Λέιζερ εναντίον drones και υπερηχητικών πυραύλων

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2021 16:10

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια νέα κούρσα εξοπλισμών με… θέα το Διάστημα. Οι στρατιωτικές υπερδυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα) αναπτύσσουν υπερηχητικούς πυραύλους που θα βγαίνουν από τη γήινη ατμόσφαιρα και θα πλήττουν στόχους γρήγορα, σφοδρά και κυρίως χωρίς να

είναι εύκολος ο εντοπισμός και ακολούθως η αντιμετώπιση τους. Αν και όλες αυτές οι προσπάθειες καλύπτονται από πέπλο μυστικότητας έχει γίνει γνωστό ότι Ρωσία και Κίνα βρίσκονται πιο μπροστά από τις ΗΠΑ οι οποίες για διαφόρους λόγους καθυστέρησαν σημαντικά να ξεκινήσουν τις έρευνες σε αυτόν τον τομέα.
Ο αμερικανικός στρατός έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα να σχεδιάζει τα δικά του υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα ενώ όπως φαίνεται προσπαθεί να αποκτήσει και αμυντικά μέσα. Στο πλαίσιο αυτό ο αμερικανικός στρατός παρήγγειλε έναν μηχανισμό που χρησιμοποιεί λέιζερ για να εξουδετερώσει υπερηχητικούς πυραύλους αλλά και drones. Τον μηχανισμό αυτόν που ονομάζεται Distributed Gain High Energy Laser Weapon System αναπτύσσει η Boeing σε συνεργασία με την εταιρεία General Atomics.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να παραγγείλει αυτόν τον μηχανισμό μετά από την είδηση που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι για πετυχημένη δοκιμή ενός υπερηχητικού πυραύλου από την Κίνα. Αν και το Πεκίνο επισήμως διέψευσε ότι έγινε τέτοια δοκιμή, ο αμερικανικός στρατός θεώρησε ότι πρέπει να αποκτήσει άμεσα ένα νέο αμυντικό όπλο ενάντια τόσο στους νέας γενιάς πυραύλους όσο και στα drones που επίσης μπορούν να αποτελέσουν πολύ αποτελεσματικά και δύσκολα ανιχνεύσιμα και αντιμετωπίσιμα οπλικά συστήματα. Ο μηχανισμός αυτός θα είναι ένα λέιζερ ισχύος 300 Kilowatt που θα τοποθετείται σε κάποιο όχημα και θα μπορεί να εξουδετερώνει διαφόρους στόχους κάθε μεγέθους και δυνατοτήτων από μικρά drones μέχρι αεροσκάφη αλλά και υπερηχητικούς πυραύλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass