Δύσκολα φέτος

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2018 19:45
*ΔΕΝ έκρυβε τη χαρά του ο βουλευτής, μετά το γεύμα και τη συζήτηση με νεαρούς Φαρσαλινούς. Χαρά όχι τόσο από προσωπικό συμφέρον, επειδή τόσοι νέοι άνθρωποι βρίσκονται στο πλευρό του, αλλά διότι ακούγοντάς τους προσεκτικά ο Χρ. Κέλλας γέμισε λέει ελπίδα «σε μια εποχή που οι περισσότεροι νέοι γυρνούν την πλάτη στην πολιτική». Ζ. *ΔΕΝ έκρυβε τη χαρά του ο βουλευτής, μετά το γεύμα και τη συζήτηση με νεαρούς Φαρσαλινούς. Χαρά όχι τόσο από προσωπικό συμφέρον, επειδή τόσοι νέοι άνθρωποι βρίσκονται στο πλευρό του, αλλά διότι ακούγοντάς τους προσεκτικά ο Χρ. Κέλλας γέμισε λέει ελπίδα «σε μια εποχή που οι περισσότεροι νέοι γυρνούν την πλάτη στην πολιτική». Ζ.

 *-ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ πολύ φέτος ο χειμώνας, καθόλου καλός, χάλια μέχρι στιγμής…

Ο Λαρισαίος παρακολουθούσε την καιρική εξέλιξη απ’ την ανάποδη, παραξενεύοντας τους υπόλοιπους.

-Τι με κοιτάτε βρε παιδιά… Δυσκολεύεται λέω, όχι ότι μας δυσκολεύει. Πολλά εμπόδια μπροστά του, καλοκαιρίες αλλεπάλληλες στον δρόμο του, λιακάδες αντιστέκονται.

-Σωστά, αν είχε μπει καλοκαίρι κι είχε βροχές και κρύα, δεν θα λέγαμε ότι πρόκειται για χάλια καιρό;

Ζ.

 

Πώς αλλιώς

*-ΤΡΙΑ κιλά πορτοκάλια, παρακαλώ…

Ο Λαρισαίος στο μανάβικο της γειτονιάς.

- Θέλετε σακούλα, κύριε;

- Όχι, θα τα κλωτσάω μέχρι το σπίτι.

Ζ.

 

Άλλος σκοπός

*ΤΟ θύμιζε χθες ο Λαρισαίος στην ουρά στον φούρνο, όπου πολλοί διαμαρτύρονταν επειδή πλήρωναν για το ψωμί 4-5 λεπτά περισσότερο. Και στα 80 λεπτά, η επιβάρυνση δεν θεωρείται ασήμαντη. Ρωτούσαν βέβαια πρώτα τα κορίτσια στο ταμείο, αν θέλει ο άλλος σακούλα ή όχι.

- Βρε παιδιά… Βρε παιδιά… Αντικίνητρο θεσπίστηκε. Η σακούλα χρεώνεται για να μην την παίρνουμε, να μην τη θέλουμε. Όχι για να γκρινιάζουμε πληρώνοντάς την.

Ζ.

 

Βουτηχτάδες

*ΒΟΥΤΗΧΤΕΣ πέφτουν στο νερό για τον σταυρό τα Φώτα κι ο Αλ. Τσίπρας λέει θα πάει για την τελετή στην Κάλυμνο. Στους καθεαυτού βουτηχτάδες. Θα πάρει και σφουγγάρια; Για τα σβήσει τα παλιά…

Ζ.

 

Σακούλες

*-ΝΑ βάλω σακούλα, κύριε;

-Όχι κοπέλα μου, καλή είσαι.

Τ’ αστεία των ημερών στη Λάρισα έχουν σακουλοποιηθεί.

***

*-ΔΗΛΑΔΗ άμα ξενύχτης στο σουπερμάρκετ μπορεί να σου χρεώσουν και τις σακούλες στα μάτια;

***

*- ΟΙ χαζομάρες να το ξέρεις είναι σαν τις σακούλες. Πληρώνονται.

Ζ.

 

Πλήγμα

*ΣΤΟ πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε με τη σακούλα, θα μπορούσε κάποιος να κάνει χάζι την αντιπολίτευση. Όπως Χ. Ξ. που εμπνέεται.

Νέα Δημοκρατία: Σε διάλυση η Ελλάδα, άλλο ένα φορομπηχτικό μέτρο, βάλλεται η μεσαία τάξη που βλέπει τώρα το εισόδημά της να μειώνεται δραματικά με τη μέθοδο της πλαστικής σακούλας. Μόνο με εκλογές θα αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα.

***

*ΚΚΕ: Ψευτοδίλημμα της πλαστικής σακούλας. Το θέμα δεν είναι η ίδια η σακούλα και η τιμή της, αλλά τι μπορεί να χωρέσει μέσα σ’ αυτή η λαϊκή οικογένεια που δοκιμάζεται από την κρίση και τις κυβερνητικές επιλογές. Μόνο ο σοσιαλισμός θα λύσει το ζήτημα, όταν το πλαστικό θα ξαναγίνει φίλος του εργάτη, του φτωχού αγρότη, του μικρομεσαίου επαγγελματία.

***

*ΔΗ. ΣΥ. : Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, η πλαστική σακούλα υπήρξε σύμβολο αφθονίας και ευημερίας, σύμβολο της Ισχυρής Ελλάδας. Και τώρα; Αναγκάζεται ο πολίτης να πληρώνει κάτι, που επί δεκαετίες του προσφερόταν δωρεάν. Αν δεν είναι αυτό απόδειξη του κυβερνητικού αυταρχισμού, τότε τι είναι;

Ζ.

 

Μόνο με λεφτά;

*ΕΝΤΟΝΟ το ενδιαφέρον για πολλούς λόγους, θα είναι και καλός ο καιρός την Κυριακή, καρφίτσα δεν θα πέφτει στο γήπεδο της Νεάπολης.

Κι όλοι κοιτούν να προμηθευτούν εισιτήριο εγκαίρως. Οπότε προέκυψε κι η διαμαρτυρία των φιλάθλων.

-Γιατί δεν έχει POS η ομάδα εκεί που πουλάει εισιτήρια στην πλατεία;

-Κοτζάμ Α. Ε. η ΠΑΕ, μπορεί να μην έχει μηχάνημα για κάρτα; (Αφήστε ρε παιδιά, να μας πάρουν τα λεφτά οι τράπεζες; Χαρτούρα, βρε χαρτούρα…)

Ζ.

 

Προς Γόννους

*ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τώρα ο Δημ. Γουγουλιάς μαζεύει υλικό για την περιοχή του, την επαρχία με πρωτεύουσα τους Γόννους. Δημοσιεύματα, φωτογραφίες, αποκόμματα, δημιουργώντας πλουσιότατο αρχείο. Επιλεγμένα στοιχεία του θα εκτεθούν σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών σε χώρο του παλιού σχολείου του χωριού. Παλιές ιστορίες, από το 1967 ακόμη, αποτυπωμένες σε χαρτί κιτρινισμένο. Τα εγκαίνια αύριο, μεσημέρι των Φώτων. Θα μαζευτεί κόσμος πολύς.

Ζ.

 

Πλαταμώνας

* Η ΥΓΕΙΑ στον Πλαταμώνα φαίνεται ότι λειτουργεί με διαφορετικούς ρυθμούς, διότι όπως αναφέρουν ηλικιωμένοι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής «το πάνε για οριστικό κλείσιμο το περιφερειακό ιατρείο». Ο ένας και μοναδικός γιατρός πήγε τελευταία φορά στις 19 Δεκεμβρίου. Μεσολάβησαν τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και ενημέρωσε πως θα πάει ξανά στις 9 Ιανουαρίου. Για τους μεγάλους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα προς το Κέντρο Υγείας Γόννων είναι ένα πρόβλημα το εικοσαήμερο που μεσολαβεί.

Ζ.Π.

 

Αποκλεισμένη;

*-ΩΧ… Τώρα ούτε ταξί;

Τα επίχειρα που θα εισπράξει όλη η συνοικία σκεφτόταν η Λαρισαία διαβάζοντας στην εφημερίδα για τη χουλιγκάνικη επίθεση που δέχτηκε ταξιτζής στη Νέα Σμύρνη.

-Μετά τη Δύση του ηλίου, τα αστικά δεν περνούν πια από μέσα, αν δεν έρχονται και ταξί αλίμονό μας…

-Έχουν θέμα λέει κι οι ντιλιβεράδες; Αποφεύγουν;

-Εδώ καλέ δεν πλησιάζουν τα περιπολικά, τι λες τώρα…

Ζ.

 

Γυναίκες…

*ΟΙ σχέσεις των δύο φύλων σε διαρκή δυναμική ανισορροπία και στις παρέες των Λαρισαίων.

- Τι κοιτάς κοπελιά; Δεν έχεις ξαναδεί άσχημο;

***

*- ΜΟΥ πήρες δώρο μωρό μου;

- Εγώ είμαι το δώρο σου, αγάπη μου.

- Πες μου ότι δεν ξέχασες να πάρεις κάρτα αλλαγής…

***

*- Η άλλη λέει «Θα ρωτήσω τον άντρα μου πρώτα και θα σας πω». Λες και δεν ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο.

Ζ.

 

Του Ηρακλέους

*«Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον επιχειρηματικό κόσμο». Ηράκλεια γνωμάτευση, που διακινήθηκε χθες στη Λάρισα. Με μία ακόμη ανακοίνωσή του επί της επικαιρότητας, ο πρόεδρος της γαλάζιας τοπικής οργάνωσης Ηρακλής Γερογιώκας αναδεικνύει την άποψη της ΝΔ. Σημειώνοντας, για το θέμα που ανέκυψε με τη ρύθμιση φορολογικών υποχρεώσεων, ότι η υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου «θέλησε να ξανακάνει πλάκα με τον επαγγελματικό κόσμο».

***

*ΚΑΙ συνεχίζει στο κλασικό μοτίβο. «Η κυβέρνηση νομίζει ότι μοιράζοντας καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, αποπροσανατολίζοντας και λέγοντας ψέματα θα σωθεί. Μπορεί με μία ακόμη κωλοτούμπα του κ . Καμμένου να παραμείνει αυτό το επικίνδυνο συνονθύλευμα στην καρέκλα του αλλά μέχρι εδώ είναι. Απλά μαθηματικά, κυριολεκτικά και μεταφορικά» καταλήγει ο καθηγητής αγγλικών. (Ουάν εντ ουάν μέικς του, που θα έλεγε κι ο Τσίπρας.)

Ζ.

 

Θέατρο

* ΑΘΡΟΑ η προσέλευση κάθε βράδυ στο «Κτήμα» του Λάκη Λαζόπουλου. Κι αυτό γιατί η διαφήμιση λειτούργησε με τη μέθοδο, από στόμα σε στόμα, μιας και όσοι έχουν δει την παράσταση έχουν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Πάντως, επειδή ακόμη πολλοί αναρωτιούνται, όχι ο δημοφιλής Λαρισαίος δεν παίζει στην παράσταση, ούτε και την έχει σκηνοθετήσει. Είναι απλώς ο συγγραφέας του, ομολογουμένως πετυχημένου, έργου.

Π.Φ.

 

Κινούμενη άμμος

*-ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι δεν ξέρει πού βαδίζει ο Μητσοτάκης; Το πάει βήμα-βήμα, σφιγμένα και προσεκτικά, το ξέρει ότι βρίσκεται σε κινούμενη γαλάζια άμμο, γαλάζια και μαύρη, να ξέχασε λες τι υπέστη ο πατέρας του;

Ο Λαρισαίος συνέχιζε τη συζήτηση με αφορμή χθεσινό σχόλιο για το Σκοπιανό.

- Σωσίβιο του μοιάζει ο Καμμένος. Είδες που ξεκίνησαν οι μακεδονομάχοι… Μαζεύουν υπογραφές, ετοιμάζουν συλλαλητήριο. Δικοί του που τον περιμένουν στη γωνία.

Ζ.

 

Εκπτώσεις

* ΔΥΟ είναι οι κατηγορίες των καταναλωτών – των γυναικών κυρίως, σε ό,τι αφορά στις εκπτώσεις. Είναι εκείνες που τις πρώτες μέρες τρέχουν να προλάβουν τις ευκαιρίες, για να μην χάσουν τις ευκαιρίες που τόσο καιρό είχαν σταμπάρει και οι άλλες που περιμένουν υπομονετικά τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να πετύχουν τη χαμηλότερη δυνατή τιμή στα αντικείμενα που επιθυμούν, αυξάνοντας βέβαια την πιθανότητα το αντικείμενο του πόθου τους να εξαντληθεί. Α, είναι και μια τρίτη κατηγορία καταναλωτών. Αυτοί που εκπτώσεις ή μη, δεν τους περισσεύουν για να κάνουν ψώνια. Και στην Ελλάδα του σήμερα δεν είναι λίγοι.

Π.Φ.

 

Επί 48ώρου

*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας συνέχιζαν σε σταθερό ρυθμό.

- Νομίζω βρε παιδιά ότι μου έχει χαλάσει ο αισθητήρας χορτασμού.

***

*- ΜΙΑ καινούρια μέρα. Ένα καινούριο κιλό.

***

*- ΠΡΕΠΕΙ να σηκωθείς πια απ’ το τραπέζι.

- Δεν έχω κλείσει ακόμη 48ωρο…

- Συγγνώμη, δεν το ήξερα.

***

*- ΑΝ είναι τα σουβλάκια αμαρτίαααα… Θα βγω να το φωνάξω «Άλλα τρία»…

Ζ.

 

Θέμα γωνίας

*«ΠΛΗΡΗΣ απασχόληση για 54.500 νέους ανέργους-Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ». Καμαρώνει το χθεσινό πρωτοσέλιδο της ‘’Αυγής’’. Και δίπλα εκείνο του ‘’Ριζοσπάστη’’ κραύγαζε: «Μισθοί στα τάρταρα και ‘’ευελιξία’’ στη μεταμνημονιακή ζούγκλα». Άντε να βγάλει κάποιος άκρη. Όταν μάλιστα δεν πρόκειται για τη συνήθη διαφωνία, μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι. Αλλά για χαώδη διαφορά στην προσέγγιση της πραγματικότητας. Γεμάτο ποτήρι από τη μία, σπασμένο από την άλλη.

Ζ.

 

Φτερωτός δάσκαλος

*ΔΙΕΛΘΩΝ εκ Λαρίσης τώρα στις Γιορτές, συνταξιούχος εκπαιδευτικός ρωτούσε για τον ‘’φτερωτό δάσκαλο’’. Σπούδαζαν πολύ παλιά μαζί στην Παιδαγωγική Ακαδημία με τον Αντώνη Πράπα. Ο οποίος στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο Α’ Εθνικής, εξτρέμ πάντα, με το ‘’7’’ στην πλάτη, άπιαστος, άνεμος λέει, μην κοιτάς τώρα που πέρασαν τα χρόνια.

- Μα και τώρα παίζει μπάλα, σ’ άλλα γήπεδα όμως, πάντοτε εξτρέμ, ‘’δεν τον πιάνουν’’ όμως πάλι. Οπότε λέει να το γυρίσει σε ‘’δεκάρι’’ να βάλει μια σειρά στην ομάδα.

Ζ.

 

Το αρχαιότερο

*ΟΙ Λαρισαίοι συνταξιούχοι συζητούσαν προχθές στον καφέ.

Και είπε ο γιατρός: Πλην του γνωστού, το αρχαιότερο επάγγελμα, για άντρες λέμε, είναι η Ιατρική. Στη Δημιουργία του Κόσμου, θυμάστε, ο Θεός πήρε με χειρουργική επέμβαση ένα πλευρό του Αδάμ για να πλάσει την Εύα…

- Λάθος, παρενέβη ο αρχιτέκτονας. Το αρχαιότερο επάγγελμα είναι το δικό μας. Ως αρχιτέκτονας ο Θεός, δημιούργησε την Πλάση από το Χάος.

-Και το συζητάτε βρε παιδιά; Ο πρώην πολιτικός της συντροφιάς μπήκε ορμητικά στην κουβέντα. Μόλις είπε ο αρχιτέκτονας ότι στην αρχή ήταν το Χάος. Και το Χάος βρε ποιος το δημιούργησε;

Ζ.

 

Γάτες

* ΨΟΦΙΕΣ γάτες εντοπίζουν τελευταία οι πολίτες στην περιοχή των Αγ. Σαράντα στη Λάρισα και από ό,τι φαίνεται δεν ισχύει στην περίπτωσή τους ο χαρακτηρισμός εφτάψυχες. Τα αιλουροειδή με μια πρώτη ματιά δεν δείχνουν ότι χτυπήθηκαν από κάποιο όχημα και όλες εντοπίζονται στην άκρη του δρόμου, οπότε το μυαλό των περισσοτέρων πάει στις φόλες.

Την ίδια ώρα που μειώνονται οι γάτες κάνουν την εμφάνισή τους ποντίκια στις πολυκατοικίες.

Ζ.Π.

 

Επιβαρημένες

*- ΤΙ νούμερο παντελόνι φοράς;

- Τα Χριστούγεννα 34, τα Φώτα 38.

Οι Λαρισαίες στην κλασική συζήτηση των ημερών.

***

*- ΜΕΡΙΚΑ πράγματα στη ζωή μου έχουν έρθει πολύ εύκολα.

- Όπως;

- Τα κιλά.

***

*- ΠΩΣ θα κάψω τα κιλά των Χριστουγέννων;

- Με αυτοπυρπόληση, δεν βλέπω άλλον τρόπο.

Ζ.

 

KYRIAKIDHS CIU* ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνια έκλεισε στον χώρο της εστίασης από την παλιά όμορφη μέχρι τη σημερινή σύγχρονη και επίσης όμορφη Λάρισα ο μάγειρας Γιώργος Κυριακίδης. Χθες, συνταξιούχος πια, στον αγαπημένο του «Ζάλευκο» εκεί στο πλάι της παλιάς Νομαρχίας και νυν Περιφέρειας, στην οδό Μανδηλαρά, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Μαρία και καλούς φίλους έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα γεμάτος αναμνήσεις μισού αιώνα. Κάθε Λαρισαίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αγαπημένη μας πόλη.

Κ.Τσ.

 

THLEFVNO CIU

*ΝΕΑ τηλεφωνική υπηρεσία; Απευθείας σύνδεση με τον Επουράνιο Πατέρα. Έχει και εφαρμογή παραγγελίας θαυμάτων;

Ζ.

 

FANARIA CIU

* ΕΙΝΑΙ η διασταύρωση της οδού Βόλου με την Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, μπροστά στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου. Χθες το πρωί δεν λειτουργούσαν τα φανάρια για κάποιο λόγο, πιθανότατα μια τεχνική βλάβη. Κάποιοι αναγνώστες επικοινώνησαν με την «Ε» και επισήμαναν πως σε τέτοια σημεία και σε συνδυασμό με το ψιλόβροχο, είναι πολύ πιθανό να συμβούν ατυχήματα, τονίζοντας πως η καλύτερη λύση θα ήταν η παρουσία ενός τροχονόμου που θα ρύθμιζε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Κ.Γ.

 

MAJIMOS CIU

*ΜΕΡΕΣ γιορτινές, νέα χρονιά κι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος βρέθηκε στην εφημερίδα για ευχές και κουβεντούλα με τους δημοσιογράφους και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Μιχαλόπουλο.

Ζ.

 

AGORASTOS CIU

*ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να συνεχίσει να σουτάρει εύστοχα και τη νέα χρονιά ο Κ. Αγοραστός. Αμαρκάριστος και με τη σιγουριά της μέσης απόστασης.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass