«Πάρκο των Ευχών» (1)

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2017 18:17
Τι σου κάνω κούκλα μου Τι σου κάνω κούκλα μου

*ΟΠΩΣ αναμενόταν, το FaceBook των Λαρισαίων γέμισε με «σέλφις» τραβηγμένες στο «Πάρκο των Ευχών». Ε, δεν το λες και πρωτότυπο. Πήγαμε κι εμείς βράδυ στο «Αλκαζάρ» και μεταφέρουμε (υποκειμενικές πάντως) εντυπώσεις:

Καλό, γενικά, ως ιδέα. Για τόσο γρήγορα που στήθηκε, είναι μια αρκετά ικανοποιητική κατάσταση. Άριστος ο φωτισμός. Από κει και πέρα, όλο το Πάρκο είναι το εντυπωσιακό Λούνα Παρκ, το παγοδρόμιο και η λίμνη. Διότι τα λοιπά «εργαστήρια» είναι μάλλον πολύ φτωχά και πρόχειρα. Οι αρμόδιοι του Δήμου Λαρισαίων έχουν ακόμη πολλή δουλειά να κάνουν για να φτάσει το πράγμα σε κάποιο επίπεδο.

Με δύο λόγια, μια ωραία ιδέα να πάτε με τα παιδάκια σας, τα οποία δικαιούνται να αποκομίσουν όμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες και αναμνήσεις. Θα βγάλετε τις φωτογραφίες σας, θα τα «βάλετε στις κούνιες», θα φάτε ζαχαρωτά και άλλα «καλούδια» χριστουγεννιάτικα... Ντάξει… Κάτι διαφορετικό…

«Πάρκο των Ευχών» (2)

*Η λειτουργία του «Πάρκου» το Σαββατοκύριακο είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η κίνηση στο κέντρο της πόλης. Και εδώ όμως οι απόψεις διίστανται. Άλλοι βρίσκουν την επιλογή «καταστροφική» για τα μαγαζιά. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι η λειτουργία του Πάρκου θα φέρει κόσμο και από αλλού, άρα θα ωφεληθεί και η αγορά της Λάρισας.

Όπως και να ‘χει, η... σούμα θα γίνει μετά τις γιορτές. Αναμφίβολα όμως είναι καλό να αποκτά η πόλη θεσμοθετημένες εκδηλώσεις που μπορούν να γίνουν ονομαστές ανά το πανελλήνιο.

Καμιά σύγκριση

ΓΕΝΙΚΑ, το Κέντρο της Λάρισας το παράτησαν. Τίποτε το ιδιαίτερο. Έτσι και πας ας πούμε στον ολόφωτο Βόλο – υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Μπέου- και επιστρέψεις μετά στη Λάρισα, την κατάθλιψη την έχεις σίγουρη…

Ωχ! Ξανά δηλώσεις

*ΜΙΑ χαρά τα πήγε η ΑΕΛ το τελευταίο διάστημα. Ηρεμία, σταθερότητα και... «πορεία πρωταθλητισμού», όπως είπε και ο Φυντάνης.

Η ευτυχισμένη αυτή περίοδος όμως μάλλον τελείωσε. Όλα τα ωραία τελειώνουν κάποτε. Ο Κούγιας... ξανάρχισε τις δηλώσεις! Οπότε στάχτη και μπούλμπερη…

Τρακτέρ

*«ΤΑ πρώτα τρακτέρ βγαίνουν στον Τύρναβο» έγραφε χτες η «Ελευθερία»- άρα ολοκληρώθηκαν οι αγροτικές δουλειές, λέμε εμείς.

Η συγκέντρωση τρακτέρ κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην περιοχή είναι πλέον... θεσμός. Πιο σίγουρη ότι θα συμβεί από τα Χριστούγεννα και το Πάσχα επί παραδείγματι...

Ποιος νοιάζεται;

*ΠΟΙΟΣ νοιάζεται θα μου πεις…

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας το τελευταίο διάστημα όλο και αυξάνουν σιωπηρά τις τιμές τους. Άλλες πάλι σου προσθέτουν στο συμβόλαιο επιπλέον υπηρεσίες και ας μην τις ζήτησες. Πάρα πολλά τα παράπονα καταναλωτών, αλλά πού να βρεις το δίκιο σου. Και από την άλλη μια Κυβέρνηση που δεν ασχολείται καν με το ζήτημα. Πώς γίνεται δηλαδή σε άλλες βαλκανικές χώρες να έχουν πάμφθηνο κινητό και εμείς εδώ να πληρώνουμε πανάκριβα για υπηρεσίες συχνά αμφιβόλου ποιότητας;

Βλακεία

*Ο,ΤΙ λέγαμε την περασμένη Δευτέρα επαληθεύτηκε. Πως ο Ερντογάν θα έρθει, θα κάνει ταραχή, θα φύγει και θα μας αφήσει να... τσακωνόμαστε.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Όποια δήλωση κάνει το επόμενο.... εξάμηνο τουλάχιστον ο Ερντογάν, θα τη χρεώνουμε στην Κυβέρνηση που... επέτρεψε το ταξίδι του στην Αθήνα ! Εθνομηδενισμός στα όρια της βλακείας.

 

Γειτονιά

*ΕΝ τω μεταξύ, πριν καλά – καλά επιστρέψει σπίτι του ο Ταγίπ ο μεγαλοπρεπής πιάστηκε με το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε ως «κράτος – τρομοκράτη», για να εισπράξει πληρωμένη απάντηση από άλλον μεγαλοπρεπή, τον γερόλυκο Νετανιάχου του τύπου «κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους», ή αλλιώς άσε μας ρε Ταγίπ, μιλάς κι εσύ που βομβαρδίζεις τους Κούρδους… ».

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά εδώ στη γειτονιά μας, Έλληνες Τούρκοι, Εβραίοι, Αιγύπτιοι και λοιποί και λοιποί «είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα!».

Προς μίμηση

*ΕΝΩ στη Λάρισα και άλλες πόλεις πανηγυρίζουν που έχουμε ταχύτητες 4G στα κινητά μας τηλέφωνα, τα Τρίκαλα γίνονται από τις αρχές του 2018 η πρώτη πόλη πανελλαδικά που θα αποκτήσει τις... «υπερηχητικές ταχύτητες» 5G.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γειτονική πόλη καινοτομεί τα τελευταία χρόνια καθώς η δημοτική της αρχή επενδύει πολλά στις νέες τεχνολογίες. Και φυσικά είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Και με την ευκαιρία: θα άξιζε πραγματικά ο Δήμος Λάρισας να δει το θέμα του ελεύθερου Wi – Fi στην πόλη που χρειάζεται μεγάλη και γενναία αναβάθμιση…

«Βάσανα»

*ΟΧΙ, δεν σας κάνουμε πλάκα. Υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες. Και αυτοί όμως δεν έχουν πια σοβαρά περιθώρια να εκμεταλλευτούν τα κεφάλαιά τους. Η βελτίωση (στα χαρτιά) της πορείας της οικονομίας και η αύξηση της ρευστότητας των τραπεζών έχει ήδη ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει το καταθετικό επιτόκιο κάτω από 0,50%. Το ίδιο συμβαίνει και την Ευρωζώνη (μέση απόδοση μόλις 0,36%). Επιπλέον, λένε οι αναλυτές, δύσκολο να λάβεις μεγαλύτερη απόδοση μέσα από αμοιβαία κεφάλαια δεδομένου ότι οι μετοχές – διεθνώς- είναι ήδη πολύ τσιμπημένες…

Βρε βάσανα που έχουν κι αυτοί οι πλούσιοι...

Ολύμπιες τραγωδίες

*ΑΠΑΝΩΤΕΣ οι τραγωδίες στον Όλυμπο, και οι ειδήσεις για θανάτους ορειβατών έρχονται νομοτελειακά κάθε τρεις και λίγο. Προχτές οι χαράδρες του Ολύμπου απεδείχθησαν θανάσιμη παγίδα για ένα παλικάρι μόλις 25 χρόνων.

Ο Όλυμπος –ειδικά από την πλευρά της Πιερίας - αποδεικνύεται ένα βουνό πολύ επικίνδυνο για όσους τον υποτιμούν ή αγνοούν τις παγίδες του. Ασφαλώς κάθε ορειβάτης έχει ατομική ευθύνη όταν ξεκινά, αλλά θα έπρεπε ίσως όλοι μας – και ιδιαίτερα οι τοπικές αρχές - να βρουν τρόπο να αποτρέπουν τους ριψοκίνδυνους ορειβάτες ειδικά τις δύσκολες μέρες. Δεν μπορεί μια τέτοια τραγωδία να την προσπερνάμε πάντα έτσι ανάγοντας τα πάντα στην... «κακή στιγμή»!

Πόσοι;

*ΠΟΣΟΙ θα λάβουν τελικά το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα;

Ο κ. Τσίπρας μίλησε αρχικά για 3,4 εκατομμύρια πολίτες. Τα... κιτάπια όμως άλλα λένε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 1.157.347 αιτήσεις και η προθεσμία λήγει σε δύο μέρες. Δηλαδή, σε καμιά περίπτωση δεν θα φτάσει ο αριθμός των ωφελημένων στο νούμερο που αρχικώς προέβλεπε η Κυβέρνηση.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση και δυσαρέσκεια στους «κομμένους» και το ακούμε όλοι δίπλα μας και καθημερινά. Συμπέρασμα; Δεν βγαίνει άκρη με τις παροχές… Πας για μαλλί και στο τέλος καταλήγεις... «εν χρω κεκαρμένος»…

Εξωστρεφής

* ΟΛΟΙ μιλούν για εξωστρέφεια στο Επιμελητήριο, λίγοι όμως ξέρουν τα μυστικά της όσο ο κτηνίατρος - επιχειρηματίας Αγγ. Καχριμανίδης. Με μονάδες-κολοσσούς στη Ρωσία (αλλά και στα μέρη μας), κάνει πράξη τις ιδέες και τις γνώσεις του, ανοίγοντας νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες εκεί όπου ελάχιστοι τόλμησαν. Οπότε και ο Σωτ. Γιαννακόπουλος - που τον έχει στο ψηφοδέλτιό του, στο Τμήμα Μεταποίησης - θα έχει ήσυχο το κεφάλι του ως προς τον εξωστρεφή προσανατολισμό του Επιμελητηρίου, αν και όταν πάρει το τιμόνι στα χέρια του.

Σχόλιο επί σχολίου

*ΣΧΟΛΙΟ για την επικοινωνιακή τακτική του Μαξίμου που δημοσιεύτηκε στην προηγούμενη «ΕτΔ», σχολιάζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακολουθώντας κατά γράμμα τη συλλογιστική σας -αναφέρει- στο μυαλό μας γεννιούνται οι παρακάτω σκέψεις:

- Πρέπει να σας ενθουσίασε η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, όταν δημοσιεύτηκε η πληροφορία ότι στη σύζυγό του Μαρέβα ανήκε offshore με έδρα τα νησιά Κέιμαν σύμφωνα με τα paradise papers. Από το Ηράκλειο είχε καλέσει, ενώπιον νεοδημοκρατικού ακροατηρίου, τους επικριτές της να αφήσουν ήσυχη τη σύζυγό του και να επιτεθούν στον ίδιο, αφού αυτό επιθυμούν. Είδατε στο πρόσωπό του υπερασπιστή αδυνάτων ο οποίος με θάρρος ατρόμητου «πέταξε το γάντι» στους θρασύδειλους.

- Άλλως δεν κατανοούμε που κάνατε «γαργάρα» στο σχόλιό σας μια πατεντάτη φοροδιαφυγή, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ που την αναδείχνει ως τέτοια.

- Υποθέτουμε ακόμα ότι δεν το θεωρήσατε αρκούντως αριστερό να μιλάμε για παράνομες και ανήθικες συμπεριφορές συζύγων επώνυμων πολιτικών. Άλλως, δεν εξηγείται το γεγονός ότι διαγράψατε τον ΣΥΡΙΖΑ από τη λίστα των αριστερών κομμάτων.

- Σας «κόβουμε» για δημοσιογράφο με εδραίες απόψεις γύρω από θέματα δεοντολογίας στον πολιτικό λόγο και συμπεριφορά. Αυτό πιστοποιεί η κατακλείδα του σχολίου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παρέα που εξαπάτησε τον λαό για την καρέκλα. Προφανώς για σας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λαμβάνει υπόψη του ότι η Μαρέβα μπορεί να ξέχασε να δηλώσει την offshore. Ακόμη δεν πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να ασκεί κυβερνητική εξουσία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass