Νέα drones-εμπρηστές

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2021 20:57

Είναι γνωστό ότι η Αυστραλία πλήττεται διαχρονικά από μεγάλες πυρκαγιές για διαφόρους λόγους.
Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία ειδικά στις μεγάλων εκτάσεων περιοχές με θάμνους έχουν εποχιακό χαρακτήρα.


Τα τελευταία χρόνια όμως η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει την εκδήλωση τρομερών σε ισχύ και έκταση πυρκαγιών στη νησιωτική ήπειρο. Η πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή Βικτόρια που βρίσκεται 640 χλμ. δυτικά από την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, την Κανμπέρα, δοκιμάζει μια νέα μέθοδο για να μπαίνει φρένο στην επέκταση μιας πυρκαγιάς που έχει ήδη εκδηλωθεί.
Ειδικά σχεδιασμένα για τη συγκεκριμένη αποστολή drones πετούν εκεί που βρίσκεται σε εξέλιξη μια πυρκαγιά, πηγαίνουν σε επιλεγμένα σημεία της συγκεκριμένης περιοχής και βάζουν εκεί νέες φωτιές. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται παράδοξο αλλά στην πραγματικότητα αν αυτές οι φωτιές μπουν στα σωστά σημεία θα δημιουργηθούν εκεί αντιπυρικές ζώνες που θα εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Η ιδέα πίσω από αυτήν την πρακτική είναι ότι η ελεγχόμενη φωτιά θα κάψει την καύσιμη ύλη έτσι ώστε όταν φτάσει εκεί η πυρκαγιά να μη βρει νέα «καύσιμα» για να συνεχίσει την πορεία της.
Εκτός από το να βάζουν πυρκαγιές οι πυροσβέστες στη Βικτόρια χρησιμοποιούν αυτά τα νέα drones και για να παρακολουθούν τις μεγάλες πυρκαγιές από αέρος. Τα συγκεκριμένα drones δεν έχουν απλές βιντεοκάμερες όπως τα υπόλοιπα αλλά θερμικές κάμερες που δείχνουν τις διαφοροποιήσεις και μεταβολές που συμβαίνουν στη θερμοκρασία.
Οι Αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν ένα ποσό 42 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά νέου προηγμένου εξοπλισμού για την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία συμπεριλαμβάνοντας την αγορά των drones-εμπρηστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass