μετρήσεις των πληθυσμών των ψαριών και διαφόρων θαλάσσιων ειδών.
Τα Saildrones κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Alameda και έχει ενσωματώσει σε αυτά τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να κινούνται μόνα τους μέσα στις θάλασσες πραγματοποιώντας τις αποστολές τους χωρίς καμία ανθρώπινη βοήθεια ή παρέμβαση. Μπορούν να κινούνται αυτόνομα στον ωκεανό και να κάνουν τις εργασίες τους χωρίς να παρέμβει ο άνθρωπος για διάστημα πολλών μηνών.
Το γεγονός ότι μπορούν να κινούνται χωρίς προβλήματα και σε ακραία περιβάλλοντα όπως αυτά των αρκτικών περιοχών καθιστά αυτά τα drones πολύτιμα τόσο από την άποψη του περιορισμού των κινδύνων μιας επανδρωμένης ερευνητικής αποστολής σε τέτοιες περιοχές όσο και της μείωσης του κόστους τέτοιων αποστολών. Οι ερευνητές μπορούν να παρακολουθούν online και σε πραγματικό χρόνο τα περίπου 100 Saildrones που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στις θάλασσες. Έχουν μάλιστα άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που συλλέγουν και βλέπουν τις εικόνες που καταγράφουν τα drones τη στιγμή που τις καταγράφουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass