Ερχονται τα θαλάσσια ηλιακά πάρκα

Ανοιχτά της Οστάνδης, της βελγικής πόλης που βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2022 15:05

Η νεοφυής εταιρεία Solar Duck που ίδρυσαν μηχανικοί από την Ολλανδία και τη Νορβηγία προτείνουν ένα τρόπο παραγωγής ενέργειας φιλικής στο περιβάλλον.

Η εταιρεία κατασκευάζει θαλάσσια ηλιακά πάρκα. Πρόκειται για τεράστια ηλιακά πάνελ σχεδιασμένα έτσι ώστε να πλέουν πάνω στο νερό κινούμενα ως ένα «θαλάσσιο χαλί» όπως το χαρακτηρίζουν τα στελέχη της εταιρείας. Τα 223 εκατομμύρια τετραγωνικά χλμ. ωκεανών αποτελούν ένα «παρθένο» τόπο για την εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια κάποιες ιδέες κυρίως με τη χρήση συστημάτων παραγωγής αιολικής ενέργειας ή χρήσης των κυμάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το πρώτο ηλιακό πάρκο της Solar Duck θα ονομαστεί Merganser και θα τοποθετηθεί στα ανοικτά της Οστάνδης, της βελγικής πόλης που βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα. Το Merganser θα έχει δυνατότητα παραγωγής 500 kW. Το πρότζεκτ χρηματοδοτείται από τον γερμανικό ενεργειακό γίγαντα RWE που αναμένει να δει τα αποτελέσματα του εγχειρήματος για να δει αν μπορεί να υπολογίζει τα θαλάσσια πάρκα ως μια σοβαρή χαμηλού κόστους και φιλική στο περιβάλλον εναλλακτική λύση στην παραγωγή ενέργειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass