VIRGIN HYPERLOOP

Νέο concept για κάψουλες μεταφοράς

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΙΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΧΛΜ/ΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΕΝΟΥ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2021 18:01

Η Virgin Hyperloop παρουσίασε ένα βίντεο με τα σχέδιά της για κάψουλες επιβατών (passenger pods) που χρησιμοποιούν μαγνητική αιώρηση για να κινούνται με πάνω από 1.000 χλμ/ ώρα μέσα σε σήραγγες υπό συνθήκες σχεδόν κενού.


Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, αντί να συνδέονται για να σχηματίζουν τρένο, οι κάψουλες θα ταξιδεύουν σε κονβόι, θα μπορούν να φεύγουν και να μπαίνουν σε στατικές διαδρομές μεμονωμένα, σαν τα αυτοκίνητα σε έναν αυτοκινητόδρομο. Σημειώνεται πως πέρυσι η Virgin Hyperloop ολοκλήρωσε το πρώτο της επανδρωμένο ταξίδι σε δοκιμαστική διαδρομή, φτάνοντας ταχύτητες 170 χλμ/ ώρα.
Ωστόσο, δεν απουσιάζουν οι κριτικές: Ο Γκάρεθ Ντένις, μηχανικός σιδηροδρόμων και συγγραφέας, έγραψε στο Twitter πως ήταν ένα «φανταχτερό βίντεο το οποίο λέει πως “όλα δουλεύουν και είναι θαυμάσια” με τίποτα περισσότερο από κάποια CGI και ένα γιγαντιαίο πρόσωπο».
Όπως είπε στο BBC News, το όραμα της μεταφοράς δεκάδων χιλιάδων επιβατών την ώρα ανά κατεύθυνση θα απαιτούσε χίλιες και άνω κάψουλες, που ταξιδεύουν κάθε ώρα – ή μία κάθε τρία δευτερόλεπτα. Το BBC έθεσε αυτό το ερώτημα στη Virgin Hyperloop, η οποία απάντησε πως το ερώτημα αυτό είναι στην «καρδιά» αυτού που κάνει το σύστημα hyperloop διαφορετικό, καθώς αντί για τρένα που έχουν βαγόνια συνδεδεμένα μεταξύ τους για τη μετακίνηση μεγάλων ομάδων ανθρώπων, οι κάψουλες αυτές είναι ψηφιακά συνδεδεμένες μεταξύ τους, σαν κονβόι φορτηγών σε ένα δρόμο.
«Το convoying επιτρέπει στο σύστημά μας να παρέψει on-demand ευκολία και direct-to-destination εξυπηρέτηση αυτοκινήτων, επιτυγχάνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα των τρένων».
Η Virgin Hyperloop λέει πως οι κάψουλές της θα έχουν «μηδενικές απευθείας εκπομπές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass