Τελική ευθεία

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2017 19:45 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκ 2017 19:46
* ΑΠΟ το 2011 μέχρι και σήμερα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Δύο θητείες με αμέτρητες ώρες συνεδριάσεων. Συγκρούσεις, μάχες, συζητήσεις, διαπραγματεύσεις. Ο Τάκης Κατσαρός συμμετείχε για τελευταία φορά ως πρόεδρος του ΔΣΛ στη συνεδρίαση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Ο ίδιος συγκινημένος. Απόλυτα δικαιολογημένα. Δεν τα λες και λίγα 7 χρόνια…  Κ.Γ. * ΑΠΟ το 2011 μέχρι και σήμερα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Δύο θητείες με αμέτρητες ώρες συνεδριάσεων. Συγκρούσεις, μάχες, συζητήσεις, διαπραγματεύσεις. Ο Τάκης Κατσαρός συμμετείχε για τελευταία φορά ως πρόεδρος του ΔΣΛ στη συνεδρίαση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Ο ίδιος συγκινημένος. Απόλυτα δικαιολογημένα. Δεν τα λες και λίγα 7 χρόνια… Κ.Γ.

*ΚΑΙ να μπροστά απλώνεται η τελική ευθεία των Χριστουγέννων.

Ακόμη σήμερα, αύριο ολοκληρώνονται οι εργάσιμες, ξεκινά ένα καθαρό τετραήμερο αργιών και κατά τα συνήθη ακολουθεί η διαδικασία εξάντλησης του υπολοίπου αδείας. Το γιορτινό πνεύμα, η καταναλωτική διάθεση, η προοπτική ξεκούρασης στο προσκήνιο.

Ζ.

 

Δυσκολίες

*ΚΑΛΟ το ζαχαροπλαστείο αλλά ο Λαρισαίος ενοχλήθηκε.

-Μα κουραμπιέδες με 14 ευρώ. Καλά, μαφιόζοι τους πασπάλισαν; Με τι είδους σκόνη;

-Άσε ρε φιλαράκι. Το μεγάλο ζόρι με τους κουραμπιέδες είναι να πρέπει να φας κρυφά και να φοράς μαύρη μπλούζα. Άσε…

Ζ.

 

Όχι, δεν…

*ΣΕ επιθετικό τόνο και αρκούντως εκνευρισμένος, ο Δημήτρης Αδάμ σχολιάζει, όπως δικαιούται άλλωστε, χθεσινό σχόλιο:

«Αγαπητέ Ψιθυριστή

Είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό να διαβάζουμε για την υποτιθέμενη «προσφυγή στο μεγάλο αδερφό» (σ.σ. τη Ν.Δ. εν προκειμένω) από την πλευρά μας σχετικά με τη σύνθεση του προεδρείου του Επιμελητηρίου Λάρισας. Και μάλιστα να το διαβάζουμε από εκείνους που ανδρώθηκαν πολιτικά παίρνοντας γραμμή απ’ ευθείας από τη Μόσχα! Φαίνεται πως για κάποιους η έννοια της αξιοπρέπειας στην πολιτική είναι παντελώς άγνωστη. Τους πληροφορούμε ότι για μας δεν είναι καθόλου άγνωστη. Απεναντίας ήταν και είναι στάση ζωής. Φάνηκε άλλωστε και από τον τρόπο με τον οποίο ο συνδυασμός μας πορεύτηκε στις εκλογές. Ούτε τη στήριξη της Ν.Δ. είχαμε, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ! Ούτε κομματικά γραφεία έτρεχαν πίσω μας, ούτε Δημαρχεία... Στηριχθήκαμε αποκλειστικά στους ανθρώπους της αγοράς στους οποίους και απευθυνθήκαμε. Μας τίμησαν, διπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας και μας κατέταξαν δεύτερο σε δύναμη συνδυασμό. Αποδεχθήκαμε το αποτέλεσμα των εκλογών και κάπου εκεί τελείωσε η διαδικασία για όλους όσους μετείχαν στον συνδυασμό μας. Υπόγειες διαδρομές, συναλλαγές και συμφωνίες πέραν πάσης λογικής λοιπόν, μην τα αναζητάτε σ’ εμάς. Ζητήστε τα εκεί που ξέρετε ότι υπάρχουν. Κι αν θέλετε να παίξετε τον ρόλο σας σωστά, μετρήστε αποτελέσματα. Είναι ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας των επιλογών μας».

***

*ΚΑΙ ο μέχρι τώρα πρόεδρος του Επιμελητηρίου σιγά-σιγά καταλαγιάζει, προσαρμοζόμενος στο πνεύμα των ημερών: «Αυτά με αγάπη και μέχρι εδώ. Είτε το θέλετε είτε όχι, δεν θα ακολουθήσουμε κανέναν στις υπόγειες διαδρομές που έχει συνηθίσει να ακολουθεί. Είναι βλέπετε η αξιοπρέπεια που λέγαμε λίγο πιο πάνω. Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας και ευτυχισμένο το καινούριο έτος.»

(σ. σ. Δεν θα διέπραττε δα και το Προπατορικό αμάρτημα αν ο κ. Αδάμ κινούνταν μετεκλογικά στο παρασκήνιο για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην προεδρία. Γι’ αυτό και δεν ταράχτηκε, δεν διέψευσε τα σχετικά που είχαν γραφεί στην εφημερίδα τις προηγούμενες μέρες. Επιπλέον, μια συγκατάβαση χρειάζεται πάντοτε για τον δεύτερο.)

Ζ.

 

Εναγωνίως

*ΣΟΒΑΡΟΣ άνθρωπος ο Λαρισαίος Α. Β. και με ιδιαίτερο χιούμορ, καθώς δέχεται ότι …εκπνέει σεβασμό, δηλώνει ότι περιμένει εναγωνίως την κλήρωση της μεγάλης φορολοταρίας, αύριο Παρασκευή. Όπως όλοι άλλωστε που έχουν μια ελπίδα για το χιλιαρικάκι της εφορίας. Αυτός όμως έχει άλλο σκοπό.

- Θέλω πάρα πολύ να κερδίσω. Για να μπορέσω μετά να τους τα επιστρέψω δημοσίως. Θεωρώ ξεφτίλα όλες αυτές τις τακτικές. (Θα γίνει θέμα πανελληνίως, αν όχι και παγκόσμιο.)

Ζ.

 

Τρίτος

*ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ πανηγυρίζουν από πριν οι συριζαίοι και στη Λάρισα, παίζουν πάντα στάνταρ άσο και μάλιστα όβερ την κοινοβουλευτική αναμέτρηση Τσίπρα-Μητσοτάκη. Δημιουργούν κλίμα και το απολαμβάνουν μετά. Έτσι και στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

***

*ΤΩΡΑ είχαν έναν λόγο παραπάνω.

- Ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός… Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια…

- Κι απομένει ακόμη ένας στον Τσίπρα, του χρόνου. Εκεί να τον δούμε.

-Πάντως, έχοντας καταθέσει τρεις προϋπολογισμούς παρένθεση δεν τον λες. Αλλά ούτε κι ότι δεν είχαν χρόνο να δείξουν πράγματα…

Ζ.

 

Χωρίς δώρα

*ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ καταστάσεις στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Ο Αϊβασίλης είναι πολύ χαρούμενος, γιατί ξέρει πού μένουν όλα τα κακά κορίτσια. Αφαιρεί τις διευθύνσεις όπου πάει τα δώρα του κι όσες απομένουν...

***

*- ΕΠΕΣΑ ρε σεις σ’ έναν αγώνα μπάσκετ στο τέλος κι έλεγε ο τάδε παίκτης με 18 πόντους, ο άλλος με 13, κάτσε ρε φίλε, αυτά δεν είναι προσωπικά δεδομένα;

***

*- ΚΙ ΑΝΤΕ να εξηγήσεις τώρα στον Μήτσο στο καφενείο ότι η Πάβλοβα είναι γλυκό κι όχι Ρωσίδα καμπαρετζού…

Ζ.

 

Για το αποτέλεσμα

*ΜΑΛΛΟΝ λύθηκε η απορία όσων αναρωτιούνταν γιατί ο πρόεδρος Δημ. Τάχος είχε μεν επικρίνει δριμύτατα τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που την είχαν κάνει με ελαφρά πλάγια πηδηματάκια από τη συνεδρίαση, το έπραξε δε εκτός μικροφώνου και δίχως καταγραφή στα πρακτικά. Ούτε στην αντεπίθεση της Ρ. Καραλαριώτου, κατά την έναρξη της επόμενης συνεδρίασης, έδωσαν συνέχεια από τη δημοτική αρχή.

***

*ΗΤΑΝ φανερό ότι έπαιζαν συγκρατημένα με μοναδικό στόχο το αποτέλεσμα. Φάνηκε ότι ήθελαν να αποφύγουν κόντρες και ανακατωσούρες. Χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία 2/3 για την επικύρωση της αγοράς του κτιρίου «Μουσών» επί της Παλαιστίνης και Φαρμακίδου. Δεν θα ρίσκαραν καβγάδες και κλίμα αποχωρήσεων. (Κι ήρθε η ομόφωνη απόφαση, σπάνιο για σημαντικό θέμα.)

Ζ.

 

Παίξτε μπάλα

*ΤΑ στημένα ματς ευνοούνται λέει από τις χαμηλές κατηγορίες. Άμα δεν είσαι στη βιτρίνα και δεν σε παρακολουθούν οι πάντες, αν δεν έχει και τηλεοπτική κάλυψη ακόμα καλύτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη ξέσπασε σκάνδαλο με στημένα στο Ερασιτεχνικό, στοιχήματα στο Τοπικό, ναι.

***

*ΣΤΗ Λάρισα πάλι φήμες, φήμες, φήμες από πέρυσι. Συλλήψεις προσφάτως, αναζωπυρώθηκε η φημολογία. Σημειωτέον ότι στο στοίχημα το τζογάρισμα, όπως και το στήσιμο, δεν γίνονται πια τόσο στο ποιος κέρδισε ή έχασε το ματς. Αυτά είναι εύκολα. Στις λεπτομέρειες γίνεται το παιχνίδι.

***

*ΚΑΙ ανέκυψε το θεμελιώδες ερώτημα: Μπορεί να παίζει ένας ποδοσφαιριστής Στοίχημα; Λογικό δείχνει να επιτρέπεται να στοιχηματίσει κάποιος σε άλλες ομάδες, σε άλλες κατηγορίες, σε άλλες χώρες ίσως.

- Ακόμη και σε αγώνα που αγωνίζεται ο ίδιος θα μπορούσε να παίξει, εκτιμούσε Λαρισαίος. Αρκεί να στοιχηματίζει σε νίκη της ομάδας του. Αν πάλι είναι αμυντικός και ποντάρει ότι δεν θα φάνε γκολ, ποιος θα τον κατηγορήσει; Που θα έχει παραπάνω λόγο να κρατήσει το μηδέν πίσω…

Ζ.

 

Άνευ

*ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ τεράστια ντρίπλα ο Λαρισαίος, όμως οι άλλοι δεν την έφαγαν.

- Η Κρήτη, να το ξέρετε, είναι από τα πιο ασφαλή μέρη στον κόσμο. Για παράδειγμα, δεν έχει γίνει ποτέ ατύχημα με τρένα.

-Γιατί ρε συ; Στη Λάρισα έγινε ναυάγιο ποτέ;

- Και στη Θεσσαλονίκη δεν έχει γίνει ποτέ ατύχημα στο μετρό.

Ζ.

 

Διφορούμενο

*ΜΕ μια ρήση του Αμερικανού συγγραφέα Καρλ Μπαρντ, μοιάζουν και τα ονόματά τους εν τω μεταξύ, από Κ. Μπαρ αμφότεροι, επέλεξε να ευχηθεί ο Κώστας Μπαργιώτας στην κάρτα που απέστειλε ηλεκτρονικά για τις Γιορτές: «Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και να κάνει μία νέα αρχή, ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει από τώρα και να δώσει ένα νέο τέλος», γράφει ο Λαρισαίος βουλευτής της ΔΗ. ΣΥ. Μια σκέψη που χρησιμοποιήθηκε παγκοσμίως κι από άλλους, πολλοί διεκδικούν την πατρότητά της και η οποία δίνει διέξοδο όταν φτάσει κάποιος σε αδιέξοδο, άμα κολλήσει, ελπίδα πάντα υπάρχει.

***

*ΚΙ άρχισε η κουβεντούλα στην παρέα.

-Τι να εννοεί ο ποιητής; Σε ποιον το λέει ο βουλευτής;

-Μάλλον στον Σταύρο, που αφού του είχε επιτεθεί φέτος, μετά τον ακολούθησε. Μπορεί όμως και τον Τσίπρα να παροτρύνει…

-Να το λέει άραγε στη Φώφη, και στον εαυτό του άρα, να πρόκειται για αυτοκριτική, προτροπή για αλλαγή πορείας...

-Μπα… Στους ψηφοφόρους μιλάει, είναι σαφές ότι τους προσκαλεί να επανακάμψουν.

Ζ.

 

Στις ισορροπίες τους

*ΟΠΩΣ και οι προκάτοχοί τους και οι νυν υποδιοικητές της επιχώριας ΥΠΕ δεν φαίνεται να το τρώνε γλυκό με τον διοικητή τους. Είναι άραγε σκληρός ο κομαντάντε Νέστορ; Μήπως έχει απαιτήσεις; Ενδεχομένως να παίζει ρόλο η κομματικότητα του καθενός, η προσήλωση στον κομματικό ρυθμό και τις κατά καιρούς απαιτούμενες ισορροπίες. Κι ο κομαντάντε από τέτοια δεν χαμπαρίζει, όλοι το ξέρουν. (Μέχρι κι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εγκατέλειψαν τους ελέγχους με τις αλλεπάλληλες εφόδους στο λημέρι του, θα απελπίστηκαν μάλλον.)

***

*Ο έτερος τοπικός πόλος εξουσίας στα υγειονομικά ήταν πάντοτε ο ηγούμενος της ναυαρχίδας. Εκεί λέγεται, στον διοικητή του Πανεπιστημιακού Π. Νάνο, στις σχέσεις του οποίου με τον Ν. Αντωνίου παρατηρείται από καιρό μια ψυχρασία, σ’ αυτόν ακουμπούν κι οι προαναφερθέντες υποδιοικητές Δημ. Δημητριάδης και Παρασκευή Ζαζά. (Οι οποίοι γνωρίζουν ότι πολύ εύκολα μπορεί να έχουν την τύχη του Ιωνά απέναντι στο κήτος.)

Ζ.

 

Δωρεά

*ΗΤΑΝ τόσο μεγάλη φαίνεται η χαρά στη Δημοτική Πινακοθήκη για το έργο «Μεσαριά και Αντάρτης» που δώρισε ο Γιάννης Διαμαντής, οπότε έγινε το λαθάκι. Στην ανακοίνωση του Μουσείου γράφτηκε προφανώς εκ παραδρομής ότι το έργο του ο Λουκάς Βενετούλιας το είχε χαρίσει στον κ. Διαμαντή. Αντιθέτως ο Λαρισαίος επίτιμος δικηγόρος το είχε αγοράσει από τον καλλιτέχνη και τώρα το χάρισε στην Πινακοθήκη.

Ζ.Π.

 

Κατάσχεση…

* Ο,τι βρίσκουν, κατάσχουν οι τράπεζες. Αν ο λογαριασμός ενός οφειλέτη είναι δεσμευμένος, δεν γλιτώνει τίποτε, ούτε μισθός, ούτε σύνταξη… Ακόμη και επιδόματα, ακατάσχετα και μη. Έτσι έγινε και με το κοινωνικό μέρισμα.

Πολλοί πήγαν στο ΑΤΜ για να το εισπράξουν αλλά έμειναν εμβρόντητοι… Δεν μπόρεσαν να εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί λόγω δέσμευσης των λογαριασμών τους. Το μέρισμα όμως είναι ακατάσχετο και οι τράπεζες υποχρεούνται να το αποδώσουν.

Οπότε ας απευθυνθούν στα ταμεία της τράπεζάς τους και να κάνουν την ανάληψη από εκεί…

Γ.Ν.

 

Πρώτος

* Ο ΠΡΩΤΟΣ των πρώτων, στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, αναδείχθηκε η Δημήτρης Παπαδόπουλος, με 244 ψήφους. Ο γνωστός συνδικαλιστής των «Παρεμβάσεων», κατέφερε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων των εκπαιδευτικών που στήριξαν την παράταξή του, η οποία πήρε στο σύνολο 363 ψήφους!

Δεύτερος, έρχεται ο Νίκος Παναγιώτου, της ΔΑΚΕ, με 230 ψήφους.

Με τέτοια επίδοση είναι μάλλον πιθανό να διεκδικήσει την προεδρία.

Λ.Κ.

Φειδίου

* Η ΦΕΙΔΙΟΥ θα λάμψει κι αυτά τα Χριστούγεννα! Ο συνταξιούχος έμπορος Γιάννης Ψωφάκας, ετοίμασε και πάλι υπερπαραγωγή στον πεζόδρομο παρακινώντας και τους γείτονες να συμβάλλουν για να δημιουργήσουν τον πιο φωτεινό δρόμο στη Λάρισα.

Στη Φειδίου δεν σκοτεινιάζει ποτέ τα Χριστούγεννα και για να απολαύσετε το φωτεινό θέαμα μετά μουσικής, επισκεφτείτε την, αύριο Παρασκευή, όπου θα εμφανιστεί στις 9 μ.μ, η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.

Λ.Κ.

 

Χωρίς

δίπλωμα

*ΤΗΝ έγραψε ο τροχονόμος τη Λαρισαία οδηγό για παράβαση που είχε κάνει. Κι ήταν και πολύ ευγενικός.

-Τα πρόστιμο κυρία μου είναι 150 ευρώ, τα μισά αν το πληρώσετε εντός δεκαημέρου. Και επιπλέον τρεις πόντοι ποινή…

-Πόντοι, τι είναι αυτοί οι πόντοι;

-Στο δίπλωμά σας. Αν φτάσετε 17 πόντους, τότε παίρνετε ποδήλατο.

Ζ.

 

SKYLITSA CIU

* ΕΔΩ και 15 μέρες έχει βρει απάγκιο στις εγκαταστάσεις της «Ε». Κανείς δεν ξέρει γιατί επέλεξε εμάς ή αν κάποιος την άφησε εκεί και τον περιμένει. Με… σκυλίσια υπομονή, αλλά, μάταια όπως φαίνεται.

Εμάς πάντως, μας έχει κερδίσει με τη φιλική της διάθεση και την αθωότητα μικρού παιδιού. Μας αρέσει που μας υποδέχεται προτείνοντας ένα από τα μπροστινά της πόδια και γλείφοντας το χέρι που της ανταποδίδει τον χαιρετισμό.

Ωστόσο καταλαβαίνουμε ότι για τη μικρή μας φίλη, πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση. Ένα σπίτι και η στοργή κάποιων που θέλουν και μπορούν να τη φιλοξενήσουν. Προσπαθήσαμε να βρούμε μια τέτοια λύση, εκ των ενόντων. Δεν κατέστη δυνατό.

Γι’ αυτό και καταφεύγουμε στη δημοσιότητα. Η ίδια δεν ήθελε να ποζάρει, ίσως να μη θέλει να αποχωριστεί την ελευθερία της.

Για όποιον ειλικρινά ενδιαφέρεται, μπορεί να τη γνωρίσει στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής Λαρίσης- Αθηνών. Οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι στειρωμένη και εμβολιασμένη, αλλά αυτό δεν μπορεί να εξακριβωθεί εμπειρικά…

 

BEREMHS CIU

 * ΣΤΗ Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη λήξη του έτους Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, μεταξύ άλλων να τιμά τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Λάρισας, Απ. Βερέμη.

Β.Κ.

 

MELOMAKARONA CIU *ΕΤΟΙΜΟΙ οι Λαρισαίοι να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες των Χριστουγέννων. Προέκυψε υπερπαραγωγή φέτος.

Ζ.

 

MHTSOTAKHS CIU*ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ικανοποιημένος απ' το Συνέδριο δήλωνε ο Κυρ. Μητσοτάκης, φαίνεται και στο βλέμμα. Αγκαλιά με δύο Λαρισαίους, τον πρόεδρο των περιφερειαρχών Κ. Αγοραστό και τον σκιώδη υπουργό του Μ. Χαρακόπουλο. Με τους οποίους είναι και ‘’σειρές’’, μαζί είχαν μπει στη Βουλή το 2004.

Ζ.

 MALIZOS CIU

 *ΟΠΟΙΑ αλτικότης, τέτοιο πήδημα… Κι όμως, παρά την ηλικία του, ο καθηγητής Κώστας Μαλίζος τα καταφέρνει περίφημα.

 Ζ.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass