Νέα κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών με προϋπόθεση την κίνηση του παίκτη

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2015 17:14 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:02

 

Η τεχνολογία τον τελευταίο καιρό κάνει τρομερά άλματα προς το καλύτερο σε όλους τους κλάδους. Συχνά πλέον ερχόμαστε σε επαφή με εφευρέσεις τις οποίες πριν από κάποια χρόνια μονάχα σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε κανείς να συναντήσει. Ένα απ όλα τα επιτεύγματα είναι το Omni και το Oculus Rift.

Τι είναι άραγε αυτές οι ονομασίες; θα αναρωτηθεί κανείς , η απάντηση σε αυτά είναι ότι διαχωρίζουν το παρόν/παρέλθον και το μέλλον του ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Ποιος είπε ότι αυτός που παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια με τις ώρες πρέπει να είναι και ένας άνθρωπος που δεν αθλείται; Κάποιος οποίος κάθεται στον καναπέ και δεν κάνει τίποτα;

Το Omni ήρθε για να βγάλει τον παίκτη από τον καναπέ και να τον φέρει σε κίνηση την ώρα που παίζει, χαρακτηριστική είναι και η φράση ενός από τους δημιουργούς του, ο οποίος αναφέρει ότι έπαιζε το αγαπημένο του παιχνίδι για ένα μήνα με το Omni και έχασε αρκετά κιλά.

Το Omni είναι μία ειδική πλατφόρμα/διάδρομος που με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς ότι είναι ένας διάδρομος γυμναστικής, για να μπορέσεις να ανέβεις πρέπει να φοράς τα ειδικά παπούτσια τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη τη ελεύθερη κίνηση σε μία επιφάνεια με ελάχιστες τριβές. Αλλά δεν είναι μόνο το Omni, αυτό σου δίνει την δυνατότητα της κίνησης και σου επιτρέπει μια πιο ρεαλιστική επαφή με το παιχνίδι, το κύριο μέρος είναι τα ειδικά γυαλιά Oculus Rift τα οποία σε μεταφέρουν μέσα στο χώρο και με τη δυνατότητα ρεαλιστικής οπτικής δηλαδή όραση 360 μοιρών, μπορείς να μπεις κυριολεκτικά μέσα στο παιχνίδι.

Τα ειδικά διαμορφωμένα γυαλιά επιτρέπουν την ψηφιακή πραγματικότητα να ζωντανέψει και να δώσει σε αυτούς που το χρησιμοποιούν μια μοναδική εμπειρία.

Το μόνο κακό( ίσως και καλό) είναι το γεγονός ότι δεν μπορείς να παίξεις και πολλές ώρες γιατί από ένα σημείο και μετά η σωματική κούραση σε καταβάλει, αλλά είναι ακόμα τα πρώτα βήματα τέτοιων προσπαθειών οπότε μελλοντικά σίγουρα θα υπάρξουν και πολλές αλλαγές σε διάφορα μεταγενέστερα μοντέλα. Η τιμή του είναι σχετικά πολύ υψηλή για να τα αποκτήσει κάνεις θα πρέπει συνολικά να διαθέσει περισσότερα από 1000 δολάρια.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass