Σαρωτής αποτυπωμάτων στο Samsung Galaxy S5

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2014 14:17 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:45

Τη νέα της «ναυαρχίδα» στον χώρο των smartphones, το Galaxy S5, παρουσίασε η Samsung στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται και ένας σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, στα «χνάρια» του iPhone 5S.

Το S5 διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών, full HD Super AMOLED, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon, quad-core στα 2,5 GHz, 2 GB RAM, 16/32 GB αποθηκευτικού χώρου, οπίσθια κάμερα των 16 megapixel, ενισχυμένων δυνατοτήτων (βελτιωμένο auto focus, real time HDR) και εμπρόσθια των 2,1. Το λειτουργικό σύστημα της συσκευής είναι το Android 4.4, ενώ υποστηρίζεται LTE και Wi-Fi 802.11ac. Διαθέτει μπαταρία των 2.800 mAh, η οποία «υποστηρίζεται» από ένα ειδικό power saver σύστημα, που ενημερώνει τον χρήστη για τις επιλογές του όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Σε αυτές τις επιλογές περιλαμβάνεται και ένα ειδικό «ασπρόμαυρο» mode, το οποίο περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας από την οθόνη και απενεργοποιεί την πλειονότητα των χαρακτηριστικών, αφήνοντας μόνο τα απαραίτητα (κλήσεις και μηνύματα κειμένου).

Περνώντας στα πιο «εξωτικά» χαρακτηριστικά του, το νέο smartphone της Samsung είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη (IP67), κάτι το «μεταφράζεται» σε δυνατότητα βύθισης σε νερό βάθους μέχρι και περίπου ενός μέτρου. Ο σαρωτής αποτυπώματος είναι ενσωματωμένος στο πλήκτρο home της συσκευής, και ο χρήστης μπορεί να «ξεκλειδώσει» το κινητό του με μια κίνηση «swipe» από πάνω του. Ο κατασκευάστρια εταιρεία πήγε ένα βήμα παραπέρα, αξιοποιώντας τον και για την προστασία συγκεκριμένων εγγράφων στη συσκευή («private mode»), καθώς και για την επιβεβαίωση πληρωμών μέσω της υπηρεσίας PayPal. Ωστόσο, οι βιομετρικοί αισθητήρες δεν τελειώνουν στον σαρωτή, καθώς το S5 διαθέτει και ειδικό monitor για την παρακολούθηση του χτύπου της καρδιάς: ειδικός σένσορας στο πίσω μέρος του τηλεφώνου ανιχνεύει τη ροή του αίματος στο χέρι του χρήστη.

Το Samsung Galaxy S5 περιλαμβάνει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως το Download Booster, που χρησιμοποιεί ταυτόχρονα LTE και Wi-Fi για downloads υψηλών ταχυτήτων. Όσον αφορά στον σχεδιασμό του, έχει αλλάξει, αλλά όχι σημαντικά, καθώς οπτικά θυμίζει αρκετά τον προκάτοχό του, Galaxy S4, ειδικά στο εμπρόσθιο κομμάτι του.

Σύμφωνα με το BBC, η διάθεση του S5 θα ξεκινήσει τον Απρίλιο. Δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η τιμή του.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass