Νέο αυτόνομο ηλιακό αεροσκάφος

ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 90 ΗΜΕΡΕΣ

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2021 14:20

Ξεκίνησε τις δοκιμαστικές πτήσεις το νέο ηλιακό αεροσκάφος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.


Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό συνεργάζεται με την εταιρεία Skydweller Aero για την δημιουργία ενός αυτόνομου αεροσκάφους που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια και θα μπορεί να βρίσκεται συνεχώς στον αέρα για ενενήντα μέρες. Το σκάφος που έχει λάβει προσωρινά την ονομασία της εταιρείας (Skydweller) βασίζεται στην τεχνολογία του Solar Impulse 2, ενός αυτόνομου αεροσκάφους που μπορούσε να παραμένει στον αέρα για χρονικό διάστημα 120 ωρών.
Σε σχέση με το Solar Impulse 2 το Skydweller δεν διαθέτει κοκπιτ, απόφαση που πήραν οι κατασκευαστές ώστε να αυξήσουν τον χώρο εξοπλισμού και ωφέλιμου φορτίου που θα αυξάνουν τις πτητικές δυνατότητες του σκάφους. Το αεροσκάφος θα διαθέτει συνολικό άνοιγμα φτερών 80 μέτρων. Τα φτερά θα είναι καλυμμένα με φωτοβολταϊκά πάνελ αλλά στο σκάφος θα υπάρχει και μια δεύτερη πηγή καυσίμων με κυψέλες υδρογόνου. To σκάφος θα κινείται με 185 χλμ./ώρα σε ύψος 15 χιλιάδων μέτρων.
«Αρχικά θα δοκιμάσουμε την αυτόνομη πτητική ικανότητα του αεροσκάφους, στην συνέχεια θα δούμε την αυτόνομη διαδικασία απογείωσης και προσγείωσης και αν όλα πάνε καλά θα δοκιμάσουμε την αντοχή του και τον στόχο των 90 ημερών συνεχούς πτήσης» αναφέρει ο Ρόμπερτ Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Skydweller Aero.
Το σκάφος προορίζεται κατά κύριο λόγο για να αναλαμβάνει αποστολές παρακολούθησης και καταγραφής δεδομένων αντίπαλων στόχων αλλά θα μπορεί να μεταφέρει και περίπου 800 κιλά φορτίου το οποίο θα προωθεί όπου είναι απαραίτητο όχι μόνο σε στρατιωτικές μονάδες αλλά πιθανώς και σε περιπτώσεις κάποιας φυσικής ή άλλης καταστροφής σε σημεία που είναι δύσκολο να φτάσει βοήθεια με άλλο τρόπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass