Κινητά άνω των 5 ιντσών επιλέγουν οι καταναλωτές

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 16:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:17

 

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τον επόμενο καιρό θα υπάρξουν πιθανά προβλήματα στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας με κόντρες ανταγωνισμού ανάμεσα στις εταιρίες.

Αναλυτικά, το πρώτο τετράμηνο του 2015 ξοδεύτηκαν 96 δις. δολάρια στις αγορές κινητών τηλεφώνων. Όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό, ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι στην αγορά κυριαρχούν τα νέα τηλέφωνα γνωστά και ως phablets με πολύ μεγάλα ποσοστά πωλήσεων.

Τα phablets είναι ένα πάντρεμα smartphone και tablet, αρκετά δημοφιλή τον τελευταίο καιρό, πιο βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν οθόνη ίση η μεγαλύτερη από 5 ίντσες. Πέρυσι μόνο 32% της αγοράς επιλέγονταν ενώ πλέον έχει φτάσει στο σχεδόν στο 50%. Δεν έχουν όλες η εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κατασκευασμένα τηλέφωνα τέτοιου τύπου και αφού παρατηρούν ότι τα μικρότερα κινητά δεν έχουν ζήτηση θα προχωρήσουν σε γρήγορες ίσως και επιπόλαιες αλλαγές και αυτό πιθανότατα να φέρει πολλά προβλήματα.

Οι καταναλωτές με τον καιρό εξοικειώνονται στην ιδέα του νέου κινητού τηλεφώνου το οποίο δεν μοιάζει με το τηλέφωνο του 2009 η ακόμα και παλαιότερα. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούμε ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν προηγμένη τεχνολογία ίση με του υπολογιστή. Οπότε είναι φυσικό ο καταναλωτής να θέλει να κάνει την πιο καλή επιλογή και επένδυση πάνω σε κάτι το όποιο ειδικά σήμερα θα τον βοηθήσει  στην καθημερινότητα του αλλά και στη δουλειά του.

Τα tablet είναι πολύ μεγάλα για να τα παίρνεις μαζί σου αν πας στην καφετέρια αλλά και τα περισσότερα smartphone είναι πολύ μικρά και κουράζουν στα μάτια σε περίπτωση που θέλει κάποιος να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο. Εν τέλει επιλέγει ένα κάλο phablet και συνδυάζει και τα δύο με μία σχετικά καλή τιμή.

Στην τηλεφωνία είναι καλό  να επενδύει κανείς, σε βοηθάει σε πολλά πράγματα και πάνω απ όλα στην επικοινωνία και την ενημέρωσή.

Γιάννης Παπαθανασίου          

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass