Ποιος χειμώνας

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2018 19:53
*ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ επιχειρηματική κίνηση στο κέντρο της Λάρισας. Τρίβουν τα μάτια τους οι διαμαρτυρόμενοι περίοικοι, ο Δήμος δεν έχει δει κάτι. Έχει πάρει ο άλλος το μεγάλο τρέιλερ, το πάρκαρε έξω από το κλαμπ, το τακάρισε για σιγουριά, το σύνδεσε ναι και με ρεύμα απ’ το μαγαζί του. Και το έκανε γκαρνταρόμπα για τους πελάτες. (Κλήση άγνωστο αν θα πάρει, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σίγουρα…)  Ζ. *ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ επιχειρηματική κίνηση στο κέντρο της Λάρισας. Τρίβουν τα μάτια τους οι διαμαρτυρόμενοι περίοικοι, ο Δήμος δεν έχει δει κάτι. Έχει πάρει ο άλλος το μεγάλο τρέιλερ, το πάρκαρε έξω από το κλαμπ, το τακάρισε για σιγουριά, το σύνδεσε ναι και με ρεύμα απ’ το μαγαζί του. Και το έκανε γκαρνταρόμπα για τους πελάτες. (Κλήση άγνωστο αν θα πάρει, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σίγουρα…) Ζ.

*ΝΑ που τελικά δεν ήθελε και πολύ. Με τα έτσι και με τ’ αλλιώς άρχισε να φθινοπωριάζει στη Λάρισα. Μέσα στο καταχείμωνο. Μπορεί και να χιονίσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Τα επόμενα.

***

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ γέμισε η Λάρισα χιόνι. Περσινό. Τέτοιες μέρες πέρυσι ήταν που άσπρισε το σύμπαν και μέσα στην πόλη. Όλοι έχουν φωτογραφίες στα κινητά, αξιοποίησαν και το ίντερνετ. Λευκό τοπίο ξανά.

Ζ.

Ο ευκολόπιστος

*Ο Πετράκης δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Ενός έτους μόλις ως διευθύνων του ΟΣΕ, με πνεύμα Ηρώδη λειτούργησαν οι αρμόδιοι υπουργοί, καθάρισαν την ηγεσία του σιδηροδρόμου. Μαζί και τον πρόεδρο.

Σοβαρά τώρα. Αυτοί οι δύο ήταν οι άκρες του Απ. Καλογιάννη, εκείνοι είχαν δώσει τις υποσχέσεις, αυτοί διαβεβαίωναν τον δήμαρχο και μέσω αυτού και τη Λάρισα ότι «σ’ ένα μήνα- ενάμιση» θα δρομολογούσαν την ενδεδειγμένη λύση για τις σιδηροδρομικές γραμμές, τον βραχνά της πόλης. Τα παρηγορητικά του Δήμου, «ο ΟΣΕ έδωσε τις υποσχέσεις», ήδη αποδεικνύονται έωλα, πέρασαν πάνω από δύο μήνες και ουδέν. Τι να περιμένει κάποιος όταν ο Κ. Πετράκης έτρεχε αυτό τον καιρό να σωθεί ο ίδιος.

***

*ΚΙ άντε τώρα πάλι «φτου κι απ’ την αρχή». Μάλλον κάπως αλλιώς θα πρέπει να πορευτεί ο δήμαρχος, ο οποίος καθησύχαζε τους Λαρισαίους. Η συζήτηση άναψε.

-Σαν πολύ ευκολόπιστος αποδείχτηκε ο Απ. Καλογιάννης.

-Ίσως και να τον βόλευε κιόλας. Αλλά τι, ο δήμαρχος θα απομακρύνει ή θα φράξει τις γραμμές;

-Ο δήμαρχος οφείλει να προστατέψει την πόλη του. Να διεκδικήσει, να επιβάλλει λύσεις… (Και δεν ρώταγε τον Κ. Τζανακούλη, τον οποίο δύο δεκαετίες σχεδόν πιλάτευαν με τον ίδιο τρόπο άλλοι Αθηναίοι του ΟΣΕ.)

Ζ.

Αντιδράσεις…

* ΑΛΓΕΙΝΗ εντύπωση έκανε στα μέλη του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδος το «κλείδωμα» του ασανσέρ κεντρικής πολυκατοικίας σε βάρος κακοπληρωτών κοινοχρήστων… Εξανέστη και ο πρόεδρος Χρ. Καραχάλιος…

«Καμιά συναίνεση και συγκατάθεση δεν δίνουμε σε τέτοιες ενέργειες. Ο σύνδεσμος έχει ως πάγια αρχή την εξυπηρέτηση του κοινού και ειδικά των ανθρώπων που έχουν ανάγκη μετακίνησης με τον ανελκυστήρα»...

Κατά τα άλλα τα πράγματα για τον κλάδο δεν είναι και τόσο ευχάριστα… «Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων, σχετικά με τη λειτουργία ή ακινησία των ανελκυστήρων στη Λάρισα. Να είναι η οικονομική κρίση, να αδιαφορούν οι υπόλοιποι όταν δεν πληρώνουν κάποιοι; Προφανώς όλα ισχύουν… «Το μισιακό γαϊδούρι το τρώει ο λύκος» λένε στον τόπο μας...

Γ.Ν.

Κλίμα ομοψυχίας

*ΤΟΥΤΗ τη φορά δεν θα αρπαχτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο. Εξαιρετικά νηφάλια, σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας η δημόσια παρέμβαση του Ηρ. Γερογιώκα για το σκοπιανό, με άρθρο του χθες στην εφημερίδα. Εντάξει, με αντιπολιτευόμενη χροιά αλλά με καθαρόαιμη μητσοτακική προσέγγιση, του παππού Μητσοτάκη, με αυτοκριτική για το παρελθόν, με χαλαρή προσέγγιση. Δεν θα του απαντήσουν οι συριζαίοι του γαλάζιου προέδρου.

Ζ.

Κατά μέτωπο

*- ΜΕΤΩΠΙΚΗ Νίκου Παπαδόπουλου με το ΚΚΕ;

Στην παρέα Λαρισαίων κουβέντιαζαν για την έκρηξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένοντας τη συνέχεια από την οδό Πανός.

- Είσαι με τα καλά σου; Μετωπική με τον συγκεκριμένο; Καλύτερα ν’ αναμερίσεις…

- Ε βέβαια. Σε πάτσι σε λιάντσι. Όμως δεν είναι και του καβγά ο άνθρωπος. Εδώ είναι που λένε μες το τεράστιο σώμα του είχε μια αθώα καρδιά… (Δεν θα του το χαρίσουν όμως. Έθιξε και τον ‘’Ριζοσπάστη’’ και τον ‘’902’’, τα ιερά και όσια, α χα χου…)

Ζ.

Άντρες…

*ΕΚΑΝΑΝ τις αναλύσεις τους στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων.

- Το κορμί εδώ, η καρδιά αλλού…

- Έρωτας;

- Τροχαίο.

***

*- ΑΡΧΙΣΕ πάλι η άλλη τα είσαι αδιάφορος, δεν σε νοιάζει τίποτα, εμένα δεν με σκέφτεσαι και κάτι τέτοια.

- Κι εσύ, τι της είπες;

-Τι με νοιάζει εμένα ρε...

***

*- ΑΝ δεις τη σήμερον ημέρα άντρα να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου σε γυναίκα, τότε ή η γυναίκα είναι καινούργια ή το αυτοκίνητο. Ένα απ’ τα δύο.

Ζ.

Κυβερνώντες

*ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ όπως αναμενόταν στην Περιφέρεια από την αυστηρή κριτική και τα υπονοούμενα της Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της ρύπανσης στον Τιταρήσιο που φιλοξενήθηκαν χθες στα ‘’Ψ’’. «Κυβερνών κόμμα είναι», σχολίαζε στέλεχος της Περιφέρειας. «Γιατί δεν απευθύνονται στην κυβέρνηση; Να ζητήσουν προσλήψεις, ώστε να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών. Οι οποίες υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν…»

***

*ΚΑΙ συνέχιζε με εμφανή πικρία. «Αυτοί που είναι υπέρ της αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης, δεν θα έπρεπε να απαιτήσουν να μας δοθούν Κανονιστικές αρμοδιότητες ώστε να μπορεί να επιβάλλονται αποτρεπτικές ποινές στους παραβάτες; Εν κατακλείδι, ας μεριμνήσουν στην κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες που θα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις, και σ’ αυτές τις μικρές, να λειτουργήσουν υγιώς, ανταγωνιστικά, όχι γονατισμένες από εισφορές και φόρους και να ψάχνουν να βγάλουν απ’ τη μύγα ξίγκι…»

Ζ.

Διπλωμένος

*«Τον διπλώνεις τον χάρτη;». Νέο σλόγκαν με πολλαπλά υπονοούμενα στη νεανική φρασεολογία μετά την αποκάλυψη του Κυρ. Μητσοτάκη πως «Αν διπλώσεις τον χάρτη της Ελλάδας στα δύο θα έρθει η Κρήτη και θα πέσει πάνω στη Μακεδονία…». Πήρε φωτιά το ίντερνετ.

- Αν διπλώσεις έναν χάρτη, το ένα άκρο του χάρτη πέφτει πάνω στο άλλο άκρο. Φοβερό;

***

*- ΑΝ διπλώσεις τον παγκόσμιο χάρτη οι ΗΠΑ θα πέσουν πάνω στη Βόρεια Κορέα.

- Αν διπλώσεις τον παγκόσμιο χάρτη φοβάμαι πως το σπίτι του Κυριάκου πέφτει πάνω στα Κέυμαν.

***

*- ΑΝ διπλώσεις τον χάρτη της Ελλάδας κάθετα, η Ρόδος θα πάει στα Επτάνησα και θα γίνουν Οκτάνησα και η Ζάκυνθος στα Εντεκάνησα να ξαναγίνουν Δωδεκάνησα.

- Αν διπλώσεις τον πίνακα της βαθμολογίας ο Παναθηναϊκός βγαίνει πρώτος.

Ζ.

Σε αναμονή…

* ΣΤΑΣΗ αναμονής τηρεί το εμπόριο για τις επιπτώσεις που θα έχει το πολυνομοσχέδιο στην αγορά.

Πολλά τα «ψιλά» γράμματα και ελάχιστα τα σημεία για παρεμβάσεις αυτή τη στιγμή… Αν μη τι άλλο όπως λένε με ψήφισή του, εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης και δρομολογείται ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την «επόμενη ημέρα». Το προτελευταίο…

Στα θετικά του πολυνομοσχεδίου ξεχωρίζουν οι διατάξεις που αφορούν στη φοροαπαλλαγή τριετίας για καινοτόμες επιχειρήσεις και για τη μείωση των φόρων σε όσες ΑΕ κεφαλαιοποιούν τα κέρδη τους από προγράμματα επενδύσεων παλαιότερων ετών. Σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες μάλλον θα πρέπει να επεκταθούν και σε άλλες μορφές επιχειρήσεων.

Η μόνη ίσως επιφύλαξη έχει να κάνει με τη ρύθμιση της «απενεργοποίησης ΑΦΜ» για φορολογικούς παραβάτες και έχει να κάνει με το ενδεχόμενο κατάχρησης εκ μέρους των υπηρεσιών… Αλλά ο φόβος μάλλον υπερβολικός είναι, καθώς διατάξεις για «πάγωμα» ΑΦΜ υπάρχουν και σήμερα, απλά γίνονται αυστηρότερες. Και μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση…

Γ.Ν.

Δεν μάσησε

*ΠΟΛΥ γνωστός παράγοντας στη Λάρισα, θρύλος για ‘’τους παροικούντες’’ η παροιμιώδης τσιγγουνιά του, πήγε λέει προχθές να κουρευτεί. Μπήκε σε κεντρικό κουρείο, τον αναγνώρισαν φυσικά, τον περιποιήθηκαν, όπως όλους άλλωστε, τον σένιαραν μια χαρά. Σηκώθηκε στο τέλος, φόρεσε το σακάκι του, τους χαιρέτησε και με το άνετο στυλ που τον διακρίνει, άνοιξε την πόρτα κι έφυγε.

Δεν μάσησε ο νεαρός επαγγελματίας. Τον ακολούθησε φουρκισμένος στον δρόμο.

-Κύριος… Ε, κύριος… Πού πας; Δεν πλήρωσες.

-Ε; Α… Ξέχασα μωρέ. (Και ξηλώθηκε κανονικά, αυτή τη φορά δεν τη γλίτωσε. Κερασμένο κούρεμα υπάρχει;)

Ζ.

Ένα ταψί

*ΕΙΧΑΝ έμπνευση τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

- Έφαγα σήμερα ένα ταψί πίτα κι είμαι να σκάσω. Που δεν την έφτιαξα στο μεγαλύτερο ταψί.

***

*- ΓΙΑΤΙ μαγείρεψες μπρόκολο;

- Κάνω διατροφή.

- Και η μπριζόλα δίπλα;

- Γαρνιτούρα είναι.

***

*- ΤΟ μυστικό στα οικογενειακά τραπέζια, να το ξέρετε, είναι το σωστό τάιμινγκ.

- Δηλαδή;

- Να προλάβεις να φας πριν αρχίσει ο καβγάς.

Ζ.

Συγκεντρωτική

*Ο συνάδελφός της αντιδήμαρχος επί Τζανακούλη, ο Μάρκος Μπανιός την είχε χαρακτηρίσει πολύ συγκεντρωτικό άτομο. Έβλεπε ότι ολόκληρη η παράταξη συγκεντρωνόταν γύρω απ’ τη νεαρή Μαρία Κοτάκου. Τα ίδια περίπου συμβαίνουν τώρα με την παράταξη Καλογιάννη όμως.

***

*ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΑΣΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο η Μ. Κοτάκου διάλεξε να κάθεται στο σύνορο μεταξύ των πτερύγων της αντιπολίτευσης και της ομάδας της πλειοψηφίας. Μετά απ’ αυτή αρχίζουν οι συμπολιτευόμενοι σύμβουλοι. Προκαθορισμένες θέσεις δεν υπάρχουν στην αίθουσα, μόνο ανά παράταξη κάθονται ενιαία, όμως λίγο-πολύ όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι κατευθύνονται στο ίδιο κάθισμα, πάντοτε έτσι γινόταν, είναι και ανθρώπινη συνήθεια αυτό, όλοι το ξέρουν κι από τους εαυτούς τους.

***

*ΕΚΕΙ, στο όριο της συμπολίτευσης, σ’ αυτή τη θητεία, ρόλο ακρίτα είχαν αναλάβει ο δάσκαλος Θωμάς Δαούλας ή ο απόστρατος Μιχάλης Αναστασίου, ανάλογα με τις απουσίες σε κάθε συνεδρίαση, αυτοί ήταν οι τελευταίοι προς την πλευρά Τζανακούλη. Τώρα τελευταία είδαν τις θέσεις τους να αποκτούν μεγαλύτερη εμπορική αξία. Λόγω μαγνητικού πεδίου.

***

*ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΑ κινούμενοι, εκεί στην ακραία πλευρά της παράταξης κάθονται πια και ο Θόδωρος Καφφές κι ο Σάκης Βλησσαρούλης κι ο Γιώργος Ζαούτσος, όποιος φτάσει πρώτος μάλλον.

Τα βλέπει όλα αυτά ο πρόεδρος Δημ. Τάχος, υποχρεωμένος εκείνος να κάθεται ψηλά, απ’ όπου εποπτεύοντας τα πανθ’ ορά και καταγράφει.

Ζ.

Πάλι τα ίδια

*ΜΕΜΦΕΤΑΙ το Υπουργείο Υγείας που πανηγυρίζει για ταμειακά πλεονάσματα στα νοσοκομεία, πιθανότατα και σ’ αυτά της Λάρισας και της περιοχής. Και δεν χρειάστηκε να επιστρατεύσει την παλιά ρήση περί ευημερίας των αριθμών σε αντιδιαστολή με τη δυστυχία των ανθρώπων. Ο Κώστας Μπαργιώτας τους θύμισε απλώς τις ελλείψεις, τα ζόρια που τραβούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα και το προσωπικό τους. Νοούνται πλεονάσματα υπ’ αυτές τις συνθήκες.

***

*ΗΤΑΝ σα να κλέβει εκκλησία εν προκειμένω ο βουλευτής της ΔΗ. ΣΥ. Θυμίζοντας ωστόσο άθελά του διοικητή της πασοκικής μνημονιακής περιόδου που καμάρωνε για το πλεόνασμα που είχε πετύχει στο νοσοκομείο, σ’ αυτό που δούλευε τότε και ο Κ. Μπαργιώτας. Πρακτικά το παρουσίαζε κι εκείνος ως κερδοφόρα επιχείρηση. Κι ας μην είχαν ούτε χαρτί υγείας στις κλινικές. (Να τώρα κι άλλοι που ζήλεψαν παρόμοια δόξα…)

Ζ.

Γυναίκες…

*ΟΔΗΓΙΕΣ απ’ τη Λαρισαία γιαγιά στην εγγονή.

- Κανόνας κορίτσι μου, δεν ξαπλώνουμε με το σουτιέν. Εκτός αν είναι να μας το βγάλουν..

***

*ΚΙ είπε χθες ο μεσήλικος Λαρισαίος.

- Σκέφτομαι να πω στη γυναίκα μου να κάνουμε σεξ αύριο, να ξεμπερδεύουμε για φέτος.

***

*ΓΕΜΑΤΗ αυτοπεποίθηση η άλλη.

- Να το ξέρετε, οι ωραίες γυναίκες είναι πιασμένες. Να κι εγώ έχω τη μέση μου δυο βδομάδες τώρα.

Ζ.

 

Παραδίπλα

*ΜΕ αφορμή το χθεσινό σχόλιο για τη Σπηλιά, το Συκούριο, τη Λάρισα, το δεδομένο ενδιαφέρον των δημάρχων και τις διανοιγόμενες προοπτικές εφόσον δημιουργηθεί Χιονοδρομικό στον Κίσσαβο, η Λαρισαία αναγνώστρια άδραξε την ευκαιρία παραπονούμενη για παραδίπλα περιοχή στον Κίσσαβο επίσης. Για το χωριό της, την Ανατολή λέει, όπου νιώθουν παραμελημένοι. (Τι, κι εκεί Χιονοδρομικό; Σιγά, να γίνει πρώτα της Σπηλιάς.)

Ζ.

Όχι αργία

*- ΔΕΝ είν’ αργία, είν’ απεργία…

Το σύνθημα των κομμουνιστικά ορθόδοξων για την Πρωτομαγιά θυμήθηκε ο Λαρισαίος διαβάζοντας τις αντιδράσεις που ανέκυψαν από τους θρησκευτικά ορθόδοξους κατά της κυβερνητικής απόφασης να οριστεί αργία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών. «Δεν θέλουν οι κομμουνισταί τον εκκλησιασμό των μαθητών και των εκπαιδευτικών…»

-Ήταν ν’ ακουστεί κι αυτό. Δεν είν’ αργία, είν’ εκκλησία…

Ζ.

Προτιμήσεις

*Οι νεαροί Λαρισαίοι συζητούσαν το κλασικό φλέγον ζήτημα.

-Τι κοιτάς σε μια γυναίκα;

-Εεε… Το στήθος της, τα πόδια… Εντάξει και τα μάτια της.

-Εγώ πάλι ενδιαφέρομαι για την ψυχή της.

-Γιατί ρε, ο χάρος είσαι;

Ζ.

 

Φώτα

* ΑΚΟΜΑ είναι αναμμένος ο φωτισμός του «Πάρκου των Ευχών» στο Αλκαζάρ. Άλλωστε, αυτός ήταν που άρεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στους επισκέπτες. Είπαν να τον κρατήσουν λιγάκι ακόμη μιας που είναι τόσο όμορφο το αποτέλεσμα, να συνεχίσουν να κάνουν τις βόλτες τους οι Λαρισαίοι σε εορταστικό κλίμα. Το πρόβλημα είναι ότι θα βγουν οι πολέμιοι και πάλι θα κατηγορούν τον Δήμο για σπατάλες ρεύματος. Θα ζητάνε να δούνε και τον λογαριασμό.

Π.Φ.

Στα μπουζούκια

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ συζήτηση Λαρισαίων το Σαββατόβραδο.

-Πού είσαστε; Δεν σ’ ακούω καθαρά…

-Στα μπουζούκια φιλαράκι, με τη γυναίκα…

Είχε φροντίσει ο άλλος να δυναμώσει τον ήχο στην TV, στο τέρμα. Τραγούδια στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, που διασκεδάζει τζάμπα τα τελευταία χρόνια τη μέση ελληνική οικογένεια τα Σάββατα. Ιδίως από μεσήλικες και πάνω.

- Σώπα ρε συ, μπράβο… Το ίδιο πρόγραμμα ακούω, στο ίδιο μαγαζί θα είμαστε. Σε ποιο τραπέζι είστε σεις;

- Πρώτο τραπέζι δικέ μου, δυο μέτρα από τον τραγουδιστή… Μπροστά στην τηλεόραση.

Ζ.

 

ENDIAFERON AYTODIOIKHTIKO TRAPEZI

* ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ «αυτοδιοικητικό» τραπέζι στο Καλοχώρι του Δήμου Τεμπών. Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να είναι σχετικά μακριά, η συνεύρεση όμως συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης με ακροατήριο δημότες του Δήμου Τεμπών, έχει τη σημασία της. Κάτι συνταρακτικό δεν ειπώθηκε, ανταλλάχτηκαν όμως απόψεις και σχολιάστηκε η επικαιρότητα. Οι ζυμώσεις και από τις δύο πλευρές είναι συνεχείς για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ονόματα όμως δεν ακούστηκαν… ακόμα.

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών Μιχ.Καρατέγος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Έξαρχος, Δ. Μαϊμάρης, Γ. Νόντος και δημότες του Δήμου Τεμπών.

Κ.Τσ.

 

NA PERASE O ZOZE SARAMAGKOY

*NA πέρασε ο Ζοζέ Σαραμάγκου απ’ την Ελασσόνα; Πάντως η αίθουσα,

στην εκδήλωση προχθές, είχε γεμίσει Κουρουμπλήδες.

Ζ.

 

 

TI ENNOEIS DEDN EINAI EDV PARKINGK

* ΤΙ εννοείς δεν είναι εδώ πάρκινγκ;

 

ENTAJEI MONAXES ALLA OXI KAI MONAXES

*ΕΝΤΑΞΕΙ, μοναχές αλλά όχι και μονάχες. Ούτε πίσω απ’ τον κόσμο. Οπότε η τελετή των Θεοφανίων στο μοναστήρι της Ανατολής αποτυπώθηκε με smartphone σε βίντεο. (Θ’ ανέβηκε άραγε και στο YouTube;)

Ζ.

 

 

DEN JEREI O KOSMOS KATEBA NA PAME PEZOI

*ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ από τους άλλους αλλά και συνάμα γεμάτος ελπίδα, ο νεαρός Λαρισαίος περιμένει τη δική της απάντηση.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass