Η Microsoft κάνει ένα τεράστιο άλμα στην πληροφορική

Δημοσίευση: 30 Απρ 2015 22:46 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:38

 

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσιεύματα σήμερα ή αύριο θα ήταν η ημέρα κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft,το Windows 10,όμως για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε και σύμφωνα με νέα στοιχεία συζητιέται από τα μέσα προς τα τέλη του καλοκαιριού( μάλλον τον Ιούλιο).

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εταιρίας καθώς και δηλώσεις στελεχών τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα χωρίς κάποιο κόστος για τους χρήστες παλαιότερων εκδόσεων  ( windows 7 και 8.1) για τον πρώτο χρόνο, στη συνέχεια θα πρέπει να τα αγοράσει σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Η νέα πλατφόρμα θα είναι πολύ διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν αλλά και στο παρόν, και αναλύοντας όλα αυτά πρέπει να επισημάνουμε τα θετικά αλλά και νέα που φέρνει η Microsoft:

* Μπορεί να υποστηρίξει εφαρμογές προγραμματισμένες και για iOS (apple) αλλά και για android (google) σε όλες τις συσκευές

* Η εταιρία φέρνει ένα νέο καλύτερο και πιο δυνατό Office (word, powerpoint, excel)

* Ένα από τα πρωτοποριακά που προγραμμάτισε για τους χρήστες και μόνο  και για τη διευκόλυνση τους η εταιρία είναι το πρόγραμμα Cortana. Είναι μια μορφή τεχνίτης νοημοσύνης που βοηθάει το χρήστη στην αναζήτηση πληροφοριών καθώς και άλλων διαδικασιών που θα πραγματοποιεί. Η Cortana είναι ένας χαρακτήρας ,θηλυκό πρόσωπο που ανάλογα με τις εντολές που θα του δίνεις και τη συμπεριφορά σου (αν η εντολές είναι σε όμορφο κλίμα) θα αλληλεπιδρά με το χρήστη και θα του συμπεριφέρεται αναλόγως.

* Επιπλέον αφαιρείται το πρόγραμμα αναζήτησης στο διαδίκτυο Internet Explorer και τοποθετείται ένα νέο με όνομα Project Spartan 

* Δίνει περισσότερη ευελιξία στους χρήστες με τα πολλά εγκατεστημένα προγράμματα, παιχνίδια καθώς και την προσπάθεια ένωσης της κονσόλας παιχνιδιών Xbox One με τον υπολογιστή ώστε όπου και να βρίσκεται ο χρήστης να μπορεί να εξυπηρετείται και να παίζει (προσπάθεια που έγινε και στο παρελθόν αλλά απέτυχε)

* Ακόμα η αναβάθμιση του DirectX 12 για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιών

* Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση του λογισμικού για την ασφάλεια των χρηστών του συστήματος

* Τελευταίο και πιο σημαντικό απ όλα είναι και η δημιουργία των Windows Halolens, των ειδικών γυαλιών προγραμματισμένα και σχεδιασμένα για να μετατρέπουν και να φέρουν στην πραγματικότητα ψηφιακά τρισδιάστατα μοντέλα (όπως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας), οι ψευδαισθήσεις γίνονται πραγματικότητα και βοηθάνε τον χρήστη στην πιο άμεση και γρηγορότερη επίλυση προβλημάτων αλλά και τη διεξαγωγή διεργασιών.

Μία πρώτη γεύση για λίγες από τις πολλές δυνατότητες που μπορεί να έχει και έχει το Windows 10 μπορούν να απολαύσουν όλοι οι χρήστες των Lumia λογισμικών (smartphones).

Βλέπουμε μια εταιρία κολοσσό στον κλάδο της πληροφορικής όχι απλά να κάνει ένα βήμα μπροστά αλλά να κάνει ένα τεράστιο άλμα και να φέρνει σιγα σιγά τη νέα γενιά υπολογιστών στο φώς. Περιμένουμε με ανυπομονησία την ημέρα που θα κυκλοφορήσει ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.      

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass