Το επόμενο βήμα της μουσικής: Ολογράμματα και ψηφιακοί ήχοι

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2015 23:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:17

Θα πλήρωνε ποτέ κανένας από εσάς εισιτήριο για κάποια συναυλία ώστε στη συνέχει αφού βρεθεί στο χώρο να μην υπάρχει κανείς που να τραγουδάει και να παίζει; Τουλάχιστον όχι κάποια φυσική παρουσία.

Αναφορά γίνεται για τα Vocaloid. Τι είναι άραγε αυτά; Η Ιαπωνία για ακόμα μία φορά μπορεί να μας εκπλήξει με τη κουλτούρα της αλλά και με την τεχνολογία της. Μία νέα μόδα τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί και κατακτά το νεανικό κοινό και τους λάτρες της μουσικής. Οι νέοι επιλέγουν να πηγαίνουν σε συναυλίες στις οποίες δεν υπάρχουν φυσικά πρόσωπα, αλλά στο πλατό βρίσκονται ολογράμματα τα οποία κινούνται και μοιάζουν ολοζώντανα. Αυτό οφείλετε σε μια ειδική τεχνολογία τρισδιάστατης ολογραμμικής απεικόνισης κατά την οποία σε ένα συγκεκριμένο χώρο με περιορισμένο εμβαδόν δίνεται η δυνατότητα κίνησης της φιγούρας.

Αλλά ποιος ο λόγος να βλέπεις ένα ολόγραμμα να κινείται χωρίς να υπάρχει κάποιος ήχος που να το συνοδεύει; Και κάπου εδώ θα αναφερθούμε στα Vocaloid.

Είναι μια εξελιγμένη τεχνολογία η οποία προγραμματίστηκε από μία πολύ γνωστή εταιρία στη μουσική βιομηχανία. Το πρόγραμμα αυτό έχει την ικανότητα να δημιουργεί ήχους, μουσική και στίχους (τραγούδι). Με λίγα λόγια επιτρέπει στην παραγωγό να γράψει ένα ολόκληρο τραγούδι χωρίς να χρειάζεται τη συμμετοχή κάποιου τραγουδιστή. Οι φωνές που ακούγονται φαντάζουν τόσο αληθινές που πραγματικά θα νομίζει κανείς ότι όντως κάποιος τραγουδάει. Υπάρχουν πάρα πολύ διάσημες παραγωγές έχουν κερδίσει πολλούς φανατικούς και οι συναυλίες πραγματοποιούνται με την παρουσία χιλιάδων οπαδών.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass