Άνθρωποι και laptop υποφέρουν το καλοκαίρι

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2015 1:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:52

 

Το καλοκαίρι έρχεται και αυτό συνεπάγεται  με υψηλές θερμοκρασίες στο περιβάλλον και αν νομίζεται πως μονάχα άνθρωποι και ζώα υποφέρουν από τη ζέστη κάνετε λάθος, και οι ηλεκτρονικές συσκευές χρειάζονται σκιά αλλά και δροσιά.

Μια ηλεκτρονική συσκευή που για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα είναι απαραίτητη για τη δουλειά τους και τη ψυχαγωγία τους, αυτές τις χρονικές περιόδους χτυπάει υποφέρει από τη ζέστη. Αναφορά γίνεται για τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι χρειάζονται ειδική μεταχείριση και πολύ προσοχή σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών.

Ένα laptop αν ο χρήστης του δεν το προσέχει, με τη συχνή λειτουργία μπορεί να φτάσει και τους 90 βαθμούς κελσίου ίσως και να τους ξεπεράσει και αυτό είναι καταστροφικό για τον υπολογιστή αλλά και τον ίδιο για το γεγονός ότι εάν βρίσκεται η συσκευή πάνω σε εύφλεκτη επιφάνεια υπάρχουν περιπτώσεις πιθανών φωτιάς.

Το ερώτημα πολλών είναι , πώς μπορώ να προφυλάξω τη συσκευή μου αλλά και εμένα από αυτό; Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι που πρέπει να ακολουθεί κάθε χρήστης για την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Αρχικά θα πρέπει να προσέχει να μην κάνει συνεχή χρήση της συσκευής, ουσιαστικά όταν δεν τη χρειάζεται απλά να την κλείνει και να την αφήνει να ξεκουράζεται. Η αποφυγή εγκατάστασης προγραμμάτων που επιβαρύνουν τον επεξεργαστή είναι ακόμη μία λύση. Πάρα πολύ σημαντικό είναι το να μην τοποθετείται ο υπολογιστής πάνω σε κουβέρτες όπου μπορεί να μαζέψει ο ανεμιστήρας ψύξης τόση σκόνη ώστε να τον καταστρέψει, και στη  θέση του επιλέγεται μια βάση ειδική για laptop με ανεμιστήρα που επιτρέπει την ψύξη της συσκευής.

Ακόμα μεγάλη προσοχή χρειάζεται στα σημεία εξόδου του ζεστού αέρα τα οποία πάντοτε πρέπει να είναι καθαρά ώστε να επιτρέπετε η εξαγωγή του από το μηχάνημα, γι αυτό το λόγο ο συνεχής καθαρισμός επιτρέπει στη συσκευή καλύτερη και μακροβιότερη χρήση και λειτουργία.

Στο τεχνολογικό μέρος, απομάκρυνση περιφερειακών συσκευών που είναι συνδεδεμένες με καλώδιο USB πρέπει να απομακρύνονται όταν δεν χρησιμοποιούνται  γιατί επιβαρύνουν τον επεξεργαστή με τη συνεχή ένταση του ρεύματος που τροφοδοτείται. Το τακτικό format (διαγραφή όλων των στοιχείων και επανεγκατάσταση χρήσιμων μόνο προγραμμάτων) μία φορά το χρόνο βοηθάει το laptop να ζει περισσότερο και να αποδίδει στο μεγαλύτερο βαθμό, μετά από ένα format είναι σαν καινούριο μηχάνημα που μόλις αγόρασες. Ένα τελευταίο για πολλούς μυστικό που επιτρέπει τον σωστό έλεγχο και τη διαχείριση της θερμοκρασίας είναι η θερμαγώγιμη  πάστα, η οποία τοποθετείται από το τεχνικό πάνω στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή και επιτρέπει τη γρηγορότερη και αμεσότερη ψύξη.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, πόσο μάλλον αν της χρειαζόμαστε για τη δουλειά μας, γι αυτό πάρτε τα μέτρα σας ώστε να περάσετε ένα δροσερό και παραγωγικό καλοκαίρι χωρίς η θερμοκρασία να σας επηρεάζει, στο κάτω κάτω όλοι ζητάμε μία σκιά και έναν ανεμιστήρα να μας δροσίζει.

Γιάννης Παπαθανασίου 

       

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass