Με το Νέο Έτος

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2018 20:03

*- ΜΑΛΛΟΝ το παράκανα με το φαγητό στις γιορτές. Έχω μισή ώρα τώρα που προσπαθώ να φτάσω τα κορδόνια των παπουτσιών μου για να τα δέσω.

***

*ΜΕΤΑ τη διαπίστωση ο Λαρισαίος ανακοίνωσε αποφάσεις.

- Θα ξεκινήσω αλλαγές με το Νέο Έτος. Καταρχάς από τα ρούχα, δύο νούμερα μεγαλύτερα.

***

*Ο άλλος πάλι φανταζόταν το πιο ακραίο.

- Ωπ… Πού βρίσκομαι; Άγιε Βασίλη… Κέρδισα το φλουρί;

-Ο Άγιος Πέτρος είμαι. Το κατάπιες.

Ζ.

Σε 5 βήματα

*ΔΕΥΤΕΡΗ μέρα του χρόνου, είχε ξυπνήσει βαρύθυμος ο Λαρισαίος.

- Τι να περιμένουμε μωρέ από το 2018 όταν 25η και 28η πέφτουν Κυριακή. Και τα Φώτα Σάββατο…

- Καλά που πέφτει Δευτέρα η Καθαρά Δευτέρα δηλαδή…

***

*ΕΚΕΙΝΟΣ επέμενε, δεν βοήθησε το πείραγμα.

- Αν ήταν καλή η χρονιά σου λέω, δεν θα την αλλάζαμε κάθε χρόνο.

***

*ΟΜΩΣ κι ο άλλος δεν έκανε πίσω. Το παρατράβηξε με την αισιοδοξία του.

- Πρωτοχρονιά… Φώτα… Τσικνοπέμπτη… Απόκριες… Πάσχα… Πρωτομαγιά… Τσουπ να και το καλοκαιράκι. Πέντε βηματάκια απέμειναν.

Ζ.

Θεαματικό

*ΑΚΡΩΣ θεαματική ήταν η εικόνα του λαρισαϊκού ουρανού από τα χιλιάδες φαναράκια, που με την αλλαγή του χρόνου άφησαν ελεύθερα στον ουρανό οι πολίτες που βρέθηκαν στο Φρούριο. Φέτος, ήταν η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιήθηκε αυτό το δρώμενο και κατά πώς φαίνεται θα γίνει έθιμο. Άλλωστε, φέτος πλήθυναν και οι Λαρισαίοι που συμμετείχαν κι αυτό είναι ενδεικτικό του ότι πρόκειται για μια δράση που αρέσει πολύ στον κόσμο, ειδικά στα παιδιά.

Π.Φ.

Για τον χρόνο

*ΤΕΤΟΙΕΣ μέρες κάθε χρόνο στους ανθρώπους αρέσει να διαλογίζονται για τον χρόνο. Να σκέφτονται, να μιλούν και να γράφουν για τον χρόνο. Για το πώς κυλάει και χάνεται κυρίως, καμιά φορά και για το πώς φρενάρει.

Ευκαιρία λοιπόν για συνδρομή στη συζήτηση από τον Άρνε Νταλ, τον σπουδαίο Σουηδό συγγραφέα αστυνομικών. Μυθιστόρημα «Μπλουζ της Ευρώπης», όπου βάζει το Βερολινέζο Εβραίο ποιητή ήρωά του, μελλοθάνατο κρατούμενο των ναζί στο Μπούχενβαλντ, να γράφει στο ημερολόγιό του ενώ οι σύμμαχοι προελαύνουν βομβαρδίζοντας.

***

*ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι δεν θα μπορέσεις να σηκώσεις ξανά την πένα. Πιστεύεις ότι έγραψες όλα εκείνα που μπορούσες να γράψεις. Ποιος ο λόγος λοιπόν να συνεχίσεις; Κι όμως το κάνεις. Διότι θα υπάρχει μια καινούργια μέρα.

Οι βόμβες πέφτουν με αυξανόμενη ένταση. Είδα με τα μάτια μου τον χρόνο να τρέμει. Θα περιγράψω τον χρόνο. Ο χρόνος αποτελείται από δύο πράγματα: ένα ρολόι κι ένα καμπαναριό. Το καμπαναριό υπάρχει για να δουλεύει το ρολόι. Και το ρολόι για να γεμίζει τον πύργο.

Το ρολόι είναι η ψυχή μας και το καμπαναριό το κορμί μας.

Το ρολόι όμως είναι ύλη. Το ρολόι είναι απλώς ο μηχανισμός που σπρώχνει τους δείκτες μπροστά. Η ίδια κίνηση ανά τους αιώνες.

Ή μέχρι να πέσει το καμπαναριό.

Κι εγώ το είδα να τρέμει. Μια βόμβα παραλίγο να το ρίξει. Μια βόμβα παραλίγο να ρίξει τον χρόνο. (Αστυνομικό μυθιστόρημα, κάτι παραπάνω όμως από πολιτικό. Για τη ρίζα, τα βάρη και το μέλλον της Ευρώπης. Που μιλάει για τις Ερινύες της αρχαιοελληνικής μυθολογίας, στηριγμένο στις «Ευμενίδες» του Αισχύλου.)

Ζ.

Με το

καλημέρα

*ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους εδώ και καιρό οι κυβερνητικοί παράγοντες. Και με το που είπε καλημέρα το 2018, νάσου η παρακράτηση 1,5% επί του φόρου στους μισθούς.

-Τι είναι αυτό πάλι βρε παιδιά;

-Α, αυτό είναι παλιό. Είχε αποφασιστεί τότε…

-Και μυστικό μάς το κρατούσατε;

-Α, δες τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Για να υπάρξει αυτή η παρακράτηση πρέπει να έχεις μισθό.

Ζ.

Λαρισαίες

*ΚΙ έγραψε η Λαρισαία αυτοσαρκαζόμενη.

- Ο καινούργιος χρόνος φέτος να μου φέρει χοντρό πορτοφόλι και λεπτό σώμα. Όχι σαν πέρσι που τα μπέρδεψε…

***

*Η άλλη το είχε πει εγκαίρως στην κολλητή της.

- Να είσαι έτοιμη. Πλησιάζουν τα Χρόνια Πολλά και του χρόνου με ένα καλό παιδί.

***

*ΟΙ Λαρισαίες έχουν σκληρύνει πια. Ποιο αδύναμο φύλο…

- Τώρα με τη νέα χρονιά αποφάσισα να φτιάξω τη ζωή μου...

- Θα παντρευτείς;

- Θα χωρίσω.

***

*ΚΙ η νεότερη είπε να φτιάξει φέτος πίτα για την Πρωτοχρονιά. Της είπαν ότι θα μπορούσε να φτιάξει και κοτόπιτα αν ήθελε. Οπότε πήρε κι αυτή έτοιμο ένα ρολό κοτόπουλο, έσπρωξε μέσα κι ένα νόμισμα για φλουρί. Κι έκοψαν την «πίτα» σε ροδέλες.

Ζ.

Πρώτη

φορά

*ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ συμβάν παραμένει η εντυπωσιακή κίνηση που παρουσίασε η αγορά της Λάρισας τις γιορτινές ημέρες. Ιδίως τις δύο Κυριακές ανοιχτά, Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς προέκυψε το αδιαχώρητο.

-Ποια κρίση λέτε ρε παιδιά, κοιτάξτε τι γίνεται…

***

*ΚΑΙ πριν το μεσημέρι και τα απογεύματα και τις νύχτες. Στα εμπορικά, ιδίως στις αλυσίδες αλλά και στα υπόλοιπα μαγαζιά, στα καφέ επίσης, στα μπαρ και τις ταβέρνες. Στα σουπερμάρκετ και στα κρεοπωλεία, στα μανάβικα, παντού. Γιορτές ναι, αλλά όχι κι έτσι.

Τέτοιες εικόνες δεν είδε το κέντρο της πόλης ούτε πέρυσι, ούτε πρόπερσι, μήτε προ κρίσης. Άμα μιλάει κι ο εμπορικός σύλλογος για άνοδο, δεν πρόκειται για οφθαλμαπάτη.

***

*ΤΙ συνέβη; Η ανάπτυξη δεν έφτασε, σίγουρα. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Επίσης σίγουρα, η ψυχολογία στην αγορά έδειχνε αλλιώς. Κι η ψυχολογία είναι σπουδαίο πράγμα και στην οικονομία, έφτανε όμως αυτό μόνον; Ενδεχομένως έπαιξε ρόλο.

Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας επιδερμικά έχει πληγεί από την κρίση. Όχι η πλειοψηφία, αλλά δεν είναι και λίγοι όσοι έχασαν μονάχα λίγα. Λίγοι είναι όσοι κατάφεραν να κερδίσουν κιόλας. Πλήθυναν οι ζορισμένοι οικονομικά, οι νέοι την έχουν άσχημα, άνεργοι ή κακόμισθοι, όμως πολλοί άλλοι παραμένουν αντοχής.

***

*Η θεαματική εικόνα της αγοράς συζητήθηκε εκτενώς στις παρέες των Λαρισαίων. Άκρη δεν βγήκε. Άλλοι απέδωσαν την κινητικότητα στην αναπάντεχη καλοκαιρία που ευνόησε τις μετακινήσεις και τις βόλτες. Άλλοι στο Ημερολόγιο, που έπεφτε Κυριακή η Παραμονή και δημιουργούνταν άνεση αργιών. Κάποιοι ανέφεραν το διανεμηθέν πλεόνασμα, συνολικά ήταν πολλά λεφτά, που μάλλον διοχετεύτηκαν σε αγορές πρώτης ανάγκης και μη. Ορισμένοι εκτίμησαν ότι απελπισμένος ο κόσμος, χαμένος για χαμένος, είπε να το γλεντήσει. Στην ίδια λογική, ένας είπε ότι αφού είναι να έρθει ο Μητσοτάκης, ό,τι προλάβουμε…

Ζ.

Χαράτσι

* ΣΙΓΑ να μην βάλει τέλος στη χρήση της πλαστικής σακούλας το νέο «χαράτσι». Γιατί για «χαράτσι» πρόκειται από τη στιγμή που υπάρχουν εξαιρέσεις… Το περιβαλλοντικό τέλος γιατί να μην ισχύει για τα περίπτερα ή τις λαϊκές αγορές; Οι δικές τους σακούλες είναι οικολογικές;

Αλλά και γιατί να επιβαρυνθεί το κόστος ο καταναλωτής; Όποιος διαθέτει προϊόντα δεν έχει προϋπολογίσει ένα κόστος; Και τα κιβώτια και τα πλαστικά κουτάκια και τα χαρτιά περιτυλίγματος ποιος τα χρεώνεται;

Το ζητούμενο βεβαίως με το όλο μέτρο είναι να αποκτήσουν οι πολίτες περιβαλλοντική συνείδηση. Η οποία φυσικά για να αποκτηθεί πρέπει να πληρωθεί. Το ότι στην Ιρλανδία το κόστος για την πλαστική σακούλα ανέρχεται σε 36 λεπτά δεν σημαίνει ότι τα 4 φέτος και τα 9 από του χρόνου είναι «τσάμπα» για τη χώρα μας. Αλλά αν η Πολιτεία δεν προβεί σε σημαντικές δράσεις για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και δεν δώσει έμφαση στην ανακύκλωση, «χαράτσι» θα θεωρείται και «χαράτσι» θα μείνει… Γιατί αν θέλεις να σώσεις το περιβάλλον από τις σακούλες, απλά τις καταργείς.

Γ.Ν.

Προ εβδομάδος

*Ο γκρινιάρης και στριφνός Λαρισαίος θύμιζε την προ εβδομάδος ρήση του.

- Έκανα την πρώτη καλή πράξη της χρονιάς.

- Σύνελθε, 28 Δεκεμβρίου έχουμε σήμερα, δεν πέρασε ακόμα ο χρόνος

- Το ίδιο λέμε.

Ζ.

Αντιστάθηκε

*ΕΙΧΕ προειδοποιήσει ο Γιάννης Μότσιος. Να πεις ότι δεν το είχε κάνει;

Το τελεσίγραφο είχε σταλεί από 27 Δεκεμβρίου. «Παπαδόπουλε Χαράλαμπε στην Ερμού είσαι ανεπιθύμητος. Η Ερμού έχει και σύλλογο και πρόεδρο. Και δεν χρειαζόμαστε τα λεφτά σου, θα διοργανώσει ο σύλλογός μας όλες τις εκδηλώσεις. Αν θες φωτογραφίες να πας στο μαγαζί σου στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Αν θέλεις πόλεμο θα τον έχεις».

***

*ΚΙ έτσι προέκυψε η υγρασία την Παραμονή στις εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου. Οι δυνάμεις του οποίου συνεπικουρούμενες από το στράτευμα του Δήμου προήλασαν Βόρεια της Κύπρου, διέβησαν τον 38ο παράλληλο, οι εχθροπραξίες αναμενόμενες. Παραλίγο να γίνει της Κορέας. Η βεντέτα πάντως ξεκίνησε.

Ζ.

Καθάρισε λέει

*ΑΜΥΝΘΗΚΕ ο Γ. Μότσιος, δεν είχε όμως στο πλευρό του τον άλλο πρόεδρο του Ιστορικού Κέντρου. Ο και πρόεδρος κόμματος πλέον, είχε επικεντρώσει την προσοχή του στην κατάληψη μίας ακόμη προεδρίας.

Τέλη Οκτωβρίου απεβίωσε ο Βασίλης Τοπούζας, πρώην πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου, με τον οποίο είχε έρθει σε σύγκρουση ο πορτοκαλένιος αρχηγός. Με δικαστικές προσφυγές, ασφαλιστικά κλπ, ο Van der Μπαρτζ προώθησε τις θέσεις του και στα μέσα Νοεμβρίου, τσάκα-τσάκα, μερίμνησε να ανελιχθεί στην προεδρία. Γεγονός που ο ίδιος δημοσιοποίησε μετά από πολύ καιρό, μόλις στο τέλος Δεκεμβρίου. (Με λεπτούς χειρισμούς κινήθηκε, δικηγορίστικους. Άγνωστο αν υπάρχει πια αντίπαλος σ’ αυτή την υπόθεση, συνήθως τέτοιοι σύλλογοι είναι προσωποκεντρικοί.)

Ζ.

Για ρεκόρ

*ΚΙ αν τυχόν χρειαστεί δεν θα μπορέσουν οι απέναντι να βάλουν έναν καλό δικηγόρο, φερειπείν σαν τον Αλ. Κούγια. Όχι μόνο διότι ο βυσσινί είναι φίλος με τον πορτοκαλένιο αλλά διότι είναι πλήρως απασχολημένος με το επερχόμενο «ματς της χρονιάς». Από άποψη εισπράξεων τουλάχιστον. Η αναμέτρηση με τον Γαύρο αναμένεται να κάνει ρεκόρ. (Φίλοι μεν Μαρινάκης –Κούγιας, αυτό όμως ουδόλως μπορεί να προδιαγράψει το αποτέλεσμα. Μπάλα είναι…)

Ζ.

Αγορά…

* ΟΙ εκπτώσεις το επόμενο στοίχημα της αγοράς… Πριν ακόμη προλάβουν να τελειώσουν οι γιορτές άρχισε ο σχεδιασμός για την εκπτωτική περίοδο. Οι οποίες φέτος, για πρώτη φορά θα ξεκινήσουν χειμώνα και θα λήξουν… άνοιξη. Οκτώ συνολικά εβδομάδες εκπτώσεων, ικανός χρόνος για να δοκιμαστεί η ανθεκτικότητα της καταναλωτικής δαπάνης…

Η οποία δαπάνη φέτος, μετά από χρόνια, ξέφυγε του μέτρου… Η εορταστική περίοδος μοίρασε αν όχι σε όλους, αλλά στους περισσότερους εμπόρους της Λάρισας χαμόγελα και βαθιές «ανάσες» αισιοδοξίας… Μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης, το κλίμα στην αγορά έστω και αργά αρχίζει και βελτιώνεται. Γι’ αυτό και οι φετινές εκπτώσεις έχουν ένα ιδιαίτερο βάρος, καθώς θα δείξουν αν υπάρχει αντοχή, συνέχεια και προοπτική…

Γ.Ν.

Καθοδήγηση

*ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, για λίγες μέρες τουλάχιστον. Αφού στην περιοχή θα βρίσκεται, αδειούχος ως τ’ Αϊγιαννιού κοτζάμ υποδιοικητής του «Ευαγγελισμού», στέλεχος γερό, ως καθοδήγηση θα λειτουργήσει ο Γοννιώτης Χρ. Πλιάτσικας κι ας μην διαθέτει αριστερό μπαγκράουντ. Λογικά κάπως θα τον αξιοποιήσει η Νομαρχιακή.

Ζ.

Και το καλαμάκι;

*ΚΙ άρχισαν αμέσως οι προσφορές: 1.500 πλαστικές σακούλες προς όλους.

***

*ΔΙΟΤΙ, ως γνωστόν, οι πλαστικές σακούλες, αν τις πληρώνει ο καταναλωτής και όχι το σούπερ μάρκετ, δεν είναι επικίνδυνες για το περιβάλλον.

***

*ΣΤΗ Λάρισα πάντως ανέκυψε αμέσως ζήτημα.

- Θα πληρώνουμε και το πλαστικό καλαμάκι στον φραπέ;

Ζ.

Σε εκατομμυριοστά

*- ΚΑΙ θα κυκλοφορούν οι καταναλωτές με μικρόμετρα; Όχι τίποτε μαστορικά που μετρούν χιλιοστά, συσκευές υψίστης ακριβείας χρειάζονται να διακρίνουν διαστάσεις σε μικρά. Χιλιοστά του χιλιοστού δηλαδή…

Ο Λαρισαίος γελούσε διαβάζοντας τις αναλύσεις των αρμοδίων, «να προσέχουν οι καταναλωτές» και άλλα τέτοια ολίγον φαιδρά, καθώς εξηγούν ότι «στις πλαστικές σακούλες με πάχος μέχρι 50 μm (μικρόμετρα), χρεώνεται περιβαλλοντικό τέλος, με πάχος από 50 μm έως 70 μm δεν επιβαρύνονται με τέλος, αλλά είναι υποχρεωτική η τιμολόγησή τους στον πελάτη. Ενώ για πολύ λεπτές σακούλες, μικρότερες των 15 μικρόμετρων δεν χρεώνεται περιβαλλοντικό τέλος μόνο στην περίπτωση που απαιτούνται για λόγους υγιεινής ή παρέχονται ως πρωτογενής συσκευασία χύδην τροφίμων. Εξαιρούνται οι βιοαποδομήσιμες / λιπασματοποιήσιμες πλαστικές σακούλες μεταφοράς.

-Ναι; Και μια λαπαροσκόπηση δωρεάν, δεν είπαν…

Ζ.

«Ιχνηλατώντας»

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ συνέπεια. Κι όμως συνέβη. Με το κείμενο της περασμένης Τετάρτης για την «Οικογένεια Κουτσίνα», η στήλη «Ιχνηλατώντας» συμπλήρωσε 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην εφημερίδα. Χωρίς καμία απολύτως διακοπή. Το σημερινό είναι το πρώτο κείμενο του 5ου έτους. Τέσσερα χρόνια, 208 κείμενα, μέσος όρος 52 κάθε χρόνο. Σε άψογο ρυθμό ο ιχνηλάτης της Παλιάς Λάρισας Νικ. Παπαθεοδώρου. Κι αφού διάθεση έχει ο γιατρός και υλικό άφθονο, οι αναγνώστες μπορούν να προσδοκούν ακόμα πιο έντονη και ενδιαφέρουσα αναδίφηση στο παρελθόν της πόλης.

Ζ.

Με εμπλοκές

*ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν τους μάτιασαν, από τη ζήλεια για το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Πάρκου των Ευχών. Μπορεί να ζορίστηκε η αντιπολίτευση, έδωσε όμως κι η δημοτική αρχή δικαιώματα. Τη μια με την απευθείας ανάθεση του λούνα παρκ. Και μάλιστα σε Ιταλούς όπως αποδείχτηκε, Ευρώπη βρε…

***

*ΕΚ των υστέρων πρόβλημα και με τη διαχείριση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ακυρώθηκε, αφού χρειαζόταν λέει πλειοψηφία 25 στους 49 δημοτικούς συμβούλους, δεν έφταναν οι 23 που υπερψήφισαν. Γκάφα του προέδρου ή δεν θα τους έβγαιναν ούτως ή άλλως οι ψήφοι; Θα δείξει.

Ζ.

Πανσέτα

*ΑΥΤΕΣ τις ημέρες των εορτών τα πάρτι και οι θεματικές βραδιές έδιναν και έπαιρναν στα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης. Το αλκοόλ έρρεε άφθονο και πάντα με τη συνοδεία των απαραίτητων μεζέδων. Η Λάρισα εξάλλου φημίζεται για τα ιδιαίτερα πιάτα που συνοδεύουν ένα ποτό. Αυτό όμως είναι από τα «ασυνόδευτα», διότι ανήμερα Πρωτοχρονιάς στο μπαρ υγειονομικού καταστήματος της πόλης καμάρωνε το μπουκάλι μιας καλής σαμπάνιας.

Μέρες γιορτινές ο αφρώδης οίνος είχε την τιμητική του, αποτελεί το τέλειο απεριτίφ, ενώ μπορεί να συνοδεύσει μεγάλη γκάμα φίνων γεύσεων. Όχι, όμως και χοιρινής πανσέτας! Το χωριάτικο λουκάνικο έλειπε από το πιάτο. Φήμες λένε ότι είχε καταναλωθεί νωρίτερα.

Ζ.Π.

Πολύτιμος

*ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ μετά από χρόνια οι Λαρισαίοι παλιοί συμμαθητές.

-Τι κάνουν τα παιδιά σου;

- Καλά... Μαζί μας ζουν όλοι τους ακόμα, γενικά καλά πάντως…

-Με τι ασχολούνται;

- Ο ένας έγινε μηχανικός, ο άλλος δάσκαλος, η κόρη μου νηπιαγωγός και ο μικρός έγινε κλέφτης.

- Έχεις τρία τόσο σπουδαία παιδιά και κρατάς τον τέταρτο τον αλήτη μέσα στο σπίτι; Γιατί δεν τον διώχνεις;

- Αυτός μας συντηρεί, οι άλλοι είναι άνεργοι...

Ζ.

 

 

TI KI AN EINAI OPROEDROS DIPLA TOYS

*ΤΙ κι αν είναι ο πρόεδρος δίπλα τους στο Ωδείο, τους τα είπαν του νυν και του πρώην δημάρχου. Μέρες που ήταν…

Ζ.

 

 

DEN THAN KAI TOSO MYSTHRIO

*ΔΕΝ ήταν και τόσο μυστήριο, το μυστήριο με τα φαναράκια το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Φρούριο. Περί τα 2.500 χρωματιστά φαναράκια διέθεσε ο Δήμος, τέλειωσαν όμως νωρίς. Υπήρχαν, λοιπόν, στο σημείο πλανόδιοι μικροπωλητές που πουλούσαν ίδιου τύπου, αλλά όχι όμοια με του Δήμου φαναράκια, τα οποία γράφανε πάνε I love Syria, I love UAE (Αγαπώ τη Συρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ.ά). Δεν ήταν δάκτυλος ξένων δυνάμεων, ούτε προπαγάνδα της δημοτικής αρχής, όπως κυκλοφορούσαν διάφοροι συνωμοσιολόγοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις προηγούμενες μέρες.

 

 

ME ORGH KAI ORMH

*ΜΕ οργή και ορμή, ξεκινούν το 2018 οι πολύτεκνοι της Λάρισας, φανερώνοντας τις διαθέσεις τους, στην αφίσα που ανάρτησαν έξω από τα γραφεία τους.

«Ντροπή σας!» αναγράφουν με έντονα κεφαλαία γράμματα, απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση και συνεχίζουν: «Εξομοιώνετε τους πολύτεκνους με τους άγαμους!».

Η διοίκηση του Συλλόγου, έχει πάρει θέση επίθεσης…

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass