Συσκέψεις για τα αγροτικά και τον τουρισμό στην Περιφέρεια

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 17:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Νοε 2016 18:37

*ΗΜΕΡΑ της πραγματικής οικονομίας η χθεσινή για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δύο και απανωτές συσκέψεις: στο κτίριό της στο κέντρο για τα αγροτικά που οργάνωσε ο νέος υφυπουργός Β. Κόκκαλης και στο νέο κτίριο της Θεοφράστου για τον τουρισμό που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια. Τι καλύτερο για τον Κ. Αγοραστό, που μίλησε και στις δύο. Ευκολάκι για τον περιφερειάρχη να τις συνδέσει νοηματικά.

***

*«ΤΟ έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι τουρισμός και αγροτικός τομέας πηγαίνουν μαζί, αλληλοσυνδέονται, αλληλοεξαρτώνται», υπογράμμισε για να εξηγηθεί, από τη μία πλευρά αρχικά: «Τα εκατομμύρια τουριστών που έρχονται στην πατρίδα μας αποτελούν μια μεγάλη αγορά για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, τα τρόφιμα, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και πρεσβευτές για τα ποιοτικά προϊόντα μας στις πατρίδες τους, αναζητώντας τα στις τοπικές αγορές και προβάλλοντάς τα στις τοπικές κοινωνίες».

***

*ΚΑΙ συνέχισε κι από την άλλη: «Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα αποτελούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, διότι ο επισκέπτης εκτός από τα τοπία, τη φύση, τη θάλασσα, τους αρχαιολογικούς χώρους, μπορεί να βρει και να απολαύσει το κρέας, τα ψάρια, τη φέτα, το γάλα και τα άλλα τυριά, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά - διότι η χώρα μας παράγει τα πάντα σε ποιότητα που πολύ δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος σε άλλες περιοχές του πλανήτη». (Ελάτε και για να φάτε ή και αφού ήρθατε φάτε κιόλας, βρε παιδιά).

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass