Υπέροχος

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2018 20:00

*ΑΝ όχι το σύμπαν ολόκληρο, τουλάχιστον το στερέωμα έχει συνωμοτήσει υπέρ της Λάρισας. Μα με καιρό Κρήτης μέσα στον Γενάρη; Και να έχει χιονίσει κιόλας για χάρη του χριστουγεννιάτικου κλίματος.

Και να κάνει καλή ώρα και μικρά διαλείμματα με χειμώνα, πριν γίνει ο καιρός ξανά ανοιξιάτικος. Ποιος το περίμενε…

Ζ.

Με τα ψίχουλα…

* ΕΔΩ είναι Ελλάδα, Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε… Το θέμα με τις πλαστικές σακούλες, σταδιακά θα βγάλει πολλές ουρές… Δεν είναι μόνο ότι πάνω σε ένα τέλος, που επί της ουσίας είναι φόρος, προσθέσαμε και ΦΠΑ, δεν αρκεί που δόθηκε στις επιχειρήσεις η δυνατότητα να απαλλαγούν από το κόστος και να το μετακυλήσουν, με την άδεια του νόμου, στους καταναλωτές… Είναι ότι άνοιξε και «παράθυρα» για κερδοσκοπία…

Έτσι κατάστημα στη Λάρισα χρεώνει τις πλαστικές σακούλες 5 λεπτά. Στρογγυλοποιεί το ποσό και καθαρίζει… Τι 3 λεπτά, τι 4, τι 5; Ποιoς να ασχοληθεί με τα «ψίχουλα»;

Γ.Ν.

Αντιδήμαρχοι

* ΤΡΕΙΣ νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Κιλελέρ με το ίδιο όνομα: Ιωάννα και Ιωάννης επί δύο...

Θα χορτάσουν κεράσματα στο δημαρχείο στη Νίκαια, την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι νέοι -και σε ηλικία- ξεκινούν τη θητεία τους γλυκαίνοντας τους συνεργάτες τους. Καλή αρχή!

Λ.Κ.

Τι καλή…

*ΜΕ το που μπήκε η χρονιά αυξήθηκαν οι εισφορές, όπως είχε προαποφασιστεί. Κι άλλο; Οπότε προέκυψε παρεξήγηση σε πεζόδρομο της Λάρισας.

- Καλή χρονιά…

- Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι…

- Ω ρε φίλε, συγγνώμη, δεν το ήξερα.

Ζ.

Σακουλεύονται

*ΟΠΟΤΕ άρχισαν να τη σακουλεύονται οι νεαροί Λαρισαίοι.

-Αυτή δεν βλέπεται ρε…

-Εντάξει μωρέ, θα της βάλεις σακούλα.

-Ποιος έχει λεφτά για να πάρει σακούλα ρε φιλαράκι;

***

*- ΝΑ τα βάλω σε σακουλίτσα;

- Δεν βγαίνω μάνα μου...

***

*-ΕΜΑΘΕΣ; Στα πλοία οι σακούλες θα χρεώνονται ανάλογα με τα μποφόρ.

***

*-ΜΑΖΕΥΩ λεφτά για πλαστική.

-Πρόσωπο, στήθος, τι;

-Όχι εγχείρηση καλέ, σακούλα.

Ζ.

Θέατρο

*ΟΙ καλές παραστάσεις κυκλοφορούν κι από στόμα σε στόμα. Κι έτσι, μετά τη λαμπερή πρεμιέρα ακολούθησε μια θεαματική συνέχεια για το ‘’Κτήμα’’ του Θεσσαλικού. Το έργο που έγραψε ο Λάκης Λαζόπουλος ειδικά για το θέατρο της Λάρισας και το οποίο σκηνοθέτησε ο Κώστας Τσιάνος προσελκύει το κοινό, γεμίζοντας την αίθουσα και μεσοβδόμαδα. Θέατρο όπως παλιά, όταν στην Αθήνα παίζουν εδώ και χρόνια μονάχα Π-Σ-Κ.

***

*ΜΕΤΑΞΥ των πρωταγωνιστών και δύο Λαρισαίοι ηθοποιοί. Η Αλίκη Τσάκου κι ο Αστέρης Κρικώνης ξεχωρίζουν καθώς προσαρμόζονται με άνεση στην ντοπιολαλιά του κάμπου που απαιτεί το έργο. Αξιοσημείωτο επίσης, που προλογίζοντάς το ο Λ. Λαζόπουλος στο διανεμόμενο πρόγραμμα, αναφέρεται σε αναμνήσεις από τα χωριά μέσω του πατέρα του, ο οποίος ήταν υπάλληλος στην Ένωση Συνεταιρισμών. Πράγμα πολύ σπάνιο αφού για τη μάνα του μιλάει συνεχώς.

Ζ.

Τα μάζεψαν…

* ΑΝΘΡΑΚΕΣ τελικά ο θησαυρός… Το Υπ. Οικονομικών διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις. «Δεν ισχύουν είπε και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»…

Στα δημοσιεύματα αναφερόταν, όχι στην υπουργό της κυβέρνησης που μοίραζε υποσχέσεις και …ψεύτικες ειδήσεις. Αλλά σιγά το πράγμα. Τον Αύγουστο τελειώνει η «επιτροπεία» και η «κηδεμονία». Οπότε δεν χρειάζεται έως τότε να βγαίνει ο κάθε υπουργός και να μοιράζει υποσχέσεις. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην «τρέχει» και τα μαζεύει το Υπ. Οικονομικών…

Γ.Ν.

Έκτακτες

* ΕΚΤΑΚΤΕΣ γενικές συνελεύσεις των καθηγητών στις τοπικές ΕΛΜΕ της χώρας συγκαλεί η ΟΛΜΕ με το άνοιγμα των σχολείων, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, αντιδρώντας στο 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση για την παιδεία, το οποίο θα πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή πριν τις 22/1/2018.

Το γιατί πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία για να γίνουν οι συνελεύσεις των καθηγητών, ακατανόητο!

Δεν είναι μια καλή ευκαιρία να συγκεντρωθούν τα μέλη τους, τώρα που έχουν διακοπές και περισσότερο ελεύθερο χρόνο;

Λ.Κ.

Συναγωνιστές

*ΠΙΕΖΕΙ διαρκώς ο Κυρ. Μητσοτάκης για εκλογές, από τότε που ανέλαβε το ίδιο κάνει, κρατάει όμως έτσι ζεστούς και τους Λαρισαίους βουλευτές. Έως ανήσυχους. Παρατηρεί ο κόσμος, βλέπει. Τον Χρ. Κέλλα να αναδεικνύει την επίσκεψη «σύσσωμης της διοίκησης της ΝΟΔΕ» στο γραφείο του για την ονομαστική του εορτή. Ίσως διότι κυκλοφορεί ότι η ηγεσία της γαλάζιας Νομαρχιακής είναι χαρακοπουλικής απόκλισης. Από την άλλη ο Μ. Χαρακόπουλος σπεύδει πρωτοχρονιάτικα στα Φάρσαλα. Μάλλον επειδή είχε πάει ο Χρ. Κέλλας χριστουγεννιάτικα. (Κυνηγητό στον κάμπο;)

Ζ.

Πρωτοφανές

*ΕΧΕΙ μεγαλουργήσει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης, έχει γράψει ιστορία από τότε που τοποθετήθηκε στη Λάρισα. Και κάμποσα πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα. Κάθε φορά πετυχαίνει και κάτι πιο ασυνήθιστο, βελτιώνοντας περαιτέρω τις επιδόσεις του.

Και να που η ‘’Ντιτοριανή’’ περίοδος σφραγίζεται από πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη. Με την υπηρεσιακή μετακίνηση, φύσει και θέσει μάλιστα, της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Σε εποχή συριζαϊκής κυβέρνησης, ναι. Φυσικά και η κυβέρνηση τα λούζεται αυτά. Ο κατά τα άλλα ευαίσθητος υπουργός Π. Σκουρλέτης που τον διόρισε στο πόστο. Ντόπιοι σύντροφοί του να τον προφυλάξουν, δεν θα υπάρχουν μάλλον.

Ζ.

Γραφειάρα

*«ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Δανειοληπτών» και στη Βουλγαρία. Εδώ μετακινούνται δημιουργώντας παραρτήματα κοτζάμ επιχειρήσεις, δεν θα διέβλεπε το λαμπρό μέλλον ο πορτοκαλένιος αρχηγός; Ανοίγει λοιπόν λέει γραφείο του συλλόγου και στο Μπάνσκο, για να εξυπηρετεί επί τόπου, όπως εξηγεί, τους Έλληνες δανειολήπτες που επισκέπτονται το χειμερινό θέρετρο της γειτονικής χώρας. Θα εργάζεται ο άνθρωπος αόκνως και στις διακοπές του;

Ο ανεπανάληπτος Van der Μπαρτζ δημοσιοποίησε και σειρά φωτογραφιών από τα εγκαίνια και τον αγιασμό που έκανε στα γραφεία του. Όπου ο Βούλγαρος παπάς τριγυρνά και αγιάζει ραντίζοντας μια κουζίνα σπιτιού. (Τόσο οργανωμένο γραφείο που μπορεί δίπλα να διαθέτει και κρεβατοκάμαρα.)

Ζ.

Απεργίες…

* ΤΕΛΙΚΑ δεν πρόκειται να πλήξουμε τον Ιανουάριο… Μπορεί από πλευράς καιρικών συνθηκών ο μήνας να αποδειχτεί ψυχρός αλλά από πλευράς επικαιρότητας θα είναι «καυτός».

Και αυτό γιατί οσονούπω και προφανώς αμέσως μετά τις γιορτές θα πρέπει να ψηφιστούν οι διατάξεις για τις απεργίες και τα οικογενειακά επιδόματα.

Και αν για τα επιδόματα παιδιών, παρά τις αντιδράσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων, η ρύθμιση θα περάσει αναίμακτα, καθώς εστιάζει σε μια δικαιότερη κατανομή, το θέμα των απεργιών θέλοντας και μη προμηνύει αναταράξεις…

Και εν προκειμένω δεν θα προκηρυχθεί και καμία ενδιάμεσα; 

Γ.Ν.

Μέχρι να πέσει;

*Η επισήμανση από Λαρισαίους που το βλέπουν κι ανησυχούν, όσο να ‘ναι. Το ετοιμόρροπο κτίσμα δίπλα από τα παλιά στρατιωτικά αρτοποιεία, μαγαζί της Λαχαναγοράς παλιότερα, που όμως δεν μπήκε στη μόδα των καφε-μπαρ της περιοχής. Τα υποστυλώματα που έχουν τοποθετηθεί στην πρόσοψη προϊδεάζουν για τη στατική επάρκειά του.

-Σε άλλες περιπτώσεις στην πόλη, λένε, αφού υπήρξε ο χαρακτηρισμός αρμοδίως, ακολούθησε κατεδάφιση με συνοπτικές διαδικασίες. Εδώ; (Δεν μπορεί να μην έχει ασχοληθεί η δημοτική υπηρεσία)

Ζ.

 

Σακούλα;

* «ΣΑΚΟΥΛΑ θα χρειαστείτε;» ήταν η ερώτηση που κυριαρχούσε χθες στα ταμεία των καταστημάτων που διέθεταν πλαστικές σακούλες. Οι τιμές στην αγορά ποικίλλουν. Αλυσίδα ρούχων τη χρεώνει 3 λεπτά, ο φούρνος 4 λεπτά. Οι καταναλωτές έλεγαν «ναι» στη σακούλα όταν έκαναν αγορές ρούχων και υποδημάτων ενώ «γύριζαν την πλάτη» στις πιο μικρές όπως για παράδειγμα στο ψωμί.

Καιρός να βγουν από το ντουλάπι οι διπλωμένες σακούλες, να χρησιμοποιηθούν οι πολλαπλής χρήσεως τσάντες και έτσι να καταναλώνεται λιγότερο πλαστικό.

Ζ.Π.

Αμέτρητες

* ΠΟΣΕΣ φορές πρέπει να παραπονεθεί ο κόσμος; Πόσες φορές πρέπει να γράψει κάτι η εφημερίδα; Μάλλον, όσο και να γράφουμε, κάποιοι θα κάνουν πως δεν ακούνε και δεν βλέπουν. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πλέον πόσο καιρό είναι εκτός λειτουργίας το ένα από τα δύο ασανσέρ στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ επί της οδού Ρούσβελτ. Κάποιοι κάνουν υπομονή, περιμένουν, στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες σε αυτόν τον έναν ανελκυστήρα που λειτουργεί. Κι είναι κι εκείνα τα παππουδάκια – με προβλήματα υγείας προφανώς για να είναι στο ΙΚΑ, που το λέει η καρδιά τους, τους βαστάνε και τα πόδια τους, και κούτσα-κούτσα ανεβαίνουν τις σκάλες. Κι άντε αν θέλουν να πάνε στον δεύτερο. Αν θέλουν να πάνε στον πέμπτο τι γίνεται; Να τους θαυμάζεις από τη μία για το κουράγιο τους, να τους λυπάσαι από την άλλη γι’ αυτό που τραβάνε.

Π.Φ.

Ο 88

*-ΚΑΙ πόσων ετών φτάνεις φέτος παππού;

Ρωτούσε ο νεαρός τον Λαρισαίο υπερήλικα, που με την καλοκαιρία είχε ξεμυτίσει στη συνοικιακή πλατεία.

-Ε, 8 κι 8…

Δεν θα ακούει καλά σκέφτηκε ο άλλος.

-Ναι, φέτος το 2018…

-Καλά, 8 επί 8 τότε, άρα 64 είμαι…

-Μόνο;

- Τόσο δεν κάνει οχτώ η οχτώ; (Γραπατσωμένος στη νεότητα.)

Ζ.

Καμπάνια

*ΜΕΤΑ τα Τρίκαλα, να και η Καρδίτσα που ανοίγει επίσης παράθυρο να ξεκαπνίσει ο τόπος. Και εκεί ο δήμαρχος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ενεργοποίηση της νομοθεσίας απαγόρευσης του καπνίσματος. Μήπως ήρθε η ώρα και για τη Λάρισα; Παρόμοια κίνηση στην πρωτεύουσα του καφέ θα έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο. (Άλλωστε το τσιγάρο κάνει πολύ κακό και στα δόντια, το γνωρίζει ο οδοντίατρος δήμαρχος.)

Ζ.

Χάλι μαύρο

*- ΑΥΤΟ το πράγμα δεν είναι δρόμος. Δεν υποφέρεται…

Γνωστός Λαρισαίος αναφέρεται στο χάλι της οδού Φαρσάλων. Από την Περιφερειακή Τρικάλων λέει, μέχρι την Υπόγεια, ένα απέραντο παζλ από λακκούβες. Παντού σπασίματα, διαρκώς γκαπ-γκουπ τα αυτοκίνητα. Απαιτείται οπωσδήποτε συντήρηση. (Ο κόσμος ελπίζει ότι με την ολοκλήρωση των έργων της ΔΕΥΑΛ θα ακολουθήσει πλήρης και σωστή ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος.)

Ζ.

Από το βίντεο

*ΔΕΝ επρόκειτο για βανδαλισμό στον οποίο επιδόθηκαν άγνωστοι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Η αρχική εκτίμηση των παροδίων καταστηματαρχών ανατράπηκε από τις εικόνες του βίντεο. Οι κάμερες των καταστημάτων είχαν καταγράψει το συμβάν. Μεταμεσονύκτιες ώρες πέρασε το απορριμματοφόρο, έκανε τον ελιγμό, προσέκρουσε και ακούσια έπληξε το σιντριβάνι στο τέρμα της Κούμα. Έγινε η ζημιά, συμβαίνουν αυτά. Προφανώς ο Δήμος θα την αποκαταστήσει συντόμως.

Ζ.

Κουβεντούλες

*- ΣΟΒΑΡΑ τώρα τέσσερις μαντραχαλάδες θα πιείτε τσάι γιασεμί;

Με ανατρεπτική διάθεση στην παρέα των Λαρισαίων φοιτητών.

***

*- ΤΟ κάθε εμπόδιο για καλό μού φαίνεται τόσο σωστό όσο και το ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

***

*-ΤΙ θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

- Εγώ; Σκέφτομαι ν’ανοίξω διόδια.

Ζ.

Ουρές

* ΜΑ ουρές στα ζαχαροπλαστεία; αναρωτιόταν η Λαρισαία. Σαφώς και μέρες γιορτινές τα ζαχαροπλαστεία θα έχουν περισσότερη κίνηση, ένα δωράκι για μια επίσκεψη, ένα φοντανάκι για τους καλεσμένους, λογικό είναι. Αλλά καμία νοικοκυρά πια δεν φτιάχνει λίγα μελομακάρονα; Μερικούς κουραμπιέδες, έτσι για το καλό, να μοσχομυρίσει το σπίτι; Λίγες μείνανε, κι αυτές από τις παλιές…

Π.Φ.

Εις τετραπλούν

*ΑΠΟΚΤΑ μόνιμα χαρακτηριστικά η συνεργασία, το κοινό πνεύμα και η συνυπογραφή ανακοινώσεων από τους 4 αρχηγούς των αντιπολιτευομένων παρατάξεων. Από τη μια η ‘’Συμπαράταξη’’ του Απ. Καλογιάννη κι από την άλλη η συμπαράταξη Καραλαριώτου-Τζανακούλη-Νασιώκα-Διαμάντου.

***

*ΚΙ έτσι η δημοτική αρχή επιτυγχάνει να συσπειρώσει τις τρεις γαλάζιες συνιστώσες, να εξομαλύνει τις διαφορές τους, να επουλώσει πληγές που είχαν ανοίξει τα αλληλομαχαιρώματά τους στις τελευταίες εκλογές. Ποιος θα στοιχημάτιζε υπέρ παρόμοιου επιτεύγματος, ένα μόλις χρόνο πριν;

***

*ΌΣΟ να ‘ναι, αποκτούν άλλο κύρος οι ‘’εις τετραπλούν’’ από κοινού αντιπολιτευτικές ανακοινώσεις. Μεγαλύτερο αντίκρισμα στην κοινωνία. Ιδίως με την προσθήκη στη γαλάζια κολυμβήθρα και της παράταξης πασοκικής προελεύσεως. Μέχρι και κλίμα β’ γύρου δημιουργείται έτσι για τις επόμενες εκλογές.

Ζ.

Βορείως

*- ΣΑΜΠΩΣ δεν έχει άλλα πιεστικά θέματα η χώρα ν’ ασχοληθούν;

Από την καθημερινότητα, στη συντροφιά των Λαρισαίων είπαν να πεταχτούν και στην εξωτερική πολιτική. Φυλάχτηκαν με το Κυπριακό, απέφυγαν το Μεσανατολικό, κινήθηκαν βορείως.

-Τι τους έχει πιάσει τον Τσίπρα και τον Κοτζιά να θέλουν να λύσουν το Σκοπιανό; Κάθονται και παιδεύονται, δεν έχουν και πλειοψηφία με τον εθνικόφρονα Καμμένο να αντιδρά, μαλλιοτραβιούνται με την αντιπολίτευση, τι τα θέλουν…

***

*ΚΑΙ η πλευρά των συριζαίων κατέτεινε ότι καλύτερα να το αφήσουν ως έχει, όπως παρέλαβαν την υπόθεση, την οποία τραβολογούσαν οι προηγούμενοι τριάντα χρόνια τώρα. Ας παραμείνει στο ψυγείο μέχρι να προκύψει καλύτερος συσχετισμός, ρίχνοντας κιόλας το βάρος στη στάση της ΝΔ. Τι βιασύνη να υπάρχει…

***

*ΚΙ η συζήτηση κύλησε στην ερμηνεία των δεξιών προσεγγίσεων.

- Δεν καταλαβαίνετε γιατί τρελαίνεται ο Μητσοτάκης;

- Που θα είναι ένας άλλος κι όχι ο γιος του Μητσοτάκη αυτός που θα δώσει λύση μέσω της παλιάς πολιτικής Μητσοτάκη; Λογικό…

- Όχι. Είναι που άμα συμπεριφερθεί αυτός μητσοτακικά, μπορεί να αφηνιάσει ξανά ο Σαμαράς και με τους συν αυτώ παρέα να τον ρίξουν μετά.

- Είναι επίσης που θα τον πλευροκοπήσει άγρια ο Καμμένος ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν το έχει πολύ και στην κυβέρνηση να μένει και το λάβαρο της Μακεδονίας να σηκώσει ταυτόχρονα, μόνος αυτός αγκαλιά με τον μητροπολίτη Άνθιμο. Πώς να το αντέξει…

-Αλλά και τι να κάνει, δύσκολο σκηνικό. Πολύ.

Ζ.

Σιωπηλός γάμος

*Ο Λαρισαίος και η γυναίκα του τσακώθηκαν και δεν μιλάνε ο ένας στον άλλον. Το βράδυ ο άντρας συνειδητοποιεί πως την επόμενη μέρα θα χρειαζόταν να τον ξυπνήσει η γυναίκα του στις 7 το πρωί για να ταξιδέψει εκτός σε σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού. Επειδή δεν θέλει να είναι ο πρώτος που θα σπάσει τη σιωπή, γράφει σε ένα χαρτί: «Σε παρακαλώ ξύπνησέ με στις 7 το πρωί» και το αφήνει στο τραπέζι της κουζίνας, όπου ξέρει πως θα το δει οπωσδήποτε καθώς εκείνη ξυπνάει πάντα νωρίς.

Το επόμενο πρωί, ξυπνά και ανακαλύπτει πως η ώρα είναι 9 ο ήλιος ψηλά, πάει το ραντεβού. Έξαλλος, ετοιμάζεται να πάει να της τα ψάλει που δεν τον ξύπνησε, όταν ανακαλύπτει ένα κομμάτι χαρτί δίπλα στο κομοδίνο του. «Είναι 7 το πρωί. Ξύπνα».

Ζ.

Ληξιαρχείο

*ΕΝΑΣ πίνακας για τους λάτρες των αριθμών και των τόπων. Όλα όσα έγιναν μέσα στο 2017 στον νομό Λάρισας φαίνονται μέσα σε έναν πίνακα του Υπουργείου Εσωτερικών. Πόσοι γεννήθηκαν, πόσοι πέθαναν, πόσοι παντρεύτηκαν, πόσοι χώρισαν και πόσοι επέλεξαν τον δρόμο του συμφώνου συμβίωσης. Σε κάθε χωριό της Λάρισας. Πόσο πιο αναλυτικά να το κάνουμε. Όχι, ονόματα μην περιμένετε. Ε, είπαμε…

Κ.Γ.

 

Ευχές

*«ΤΣΙΝ-Τσάο, Φανιόλα, Αμπούλ, Ιωάννα, στο ίδιο θρανίο; Σήμερα συμμαθητές, αύριο ισότιμοι πολίτες», αναγράφει η γιορτινή κάρτα που επέλεξε για να στείλει ευχές για το 2018, ο υπουργός Παιδείας.

Εμμέσως πλην σαφώς, το υπουργείο μαρτυρά την προτεραιότητά του το 2018.

Η Λάρισα πάντως την ακολουθεί πιστά, καθώς ήδη από το 2017, έγιναν οι πρώτες προσπάθειες να καθίσει στο ίδιο θρανίο ο Αμπούλ με την Ιωάννα.

Έτσι για την ιστορία, την κάρτα φιλοτέχνησαν μαθητές του 49ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Λ.Κ.

Δικηγορικός

*ΣΗΜΕΡΑ το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκροτείται σε σώμα το νέο ΔΣ του Δικηγορικoύ Συλλόγου Λάρισας το οποίο εκλέχθηκε πριν από ένα μήνα περίπου για να θητεύσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλαδή μέχρι και το τέλος του 2021. Πρόεδρος θα είναι η Νικολέττα Μπασδέκη όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η υπόλοιπη σύνθεση. Τι θέση θα έχει ο Αντώνης Γραβάνης, αντίπαλος της Μπασδέκη στην επαναληπτική Κυριακή, τι θα γίνει με τα μέλη της ομάδας Καλογερά αλλά και αν θα έχουν αξίωμα οι ανεξάρτητοι.

Κ.Γ.

 

 

H LARISA PRVI JYPNA KAI JEKINA

*Η Λάρισα πρωί ξυπνά και ξεκινά.

Ζ.

 

 

OYTE PITSIRIKAS STO SXOLEIO SARXVSHS

*ΟΥΤΕ πιτσιρικάς στο σχολείο δεν θα είχε κάνει τέτοια παρέλαση ο δήμαρχος Τυρνάβου. Με βήμα αποφασιστικό και βλέμμα ευθύβολο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass