Νέος τύπος «πράσινων» συνθετικών καυσίμων

ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ UL91 ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2021 9:00

Η Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας (RAF) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει

έναν νέο τύπο συνθετικών καυσίμων και μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση μιας δοκιμαστικής πτήσης ενός αεροσκάφους της με αυτά τα καύσιμα, η RAF μπήκε στον κατάλογο των Ρεκόρ Γκίνες αφού είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται πτήση με 100% συνθετικό καύσιμο. Τα καύσιμα αυτά αποτελούνται από υδρογόνο που έχει εξαχθεί από το νερό και από άνθρακα που έχει εξαχθεί από το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Μάλιστα, για την όλη διαδικασία παραγωγής αυτών των καυσίμων χρησιμοποιήθηκαν μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα καύσιμα που έχουν την κωδική ονομασία UL91 δημιούργησε η εταιρεία Zero Petroleum που εδρεύει στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Αμύνης της Βρετανίας αυτή η νέα μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία καυσίμων που θα αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα στα αεροσκάφη χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποια μετατροπή στις μηχανές τους.
Αν και η RAF εξετάζει το ενδεχόμενο της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας ή ενέργειας από υδρογόνο για τα αεροσκάφη υψηλής απόδοσης απαιτούνται υγρά καύσιμα και αυτά τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να πετύχουν τον στόχο της υψηλής απόδοσης, αλλά και της φιλικότητας στο περιβάλλον.
Η RAF έχει ανακοινώσει ότι θέλει σε εύλογο χρονικό διάστημα τα αεροσκάφη της να παράγουν τη μικρότερη δυνατή μόλυνση στην ατμόσφαιρα ει δυνατόν και μηδενική.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass