Απάτη

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2017 20:05
*ΑΝΟΙΚΤΟΣ όλη τη μέρα, ένεκα των εκδηλώσεων στο «Πάρκο των Ευχών» είναι ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Αλκαζάρ, καθώς η ερανική επιτροπή θεωρεί μια πολύ καλή ευκαιρία οι επισκέπτες (ντόπιοι και ξένοι) να γνωρίσουν τον ναό και να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται για την ανέγερση της μεγάλης εκκλησίας. *ΑΝΟΙΚΤΟΣ όλη τη μέρα, ένεκα των εκδηλώσεων στο «Πάρκο των Ευχών» είναι ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Αλκαζάρ, καθώς η ερανική επιτροπή θεωρεί μια πολύ καλή ευκαιρία οι επισκέπτες (ντόπιοι και ξένοι) να γνωρίσουν τον ναό και να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται για την ανέγερση της μεγάλης εκκλησίας.

*ΤΑ πυρά κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων, δέχεται η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή την υπόσχεση για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Η αλήθεια είναι πως η ελπίδα, πέραν του γεγονότος ότι πεθαίνει τελευταία, παραμένει χρήσιμη ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως η σημερινή. Μια ακόμη αλήθεια είναι επίσης ότι, το τάξιμο δεν χάλασε ποτέ κανένα σπίτι, οπότε επίσης δεν βλάφτει να υπόσχεται κάποιος, καλύτερες ημέρες.

Ο νόμος 4046/2012 (κατά… κόσμον 2ο μνημόνιο) «παγώνει» τους κατώτατους μισθούς των 500 ευρώ μέχρι να μειωθεί η ανεργία στο 10%, πρόβλεψη που εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μετά το 2030 ή το 2035 στην καλύτερη περίπτωση. Σε 13 έως 18 χρόνια σήμερα από σήμερα. Καλά δεν είναι;

Μιας και το έφερε η κουβέντα. Πώς το λέγανε το κόμμα που υποσχόταν καλύτερες ημέρες; Την πρακτική του οποίου αντιγράφει επ’ ακριβώς σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Πώς το λέγανε, πώς το λέγανε…

Β.Κ.

Βραβείο καθαριότητας

*«Η επιτυχία του Πάρκου των Ευχών είναι δεδομένη, καθώς πλήθος κόσμου το επισκέπτεται καθημερινά. Αυτό το οποίο μας εξέπληξε ευχάριστα είναι η καθαριότητα του χώρου. Με τόσο κόσμο είναι αναμφίβολα επιτυχία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου αυτή η πολιτισμένη εικόνα».

Τάδε έφη ο πρόεδρος των Αστικών Λεωφορείων Μιχάλης Σακελλαρίου, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στο Πάρκο και η γνώμη του έχει ενδιαφέρον. Μέχρι και να «κατεβάσει» ρολά το Πάρκο, ας συμβάλλουμε κι εμείς, ο καθένας χωριστά στην καθαριότητα του χώρου.

Γ.Ρ.

Καρτ ποστάλ

*ΣΕ ανύποπτο χρόνο ο περιπτεράς του Αλκαζάρ Θανάσης Συρμακέζης είχε επισημάνει στη στήλη την έλλειψη καρτ ποστάλ της Λάρισας, καθώς κατά καιρούς διάφοροι επισκέπτες απευθύνονταν στο περίπτερό του, αλλά δεν μπορούσε να τους εξυπηρετήσει, όσο και αν αναζήτησε στην αγορά. Τώρα με το Πάρκο των Ευχών και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος που παρατηρείται, η έλλειψη αυτή είναι πιο έντονη. Μήπως ο Δήμος, η Περιφέρεια ή ο Σύλλογος Διαφημιστών να αναλάβουν μια σχετική πρωτοβουλία; Ας το δούνε ως μια ευκαιρία προβολής του Αρχαίου Θεάτρου, του Πηνειού, του Φρουρίου κι άλλων αξιοθέατων που ταυτίζονται με την πόλη της Λάρισας…

Γ.Ρ.

Εκ παραδρομής

*ΑΠΟ παραδρομή, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δεν αναφέρθηκαν τα ονόματα τριών νέων φοιτητών. Ο Σύλλογος βράβευσε προχθές, όπως κάνει κάθε χρόνο, τα παιδιά μελών του που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος λοιπόν είναι που διοργανώνει την εκδήλωση συνεπώς δεν μπορεί να του καταλογισθεί πρόθεση, από λάθος δεν αναφέρθηκαν τα ονόματα των νέων φοιτητών: Δημήτριος Ιωάν. Γκουντούρας, Μαρία Σωτ. Κουκουθάκη και Αγαθή Ν. Μπέη. Καλές σπουδές…

Β.Κ.

Βιβλία

*ΚΙΝΗΤΑ, ηλεκτρονικές συσκευές, παιχνίδια, ρούχα, κοσμήματα. Αυτά είναι τα συνήθη δώρα των εορτών. Ας μην ξεχνάμε και τα βιβλία, όμως, που και πολλά δεν κοστίζουν και αποτελούν παράλληλα τον πιο οικονομικό τρόπο να ταξιδέψει ο αναγνώστης στην άκρη του κόσμου, να βρεθεί σε άλλες πολιτείες και μέρη μαγικά γυρίζοντας απλώς μερικές σελίδες. Φέτος, λοιπόν, τώρα που θα κάνετε τα τελευταία σας ψώνια, μαζί με όλα τα άλλα δωρίστε και στα αγαπημένα σας πρόσωπα και ένα βιβλίο.

Π.Φ.

Επέτειος

*ΚΑΜΑΡΩΝΕ συγκινημένος χθες ο μαέστρος Δημήτρης Καρβούνης. Τα παιδιά του, δεκάδες από αυτά που εδώ και 40 χρόνια συμμετείχαν στην Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ βρέθηκαν κοντά του, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου για να τιμήσουν τη 40ή επέτειο από την ίδρυσή της. Και δεν παρέστησαν μόνο, αλλά ανέσυραν από τη μνήμη τους όμορφες στιγμές του παρελθόντος και φυσικά τραγούδησαν, υπό την καθοδήγηση του ακάματου μαέστρου που εδώ και 36 χρόνια έχει αναλάβει τη διεύθυνσή της.

Π.Φ.

Φωτάκια

*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο σχεδιασμός του φωτισμού στο Πάρκο των Ευχών. Ευθύνεται για ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του εγχειρήματος, καθώς δημιούργησε μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Δεν ισχύει το ίδιο και για την κεντρική γέφυρα του Πηνειού, η οποία είναι μονίμως φωτισμένη στο κάτω μέρος της με λάμπες διαφόρων χρωμάτων που δημιουργούν ένα υπέροχο, εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κάποιος θεώρησε ότι θα πρέπει να «στολίσει» και το πάνω μέρος, τοποθετώντας φωτάκια που την κάνουν να μοιάζει περισσότερο με είσοδο ντισκοτέκ της δεκαετίας του ’80 ή με πίστα μπουζουξίδικου της ίδιας εποχής.

Π.Φ.

 

Σύμφωνα

*ΣΥΜΦΩΝΟΙ με το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν είναι μόνο όσοι ζούνε στις αστικές περιοχές αλλά και άλλοι που ζούνε σε χωριά. Το απέδειξαν περίτρανα και στον νομό Λάρισας. Για παράδειγμα μέσα από τον αντίστοιχο πίνακα του Υπουργείου Εσωτερικών για την περιοχή μας κατά το έτος 2017. Σύμφωνο συμβίωσης λοιπόν στο Αρμένιο, σύμφωνο και στα Αμπελάκια. Να και ένα στους Γόννους κι άλλο ένα στη Μελιβοία… Γεμίζει ο νομός.

Κ.Γ.

Σέλφι

*ΜΙΑ μπροστά στο δέντρο, μια μπροστά στη φάτνη έψαχνε η Λαρισαία να βρει σημείο για σέλφι. Έδινε τα ψώνια στη φίλη της.

«Κάτσε να βγάλω καμιά σαρανταριά φωτογραφίες να πετύχω καμία αυθόρμητη».

Φήμες λένε πως ακόμα βγάζει.

Κ.Γ.

Μοσχάρι

*ΜΕ το σούβλισμα μόσχου, βάρους 295 κιλών, αποχαιρετούν το 2017 οι κάτοικοι των Φερών Έβρου και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό αλλά γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά. Το μοσχάρι μάλιστα θα ψήνεται για 24 ώρες πριν προσφερθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Αυτό κι αν είναι σημείο αναφοράς. Μοσχαροχαρά…

Κ.Γ.

Βασίλισσα

*ΣΠΟΥΔΑΙΑ η κίνηση της ΠΑΕ ΑΕΛ να επισκεφτούν παίκτες τα παιδάκια που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Αυτό θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των παιδιών για πάντα. Σ’ αυτές τις ηλικίες το μυαλό ό,τι γράφει δεν ξεγράφει και θα θυμούνται για όλη την υπόλοιπη ζωή τους σαν μια γλυκιά ανάμνηση τη χθεσινή στιγμή. Πόσο μάλιστα όταν είναι στο κρεβάτι του πόνου και τέτοιες ημέρες.

Κ.Γ.

Φρούριο

*Μ’ ΕΝΑ ρόδι, μια σαμπάνια, ένα μπουκάλι κρασί, λίγο ουίσκι, μερικούς ξηρούς καρπούς στην τσέπη και ένα γεμάτο πακέτο καπνού. Αν βάλεις πλάι μια καλή παρέα από ανθρώπους που σ’ αγαπούν - αγαπάς και φυσικά καλή διάθεση τότε δεν έχεις κανέναν ανάγκη. Πηγαίνεις στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο και κάνεις την καλύτερη αλλαγή του χρόνου. Τύφλα να ’χει η Νέα Υόρκη...

Κ.Γ.

Βανδαλισμοί

*ΘΥΜΑ βανδαλισμών έπεσε για ακόμη μια φορά ένα από τα ξενοίκιαστα καταστήματα δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο επί της Παπαναστασίου και Βενιζέλου. Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, οργισμένη καθώς δεν πρόκειται για το πρώτο χτύπημα, κάνει λόγο για ελλιπή αστυνόμευση και ανεπαρκή φωτισμό. Το κατάστημα, που τα τελευταία δέκα χρόνια μένει κλειστό, έχει γίνει στόχος θερμοκέφαλων αρκετές φορές. Αυτή τη φορά έσπασαν την τζαμαρία, άλλες φορές γράφουν συνθήματα ή μετατρέπουν την πρόσοψη σε τοίχο όπου κάνουν αφισοκολλήσεις. Όπως και να έχει όμως, κάθε φορά η ιδιοκτήτρια καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη για να προστατέψει την περιουσία της. Άσχημο πράγμα.

Ν.Π.

Διαφορά

*ΤΟ έλεγε γνωστός Λαρισαίος στην παρέα του για τη διαφορά μεταξύ των ηλικιών με τους συνομήλικους να συμφωνούν:

Παιδική ηλικία είναι όταν σου επιτρέπουν να μείνεις ξύπνιος μέχρι αργά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Γεράματα είναι όταν σε αναγκάζουν να το κάνεις.

Σπάει ταμεία

*ΜΕΓΑΛΟ το ενδιαφέρον των Λαρισαίων για την παράσταση του Θεσσαλικού «Το Κτήμα» που έγραψε ο Λάκης Λαζόπουλος. Σπάει ταμεία. Γεμάτο το θεατράκι κάθε βράδυ. Είναι το έργο καλό, βοήθησαν και οι γιορτές που δίνουν περισσότερο χρόνο στους θεατρόφιλους να απολαύσουν μια παράσταση και έτσι «Το Κτήμα» τα πάει περίφημα.

Ν.Π.

Δώρο

*ΑΠΟ τις πιο ωραίες ιδέες για δώρο τώρα στις γιορτές ήρθε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας. Να γίνουν όλοι ήρωες για ένα νεογέννητο παιδί, για μια μητέρα, για έναν αδελφό, για έναν φίλο. Να σώσουν έως και τρεις ζωές με μία μόνο αιμοδοσία. Γιατί οι ανάγκες για αίμα ειδικά τώρα στις γιορτές είναι μεγάλες.

Ζ.Π.

Έμποροι

*ΜΙΑ βόλτα στα καταστήματα των εμπόρων της πόλης και αμέσως εισπράττει κάποιος το παράπονο που έχουν από τον Δήμο Λαρισαίων. «Θα έπρεπε», λένε, «η δημοτική αρχή να στηρίζει περισσότερο την τοπική αγορά ειδικά τις ημέρες των γιορτών».

Σχετικά με τις εκδηλώσεις προτείνουν να διοργανώνονται στις πλατείες του κέντρου της πόλης και όχι εκτός. «Όπως γίνεται» λένε «και στο εξωτερικό. Με μικρά θεματικά πάρκα, στις πλατείες, στο ποτάμι, στις γέφυρες και στον Μύλο του Παππά και ο κόσμος να μετακινείται και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις. Κάνουμε προτάσεις και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, αλλά με προετοιμασία από νωρίς όχι της τελευταίας στιγμής».

****

*«ΔΕΝ είδαμε καμιά αύξηση του κόσμου», υποστηρίζουν έμποροι του κέντρου για τους επισκέπτες που έφτασαν στην πόλη με αφορμή το «Πάρκο των Ευχών» και επαναλαμβάνουν τη δημιουργία εκδηλώσεων στο κέντρο, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο ακόμα και για τοποθέτηση καλλιτεχνικού διευθυντή εκδηλώσεων που θα πρέπει όπως υποστηρίζουν να αναλάβει δράση από 1 Ιανουαρίου 2018.

Ζ.Π.

Λίστα

*ΚΑΘΕ χρονιά φεύγει και έρχεται κρατώντας μια λίστα στο χέρι. Φεύγει αφού έχει διαγράψει όλα τα χρέη, τα έξοδα, τις πληρωμές και έρχεται καλή ξεδιαλυμένη κρατώντας τις υποχρεώσεις και τα πρέπει όπως είναι η έναρξη σε γυμναστήριο, η δίαιτα, το περπάτημα, η συμμετοχή σε αγώνες, οι λιγότερες αγορές, η αποταμίευση και πάνω από όλα χιούμορ.

Ζ.Π.

Προνοητικός

*ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΣ ο Λαρισαίος νονός επαιρόταν για την προνοητικότητά του:

Ρωτάω τον κουμπάρο τι νούμερο παπούτσι φοράει η βαπτιστήρα να της πάρω για την Πρωτοχρονιά, 28 μου λέει, 34 της πήρα. Κάθε χρόνο αυτήν τη δουλειά θα κάνουμε;

 

 

GIORTINO TO KLIMA TVN HMERVN

*ΓΙΟΡΤΙΝΟ το κλίμα των ημερών, φυσικό και για τους κυβερνητικούς βουλευτές να ξεκλέψουν λίγο χρόνο για να ανταλλάξουν ευχές με γνωστούς και φίλους. Εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε ο Νίκος Παπαδόπουλος που συνοδευόμενος από την Φωτεινή Καρυώτη και τον Βασίλη Ζωγράφο της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Μιχαλόπουλο για να ευχηθούν για όλη την περίοδο των εορτών. Και κυρίως καλές ειδήσεις με την καινούργια χρονιά.

 

 

TA KALANTA KNE1

 

TA KALANTA KNE2

*ΤΑ κάλαντα, που δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, παρά μόνο αγωνιστικά, έψαλαν χθες και στην «Ε» μέλη της ΚΝΕ. Υπέρ του Κόμματος εννοείται, πολιτικό είναι το μήνυμα χωρίς να παραβλέπεται και η οικονομική ενίσχυση. Το κεφάλαιο έχει τα δικά του κόμματα…

Β.Κ.

 

 

 

TELEIVMO DEN EXOYN TA BASANA

*ΤΕΛΕΙΩΜΟ δεν έχουν τα βάσανα της Φάτνης φέτος. Έκλεψαν πάλι τον Χριστό χθες το πρωί. Κακόγουστο αστείο έχει καταντήσει πια. Το αυτί της δημοτικής αρχής όμως δεν ιδρώνει και καλά κάνει, αφού και πάλι η κλεμμένη κούκλα αντικαταστάθηκε. Δεν πρόκειται να βάλουν φρουρούς στη Φάτνη ούτε κάμερες. Αλίμονο, αν φτάσουμε να έχουμε και φρουρούμενη Φάτνη. Πάντως, οι δράστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να έχουν κατά νου ότι «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον επιάσανε»...

Ν.Π.

 

 

TO SHMEIVSE SYMPOLITHS EMPORIKOS

*ΤΟ σημείωσε συμπολίτης – ιδιαίτερα παρατηρητικός κατά πώς φαίνεται - και αφορά στους ιστούς των τριών σημαιών, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας. Όπου, λέει ο συμπολίτης, σταυρό στην κορυφή του ιστού πρέπει να φέρει μόνο ο ιστός με την ελληνική σημαία. Οι άλλοι δύο ιστοί, με τη σημαία της Ε.Ε. και του Εμπορικού, δεν χρειάζεται να φέρουν σταυρό. Ασταύρωτοι…

Β.Κ.

 

 

LIGO PRIN BREUEI KELLAS

*ΛΙΓΟ πριν βρεθεί στο πολιτικό του γραφείο για να δεχθεί, από φίλους και ψηφοφόρους, ευχές για την ονομαστική του εορτή, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας επισκέφθηκε τα γραφεία της «Ελευθερίας» και ευχήθηκε τα καλύτερα στον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Μιχαλόπουλο και στο προσωπικό της εφημερίδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass