Το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο της Toyota

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2023 10:55

Η Toyota διευρύνει τις προτάσεις της στα ηλεκτρικά ποδήλατα, αυτήν τη φορά με την παρουσίαση ενός μοντέλου που απευθύνεται και σε επαγγελματίες.

Η ηλεκτρική μικροκινητκότητα μπαίνει για τα καλά στο «μενού» και των κατασκευαστών αυτοκινήτου, με τον μεγαλύτερο από αυτούς, την Toyota, να αποκαλύπτει το δεύτερο στη σειρά ηλεκτρικό της ποδήλατο, σε συνεργασία με τη γαλλική Douze Cycles.
Η Toyota προχωρά σε αυτήν την κίνηση για να προωθήσει την ήπια και βιώσιμη κινητικότητα σε τοπικό επίπεδο, ειδικότερα στα αστικά κέντρα, για ιδιώτες και επαγγελματίες. Το ηλεκτρικά ποδήλατα της κατηγορίας cargo φαντάζουν ιδανικά ως λύση και το μοντέλο της Douze Cycles με τα σήματα της ιαπωνικής εταιρείας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Το Douze Cycles x Toyota mobility, όπως ονομάζεται, θα διατίθεται μέσω των 300 dealer της ιαπωνικής εταιρείας στη γαλλική αγορά και διακρίνεται για τη μεγάλη πλατφόρμα φόρτωσης, το μήκος της οποίας φτάνει στα 850 χλστ. Η πλατφόρμα, που δέχεται αξεσουάρ και μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες, έχει μέγιστο βάρος φόρτωσης τα 100 κιλά.
Το μήκος του Douze Cycles x Toyota mobility έχει μήκος 2.750 χλστ., μεταξόνιο 2.160 χλστ. και έχει σχεδιαστεί για να παίρνει με ευκολία στροφές σε γωνίες έως και 75 μοίρες, ενώ η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 220 χλστ.
Ο ποδηλάτης μπορεί φορτώσει απευθείας αντικείμενα πάνω στην πλατφόρμα και να τα ασφαλίσει με ιμάντες ή να τοποθετήσει το μεγάλο ειδικό κουτί χωρητικότητας 300 λίτρων. Η Toyota αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στον μεγάλο κάδο μπορούν να μεταφερθούν έως και τρία παιδιά, ή ακόμη και ένας ενήλικας αφού υπάρχουν διαμορφωμένο κάθισμα και ζώνες ασφάλειας, ενώ το πλαίσιό του είναι αλουμινένιο.
Το ηλεκτρικό ποδήλατο της ιαπωνικής εταιρείας φέρει ηλεκτρικό κινητήρα της Yamaha που αποδίδει 250 Watt, ενώ η αφαιρούμενη μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 500 Wh. Η φόρτισή της γίνεται μέσω οικιακής πρίζας μέσα σε τέσσερις ώρες και η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι ανάλογα με τη χρήση, η αυτονομία της μπορεί να φτάσει έως και τα 100 χλμ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass