Ενα τετραθέσιο αερο-ταξί

ΤΟ «AEROMOBIL’S AM NEXT» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ 2027

Δημοσίευση: 03 Απρ 2022 17:25

Η σλοβακική εταιρεία AeroMobil παρουσίασε ένα όχημα, το οποίο αναφέρει ως το πρώτο τετραθέσιο «ιπτάμενο ταξί» στον κόσμο. Το AeroMobil’s AM NEXT μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και σύμφωνα με την εταιρεία θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του το 2027.

Πρόκειται για ένα υβρίδιο αυτοκινήτου και αεροσκάφους που μπορεί να μετατρέπεται από επίγειο σε ιπτάμενο όχημα σε 180 δευτερόλεπτα.
Το όχημα λειτουργώντας ως ιπτάμενο ταξί θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες σε αποστάσεις 160 έως 800 χλμ. Στη διάρκεια της πτήσης οι επιβάτες θα μπορούν καθισμένοι στα αναπαυτικά τους καθίσματα να εργαστούν, να ξεκουραστούν, να απολαύσουν τη θέα και να ψυχαγωγηθούν παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή βλέποντας κάποια βίντεο.
Το AM NEXT είναι μια εξέλιξη του ιπτάμενου αυτοκινήτου AeroMobil’s 4.0, που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση στο Παρίσι το 2017. Εκείνο το όχημα ήταν διθέσιο και η τιμή του για να το αποκτήσει κάποιος ήταν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να διαθέτει και άδεια πιλότου αν ήθελε να το χρησιμοποιήσει και ως ιπτάμενο όχημα.
Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάποια τιμή για το νέο της όχημα, είτε για την απόκτηση του οχήματος είτε για να πάρει θέση ως επιβάτης σε μια πτήση. Η AeroMobil εκτιμά ότι η αγορά ιπτάμενων ταξί είναι ιδιαίτερα ανερχόμενη και μέσα στην επόμενη πενταετία μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα έχει έναν κύκλο εργασιών της τάξης των 70 δισ. δολαρίων. Να σημειωθεί πάντως ότι μπορεί η AeroMobil να κάνει λόγο για το πρώτο τετραθέσιο ιπτάμενο ταξί, αλλά πολλές κυρίως νεοφυείς εταιρείες κατασκευάζουν είτε υβριδικά οχήματα που θα λειτουργούν ως αυτοκίνητα, αλλά και ως αεροσκάφη είτε αεροσκάφη που θα λειτουργούν ως ιπτάμενα ταξί για γρήγορες και εύκολες μετακινήσεις εντός των αστικών περιοχών. Είναι πολύ πιθανό κάποια από αυτά τα οχήματα να βγουν στην αγορά νωρίτερα από το όχημα της AeroMobil.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass