Κατά το δοκούν

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2018 19:45
*ΡΕΛΑΝΣ από Μ. Χαρακόπουλο; Φάρσαλα ο άλλος; Ελασσόνα εκείνος. Ξεκίνησε με καφέ στο Δημαρχείο και κατέληξε με τσίπουρα και αλήθειες λέει με γλυκάνισο ή άνευ. «Σταθεροί φίλοι, αξία ανεκτίμητη» λέει ο βουλευτής. Το εναρκτήριο λάκτισμα στα τσίπουρα έδωσε ο πρόεδρος των Θεσσαλών κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας που μοιράστηκε τη χαρά για τον αρραβώνα του γιου του.  Ζ. *ΡΕΛΑΝΣ από Μ. Χαρακόπουλο; Φάρσαλα ο άλλος; Ελασσόνα εκείνος. Ξεκίνησε με καφέ στο Δημαρχείο και κατέληξε με τσίπουρα και αλήθειες λέει με γλυκάνισο ή άνευ. «Σταθεροί φίλοι, αξία ανεκτίμητη» λέει ο βουλευτής. Το εναρκτήριο λάκτισμα στα τσίπουρα έδωσε ο πρόεδρος των Θεσσαλών κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας που μοιράστηκε τη χαρά για τον αρραβώνα του γιου του. Ζ.

*Ο Λαρισαίος Κ. Ζ. εξηγούσε με παράδειγμα τις αποτυχίες των μετεωρολόγων.

Υπαγόρευε λοιπόν, λέει, τότε παλιά στην ΕΜΥ, ο μετεωρολόγος στη γραμματέα του.

-… για δε το Σαββατοκύριακο, προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με βροχές και έντονες καταιγίδες κατά τόπους…

-Κρίμα… Και είχαμε προγραμματίσει με την παρέα μου να πάμε το Σαββατοκύριακο εκδρομή στο Πήλιο…

-Α… Εντάξει τότε, γράψε. Για δε το Σαββατοκύριακο, προβλέπεται ηλιοφάνεια. Τη Δευτέρα όμως έρχονται βροχές και έντονες καταιγίδες κατά τόπους…

Ζ.

 

Νέος ΚΟΚ

*ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ αλλαγές στον ΚΟΚ επιφύλαξε η νέα χρονιά για τη Λάρισα. Ήδη δοκιμάζεται η εφαρμογή τους. Άνετοι οι Λαρισαίοι, λες και τις εφάρμοζαν από χρόνια. Λες;

Όπως π.χ. χθες το πρωί στο πολυσύχναστο τρίστρατο των πεζοδρόμων Παπακυριαζή-Δευκαλίωνος-Φρίξου. Προηγείται λοιπόν το αυτοκίνητο, να περάσει, να φύγει. Το αυτοκίνητο, στον πεζόδρομο. Ακολουθεί το ποδήλατο που έχει κάνει στην άκρη για ευνόητους λόγους. Κι ύστερα περνάει ο πεζός που έχει αναμερίσει. Στο τέλος περνάει και κάνα μηχανάκι, διακριτικά.

-Τρία χρόνια το παιδεύει ο δήμαρχος Καλογιάννης να μπει τάξη στους πεζόδρομους. Μηδέν εις το πηλίκον.

-Σάμπως δεν είχε και πριν δεκάξι χρόνους ο Τζανακούλης που το τακτοποιούσε;

Ζ.

 

Περισσεύει

*- ΜΟΥ περισσεύει πολύς μήνας όταν μου τελειώνουν τα λεφτά, έλεγε ο Λαρισαίος Α. Α.

- Μισθωτός είσαι ή συνταξιούχος;

Ζ.

 

Στις χούφτες

*ΤΗ σκυτάλη πήραν πλέον στη Λάρισα οι ακραίοι.

-Κι αν θες φακές χύμα, με τη σέσουλα, πώς θα τις κουβαλήσεις χωρίς σακούλα απ’ τον μπακάλη;

-Στις χούφτες αν είναι για ένα μαγείρεμα, αλλιώς στην τσέπη του μπουφάν.

-Μπορείς επίσης να παίρνεις μαζί την κατσαρόλα απ’ το σπίτι.

Ζ.

 

Χάρτινες

*Κι όμως τα πράγματα είναι τόσο απλά στην υπόθεση της σακούλας. Οι πλαστικές είναι που εξοβελίζονται με τη χρέωση. Οι χαρτοσακούλες όχι, για να ευνοηθούν αυτές γίνεται όλη η φασαρία. Όχι για να πληρώνει ο κόσμος 5 λεπτά επιπλέον σε κάθε μικροπράγμα που ψωνίζει.

-Δηλαδή πόση σοφία θέλει; Στον φούρνο επί παραδείγματι, αντί να τυλίγουν όπως κάνουν τώρα το ψωμί σε χαρτί, να το ρίχνουν κατευθείαν σε χάρτινη σακουλίτσα…

-Να μην γεμίζει κι ο τόπος σουσάμια δηλαδή.

***

*-Ή στον μανάβη. Όπου για πολλά χρόνια κυριαρχούσαν οι χάρτινες σακούλες για τα οπωρολαχανικά. Εκτοπίστηκαν από την ευκολία της πλαστικής, που είναι πιο αντοχής και μεταφέρεται ευκολότερα. Τι πιο απλό να επιστρέψουν…

-Και στα σουπερμάρκετ, χάρτινες και στα σουπερμάρκετ. Πιο μεγάλες και πιο ανθεκτικές. Να τις παίρνεις αγκαλιά φεύγοντας με τα ψώνια. Όπως Αμερική. (Όχι που βρήκαν την ευκολία, πάρε πλαστικές και χρεώσου τες, αναστατώσου, νιώσε και άσχημα που ρυπαίνεις.)

Ζ.

 

Στίχος σακούλας

*Το Δεκαοχτώ τα ψώνια θα παίρνουμε στο χέρι,

αφού κανέναν, πλαστική, σακούλα δε συμφέρει. (Αμέσως ερεθίστηκε η στιχοπλοχική δεινότητα του Λαρισαίου Δ. Ντ.)

***

*ΘΑ σεβαστούμε όλοι μας, το γράμμα όμως του νόμου,

το γάλα παραμάσχαλα και το ψωμί επ’ ώμου. (Σωστοοός.)

Ζ.

 

Έμειναν απέξω

*ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναμενόμενο για κείνον. Ο απελθών πρόεδρος Δημ. Κατσαρός πήγε και συνεχάρη τη διάδοχό του Νικολέττα Μπασδέκη και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και παρέδωσε κανονικά.

***

*ΤΟ όποιο νταβαντούρι ακολούθησε στη συγκρότηση του προεδρείου του ΔΣΛ, εκεί αναπαράχθηκε η προεκλογική αντιπαράθεση. Η πλευρά Γραβάνη έδειξε να μην αποδέχεται την επικράτηση Μπασδέκη, υποβάλλοντας υποψηφιότητες για όλα τα αξιώματα, όχι φυσικά για το καταληφθέν προεδρικό, κόντρα στις προτάσεις της προέδρου. Είχε επιτευχθεί και συμφωνία με 2 από τους ανεξάρτητους του ΔΣ, συν 5 εκείνοι, όλα παίζονταν στο 15μελές. (Όμως η βλάχα είχε προετοιμαστεί καταλλήλως, έκανε τις δικές της κινήσεις συνεργασίας και τους άφησε απέξω).

***

*ΕΙΧΕ διατυπωθεί πρόταση Μπασδέκη για διαπαραταξιακό προεδρείο, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση, που όμως ναυάγησε στα ρηχά. Η πλευρά Γραβάνη ανακοίνωσε γραπτώς σχετικά: «Μόλις στη δεύτερη τηλεφωνική τους επικοινωνία, η κ. Μπασδέκη ματαίωσε τον διάλογο, επειδή ο κ. Γραβάνης -αφού πρώτα τη διαβεβαίωσε για την κατ’ αρχήν στήριξη του εγχειρήματος- «τόλμησε» να τη ρωτήσει ποιους συναδέλφους σκέπτεται να προτείνει ως μέλη του Προεδρείου. «Αυτό είναι αρμοδιότητα της προέδρου» απάντησε, πριν κλείσει το τηλέφωνο.

***

*ΟΙ χαμένοι των εκλογών επικαλέστηκαν και παλιότερα παραδείγματα συνύπαρξης στο προεδρείο των δύο εκλογικών «μονομάχων». Και «του Θεόφιλου Κώτσιου το 2005 και του ομόφωνα εκλεγέντος Δημήτρη Κατσαρού το 2008». Αυτή τη φορά πάντως δεν υπήρξε πουθενά ομοφωνία. Ούτε στην εκλογή του γ. γ. Α. Ανδριτσόπουλου, που μόνο επαίνους είχε δημοσίως έχοντας εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς. Ένας δεν το άντεξε, 14 υπέρ κι 1 λευκό στη μυστική ψηφοφορία. (Τρεις παρατάξεις, αντιπαλότητες αλλά και ανεξάρτητοι σύμβουλοι και ταυτόχρονα απαξάπαντες ΝΔ ή σχεδόν.)

***

*ΛΟΙΠΟΝ, η πρόταση Μπασδέκη για διαπαραταξιακό έγινε δεκτή από την τρίτη παράταξη, του Στ. Καλογερά, με τον Χρ. Μπραζιώτη να εκλέγεται αντιπρόεδρος επικρατώντας του Αντ. Γραβάνη με 8-7. Όγδοη στο μπλοκ της συνεργασίας η ανεξάρτητη Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου.

***

*ΟΙ άλλοι δύο ανεξάρτητοι εκτέθηκαν ως υποψήφιοι, υποστηριζόμενοι από την πεντάδα Γραβάνη και έχασαν επίσης με 8-7. Ο Νικ. Κολοκυθόπουλος από τον Γιαν. Γιαγλάρα κι η Δέσποινα Μίγα από τη Φαίδρα Γκάγκα. Αυτή η τελευταία ψηφοφορία φάνηκε να είναι η πιο ενδιαφέρουσα απ’ όλες καθώς είχε αναφορά και σε όλη την προηγούμενη θητεία.

Ζ.

 

Τους μνημόνευσε

*ΤΟ πάθημά τους διηγιόταν στην παρέα ο νεαρός Λαρισαίος.

- Κάναμε μνημόσυνο στον παππού και έγραψε η θεία τα ονόματα των πεθαμένων στο πίσω μέρος από ένα παλιό ψηφοδέλτιο, αλλά το έδωσε ανάποδα στον παπά και μέχρι να το καταλάβουμε εκείνος είχε μνημονεύσει το μισό ΠΑΣΟΚ της Λάρισας.

Ζ.

 

Αντιδράσεις

* ΜΕ την έλευση του νέου χρόνου ξεκίνησαν και αντιδράσεις κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια. Τις πρώτες μέρες με προκηρύξεις και χθες με αφίσες στο περίπτερο που πωλούσε εισιτήρια η λαρισινή ΠΑΕ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα από τις βολές τους δεν ξέφυγαν φορείς της πόλης αλλά και άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με την αιτιολογία ότι στηρίζουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λαρισινής ομάδας.

Σ.Κ.

 

Ζωηρή παρέα

*Ο πολύ γνωστός στη Λάρισα συνταξιούχος μικροβιολόγος γιατρός Αχιλλέας Κούτρας ήταν που δικαιωματικά έκοψε την πίτα της καθημερινής πρωινής ζωηρής συντροφιάς του 3ου ορόφου στο Επιμελητήριο. Ως ο πρεσβύτερος όλων, κοντά στο μέσον της δέκατης δεκαετίας της ζωής του, πάντοτε όμως με ποικιλία ενδιαφερόντων και σε αρίστη κατάσταση. Ακόμη και εκτάκτου περιστατικού που προέκυψε στην παρέα επιλήφθηκε προσφάτως. Αρχηγός…

Ζ.

 

Με τον Αρχιεπίσκοπο

*ΑΠΟ την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο Απ. Καλογιάννης άκουσε χθες τη χαρακτηριστική μελίρρυτη φωνή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας. Ήταν για τις ευχές των ημερών.

Ο δήμαρχος είχε αναζητήσει τον κ. Αναστάσιο στο γραφείο του τα Χριστούγεννα, τελικά συνομίλησαν χθες. Με τον Αρχιεπίσκοπο να εκφράζει για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες του προς τις αρχές και τους πολίτες της Λάρισας, για την υποδοχή και τις τιμές που του επιφύλαξαν κατά την επίσκεψή του στην πόλη το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Απ. Καλογιάννης του είπε πως τόσο καιρό μετά, ακόμα συναντά Λαρισαίους που αναφέρονται στην επίσκεψη και τα μηνύματα που μετέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Ενώ εξέφρασε την ευχή να υπάρξει και νέα επίσκεψή του στην περιοχή.

Ζ.

 

Διαξιφισμοί

*ΤΟΣΟ σύνηθες σκηνικό, άλλη μια φορά στον κλασικό διαγωνισμό ατάκας και εξυπνάδων. Μεταξύ του προέδρου της γαλάζιας οργάνωσης της Λάρισας και του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν σαν καφενείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν του απάντησε σε ό,τι αντικυβερνητικό είχε γράψει εκείνος ως εξής: «Ο κ. Γερογιώκας επιδιώκει, υποψιαζόμαστε, αγωνιωδώς τη δημοσιότητα. Έτσι παρακάμπτει συστηματικά τη συλλογικότητα στο κόμμα του και τείνει να γίνει γραφικός, αν δεν έγινε ήδη, πετώντας λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Μπορεί να συνεχίσει απερίσπαστος. Η καθημερινότητα ολοένα και πιο πειστικά, αποδείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κοροϊδεύει τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά προσπαθεί να τον κρατήσει όρθιο από τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν όλα τα χρόνια από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο κ. Γερογιώκας πρέπει να γνωρίζει ότι πολλές φορές η ευγένειά μας δεν είναι αδυναμία μας».

***

*ΑΛΛΑ ο Ηρ. Γερογιώκας δεν θα σιωπούσε. Υποδέχτηκε την πάσα και ανταπέδωσε: «Σαν εκπαιδευτικό πάντα με συνέπαιρναν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, ακόμη και αυτοί που άγγιζαν τα όρια της αλαζονείας. Σήμερα όμως, τα όριά μου παραβιάστηκαν. Το να με αποκαλεί γραφικό κάποιος που χόρευε συρτό στα τρία στην πλατεία το βράδυ του δημοψηφίσματος στην επέτειο του οποίου σπαράζει στο κλάμα η σύζυγος του Πρωθυπουργού της χώρας με ξεπερνά. Το να υποψιάζεται ότι επιζητώ τη δημοσιότητα κάποιος που κρύβεται στην ανωνυμία με ξεπερνά. Το να αψηφά κάποιος αριθμούς σχετικά με την άλωση του εισοδήματος του ελεύθερου επαγγελματία με ξεπερνά. Το να απορεί κάποιος με τον πλουραλισμό και την ελευθερία λόγου κομματικών στελεχών δημοκρατικού κόμματος με ξεπερνά. Είναι η έπαρση του ηττημένου λίγο πριν την τελική πτώση».

(Μετά πέρασε η ώρα. Την άλλη φορά πάλι. Θα πει ο καθένας τα δικά του.)

Ζ.

 

Φταίνε τα ΜΜΕ

*ΚΙ ενώ η συζήτηση για το Σκοπιανό πανελλαδικά φουντώνει, λίγο «λαδάκι» (ειδικά) στα εσωτερικά της Ένωσης Κεντρώων, έριξε και η τοποθέτηση του βουλευτή Γιώργου Κατσιαντώνη στο χθεσινό «Έθνος». Σύμφωνα με το δημοσίευμα μιλάει για «λύση με σύνθετη ονομασία στο Σκοπιανό» κάτι τελείως αντίθετο με εκείνα που λέει ο πρόεδρος του κόμματός του, Βασίλης Λεβέντης, που αποκλείει κάθε ενδεχόμενο για παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία. Μπερδεμένα τα πράγματα.

***

* ΓΙ’ αυτό λοιπόν κι εμείς επικοινωνήσαμε με τον Λεβέντη ο οποίος ξεκαθάρισε πως «αλλοίωσαν τη συνέντευξη Κατσιαντώνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στα άλλα κόμματα και ιδιαίτερα σε μας, στην Ένωση Κεντρώων που πήραμε θέση κατά της σύνθετης ονομασίας» δήλωσε από την πλευρά του στην «Ε».

***

* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ μάλιστα ο Λεβέντης τόνισε ότι πρόσφατα ο Κατσιαντώνης είχε ξαναμιλήσει για το ίδιο θέμα και είχε καταδικάσει τη λύση της σύνθετης ονομασίας. Τώρα βέβαια, όμως, ο Κατσιαντώνης είπε άλλα στη συνέντευξη. «Μιλάμε για αλλοίωση της συνέντευξης» τονίζει ο Λεβέντης σίγουρος για τα παραπάνω.

Τελικά ποιος λέει αλήθεια; Ο δημοσιογράφος ή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ο Κατσιαντώνης τι λέει για όλα αυτά; Τα είπε ή δεν τα είπε;

Κ.Γ.

 

Μόνο ανάσκελα

*ΤΙΣ παρενέργειες της χριστουγεννιάτικης εκτροπής συζητούσαν ακόμη στη λαρισαϊκή συντροφιά.

- Έχω καλέσει και τον διαιτολόγο μου στο αυριανό τραπέζι. Όλα για όλα πια. Ή αυτός θα με στρώσει ή εγώ θα τον χαλάσω.

***

*- Ο πατέρας μου ρε σεις έπαθε τελικά γαστρεντερίτιδα κι η μάνα μου του έκανε λαπά. Τη νύχτα σηκώθηκε και στην απελπισία του έφαγε το φαΐ του σκύλου. Πάντως, τώρα είναι καλύτερα, αν ρωτάτε.

***

*- Μετα από τόσο φαΐ ρε παιδιά, μόνο ανάσκελα βολεύει να ξαπλώνω. Όταν ξαπλώνω μπρούμυτα μοιάζω με τραμπάλα.

Ζ.

 

Υπερωρίες

*- ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ υπερωρίες…

Ο Λαρισαίος σχολίαζε διαβάζοντας την εφημερίδα. Στη σελίδα 5 βουλευτής καλούσε τον τοπικό εισαγγελέα να επέμβει για το ασανσέρ του ΙΚΑ που δεν λειτουργεί. Στη σελίδα 7 αυτός έπρεπε να πάει στο Αλκαζάρ να δει αν τηρείται η καθαριότητα στα τροχόσπιτα των Ιταλών εργατών του λούνα - παρκ. Τι να πρωτοπρολάβει…

***

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ πάντως χθες έθιξε ένα σοβαρό θέμα, που απασχολεί πλήθος κόσμου. Για τις προμήθειες που κρατούν οι τράπεζες σε κάθε συναλλαγή. Να τώρα με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, πάλι 1,5 ευρώ χαράτσι. Ζητά, ευλόγως, να ελέγξει η Εισαγγελία αν πρόκειται για αυθαιρεσία.

Ζ.

 

Παρεμβάσεις

* ΣΕ τεχνικές παρεμβάσεις στον Ογκολογικό Σταθμό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο χώρος στον οποίο οι ασθενείς κάνουν τις χημειοθεραπείες τους είναι μικρός, ασφυκτιά, το πάτωμα είναι παλιό και φθαρμένο, και τα παράθυρα για σκίαση έχουν κολλημένα μπλε χαρτιά.

Οι ώρες που περνούν εκεί μέσα οι ογκολογικοί ασθενείς είναι δύσκολες. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας ζήτησε μικρές παρεμβάσεις, όπως ένα παράθυρο χωρίς μπλε χαρτιά κολλημένα, αλλά με ένα στόρι για τον ήλιο και μια σήτα για να μην μπαίνουν μέσα τα κουνούπια και οι μύγες, γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος όταν κάνει χημειοθεραπεία είναι ένα κουνούπι στο αυτί του.

Ζ.Π.

 

Ετακτοποιήθη

*- ΟΛΟ λόγια είναι οι πολιτικοί…

Το εισαγγελικό έργο ελαφρύνθηκε τελικά καθώς ο Ν. Παπαδόπουλος δεν πήγε στον εισαγγελέα για το ασανσέρ.

-Γιατί; Παρενέβη μήπως το Τμήμα Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρότεινε να μπει στο ΙΚΑ φιλικό στο περιβάλλον δίχτυ αλά Μετέωρα;

- Αμ έπος, αμ έργον, παρενέβη ο καλύτερα πληροφορημένος.

***

*ΔΙΟΤΙ τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον άκουσε ο κομαντάντε Νέστορ, διάβασε την προειδοποίησή του στην εφημερίδα. Και μέσα σε λίγες ώρες χθες το πρωί συνέλαβε τον ασανσερατζή που υπονομεύει το κυβερνητικό έργο. Για την ακρίβεια, η ΥΠΕ κήρυξε τον συντηρητή έκπτωτο, ανέθεσε το έργο σε άλλον Λαρισαίο επαγγελματία και διαβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα το ασανσέρ στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ θα λειτουργεί κανονικά. Μετά από πολύ-πολύ καιρό. (Όλως παραδόξως στην υπόθεση δεν φάνηκε να εμπλέκεται διόλου ο υποδιοικητής Δημ. Δημητριάδης, παρότι ο χώρος της πρωτοβάθμιας είναι η αρμοδιότητά του. Σε άδεια ή…)

Ζ.

 

Νέα Σμύρνη

* ΜΕ αφορμή το περιστατικό με την επίθεση αγνώστων κατά οδηγού ταξί στη Νέα Σμύρνη, ο πρόεδρος των Αστικών Μιχ. Σακελλαρίου υπενθυμίζει παλιότερη πρότασή του την οποία διατύπωσε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στη συνοικία, για τη δημιουργία αστυνομικού υποσταθμού, όπως επίσης και για συστέγαση στο ίδιο κτίριο που μπορεί να παραχωρήσει ο Δήμος Πυροσβεστικού υποσταθμού και υπηρεσίας ΕΚΑΒ, λόγω της γειτνίασης με την εθνική οδό. Προφανώς η παρουσία ενός αστυνομικού υποσταθμού θα λειτουργήσει προληπτικά σε μια περιοχή η οποία παρουσιάζει αυξημένη παραβατικότητα.

Γ.Ρ.

 

Το κλειδάκι

*ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ οι Λαρισαίοι μαθητές ενώ ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα σχολεία.

- Πότε θα βρεθούμε;

- Όποτε θες…

- Αύριο;

- Δεν μπορώ.

- Μεθαύριο;

- Δεν μπορώ.

- Ωραία, πότε;

- Όποτε θες…

***

*- ΠΟΙΟ είναι το αγαπημένο σου μάθημα στο σχολείο;

- Αυτό που δεν έρχεται ο καθηγητής.

***

*- ΞΕΡΕΙ άραγε κάποιος να πει πώς ανοίγει το zwan αν σπάσει το κλειδάκι του;

Ζ.

 

Θέμα οπτικής

*ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ λιγάκι στον χρόνο ο Λαρισαίος, με προβλέψεις στην πρωινή παρέα.

- Να το δείτε που άμα τελικά τα καταφέρει η κυβέρνηση κάποιες πρώτες σελίδες δεν θα γράφουν λύθηκε το Σκοπιανό αλλά για κωλοτούμπα του Καμμένου. Καταγγέλλοντας που δεν έπεσε ούτε τούτη τη φορά η κυβέρνηση Τσίπρα. (Στοιχημάτιζε κιόλας ότι θα δικαιωθεί, αντίπαλο δεν έβρισκε.)

Ζ.

 

Γαλάζιοι

κομμουνισταί;

*ΚΑΠΟΙΟΙ κεφάτοι γαλάζιοι κι ακόμα παραπέρα τραγουδούσαν χθες στη Νίκαια Γ. Νταλάρα, στο θρυλικό του Μάνου Λοΐζου. «Στην Αθήνα μες το κέντρο φύτρωσε καινούργιο δέντρο». Μεταφορικά για δική τους πρωτοβουλία. Και δώστου να υπερθεματίζουν «θα σκεπάσει όλο τον κάμπο». Λησμονώντας ότι πρόκειται για τραγούδι του ΚΚΕ, ότι στο ΚΚΕ αναφέρεται. (Φτου κακά, μπερδεύτηκαν…)

Ζ.

 

MARMARO CIU

*ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ως ΤΟΜΥ πια ο χώρος στο κτίριο της οδού Κάρλας, επομένως ο Κ. Τζανακούλης ‘’πλήρωσε το μάρμαρο’’ και πήγε στα αζήτητα, μαζί με την Πελασγιώτιδα.

Ζ.

 

XATZHTAKH CIU

*ΑΠΟ όλους ζητάει αίμα η Μαίρη Χατζητάκη, άλλωστε όλοι έχουν να δώσουν. Οι πάντες στόχος της διευθύντριας Αιμοδοσίας.

Ζ.

 

GLYKA CIU

*ΕΙΝΑΙ κι αυτές οι γλυκές βιτρίνες καταμεσής του δρόμου, πόσο ν’ αντισταθεί κι ο Λαρισαίος…

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass