Ο ρομποτικός άνθρωπος του Ελον Μασκ

TO TESLA BOT ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2022 16:35

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι το ρομπότ που κατασκευάζει η Tesla θα κάνει την εμφάνισή του στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το ρομπότ έχει γίνει γνωστό ως Tesla Bot, αν και το όνομα του είναι Optimus Subprime. Το ρομπότ μπορεί να εκτελέσει διαφόρων ειδών σύνθετες εργασίες σε εργοστάσια αλλά και σε καταστήματα. Ο Ελον Μασκ έχει υποστηρίξει ότι το ρομπότ δεν θα είναι απλά ένας ρομποτικός βιομηχανικός εργάτης, αλλά κάτι πολύ περισσότερο.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Tesla το ρομπότ θα έχει ικανότητες που θα το καθιστούν ιδανικό για να συντροφεύει ανθρώπους με τρόπο ανάλογο με αυτόν των ρομπότ που είχαν μαζί τους οι πρωταγωνιστές των πρώτων ταινιών του κινηματογραφικού κόσμου του Star Wars, των θρυλικών πλέον R2D2 και C3PO. «Το ρομπότ θα αναπτύσσει μια προσωπικότητα που θα γίνεται στο τέλος μοναδική. Η προσωπικότητα αυτήν θα εξελίσσεται για να είναι συμβατή με αυτή του κατόχου του ρομπότ. Tο ρομπότ θα μπορεί να αλληλεπιδρά με τον κάτοχό του και κάποιες φορές να διαφωνούν μεταξύ τους, κάποιες άλλες να κάνει το ρομπότ κάποια χαζά πράγματα, στοιχεία όμως που είναι αυτά που θα το κάνουν αξιαγάπητο και θα προκαλέσει συναισθηματικό δέσιμο με αυτόν που ζει μαζί του» είχε αναφέρει ο Μασκ πριν από λίγους μήνες σε ένα podcast επιστημονικών θεμάτων.
«Ελπίζω ότι θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο για να δείξουμε στο κοινό. Έχουμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα στην Tesla με την οποία συνεργάζομαι πολύ στενά και πιστεύω ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το ρομπότ» δήλωσε στη διάρκεια της εμφάνισής του στο φόρουμ στην Ντόχα ο Μασκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass