Παρουσιάστηκε επαναστατικό σούπεργιοτ

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΜΑΚΟ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2022 16:40

Η εταιρεία State of Craft που εδρεύει σε Λονδίνο και Οτάβα (Καναδά) παρουσίασε τα σχέδια ενός πραγματικά επαναστατικού σκάφους που ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων σούπεργιοτ.

Οι δημιουργοί βασίστηκαν για τον σχεδιασμό του σκάφους στον καρχαρία μάκο και έτσι ονόμασαν και το σκάφος.
Ο καρχαρίας μάκο είναι το κοινό όνομα των καρχαριών του γένους Ίσουρος (Isurus) και υπάρχουν δύο είδη. Έχουν μήκος από 3 μέχρι 4,5 μέτρα. Οι καρχαρίες μάκο μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα μέχρι 65 χλμ./ώρα και να εκτελέσουν άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα. Το Mako έχει μήκος 100 μέτρα και η μορφή του παραπέμπει στον ομώνυμο καρχαρία. Το σκάφος κινείται με ένα υβριδικό φιλικό στο περιβάλλον σύστημα που αποτελείται από κυψέλες υδρογόνου, ηλεκτρικές μηχανές, μπαταρίες και ηλιακά πάνελ. Όπως κάθε σούπεργιοτ, έτσι και αυτό προσφέρει μια σειρά από πολυτελείς ανέσεις και υπηρεσίες στους επιβάτες του, ενώ οι εσωτερικοί του χώροι είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να προσαρμόζονται κάθε φορά στις επιθυμίες και ανάγκες των κατόχων του ή του ταξιδιού που πρόκειται να πραγματοποιήσει. Στην καρδιά του σκάφους βρίσκεται το Studio που είναι ένα ευρύχωρο σαλόνι με μεγάλα παράθυρα για να απολαμβάνουν οι επιβάτες τη θέα. Στο υψηλότερο κατάστρωμα υπάρχει το Pavilion, ένας πολυχώρος στον οποίο υπάρχουν συρόμενες οθόνες και προσφέρει πανοραμική θέα. Εκεί μπορεί να δημιουργηθεί γυμναστήριο ή χώρος για γιόγκα κ.ά. Το σκάφος διαθέτει φυσικά πισίνα, αλλά και ελικοδρόμιο, ενώ υπάρχει και γκαράζ ώστε οι κάτοχοί του να βάζουν εκεί κάποια αυτοκίνητα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν σε κάποιον από τους προορισμούς που θα ταξιδέψουν αν το επιθυμούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass