ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλογικό σήμα για άλλες 3 εβδομάδες

* Για τεχνικούς λόγους σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2014 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:46

 

Παράταση στο αναλογικό σήμα ως τις 21 Νοεμβρίου και ως εκ τούτου αναβολή στην εξ ολοκλήρου ψηφιακή μετάβαση δόθηκε χθες από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την περιοχές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Οι λόγοι, όπως διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου, είναι τεχνικοί και το τελικό χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

21/11/2014: Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική εκτός Νομού Σερρών), Θεσσαλία, Τμήμα Στερεάς Ελλάδας

19/12/2014: Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά), Ιόνιο, Νομός Αιτωλοακαρνανίας

29/12/2014: Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος και Ικαρία και Καστελόριζο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, παρά τις προσαρμογές στο προηγούμενο χρονοδιάγραμμα, θα ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Αξίζει να τονίσουμε πως σύμφωνα με τη Digea σε αυτό το περιοχικό switch-off του έργου της μετάβασης θα ενεργοποιηθούν συνολικά 21 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια κατοίκους των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας (συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων), Τρικάλων, Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, καθώς επίσης και της Βόρειας Εύβοιας.

Από τα 21 κέντρα εκπομπής, τα κέντρα Χορτιάτης, Φιλίππειο και Δοβρούτσι είναι ήδη ενεργά και εκπέμπουν στις μεταβατικές συχνότητες. Σύμφωνα με την εταιρία πάντα, όσοι κάτοικοι λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, καθότι οι συχνότητες θα αλλάξουν σε τελικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρουν τον δέκτη τους στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.

Σύμφωνα πάντα με την Digea για την περιοχή (SFN) της Λάρισας υπάρχουν τρία σημεία εκπομπής που είναι: Δοβρούτσι, Ελασσόνα και Καλαμπάκα. Οι συχνότητες ιδιωτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας είναι 35/38, η συχνότητα ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας είναι 52 ενώ οι συχνότητες Δημόσιας Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) είναι 22/40.

Όσοι κάτοικοι ανήκουν σε περιοχή κάλυψης θα πρέπει να διαθέτουν τηλεόραση (με ενσωματωμένο δέκτη) ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG-4 ή H.264 και από τις 21 Νοεμβρίου να τον συντονίσουν στις νέες συχνότητες.

Εν τέλει τονίστηκε από το Υπουργείο Μεταφορών πως η ολοκλήρωση της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, παρά τις προσαρμογές στο προηγούμενο χρονοδιάγραμμα, θα ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass