Ρομποτική νταλίκα στους δρόμους των ΗΠΑ

ΤΟ REMOTE POD OPERATOR ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2022 16:10

Η Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Οδών των ΗΠΑ έδωσε άδεια κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας σε ένα αυτόνομο φορτηγό.

Το Remote Pod Operator είναι ένα επαναστατικού σχεδιασμού και τεχνολογίας όχημα που κατασκεύασε η σουηδική εταιρεία Einride.
Το όχημα δεν διαθέτει κάποιου είδους καμπίνα οδηγού, αλλά ουσιαστικά κινείται μόνο το κυρίως «σώμα του, το οποίο μπορεί να προσαρμόζεται αναλόγως με τις ανάγκες της παράδοσης που έχει να κάνει κάθε φορά.
Το φορτηγό είναι ηλεκτροκίνητο με αυτονομία περίπου 180 χλμ. με μια φόρτιση των μπαταριών του. Αρχικά το φορτηγό θα χρησιμοποιηθεί στην παραλαβή και μεταφορά προϊόντων από και προς αποθήκες της εταιρείας ηλεκτρικών οικιακών συσκευών GEA. Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν το προσεχές φθινόπωρο.  
«Πρόκειται για έναν τύπο οχήματος που δεν έχει εμφανισθεί ξανά στους αμερικανικούς δρόμους και σηματοδοτεί ένα μεγάλο επίτευγμα, αλλά και μια κομβική εξέλιξη για το μέλλον της βιομηχανίας των οδικών μεταφορών, την οποία μπορεί να μετασχηματίσει δημιουργώντας νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας και βοηθώντας τις ΗΠΑ να παραμείνουν ανταγωνιστικές» αναφέρει ο Ρόμπερτ Φαλκ, διευθύνων σύμβουλος της Einride.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass