Του καιρού

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2018 20:03

ΚΑΙΡΟΣ δύσκολος, καιρός που σε ρίχνει αλλά και αναγκαίος. Άσπρισε στο βάθος ο Κίσσαβος, μακάρι, να ’ χει νερά ο τόπος το καλοκαίρι.

Η αγορά της Λάρισας άνοιξε χτες, με υποτονική ωστόσο κίνηση. Δει δη χρημάτων ω άνδρες Λαρισαίοι...

Κι όμως ψηφίζουν

ΤΟ ΘΕΜΑ δεν είναι ότι πεντακόσιοι και πλέον νοματαίοι (και νοματαίες)- οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα με πλήρη εξοπλισμό (σημαίες, πλακάτ και βαριά μεταλλικά σταντ) ταξίδεψαν ως τη Λάρισα για να διαδηλώσουν υπό καταρρακτώδη βροχή το περασμένο Σάββατο.

Το θέμα μας είναι ότι όλοι αυτοί... ψηφίζουν! Ναι, είναι αναπόσπαστο Τμήμα του – κατά τους πολιτικούς - «σοφού ελληνικού λαού».

Τα βασικά προβλήματα

Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ των ορφανών του Σώρρα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη διαδήλωση που είδαμε το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα.

Ήταν κατά τι υποδεέστερη αυτής των οπαδών της ΑΕΛ που έχουν ως αίτημα να φύγει ο Κούγιας.

Το συμπέρασμα που προκύπτει επομένως είναι ότι τα βασικά προβλήματα που έχει η λαρισαϊκή κοινωνία στα χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων είναι ο... Σώρρας και ο... Κούγιας !

«Μακεδονικό»

ΠΡΕΠΕΙ να λυθεί επιτέλους η διαφορά με τα Σκόπια; Οι ψύχραιμες και σώφρονες φωνές στην Ελλάδα λένε ναι.

Πλην όμως έπιασαν δουλειά Τζιτζικωσταίοι, Άνθιμοι και Αμβρόσιοι. Στο παιχνίδι μπήκαν οι κομματικές σκοπιμότητες και ο... Καμμένος - που έσπευσε να πλειοδοτήσει σε «μακεδονισμό» μπας και διασωθεί πολιτικά . Κι από κοντά, διάφορες μακεδονικές Οργανώσεις που ετοιμάζουν συλλαλητήρια, ενώ έσκασαν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις (70% όχι στη χρήση του όρου «Μακεδονία).

Εν ολίγοις, φαίνεται πως έχει ήδη διαμορφωθεί μια πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία που δεν θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση να κλείσει εύκολα τη συμφωνία… Αλλά κάπως έτσι δεν εξελίσσονται πάντα τα εθνικά θέματα στην Ελλάδα; Τα πάντα περνούν μέσα από τις μυλόπετρες του πρόσκαιρου κομματικού οφέλους και του θυμικού του λαού, παρά από το κόσκινο του ορθού λόγου.

 Θα μας διαψεύσει ο Τσίπρας; Θα τολμήσει; Κοντά σιμά οι εξελίξεις…

Η ίδια ιστορία

ΝΕΑ περιπλοκή στο θέμα των Σκοπίων αποτελεί, στο μεταξύ, το γεγονός ότι χτες τοποθετήθηκε και ο Κωστάκης Καραμανλής, (μέσω «συνομιλητών του» πάντα, διότι ως γνωστόν ο ίδιος έχει καταπιεί το αμίλητο νερό). Πήρε, προφανώς, τηλ. τον Χατζηνικολάου και του υπαγόρευσε την πάγια θέση των Καραμανλήδων: «Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος»…

Η δήλωση – που δημοσιεύτηκε χτες- κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του Κυριάκου που ενδεχομένως να μην θελήσει να φανεί αυτός ο... ενδοτικός. (Κάπως έτσι είχε παγιδευτεί και ο πατέρας του). Κι αν ο Κυριάκος ταχθεί κι αυτός κατά της σύνθετης ονομασίας, δύσκολα ο Τσίπρας θα προχωρήσει μόνος του… Ντόμινο… Και στο τέλος όλα ένας σωρός από χαμένες ευκαιρίες.

Ψυχή βαθιά

ΤΕΛΙΚΑ «το 2020 θα αλλάξουν ριζικά οι πανελλαδικές εξετάσεις» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κων/νος Γαβρόγλου.

Και τι τον νοιάζει; Σάματις θα ‘ναι εκεί να τις δει;

Ο μέλλων

ΑΝ είσαι αγωνιών γονιός και ανησυχείς για τις πανελλαδικές του 2020, καλύτερα τράβα να ρωτήσεις τον... Κέλλα. Πιο πιθανόν είναι να ξέρει αυτός ως τομεάρχης – άρα τουλάχιστον υφυπουργός- Παιδείας της ΝΔ. Μην χάνεις και τσάμπα τον χρόνο σου.

Πίσω - πίσω

ΑΛΗΘΙΝΟ περιστατικό : Έχει δεκαοκτώ... μήνες ο άνθρωπος που βγήκε στη σύνταξη – δημόσιος υπάλληλος ήταν- και ακόμη να του βγάλουν τη σύνταξη. Λαμβάνει κάτι ψιλά «έναντι» με τα οποία δεν βγαίνει «πουθενά για πουθενά». Πήγε στο Γενικό Λογιστήριο να διαμαρτυρηθεί και είπε στον υπάλληλο :

- Καλά, ρε… Θέλετε να με κάνετε τώρα στα γεράματα ζωοκλέφτη;

- Εεεε;

- Ναι ρε… Κλεφτοκοτάς θα γίνω σε λίγο… Τι θα φάω; Αέρα;

Ποιος νοιάζεται…

ΚΛΕΙΝΕΙ το «MEGA», χάνουν τη δουλειά τους 420 άνθρωποι αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Κανένας βουλευτής δεν πήγε εκεί να συμπαρασταθεί, καμιά Ζωή Κωνσταντοπούλου και καμιά έξαλλη Ραχήλ Μακρή δεν καβάλησαν τα κάγκελα σηκώνοντας οργισμένες γροθιές… Βλέπεις το «MEGA» δεν φέρνει ψηφαλάκια σαν την ΕΡΤ…

Στην Ελλάδα, όλοι οι εργαζόμενοι είναι ίσοι. Απλώς αυτοί του δημοσίου είναι λίγο πιο... ίσοι από τους ίσους.

Ο μαρτυριάρης

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ μας έκανε τη ζωή πιο εύκολη. Συνεργάστηκε μαζί μας και έκανε ό,τι θέλαμε, δήλωσε εν ολίγοις ο Ντάισελμπλουμ αποχωρώντας από τη θέση του.

Είναι αυτό που λέει και το παλιό γνωστό ανέκδοτο :

-«Γερούουουουν… Είσαι και μαρτυριάρης ρε μπαγάσα…»

Η λύση

ΜΙΑ λύση για το «Μακεδονικό», όπως την αλιεύσαμε στο Διαδίκτυο.

«Το ζήτημα με τους Σκοπιανούς έχει ως εξής: τους ενσωματώνεις στην Ελλάδα, τους τραβάς έναν ΦΠΑ 24% και μια φορολογία 45%, οπότε αυτοί φεύγουν τρέχοντας, και φωνάζοντας πως και... «Νέα Ταϋλάνδη» μια χαρά είναι…»

Ποσοστά

ΔΗΛΑΔΗ, αν καταλάβαμε καλά, με το νέο Νομοσχέδιο χρειάζεται πλέον 50% +1 των μελών για την απεργία ενός κλάδου .

Για να κυβερνήσεις τη χώρα γιατί αρκεί ένα 25%; Τι γίνεται λάθος;

Συνασπισμοί

ΚΟΝΤΑ στο... Πάσχα ευελπιστεί να σχηματίσει Κυβέρνηση με τον Σουλτς η «μαντάμ Μέρκελ». Τι τη νοιάζει; Ουδεμία πίεση νιώθει αφού το γερμανικό κράτος λειτουργεί κανονικά. Η εξουσία είναι στους κρατικούς θεσμούς και δεν την «αρπάζει» από τα μαλλιά όποιο κόμμα κερδίζει- κατά την κυρίαρχη λογική στην Ελλάδα που αναπαρήγαγε συνεντευξιαζόμενη και η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα.

Στη Γερμανία των λυμένων προβλημάτων θα γίνει για άλλη μια τετραετία ο «μεγάλος συνασπισμός». Στην Ελλάδα των άλυτων προβλημάτων (και των... βλημάτων) ούτε κατά διάνοια να συνεργαστούν π.χ. Τσίπρας και Μητσοτάκης και να κυβερνήσουν τον τόπο. Αλίμονο τώρα… Πουλάμε την ψυχή μας στον διάβολο για την καρέκλα και να την μοιραστούμε με τους άλλους;

Inmemoriam

ΕΦΥΓΕ και ο Τζίμης Πανούσης…

Οπότε η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη σεμνοτυφία και τον καθωσπρεπισμό της ανενόχλητη. Χωρίς την ενοχλητική «μύγα» που θα τσιμπάει τα πισινά του αλόγου. Καληνύχτα μας και όνειρα γλυκά…

Στα δύσκολα

ΠΟΙΟ είναι το βασικό ζητούμενο που έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναλαμβάνοντας υπεύθυνος Θεσσαλίας για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Μα, το να ανακτήσει για το κόμμα του τον Δήμο Λαρισαίων.

Εκεί πρέπει να βρει τη χρυσή τομή και να συγκεραστούν οι φιλοδοξίες νυν και πρώην «γαλάζιων». Ένα παζλ διόλου εύκολο. Και μόνο τα ονόματα αρκούν: Καραλαριώτου, Τζανακούλης, Διαμάντος και από κοντά οι νέας εσοδείας φιλοδοξούντες (Ξηρομερίτης, Σαμουρέλης ). Μια... πεντάδα, τουλάχιστον, «αστέρων», έκαστος με τις δικές του επιδιώξεις. Τα ενδεχόμενα είναι δυο:

α) να τους ενώσει πείθοντας όλους αυτούς να στηρίξουν έναν. Βαθμός δυσκολίας : δύσκολο έως ακατόρθωτο.

β) είτε να βρει και να επιβάλει ένα εντελώς νέο και άφθαρτο πρόσωπο. Βαθμός δυσκολίας: δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Συμπέρασμα, τα πράγματα για τη ΝΔ στον Δήμο Λαρισαίων είναι σαφή: από δύσκολα έως... ακατόρθωτα!

 * * *

ΒΕΒΑΙΑ, υπάρχει και ένα τρίτο ενδεχόμενο : να πει μέσα του ο Άδωνις πως το πρόβλημα της ΝΔ στον Δήμο Λαρισαίων δεν λύνεται, οπότε να πάρει την παρέα του και να πάει σε κανένα καλό τσιπουράδικο. Δεν κάνουμε που δεν κάνουμε τίποτα, τουλάχιστον ας το... ευχαριστηθούμε.

 * * *

(Ευτυχώς τουλάχιστον έχουν λυμένο το θέμα της Περιφέρειας, όπου η υποψηφιότητα Αγοραστού είναι πιο βέβαιη και από τον άσο της Μπαρτσελόνα με τον Δαμασιακό στο Καμπ Νόου.

* * *

Επίσης, νέες διαστάσεις αποκτά το θέμα στον Δήμο Τυρνάβου. Θυμίζω ότι ο Άδωνις είναι... «κολλητός» με τον Αστέριο Ροντούλη – παιδιά του Καρατζαφέρη κάποτε οι δυο τους.

(Τα υπόλοιπα τα αφήνω στη δικαιοδοσία και την αχαλίνωτη φαντασία των... πανίσχυρων τυρναβίτικων ουζερί , θεσμού που, ως γνωστόν, ανεβάζει και κατεβάζει δημάρχους στη γειτονική πόλη).

                                                                                                ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass