ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΜΕ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ SOUKOS ROBOTS SA

Η Λάρισα εξοπλίζει και το... ναυτικό!

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2014 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:03

Τεχνογνωσία της λαρισινής εταιρείας SOUKOS ROBOTS SA, διαθέτει το νέο ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης, ταχύπλοο σκάφος ανορθόδοξου πολέμου, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του μυστικού προγράμματος «ΩΚΥΑΛΟΣ» και δοκιμάστηκε πρόσφατα. Το σκάφος, έχει εξοπλιστεί με μία σταθεροποιημένη τηλεχειριζόμενη πλατφόρμα οπλισμού, σχεδίασης και κατασκευής της SOUKOS ROBOTS SA, η οποία φέρει ένα πυροβόλο των 12,7 χιλ. και αισθητήρες ημέρας και νύκτας, γνωστή ως πλατφόρμα “ANDROMACHE 50” . Η πλατφόρμα είναι χαμηλού βάρους και προφίλ, ιδιαίτερα ανθεκτική και συμπαγής, μπορεί να δεχτεί πληθώρα διαφορετικών όπλων ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη, ενώ χάρις στους αισθητήρες ημέρας/νύκτας και στο σύστημα ελέγχου πυρός που διαθέτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το πλήρωμα εναντίον στόχων υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι δοκιμές του νέου ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης διακλαδικού ταχύπλοου, που παραδόθηκε για δοκιμές στην ΔΥΚ στο λιμάνι της Χαλκίδας στις αρχές Νοεμβρίου. Το συγκεκριμένο σκάφος έχει μήκος 13 μέτρα, είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από κράματα αλουμινίου από ελληνική εταιρία, η σχεδίασή του πραγματοποιήθηκε από Έλληνες ναυπηγούς. Το σκάφος διαθέτει δυο μηχανές τοποθετημένες στο εσωτερικό του σκάφους τύπου Volvo Penta 370 ίππων, οι οποίες επιτρέπουν στο σκάφος να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 38-40 κόμβους, ενώ η ταχύτητα πλεύσης του εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 34-35 κόμβους. Το πλήρωμα του αποτελείται από τέσσερα άτομα και μπορεί να μεταφέρει στο εσωτερικό του ομάδα ανδρών πλήρως εξοπλισμένη. Το σκάφος έχει εξοπλιστεί με μία σταθεροποιημένη τηλεχειριζόμενη πλατφόρμα οπλισμού ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής η οποία φέρει ένα πυροβόλο των 12,7 χιλ. και αισθητήρες ημέρας και νύκτας. Εκτός από το παραπάνω σύστημα το ελληνικό σκάφος είναι εξοπλισμένο με δύο πολυβόλα των 7,62 χλστ τοποθετημένα εκατέρωθεν στην πρύμνη πίσω από την υπερκατασκευή. Η σχεδίαση και κατασκευή του πρωτότυπου σκάφους, υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Πολεμικού Ναυτικού, από ελληνικές εταιρίες και με υλικά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass