Μεσοχείμωνο

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2018 20:23
*ΟΠΟΥ ο αριστερός αγρότης αναλύει τη συνεταιριστική ιδέα στον δεξιό δικηγόρο, εξηγώντας πως αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και σε κυβερνητικό επίπεδο.  Ζ. *ΟΠΟΥ ο αριστερός αγρότης αναλύει τη συνεταιριστική ιδέα στον δεξιό δικηγόρο, εξηγώντας πως αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και σε κυβερνητικό επίπεδο. Ζ.

*ΣΤΟ μέσο του χειμώνα πια κι ούτε χιόνι πέφτει, μήτε ξεροβόρι φυσά. Οι Λαρισαίοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους έξω.

-Δώσε στον Λαρισαίο αστρέχα, με προστατευτικό και σομπούλα από πάνω και πάρτου την ψυχή. Να βλέπει κόσμο να περνά…

Ζ.

Πιο λεβέντης

*- ΦΟΒΕΡΟΣ ο βουλευτής Κατσιαντώνης; Πιο λεβέντης κι απ’ τον πρόεδρό του τον Λεβέντη…

Λαρισαίοι σχολίαζαν τη στάση του Ελασσονοαμερικάνου των Κεντρώων.

- Παραπάνω από ψύχραιμος, βρε δεν τον νοιάζει και καθόλου. Αυτό είναι πολιτική στις μέρες μας, πλήρης αδιαφορία. (Που βγήκε κι έκανε δηλώσεις για το Σκοπιανό, διαφοροποιούμενος από το κόμμα, σηκώθηκε ο πρόεδρος λεβέντης και διέψευσε τις δηλώσεις, ότι δεν έγιναν, κι εκείνος βλέφαρο δεν κούνησε.)

Ζ.

Στο χορτάρι

*«ΓΡΑΦΕΤΕ ότι μαλώσαμε με τον Κούγια. Εκείνος μπορεί, εγώ δεν μάλωσα», διευκρινίζει ο Δημήτρης Τσακμακίδης. «Με έχετε να σπρώχνομαι με εβδομηντάρηδες; Ακόμα κι αν βρίζουν όπως ο εν λόγω…» είπε στο τηλέφωνο ο διευθυντής της «Γήπεδο Α.Ε.», της εταιρίας Πηλαδάκη, όπου ανήκει το γήπεδο της Νεάπολης. Αυτό που παίζει η ΑΕΛ αλλά που ποτέ δεν ήταν δικό της.

***

*ΜΕ αφορμή χθεσινό σχόλιο, ο Δ. Τσακμακίδης εξηγεί ότι «βάσει της συμφωνίας των δύο εταιριών, την ευθύνη συντήρησης του χλοοτάπητα την έχει η ΠΑΕ ΑΕΛ, ως ο μοναδικός άλλωστε χρήστης του. Ο Κούγιας, κατά την προσφιλή του τακτική, μπορεί να λέει ό,τι θέλει».

Και επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι «η ‘’Γήπεδο’’ κράτησε 10 από τις 40 σουίτες, προκειμένου να βγάλει κάποιες υποχρεώσεις. Εδώ και τρεις μήνες ο Κούγιας ελέγχει την είσοδο, δεν μπορούν να μπουν οι δικοί μας άνθρωποι, μας έχει εκθέσει».

***

*ΚΑΙ μια αποκάλυψη για το χάλι του γηπέδου στο προχθεσινό ματς αλλά και πόσο προσπάθησε ο Κούγιας να το κερδίσει. «Έξυπνος άνθρωπος είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης του Ολυμπιακού», λέει ο Δ. Τσακμακίδης. «Είδε και κατάλαβε αμέσως, ‘’τι γήπεδο είναι αυτό; Επίτηδες το έκανες’’ είπε στον Κούγια. Μαθεύτηκε κι απ’ αυτούς ότι είχε γίνει προπόνηση της ΑΕΛ εκεί και την Παρασκευή και το Σάββατο». (Αυτά βέβαια συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, άλλοι τον μουσκεύουν τον χλοοτάπητα, άλλοι τον τσαλαπατάνε ή και τον ξεριζώνουν, ανάλογα με τι είδους ομάδα έχουν να αντιμετωπίσουν.)

Ζ.

Δημόσιος

κίνδυνος

*ΜΕ αφορμή το πρώτο τροχαίο στον Κυκλικό Κόμβο του Βόλου, ασυνήθιστοι οι γείτονες, ο Γ. Ασμ. σημειώνει και ασμένως αναδημοσιεύεται. «Παρατηρώντας την κυκλοφορία των οχημάτων στους ΚΚ της Λάρισας λες, τώρα θα συμβεί το ατύχημα και αυτό δεν συμβαίνει ή από καθαρή τύχη ή λόγω της εφευρετικότητας και επιδεξιότητας των οδηγών. Πολλοί οδηγοί τον βλέπουν τον ΚΚ σαν μια ευθεία. Κι ενώ βρίσκονται στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, μπαίνουν ευθεία, διασχίζουν την εσωτερική, την αριστερή, του Κυκλικού και βγαίνουν, στη 2η έξοδο, πάλι στη δεξιά. Έχοντας έτσι διασχίσει αμέριμνοι την εξωτερική, τη δεξιά, λωρίδα του Κόμβου. Δηλαδή, δημόσιος κίνδυνος.

Για την ορθή κυκλοφορία στον Κυκλικό Κόμβο υπάρχει καθορισμένος τρόπος, για τον οποίο οι υπεύθυνοι θα πρέπει να ενημερώσουν τους οδηγούς», προτείνει καταλήγοντας. (Και δεν έχει καθόλου άδικο…)

Ζ.

Συναρπαστική

*ΣΕ ξεσκόνισμα του συντακτικού καλεί η Λαρισαία Α. Μ. αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για στρυφνά και δύσκολα. Δημιουργική γραμματική, συναρπαστική.

- Με 3 λέξεις σε μία, 2 ρήματα κι ένας σύνδεσμος, 1 νόημα μια προσμονή. Αφέσου στη μαγεία. Παναφάω.

Ζ.

Με πατριωτόμετρο

*«ΤΙΠΟΤΕ πιο παλιό από τον πατριδοκαπηλικό τυχοδιωκτισμό» εξεγείρεται ο Παντελής Μπουκάλας στην ‘’Καθημερινή’’. «Οι αυτοχειροτόνητοι εθνοφύλακες, που ανακαλύπτουν κατά ντουζίνες τις ‘’προδοσίες’’ και τις ‘’ανθελληνικές συνωμοσίες’’, χρησιμοποιούν ξανά ένα πατριωτόμετρο δικής τους κοπής για να μας χωρίσουν σε ελληνόψυχους και σε μειοδότες».

***

*ΟΙ διαπιστώσεις του ευκρινέστατες: «Οι κατά δήλωσή τους σφοδροί πολέμιοι του λαϊκισμού ακροβολίζονται στο τουίτερ και εξαπολύουν βομβίδες δημοκοπικότατου σοβινισμού. Τα κόμματα, που ομνύουν μονίμως στο όνομα του εθνικού συμφέροντος για την προάσπιση του οποίου δηλώνουν πρόθυμα να θυσιάσουν το δικό τους όφελος, πολιτεύονται με γνώμονα το θυσιασμένο υποτίθεται όφελός τους. Άλλα ψευτοκερδίζουν χρόνο επιλέγοντας να μην ανακοινώσουν εγκαίρως και ευθαρσώς την άποψή τους, άλλα εμφανίζονται υπάκουα σε δύο κυρίους συγχρόνως, που όμως δεν συμφωνούν μεταξύ τους: Και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή της σύσκεψης αρχηγών του 1992 (καμία χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγων του) και στον Κώστα Καραμανλή του Βουκουρεστίου το 2008 (σύνθετη ονομασία, που μπορεί να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις). Τίποτε πιο γνωστό και πιο παλιό από τη μικροκομματική υστεροβουλία που φτιασιδώνεται για να υποκριθεί την εθνωφελή γενναιότητα».

***

*ΤΟ καλύτερο των ημερών όμως το ξεστόμισε ο ευρωβουλευτής Δημ Παπαδημούλης: «η σιωπή του Αντώνη Σαμαρά είναι θετική γιατί δεν κάνει στον γιο ό,τι έκανε στον πατέρα». (Πού να τους πιάσεις αυτούς τους συριζαίους).

Ζ.

Ασύδοτη αγορά

*ΣΤΑΘΕΡΑ καθηλωμένες οι τιμές στο μοσχαρίσιο κρέας τα τελευταία χρόνια (4,40-4,80 ευρώ\κιλό), με τους αγελαδοτρόφους κρεατοπαραγωγής ελευθέρας βοσκής να είναι τα θύματα της άναρχης και ασύδοτης αγοράς. Και αυτό γιατί, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος τους στη Θεσσαλία Γιάννης Πέτσας «την ώρα που εμείς προσπαθούμε να εκτρέψουμε τα μοσχάρια μας στη φύση, προσφέροντάς τα την ποιοτική τροφή της μητέρας γης, παραμένοντας υπό αντίξοες συνθήκες στα βουνά, την ίδια ώρα οι εισαγωγές συνεχίζονται αθρόες, αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Το αποκορύφωμα του αθέμιτου ανταγωνισμού που θα υποστούμε είναι η πρόσφατη ΚΥΑ, η οποία ορίζει ότι δεν είναι υποχρεωτική η ταμπέλα για τη χώρα προέλευσης στα αιγοπρόβατα και αμνοερίφια, παρά μόνο η σφραγίδα του σφαγείου. Προφανώς το απαράδεκτο αυτό μέτρο, θα επεκταθεί και στα μοσχάρια» καταλήγει ο Ελασσονίτης παραγωγός.

Γ.Ρ.

Μπετονιέρα

*ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Μπήκα στο πιλοτήριο, σε φίλο πιλότο και του λέω ‘’ξέρεις όλα αυτά τα κουμπιά και τους διακόπτες;’’ Μου εξήγησε ότι δεν είναι και τίποτε σπουδαίο, όταν εγώ στ’ αμάξι μπερδεύω τους δύο διακόπτες που ανοίγουν τα τζάμια…

***

*- ΠΑΩ, κάνω εξετάσεις ρε σεις και μου βρίσκουν πέτρα στα νεφρά, άμμο στα ούρα, πολύ ασβέστιο. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος, μπετονιέρα είμαι...

***

*- Θα κάνω Ίνσταγκραμ ρε παιδιά, κι αφού δεν έχω τζάκι θα ανεβάζω φωτογραφίες με το αερόθερμο.

Ζ.

Θέλει

*ΚΑΤΙ λιγότερο από δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές και ορισμένοι νιώθουν ότι μπήκαν στην τελική ευθεία. Το πρόσταγμα άλλωστε δίνει κοτζάμ πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. Ο μέχρι τώρα δήμαρχος Αμαρουσίου σχεδιάζει να προαχθεί σε δήμαρχο Αθηναίων, πάει το αποφάσισε. Πρακτικά, θέλει να προκαταλάβει τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη, χωρίς υποστήριξη δεν θα πάει πουθενά.

***

*ΈΦΤΙΑΞΕ λοιπόν έναν όμιλο πολιτών λέει, τον ονόμασε ‘’Αθήνα πρωτεύουσα ξανά’’, να πίστεψε άραγε αυτό των βλάχων με τη Σαμαρίνα, τι ξανά είναι αυτό… Και οργανώνει εκδηλώσεις προθέρμανσης. Μεθαύριο φερειπείν κόβει πίτα. (Είναι και ανταγωνιστής του Λαρισαίου Αχιλλέα Νταβέλη. Τις προάλλες οργάνωσε ημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό. Να πάρει τις δουλειές στην Αθήνα;)

Ζ.

Μόνο αυτός

*ΕΝΑΣ μονάχα Λαρισαίος παράγοντας, προς το παρόν, καλεί στη συγκέντρωση των μακεδονομάχων, την απάνω Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Ο πορτοκαλένιος αρχηγός, αρχηγός κόμματος όπως αυτοπροσδιορίζεται πλέον, με μπέρτα την ελληνική σημαία τώρα, ανέβηκε στα κεραμίδια για το σκοπιανό. Κεντρώος, κεντρώος αλλά ο Van der Μπαρτζ συμπορεύεται άνετα και με την ‘’Ελεύθερη Ώρα’’. Άλλωστε αυτό δεν είναι το κέντρο; Ακουμπάει παντού.

Ζ.

Άλλος κόσμος

*ΑΠΕΡΓΙΑ και στη Γερμανία όπου το συνδικάτο διεκδικεί λένε αυξήσεις μισθών 6%. Κι ο Λαρισαίος αναρωτιόταν.

-Καλά, εποχή ΠΑΣΟΚ περνάνε αυτοί εκεί;

Ζ.

Κομμένες πατάτες

*ΑΝΤΙ για καφέ, χθες στην παρέα, ο Λαρισαίος παρήγγειλε σόδα.

-Σε τρεις μήνες έρχεται Πάσχα, ούτε να χωνέψουμε δεν προλαβαίνουμε...

***

*-ΕΜΕΝΑ πάλι, ο γιατρός μού είπε κομμένες οι τηγανιτές πατάτες. Καλά βρε γιατρέ, του λέω, ποιος τις τηγανίζει ολόκληρες;

***

*-Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που ως γνωστόν τρώγεται κρύο. Σε αντίθεση με το σπανακόρυζο που είναι ένα πιάτο που δεν τρώγεται, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας.

Ζ.

Κωμωδία

*-ΤΙ σου έμεινε απ’ την παράσταση;

-Η ανάπτυξη.

-Α, επειδή ήρθε στο τέλος. Ήταν και θεαματική… (Πρέπει να την έχει δει κάποιος για να το καταλάβει).

***

*ΤΡΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ απ’τα γέλια, τα βράδια η Πηνειού κι η Ταγματάρχου, αντηχεί το μικρό θεατράκι. ‘’Βγάλε τον υπουργό απ’ την πρίζα’’ στο ‘’Θέατρο Τεχνών’’, η ευρηματική κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου, φέρνει θεατές ακόμη και στα σκαλοπάτια. Κι όλοι γελούν, πολύ.

Ζ.

Ποιος είναι,

ποιος;

*ΕΓΡΑΨΕ και χθες ο «ΟΜΗΡΟΣ» κλασικά στη σελίδα 10 της εφημερίδας, στο δίστηλο αριστερά, όπου καταγράφει αραιά και πού τη ‘’Νεοελληνική Μυθολογία’’ του. Αυτή τη φορά έγραψε για τον εαυτό του με αφορμή επαινετική επιστολή. Και το μυστήριο πύκνωσε έτι περαιτέρω, το ενδιαφέρον εντάθηκε. Ποιος Λαρισαίος λοιπόν κρύβεται πίσω απ’ το συγκεκριμένο ψευδώνυμο; «Σημασία έχει το τι, και όχι το ποιος γράφει».

-Ναι, αλλά ποιος είσαι;

-Ακόμη και τα παιδιά μου δεν γνωρίζουν πως γράφω. Αν τους το έλεγα, δεν θα με άφηναν, επειδή γνωρίζουν το εξαντλητικό βιοποριστικό μου ωράριο. (Προσθέτει εκεί και το αγγλικό γνωμικό: «Αν θέλεις ν’ αναθέσεις μια δουλειά, βρες κάποιον πολυάσχολο να το κάνεις…»)

Ζ.

Επιστημονικό

*- ΘΑ σας το πω αφού δεν πλάκωσαν ακόμα τα κρύα, ξεκίνησε χθες ο Λαρισαίος. Θα σας έλεγα ένα ανέκδοτο περί Χημείας, αλλά δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση.

Ζ.

Χρυσή Σφαίρα

*ΧΡΥΣΗ Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κέρδισε η ταινία “In the fade”, του τουρκικής καταγωγής σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, στην πρόσφατη απονομή των σημαντικών κινηματογραφικών βραβείων. Στην ταινία συμμετέχει και ο Λαρισαίος ηθοποιός Αστέρης Κρικώνης, ο οποίος πρωταγωνιστεί αυτό το διάστημα στην παράσταση «Το Κτήμα» του Θεσσαλικού Θεάτρου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του – πριν την απονομή του βραβείου – ο νεαρός ηθοποιός είχε μιλήσει για τη συνεργασία του με τον γνωστό σκηνοθέτη, αλλά και την όμορφη πρωταγωνίστρια της ταινίας Νταϊάν Κρούγκερ. Μεγάλη, λοιπόν, η τιμή για τον Λαρισαίο να συμμετέχει σε βραβευμένη ταινία. Μάλιστα, οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ και συχνά οι ταινίες που βραβεύονται σε αυτές, κερδίζουν και το χρυσό αγαλματάκι. Λέτε, λοιπόν, τα φετινά Όσκαρ να έχουν έστω και λίγο άρωμα Λάρισας;

Π.Φ.

Δίαιτα

*ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οι γιορτές, σώσανε τα τραπέζια, ήρθε η ώρα να χαθούν κιλά που ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Κι όχι τίποτα άλλο είναι και το Πάσχα κοντά, δεν είναι πολύς ο χρόνος παιδιά. Γιατί μετά ξαναξεκινά το φαγοπότι και θα είναι διπλός ο κόπος που πρέπει να καταβληθεί για τη μεγάλη έξοδο στις παραλίες.

Π.Φ.

Παιδεία

*ΣΕ ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ στηρίχθηκε η παιδεία στη χώρα μας, καθώς απορρόφησε 258.194.717,88 ευρώ μέσα στο 2017. Από αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, προγράμματα σχολείων, εκπαιδευτικές δομές…

Να, γιατί «φαγώθηκαν» για συγχωνεύσεις σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας. Το επιβάλλουν οι δανειστές γιατί τους κοστίζουμε ακριβά!

Λ.Κ.

Πρόεδρος

*ΓΙΑ δεύτερη συνεχόμενη θητεία, πρόεδρος των Θεολόγων στη Λάρισα είναι ο Δημήτρης Οικονόμου.

Έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του τα μέλη του παραρτήματος της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων, αλλά και πώς να μην τον στηρίξουν άλλωστε, με τη μαχητικότητα με την οποία διαχειρίστηκε τα θέματα του κλάδου μέχρι σήμερα;

Να σημειωθεί δε, ότι στις φετινές εκλογές, παρατηρήθηκε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση μελών σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί και στα ζητήματα που προέκυψαν με τη νέα ύλη του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία και απασχολούν μεγάλο ποσοστό των θεολόγων.

Λ.Κ.

Αποκριάτικα

*ΑΡΧΙΣΑΝ και οι προετοιμασίες για τα αποκριάτικα από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων. Με το που κατέβηκε ο διακόπτης και έσβησαν τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, οι μηχανές πήραν μπροστά και ετοιμάζονται για τις Απόκριες. Εξάλλου, κάπου ένας μήνας και κάτι είναι μέχρι τότε. Ανάσα δεν παίρνουν εκεί στην Αντιδημαρχία.

Ν.Π.

Σακούλες

*ΔΕΝ είναι διατεθειμένος ο κόσμος να πληρώσει τη σακούλα και αυτό φαίνεται στα ταμεία των σούπερ μάρκετ. Οι περισσότεροι πάνε εφοδιασμένοι από το σπίτι. Όπως και να έχει όμως οι σακούλες υπάρχουν και αφού διατίθενται επί πληρωμή θα πρέπει οι επιχειρηματίες να φροντίσουν να είναι περισσότερο ανθεκτικές ώστε να μην χρειάζεται ο κόσμος να παίρνει πολλές από φόβο μη σκιστούν από το βάρος των προϊόντων. Εξάλλου, τώρα πια ο κόσμος δικαίως έχει αυτή την απαίτηση. Πληρώνει και απαιτεί.

Ν.Π.

Απεργία

*«Ο ΚΟΣΜΟΣ δεν συμμετέχει στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις», υποστήριξε η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, όπου συζήτησε μεταξύ άλλων για το αν θα αντιδράσουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και πώς, «στα σκληρά προαπαιτούμενα του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης».

Η πρόταση των εκπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, ήταν η οργάνωση 24ωρης απεργίας και επιπλέον αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενώ η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ) καταψήφισε αυτή την πρόταση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απλά για γενικές συνελεύσεις το επόμενο διάστημα.

Είναι πανελλήνιο φαινόμενο η αποχή του μεγαλύτερου ποσοστού των εκπαιδευτικών, σε κάλεσμα είτε της ΔΟΕ είτε της ΟΛΜΕ και αντίστοιχα των κατά τόπους ΕΛΜΕ, σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ακολουθήσει και ο μαθητικός πληθυσμός, με λήξη των καταλήψεων κάθε Σεπτέμβριο.

Λ.Κ.

30ωρο

*«ΤΟ υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών δεν μεταβάλλεται και παραμένει ως έχει εδώ και 33 χρόνια, δηλαδή στις 30 ώρες, όπως έχει οριστεί από τον νόμο 1566 του 1985», απάντησε το Υπουργείο Παιδείας, στις αντιδράσεις εκπαιδευτικών, σχετικά με νέα διάταξη που τους υπενθυμίζει τις εργάσιμες ώρες στο σχολείο.

Πιθανόν αντέδρασαν όσοι δεν την εφαρμόζουν.

Λ.Κ.

 

Με κάρτες…

* Ε βέβαια, να μην έχουν και τα σχολικά κυλικεία POS; Όλοι οι μαθητές με κάρτες κυκλοφορούν… Από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο με ένα κινητό και με μια πιστωτική ανά χείρας είναι… Η φοροδιαφυγή στα ύψη. Το αντελήφθη το υπ. Οικονομικών και σκέφτηκε να βάλει τα πράγματα σε μια… τάξη.

Τι κι αν φωνάζουν οι… κυλικειάρχες. Δεν είναι μόνο η υψηλή δαπάνη, αλλά δεν έχει και καμιά χρησιμότητα το μέτρο, λένε. Μοναδικοί πελάτες των κυλικείων αυτών είναι μαθητές, δηλαδή άτομα ανήλικα, που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών. Χώρια που τα προϊόντα είναι μικρής αξίας.

Ας λένε όμως, αυτοί δεν ξέρουν. Ένας τέτοιος εξοπλισμός ηλεκτρονικών συναλλαγών στα σχολεία, είναι απαραίτητος στη σημερινή εποχή. Αν ένα παιδί ξεχάσει να πάρει το χαρτζιλίκι του, να μείνει νηστικό;

Γ.Ν.

Έξυπνοι και κορόιδα...

* ΗΤΑΝ επόμενο… Θέμα χρόνου ήταν για να γίνει. Από τη στιγμή που θεσπίστηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι φυσικοί είχαν ημερομηνία λήξης. Όλες οι διατάξεις που υποχρεώνουν τους συμβολαιογράφους να παρίστανται στα Ειρηνοδικεία θα καταργηθούν και οι πλειστηριασμοί θα γίνονται στο εξής αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά!

Αντίδραση στην… αντίδραση. Οι πλειστηριασμοί αναμφίβολα πρέπει να γίνουν. Άλλωστε πάντα γίνονταν. Αλλά ας γίνει πρώτα ένας διαχωρισμός μεταξύ των οφειλετών. Ας εντοπιστούν οι "μπαταχτσήδες", αυτοί είναι που πρέπει να πληρώσουν. Αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία μέσα στην κρίση για να μην πληρώσουν τίποτα…

Ας προστατευτεί το σπίτι ενός ανθρώπου που κινδυνεύει να βρεθεί κυριολεκτικά στον δρόμο επειδή κανένας νόμος σήμερα δεν τον καλύπτει, ας προφυλάξει ένα μικρομεσαίο που απειλείται με εκποίηση της επιχείρησής του επειδή σε καλύτερες εποχές είχε πάρει ένα δάνειο για να την επεκτείνει, ας βρεθούν πρώτα οι "έξυπνοι" που "έπιναν και έτρωγαν" υπέρ των "κορόιδων" και τότε όλοι θα σταθούν υπέρ των πλειστηριασμών… Οποτε και όπως κι αν γίνουν…

Γ.Ν.

 

TI TRABHJE KAI AYTO TO DENTRO

*ΤΙ τράβηξε και αυτό το δέντρο φέτος; Μία που στολίστηκε και άναψαν τα φώτα του και μία που έσβησαν. Στο τσακ πρόλαβε η αλλαγή του χρόνου και δεν το βρήκε στα σκοτάδια.

Χθες άρχισε το ξεστόλισμα, του χρόνου πάλι.

Ζ.Π.

 

 

GIA KAFE BGHKE STHN ELASSONA KELLAS

*ΓΙΑ ένα καφέ βγήκε στην Ελασσόνα ο Χρήστος Κέλλας, πολιτική συγκέντρωση του προέκυψε! Ήταν τόσοι πολλοί όσοι μαζεύτηκαν δίπλα του, που ο ίδιος “αναγκάστηκε” να… κάνει πολιτική ομιλία, σαν να έχουμε προεκλογική περίοδο! Ζεσταίνει τις μηχανές ο γιατρός, καθώς απ' ό,τι φαίνεται έχουν ζεσταθεί οι μηχανές των γαλάζιων ψηφοφόρων...

 

 

O KVSTAS KARAMPATSAS STON DIOIKHTH

*Ο Κώστας Καραμπάτσας στον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας; Με το προεδρείο της Μαθηματικής Εταιρίας ο Λαρισαίος, ως συντονιστής διεθνών σχέσεων, βρέθηκαν στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα. Εξασφαλίζοντας χορηγία της ΤτΕ στις πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει η ΕΜΕ για τα 100 χρόνια ύπαρξής της που συμπληρώνονται το 2018. Ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε δικός τους, λέει, εξηγώντας ότι η διδακτορική του διατριβή αναφερόταν στα Οικονομικά Μαθηματικά.

Ζ.

 

 

IDANIKOS XVROS STAUMEYSHS

*ΙΔΑΝΙΚΟΣ χώρος στάθμευσης. Και σκεπαστός και φωτιζόμενος και οριζόντια σήμανση στην άσφαλτο και τεράστια πινακίδα από πάνω για όποιον άσχετο σκεφτεί να επωφεληθεί. (Τι πειράζει που πρόκειται για την κάτω είσοδο των ΚΤΕΛ; Προφανώς όταν κλείνει ο Σταθμός παρκάρει).  Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass