Τα σπίτια μας θα μετατραπούν σε... φορτιστές ηλεκτρονικών συσκευών

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2021 16:45

Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί η προσπάθεια ανάπτυξης τεχνολογιών ασύρματης φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών. Έχουν παρουσιαστεί κάποια συστήματα ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων, αλλά εκτός των ζητημάτων του ρυθμού φόρτισης το βασικότερο

πρόβλημα είναι μέχρι στιγμής ότι οι συσκευές πρέπει να είναι πολύ κοντά στις βάσεις φόρτισης.
Έτσι περιορίζεται πολύ η αυτονομία κινήσεων του κατόχου της συσκευής μέσα στον χώρο που υπάρχει το ασύρματο σύστημα φόρτισης και επί της ουσίας στο μόνο που διευκολύνεται κάποιος είναι να μη χρειάζεται τον συμβατικό φορτιστή με το καλώδιο και να μην αγχώνεται σε περίπτωση που δεν τον έχει μαζί του.
Με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature Electronics» ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο παρουσιάζουν μια τεχνολογία που ανέπτυξαν με την οποία μετατρέπεται ένα ολόκληρο δωμάτιο σε βάση ασύρματης φόρτισης. Το σύστημα βασίζεται σε αγώγιμες επιφάνειες που τοποθετούνται μέσα στους τοίχους ενός δωματίου ή οποιουδήποτε χώρου. Με το σύστημα αυτό ολόκληρος ο χώρος μπορεί να φορτίζει ασύρματα διαφόρων ειδών συσκευές που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το σύστημα αυτό μπορεί να φορτίζει από ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μέχρι κινητά τηλέφωνα ανεξαρτήτως του που βρίσκονται οι συσκευές αυτές μέσα στον χώρο.
Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα δωμάτιο 3x3x2 μέτρα, το οποίο ενσωματώνει το σύστημά τους και όπως αναφέρουν επετεύχθη η φόρτιση κινητών τηλεφώνων, αλλά και πολλών ακόμα αντικειμένων, όπως λαμπτήρες, ανεμιστήρες κ.ά. Μάλιστα οι συσκευές και τα αντικείμενα φορτίζονταν ακόμη και αν κάποιος τα είχε στα χέρια του και κινούνταν μέσα στο δωμάτιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass