Ετσι θα παράγεις το δικό σου ηλεκτρικό ρεύμα

ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2023 9:20

Συνδυάζοντας τη δύναμη του αέρα με εκείνη του ήλιου, το υβριδικό σύστημα της Airturb υπόσχεται την πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ενός σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προκύπτουν από τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.


Το όνειρο του μηδενισμού του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα νοικοκυριό κάνει πραγματικότητα μια υβριδική μονάδα, η οποία εξελίχθηκε από μια ολλανδική startup εταιρεία και πολύ σύντομα πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής.
Η Airturb έπραξε το αυτονόητο, συνδυάζοντας μια μονάδα παραγωγής αιολικής ενέργειας με τα γνωστά στους περισσότερους φωτοβολταϊκά πάνελ.
Η υλοποίηση της Airturb φαντάζει απλοϊκή, ωστόσο, κρίνοντας από τον βαθμό της αποδοτικότητάς της, κρίνεται απολύτως αποτελεσματική.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ολλανδική εταιρεία το υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας έχει μέγιστη ισχύ, η οποία ξεκινά από τα 420 Watt και μπορεί να φτάσει στην περίπτωση της μεγαλύτερης ανεμογεννήτριας τα 620 Watt.
Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος μπορεί προφανώς να πολλαπλασιαστεί, προσθέτοντας επιπλέον μονάδες.
Άλλωστε το συμπαγές μέγεθος της ανεμογεννήτριας επιτρέπει τη συνύπαρξη δύο ή περισσοτέρων μονάδων, εξασφαλίζοντας σε ένα σπίτι την πλήρη ενεργειακή αυτονομία.
Οι μονάδες παραγωγής της Airturb συνοδεύονται από τον ανάλογο εναλλάκτη, ο οποίος επιφορτίζεται με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 230 Volt στα 50 Hz, όντας δηλαδή απολύτως συμβατό με την ενέργεια που αντλεί ένα νοικοκυριό από το δίκτυο.
Μολονότι η Airturb δεν κάνει λόγο για κάποια μονάδα αποθήκευσης της ενέργειας που παράγει με τη δύναμη του αέρα και του ήλιου, υπόσχεται ότι η εγκατάσταση του υβριδικού συστήματος που έχει εξελίξει μπορεί να καλύψει εξολοκλήρου τις ενεργειακές απαιτήσεις ενός σπιτιού.
Σε ό,τι αφορά το κόστος, αυτό ανέρχεται στις 4.235 ευρώ για τη βασική μονάδα των 420 Watt και δεν περιλαμβάνει την τοποθέτηση η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός ότι το σύστημα παραγωγής πράσινης ενέργειας έχει εξελιχθεί από ολλανδική εταιρεία θα κατασκευάζεται στη γειτονική Τουρκία, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass