www.kidogarten.com : Ένα οn line νηπιαγωγείο!

Η Τίνα Μιναρετζή πρωτοπορεί σχεδιάζοντας μια πλατφόρμα εκπαίδευσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:46
Της Έφης Τουφεξή
Φωτο: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Από τη μια η αγάπη της για τα παιδιά και την εκπαίδευση. Από την άλλη το πάθος της για τις νέες τεχνολογίες. Η Λαρισαία Τίνα Μιναρετζή συγκέρασε αυτές τις δύο μορφές αγάπης και δημιούργησε μια εντελώς πρωτοποριακή ιδέα, την οποία βάπτισε www.kidogarten.com. Πρόκειται για το πρώτο on line νηπιαγωγείο στα ελληνικά και αγγλικά, μια ηλεκτρονική, δηλαδή, συνδρομητική πλατφόρμα εκπαίδευσης, που εντάσσει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 έως 6 ετών, στον κόσμο της γνώσης, της χειροτεχνίας, του παραμυθιού και της τεχνολογίας!

Από το πρώτο κιόλας «κλικ» στο kidogarten.com οι μικροί «πλοηγοί» θα ενθουσιαστούν. Για την εκπληκτική εικονογράφηση, για το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και για την ευκολία στη χρήση του. Τα κλικ πολλαπλασιάζονται, νέες σελίδες της εκπαιδευτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανοίγουν και τα παιδιά περιηγούνται στην άψογα εικονογραφημένη εγκυκλοπαίδεια της. Σε αυτή κατακτούν βασικές έννοιες, μαθαίνουν για τον κόσμο, τους πλανήτες, τη φύση, τα ζώα, τη μουσική και την τέχνη, απολαμβάνοντας μια πληθώρα από σχετικά video, φωτογραφίες, ήχους και αντίστοιχα κουίζ. Εξασκούνται επίσης και σε μαθηματικά κουίζ 50.000 διαφορετικών εικόνων, στα οποία παρέχεται και η επεξήγηση για κάθε λάθος απάντηση, οξύνοντας έτσι την ευστροφία τους. Και για όσα παιδιά ολοκληρώνουν μια ενότητα υπάρχουν τα εικονικά δώρα επιβράβευσης! Παράλληλα σοφά παραμύθια στην εκπαιδευτική πλατφόρμα ζητούν ακροατές και δεκάδες χειροτεχνίες με φωτογραφημένα όλα τα βήματα κατασκευής περιμένουν να υλοποιηθούν. Εδώ οι λιλιπούτειοι δε θα βαρεθούν ποτέ!

«Στο kidogarten.com, το παιδί αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση ως ψυχαγωγία και προετοιμάζεται για την είσοδό του τόσο στο νηπιαγωγείο και το σχολείο όσο και στον κόσμο της τεχνολογίας, αφού μαθαίνει να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το διαδίκτυο ως εργαλείο μάθησης», θα πει η εμπνεύστριά του Τίνα Μιναρετζή. Αυτός ήταν και ο στόχος της Λαρισαίας φοιτήτριας του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικώ

ν ηλεκτρολογικών υπολογιστών του Α.Π.Θ.: Να εισάγει αβίαστα το παιδί στη γνώση μέσω της τεχνολογίας και αντίστροφα.
Την ίδια στιγμή οι γονείς και οι νηπιαγωγοί μπορούν να νιώθουν ασφαλείς, αφού τα παιδιά τους περιηγούνται σε μια απόλυτα προστατευμένη υπηρεσία, στην οποία δεν εμφανίζονται εξωτερικοί σύνδεσμοι. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τη δραστηριότητα και τις επιδόσεις των λιλιπούτειων μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης και στατιστικών, εξάγοντας έτσι πολύτιμα συμπεράσματα για τις μαθησιακές τους ικανότητες.

«Ωστόσο η πρωτοπορία της διαδικτυακής πλατφόρμας μας έγκειται στο ότι πρωταγωνιστής της είναι το ίδιο το παιδί!», επιμένει η διαχειρίστριά του για να προσθέσει: «Όλες οι ενότητες και η πλοήγησή τους σχεδιάστηκαν βάσει εκπαιδευτικών κριτηρίων για να εξυπηρετήσουν το νήπιο. Να το βοηθήσουν να διερευνήσει τις κλίσεις του και χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και το ποντίκι να έχει ενεργητική επαφή με τη γνώση, αποκτώντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Η ίδια εντυπωσιάζει με τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζει τη δουλειά της και με τον ενθουσιασμό που μιλά για το μικρό της όραμα που ξεκίνησε να υλοποιεί περίπου πριν δύο χρόνια, με έρεισμα, ψυχολογικό. Για εκείνη η πλατφόρμα είναι η πρώτη της δειλή προσπάθεια ν’ ανοίξει την αγκαλιά της στα παιδιά, όπως ακριβώς έκανε πάντα αυθόρμητα η εκπαιδευτικός μητέρα της, Μένη, πριν φύγει από τη ζωή. Και είναι αυτή η θετική ενέργεια της αγκαλιάς, που η Τίνα νιώθει πως οφείλει να μοιραστεί με όλα τα παιδιά του κόσμου μέσω του kidogarten.com.

Ασφαλώς στην προσπάθειά της αυτή δεν είναι μόνη. Δίπλα της, η «οικογένειά» της, όπως αποκαλεί τους ανεκτίμητους συνεργάτες της: τη Λένα Νεχαλιώτη που επιμελείται τις χειροτεχνίες, την εκπαιδευτικό Λίνα Κεφάλα, στη συγγραφή των κειμένων, τον Κωστή Τσιρούκη στη μουσική, τον Άκη Μπακόπουλο στις φωτογραφίες των χειροτεχνιών και την παραμυθού Λένα Χαϊδούτη στην αφήγηση παραμυθιών και κειμένων. «Όλοι τους είναι Λαρισαίοι. Πιστεύω στον τοπικό χαρακτήρα των πραγμάτων», σημειώνει με νόημα.

Για την ώρα το kidogarten.com συνεχίζει να εξελίσσεται και να εμπλουτίζεται με νέο υλικό, να μεταφράζεται και να προωθείται και σε άλλες χώρες, ενώ η ομάδα του κυκλοφόρησε πριν μήνες για iPhone και iPad την εκπαιδευτική εφαρμογή «Ο Λαγός και η Χελώνα» στα ελληνικά και αγγλικά, έχοντας ήδη πάνω από 20.000 downloads και σχεδιάζει την κυκλοφορία του «Πινόκιο», καθώς και άλλων εκπαιδευτικών παραμυθιών και παιχνιδιών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass