Ξεκινά η Formula 1 των αιθέρων

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΔΥΟ DRONES

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2022 16:25

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας ταχύτητας δύο drones τα οποία θα παίρνουν μαζί με άλλα σε αναμετρήσεις που οι διοργανωτές του εγχειρήματος έχουν ονομάσει Formula 1 των αιθέρων.

Πρόκειται επί της ουσίας για την πρώτη έστω και ανεπίσημη αναμέτρηση σε αυτό το νέο μηχανοκίνητο σπορ.
Οι αγώνες πραγματοποιούνται με το Mk3 που αποτελεί ένα υβρίδιο ενός ελικοπτέρου, ενός μαχητικού τζετ και ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα ενώ μπορεί να πιάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 2.8 δευτερόλεπτα. Διαθέτει οκτώ έλικες, ένα κόκπιτ από ανθρακονήματα, μπορεί να πετάει με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα και λειτουργεί με τηλεχειρισμό από έναν πιλότο που βρίσκεται σε έδαφος. Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Alauda Aeronautics που εδρεύει στην Αυστραλία και στη δημιουργία του drone συμμετέχει η βρετανική εταιρεία Airspeeder, με τις δύο εταιρείες να έχουν τον ίδιο ιδρυτή και ιδιοκτήτη.
Για την κατασκευή του Mk3 προσλήφθηκαν μηχανικοί και σχεδιαστές που εργάζονταν σε κορυφαία ονόματα του αεροναυπηγικού τομέα καθώς και αυτόν της Formula 1 όπως η Mclaren, η Boeing, η Jaguar η Rolls-Royce κ.α. Η Alauda και η Airspeeder κατασκευάζουν δέκα Mk3 τα οποία αναμένεται να αποκτηθούν από διάφορες εταιρείες και θα συμμετέχουν στο πρώτο πρωτάθλημα αγωνιστικών ιπτάμενων οχημάτων που σχεδιάζεται να διοργανωθεί το 2022.
Το Mk3 διαθέτει ένα σύστημα ραντάρ παρόμοιο με αυτό που διαθέτουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα για να μην τρακάρουν ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η μπαταρία του έχει αυτονομία 15 λεπτών οπότε κατά τη διάρκεια των αγώνων θα γίνονται στάσεις παρόμοιες με τα pit stop στην Formula 1.
Είχαν πραγματοποιηθεί κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις του Mk3 που είχαν κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά τώρα η αναμέτρηση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της επίσημης δοκιμής και οι διοργανωτές την κατέγραψαν και την παρουσιάζουν στο κοινό για να δει τι μπορεί να περιμένει από αυτό το νέο σπορ που μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Σε αυτή την αναμέτρηση τα δύο drones έλεγχαν με τηλεχειρισμό δύο πιλότοι ο Ζεφατάλι Γουόλς και ο Φάμπιο Τίσκλερ, με τον πρώτο να κερδίζει αυτή την πρώτη άτυπη αλλά ιστορική κούρσα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των διοργανωτών, οι πρώτοι αγώνες του πρωταθλήματος θα γίνονται με τηλεχειρισμό των οχημάτων, αλλά στη συνέχεια οι πιλότοι θα μπαίνουν στα κόκπιτ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass