Ο ΝΕΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΓΑΛΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΞΑΝΑ

Φρέσκο ντόπιο γάλα σε αυτόματους πωλητές

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:58
Τη δυνατότητα να προμηθεύονται μέσω αυτόματων πωλητών φρέσκο συνεταιριστικό ντόπιο παστεριωμένο γάλα 24 ώρες το 24ώρο παρέχει από σήμερα στους καταναλωτές ο Παραγωγικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα –ΠΙΕΣ.
Αυτόν τον νέο καινοτόμο τρόπο διάθεσης του γάλακτος παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα-ΠΙΕΣ, κάνοντας λόγο για ένα φιλόδοξο εγχείρημα, που επιχειρείται πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η προσπάθεια αυτή θα αγκαλιαστεί από τους Λαρισαίους.
Στην παρουσίαση του προϊόντος ο πρόεδρος του ΘΕΣγάλα κ. Αθανάσιος Βακάλης επισήμανε πως «η νέα δραστηριότητα του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα-ΠΙΕΣ είναι πρωτοποριακή για τους εξής λόγους: 1ον Φέρνουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και μόνο στη Λάρισα, αυτόματους πωλητές γάλακτος νέας τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα δοκιμασμένο και επιτυχημένο τρόπο διάθεσης γάλακτος σε όλο τον κόσμο. 2ον ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί το μοναδικό συνεταιριστικό, ντόπιο, φρέσκο, παστεριωμένο γάλα της Λάρισας μέσα σε λίγες ώρες από την παραγωγή του. 3ον Ο καταναλωτής μπορεί να το προμηθευτεί 24 ώρες το 24ωρο σε 4σημεία της πόλης μας στην πλέον ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με την ποιότητά του. Και όλα αυτά με πιστοποιημένες διαδικασίες που εγγυώνται απόλυτα την ασφάλεια, την ποιότητα και τη φρεσκάδα του προϊόντος».
ΤΙΜΕΣ-ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
Ακολούθως ο κ. Βακάλης αναφέρθηκε στα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι αυτόματοι πωλητές, αλλά και στο κόστος αυτού του εγχειρήματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο «η σχέση ποιότητα προς τιμή του προϊόντος είναι εξαιρετική για δύο κυρίως λόγους: Ο πρωτοποριακός τρόπος διάθεσης αποχωρίζει τη συσκευασία από το προϊόν, καθώς ο καταναλωτής μπορεί να φέρει και το δικό του μπουκάλι για να πάρει γάλα αρκεί να έχει τηρήσει όλους τους κανόνες υγιεινής του μπουκαλιού, ενώ δεν υπάρχει κόστος διακίνησης προς τη λιανική. Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική, αυτή έχει ως εξής: 1 ευρώ το 1 λίτρο, 0,5 ευρώ το 1/2 λίτρο, ενώ με τη χρήση προ-πληρωμένης κάρτας οι τιμές διαμορφώνονται σε 90 λεπτά το 1 λίτρο, 0,5 ευρώ το 1/2 λίτρο. Οι τιμές των μπουκαλιών είναι 0,20 λεπτά το πλαστικό μιας χρήσης και 0,50 λεπτά το γυάλινο πολλών χρήσεων μπουκάλι. Θα ήθελα να επισημάνω ιδιαίτερα πως η τιμή του 1/2 λίτρου στα 0,50 λεπτά, είναι αυτή τη στιγμή η χαμηλότερη στην ελληνική αγορά. Υπάρχει και η δυνατότητα για τον καταναλωτή να χρησιμοποιήσει δικό του μπουκάλι αναλαμβάνοντας την ευθύνη τήρησης όλων των όρων υγιεινής του μπουκαλιού του».
Τα σημεία όπου θα μπορούν οι καταναλωτές να προμηθεύονται το γάλα βρίσκονται στις οδούς Μανδηλαρά και Υψηλάντου, Καραθάνου και Ζαρμάνη, Χρυσοχόου και 25ης Μαρτίου και τέλος στην οδό Γρηγορίου Ε 11. Αυτά τα σημεία θα φυλάσσονται από κλειστό κύκλωμα καμερών και εταιρία σεκιούριτι, ενώ τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του γάλακτος, μέχρι να εξοικειωθούν οι καταναλωτές θα παρευρίσκονται στα σημεία αυτά προσωπικό του ΘΕΣγάλα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «για πρώτη φορά λοιπόν πανελλαδικά, μηχανές αυτόματης πώλησης γάλακτος νέας τεχνολογίας έρχονται στις γειτονιές της Λάρισας. Ο συγκεκριμένος τρόπος διάθεσης γάλακτος είναι ευρέως διαδεδομένος σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Αντίστοιχα μηχανήματα υπάρχουν στη Ρωσία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες. Μέσω του συγκεκριμένου τρόπου διάθεσης αποσυνδέεται η συσκευασία από το προϊόν, προκύπτοντας έτσι και μια οικολογική διάσταση».
Ο κ. Βακάλης έκλεισε την ομιλία του ζητώντας από τους πολίτες της Λάρισας «να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Μια προσπάθεια που απευθύνεται αποκλειστικά στην οικογένεια της Λάρισας. Που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Λαρισαίους να έχουν καθημερινά στο ποτήρι τους φρέσκο, ντόπιο, παστεριωμένο ποιοτικό, ασφαλές συνεταιριστικό γάλα στην πλέον ανταγωνιστική τιμή. Απευθείας από τον παραγωγό. Στηρίζοντας τον Λαρισαίο παραγωγό στηρίζουμε την τοπική οικονομία».
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο δ/ντης της Ζώνης Γάλακτος του Συνεταιρισμού κ. Τσιάρας, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ασφάλειας και της ποιότητας του νέου προϊόντος.
Ο Κ.Τσιάρας υπογράμμισε «στις φάρμες των μελών του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα –ΠΙΕΣ οι αγελάδες εκτρέφονται με περισσή φροντίδα και αγάπη χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και τα πιο αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης με στόχο την παραγωγή άριστης ποιότητας γάλακτος. Ο μεγάλος αριθμός δειγμάτων γάλακτος τόσο απαστερίωτο όσο και παστεριωμένο που υποβάλλεται καθημερινά σε μια ολόκληρη σειρά εργαστηριακών αναλύσεων εγγυάται την ασφάλεια και την ποιότητα του προϊόντος καθώς και την πλήρη συμμόρφωσή του με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας».
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass