Γιατί οι SEO Experts είναι δυσεύρετοι στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2022 12:55 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Ιουλ 2022 13:12

Οι πρώτες μηχανές αναζήτησης εμφανίστηκαν στο Παγκόσμιο Ιστό πριν από σχεδόν τριάντα δύο χρόνια.

Από τότε έως σήμερα, οι ζωές όλων μας περιστρέφονται γύρω από τις πληροφορίες στο διαδίκτυο.Εξαιτίας της πληθώρας των πληροφοριών, τα τελευταία έτη, όλες οι μηχανές αναζήτησης εξελίχθηκαν. Εμφανίστηκαν νέοι όροι και νέα επαγγέλματα. Τι είναι το SEOστην Ελλάδα; Ποιοι είναι οι SEO Specialists και γιατί έχουν μεγάλη ζήτηση σήμερα; Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα, θα δοθούν απαντήσεις στην συνέχεια του κειμένου.

Τι είναι οι μηχανές αναζήτησης και τι το SEO in Greece;

Ας ξεκινήσουμε πρώτα να απαντάμε στις εύκολες ερωτήσεις που ενδεχομένως έχουν οι αναγνώστες και οι αρχάριοι χρήστες του διαδικτύου. Μηχανή αναζήτησης είναι μία εφαρμογή που βοηθά ένα άτομο να ψάχνει διάφορα κείμενα και αρχεία στο ψηφιακό περιβάλλον. Η λειτουργία της μοιάζει με την δουλειά ενός βιβλιοθηκονόμου σε μία βιβλιοθήκη: ταξινομεί τα βιβλία και μόλις κάποιος αναγνώστης χρειαστεί κάποιο από αυτά, το βρίσκει πολύ εύκολα.

Η πρώτη μηχανή αναζήτησης ονομαζόταν «Backrub» και την ανέπτυξαν οι Larry Page και Sergey στα τέλη του 1990. Η συγκεκριμένη μηχανή κατέτασσε τα websitesανάλογα με τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούσαν και τον αριθμό των linksπου είχαν. Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια διαδικτυακές σελίδες και σημαντικό ρόλο για την κατάταξη τους στις δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης, όπως είναι η Google, διαδραματίζει το SEO Greece.

Ο όρος SEO Ελλάδα προέρχεται από τις λέξεις ‘Search Engine Optimization’που σημαίνουν ‘βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης’. Το ‘Greek SEΟ’ελέγχει την λειτουργία των αλγόριθμων των μηχανών αναζήτησης αλλά και τις αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες. Στην συνέχεια, με διάφορες τεχνικές βελτιστοποιεί μία ιστοσελίδα με στόχο να φτάσει στα πρώτα αποτελέσματα της Google, της Yahooή του Bing.

Πώς σχετίζεται το Search Engine Optimizationin Greece με το ψηφιακό μάρκετινγκ;

‘Ψηφιακό μάρκετινγκ’ ή αλλιώς ‘digital marketing’ είναι το σύνολο των προωθητικών ενεργειών που υλοποιεί ένας ιστότοπος προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις του. Το SEO Greek αποτελεί μέρος μίας πρακτικής digital marketing. Τα websites προχωρούν σε αλλαγές για την βελτιστοποίησης τους και μόλις αυτές επιτευχθούν, οδηγούνται στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Με την βοήθεια του Greece SEO, όσοι ιστότοποι βρίσκονται στην πρώτη σελίδα της Google, έχουν αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας τους και των πωλήσεων τους. Επιπλέον, στα συγκεκριμένα sitesδιαπιστώνεται η θεαματική ενίσχυση της επωνυμίας και της αξιοπιστίας τους. Όσο πιο αξιόπιστη θεωρείται μία ιστοσελίδα τόσο περισσότερο διευκολύνεται η προώθησή της με τις υπόλοιπες μεθόδους ψηφιακού μάρκετινγκ (social media marketing, SMS/email marketing, video marketingκλπ).

Χάρη στο σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει ο SEO για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προβληθούν και ψηφιακά τα τελευταία είκοσι χρόνια, εμφανίστηκε παγκοσμίως ένα νέο επάγγελμα: αυτό του SEO Expert. Οι κάτοχοι ιστοσελίδων για να εδραιώσουν την διαδικτυακή τους παρουσία ζητούν βοήθεια από τους Specialists SEO.

Ποια είναι τα επαγγελματικά καθήκοντα των SEO Experts

Το επάγγελμα του SEO Specialistέχει αρκετά ενδιαφέρον μα ταυτόχρονα και αρκετές δυσκολίες καθώς ακολουθεί την εξέλιξη των μηχανών αναζήτησης και μεταβάλλεται μαζί με αυτές. Οι αρμοδιότητες των SEO Expertsδιαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον εργασίας τους. Ένας SEO Specialist Greeceμπορεί να εργαστεί ως freelancer και να συνεργάζεται με έναν πελάτη μέχρι την επίτευξη των στόχων του, σε μία εταιρία SEO Marketing (SEM) ή στο τμήμα μίας επιχείρησης που ασχολείται γενικά με το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Τα πιο συνηθισμένα καθήκοντα ενός Greek SEO Expert είναι:

  • Να αναπτύσσει διάφορες στρατηγικές βελτιστοποίησης (SEM) για να οδηγήσει με επιτυχία το ιστότοπο του πελάτη σε καλύτερη θέση στην σελίδα των μηχανών αναζήτησης,
  • Να διεξάγει καμπάνιες πληρωμένων διαφημίσεων (Pay-Per-Click): Κατά την διάρκεια αυτής της διαφημιστικής καμπάνιας, ο SEO Specialist Greece πραγματοποιεί δοκιμές και αναλύει δεδομένα με σκοπό να καταφέρει την καλύτερη “ROI” (επιστροφή επί της επένδυσης).
  • Κάνει αλλαγές βελτιστοποίησης στον ιστότοπο,
  • Ερευνά εκτενώς και διαρκώς λέξεις-κλειδιά που τις χρησιμοποιεί στο website του πελάτη.

Ακόμη, οSEO Expert Hellas είναι υπεύθυνος για την δημιουργία συνδέσμων που θα αυξήσουν την αξιοπιστία του site καθώς και για την παρακολούθηση των μετρήσεων απόδοσης σε καθημερινή βάση. Οι SpecialistsSEOπου δεν εργάζονται σε εταιρεία, αλλά ανεξάρτητα, γράφουν συναρπαστικά κείμενα για το blogτης ιστοσελίδας ή για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να βελτιωθεί η υπάρχουσα θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Σε αντίθετη περίπτωση, άλλοι δηλαδή SEO Experts Greece που εργάζονται σε πρακτορείο digital marketing, για να κάνουν σωστά την δουλειά τους και να μείνει ικανοποιημένος ο πελάτης, συνεργάζονται με τον Content Marketer που δημιουργεί εκείνος ελκυστικό περιεχόμενο για το website, με τον Social Media Marketer που αναλαμβάνει την καθημερινή παρακολούθηση των λογαριασμών στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με influencersγια να ενισχύσουν περαιτέρω την φήμη του ιστότοπου κλπ.

Πότε θεωρείται επιτυχημένος ένας Greek SEO Expert

Οι SEO Experts που αγαπούν την δουλειά τους και φροντίζουν πάντα για την επιτυχία των πελατών τους, είναι αναγκαίο να διαθέτουν ορισμένα χαρακτηριστικά για να εξελιχθούν περισσότερο στο SEOGreeceμα και γενικότερα στο digital marketing. Αυτά είναι:

  • η εξαιρετική κατανόηση του Off-Site και του On-Site SEO για να αναπτύσσουν με ευκολία διάφορες στρατηγικές SEO marketing,
  • οι πολύ καλές γνώσεις διαδικτυακού μάρκετινγκ: Αν και ειδικεύονται στο μάρκετινγκ βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης, πρέπει να γνωρίζουν και τις υπόλοιπες μορφές digitalmarketing, ώστε να προσφέρουν στο πελάτη μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα υπηρεσιών προώθησης του site,
  • οι επικοινωνιακές δεξιότητες,
  • η γνώση Excel και γλωσσών προγραμματισμού.

Γιατί οι SEO Specialists στην Ελλάδα είναι δυσεύρετοι;

Οι SEO Experts στην Αμερική, στην Ελλάδα και γενικότερα σε όλη την Ευρώπη έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση, στις μέρες μας. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες που έχουν διεξαχθεί, είναι αυξημένες οι θέσεις εργασίας των SEO Experts γιατί έχουν αυξηθεί και οι ιδιοκτήτες εταιριών που προτιμούν πλέον να στοχεύσουν στο ψηφιακό αγοραστικό κοινό. Επίσης, κατανοούν πλήρως πόσο σημαντική είναι η βελτιστοποίηση του ιστότοπου τους για την αύξηση του κέρδους.

Ακόμη, δημιουργούνται ολοένα και περισσότερες start-upεπιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες αυτών, ζητούν βοήθεια από τους SEOSpecialistsστην Ελλάδα, ώστε να δημιουργήσουν την επωνυμία τους, να προβάλλουν τα websites στην Google και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνοψίζοντας, οι SEO Experts με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν είναι απαραίτητοι για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να εξελιχθεί στο ψηφιακό κόσμο και να κερδίσει τον ανταγωνισμό. Με την πάροδο των χρόνων, το συγκεκριμένο επάγγελμα θα συνεχίσει να έχει μεγάλη ζήτηση γιατί τα websites δεν θα σταματήσουν την προσπάθεια να αναρριχηθούν σε καλές θέσεις των μηχανών αναζήτησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass