Παππουδαριάτο

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2018 19:45
* ΣΤΙΣ Βρυξέλλες βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός για τη Σύνοδο ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης: η ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης». Στο περιθώριο αυτής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Antonio Costa με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πού αλλού, στη μετα-μνημονιακή εποχή. * ΣΤΙΣ Βρυξέλλες βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός για τη Σύνοδο ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης: η ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης». Στο περιθώριο αυτής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Antonio Costa με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πού αλλού, στη μετα-μνημονιακή εποχή.

*ΤΑ παγκάκια της πλατείας είχαν γεμίσει κόσμο χθες από νωρίς. Μαζικά εξόρμησε το παππουδαριάτο της Λάρισας. Καραμπινάτη η λιακάδα και εκτόνωση από τον αποκλεισμό του χειμώνα.

-Βρε παππού; Κακώς βγήκες, ήλιος αλλά κάνει κρύο όμως…

-Τι λες; Είπαν για 17 βαθμούς σήμερα.

-Για το μεσημεράκι, τώρα ώρα δέκα, ούτε 7 δεν έχει. Όχι κουτουράδες…

Ζ.

 

Κι όμως δουλεύει

*ΠΟΛΥ μεθοδικά προετοιμάζουν την εκτέλεση των έργων από τον Δήμο. Με απίστευτη προσοχή και επιμέλεια. Ξεκίνησε η ανακατασκευή στο πρώτο κομμάτι της Ηπείρου, μέχρι την Παπαναστασίου και να, οι Λαρισαίοι βλέπουν να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά το φανάρι στη διασταύρωση, εκεί στον Άγιο Νικόλαο.

Τι θα πει είναι κλειστή η Ηπείρου, σκαμμένη. Κι αν θελήσει κάποια μέρα μια στιγμή να περάσει η μπουλντόζα απέναντι; Μπορεί, ποιος το αποκλείει. Δεν αξίζει η τζάμπα αναμονή τόσων αυτοκινήτων που περιμένουν με το κόκκινο επί της Παπαναστασίου; Κακώς οι διαμαρτυρόμενοι χαρακτηρίζουν υποτιμητικά φωστήρες τους αρμόδιους του Δήμου. (Θα σταματήσω και θα το σπάσω, εξερράγη χθες ο Λαρισαίος, μετά από τόσες μέρες που το βλέπει.)

Ζ.

 

Κατά τα άλλα

*«Ο δήμαρχος περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον Γιώργο Κωσταρόπουλο και το επίπεδο των σχέσεων και της συνεργασίας είναι εξαιρετικό». Η διαβεβαίωση χθες από στενούς συνεργάτες του Απ. Καλογιάννη μετά από όσα είχαν ειπωθεί το προηγούμενο βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα με το ΕΑΚ. (Πώς το λένε το άλλο; Να σε κάψω Γιώργο μ’ να σ’ αλείψω λάδι;)

***

 «Η δουλειά που γίνεται στον τομέα του αθλητισμού στον Δήμο, από την πλευρά του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Γ. Κωσταρόπουλου είναι εξαιρετική», επανέλαβε η πλευρά του δημάρχου. «Το γεγονός ότι σε ένα επιμέρους ζήτημα που δεν αφορά τον Δήμο αλλά το ΕΑΚ, εκφράστηκε διαφορετική άποψη από τον δήμαρχο δεν σημαίνει τίποτε απολύτως, δεν προκαλείται έστω και σκιά στις σχέσεις τους.» (Από την πλευρά του δημάρχου εννοείται.)

Ζ.

 

Στη σέντρα

*ΑΡΧΙΚΑ είχε κριθεί ότι θα ωφελούσε την πόλη η ‘’διπλοθεσία’’ του Γ. Κωσταρόπουλου. Από τη μια πρόεδρος του ΕΑΚ με τη διαχείριση των κρατικών αθλητικών εγκαταστάσεων όπου τον όρισε το υπουργείο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη υπεύθυνος για τα αθλητικά θέματα του Δήμου. Τελικά έβλαψε τον ίδιο. (Στον πάγκο ο Γ. Κωσταρόπουλος.)

***

*ΟΝΤΑΣ δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, ήταν εύκολο να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πέτρος Κρίκης. Ο οποίος, ως θιγόμενος πρωτοστατεί στη διαμάχη σωματείων-διοίκησης για τον τρόπο εισόδου στην αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέλαβαν πια να τον κάνουν ‘’γιο-γιο’’ οι άλλες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, δεν θα χαρίζονταν σε εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής. Και της κυβέρνησης αντάμα. (Στη σέντρα ο Γ. Κωσταρόπουλος.)

***

*ΕΚΑΝΕ κι ο δήμαρχος την ντρίπλα, χάθηκε η μπάλα για τη δημοτική αρχή. Τελικά η υπόθεση ‘’τουρνικέ’’ ανατέθηκε σε διαπαραταξιακή με επικεφαλής τον Μάκη Γιαννακόπουλο, στην πρώτη του ειδική αποστολή. Και ως διαιτητής αυτός σφύριξε ημίχρονο.

Ζ.

 

Την εργοστασιακή

*ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους οι μεσήλικες Λαρισαίοι. Με την εμπειρία της ζωής.

- Μου λέει ο άλλος… Εγώ θέλω τη γυναίκα μου ερωμένη, φίλη, μάνα και αδερφή μου. Φίλε, του είπα, εγώ θέλω την εργοστασιακή ρύθμιση. Σκέτο γυναίκα.

***

*- ΘΕΣ να κάνουμε κάτι το βράδυ;

- Ε; Σε ποιον;

***

*- ΣΗΜΕΡΑ πρωί-πρωί μου είπε η γυναίκα ρε σεις ότι ήρθε η ώρα να εκπληρώσω τα συζυγικά μου καθήκοντα. Και ενώ ξεκίνησα να γδύνομαι, μου έδωσε να ανοίξω τη μαρμελάδα.

Ζ.

 

Με εγκράτεια

*ΕΧΕΙ την αξία του ωστόσο το περιεχόμενο του ψηφίσματος που υποβλήθηκε από την παράταξη Αγοραστού, μέσα στη γενικότερη αναστάτωση στον δεξιό χώρο, την πατριωτική ανάταση, τη στάση Μητσοτάκη... Προσεκτικές διατυπώσεις, διπλωματικές εκφράσεις, λεπτές αποχρώσεις σε μια τοποθέτηση που δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί ή να κατατάξει πολιτικά κάποιος καλοπροαίρετος. Πάντοτε στις παρούσες συνθήκες.

***

*ΝΑ λοιπόν το σχέδιο ψηφίσματος Αγοραστού. «Είναι αυτονόητο ότι: Η ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών έχουν την αποκλειστική ευθύνη άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, προασπίζοντας το εθνικό συμφέρον. Είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής και της ένταξης σε διεθνείς οργανισμούς των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πάντα στη βάση των κανόνων καλής γειτονίας και υπέρ της καλής συνεργασίας με όλους τους γείτονες. Δεν δεχόμαστε τον σφετερισμό από τη γειτονική χώρα, της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Μακεδονίας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας». (Σημειωτέον ότι υπέρ αυτού τάχθηκε και η Βολιώτισσα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΛ.)

***

*ΠΟΥ καταλήγει το ψήφισμα; Σε δύο μόνο σημεία: «Η τελική συμφωνία θα πρέπει να λύνει οριστικά το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, όπως την απάλειψη κάθε έκφρασης αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και παραχάραξης της ιστορίας, ξεκινώντας από την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Η διαφύλαξη του ονόματος «Μακεδονία» είναι υποχρέωση για τη διατήρηση της αλήθειας και της απόδοσης της δικαιοσύνης απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά του έθνους μας». (Με μικρές ίσως τροποποιήσεις θα το συνυπέγραφαν και ο Νίκος Κοτζιάς κι ο Γ. Κουμουτσάκος.)

Ζ.

 

Γαλάζιο ψηφοδέλτιο

ΜΠΟΡΕΙ ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης να δήλωσε ότι «κανένας δεν γνωρίζει αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής και όποιος αυτοχρίζεται είναι κίνηση υψηλού ρίσκου», ωστόσο τα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, φίλα προσκείμενου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων, συνεχίζονται. Ένα από αυτά ανέφερε τα εξής: Στον κάμπο, οι νυν βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος θα επιχειρήσουν να επιβεβαιώσουν και πάλι την κυριαρχία τους, ενώ άμεσοι ανταγωνιστές τους αναμένεται να είναι η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Κάλλα, ο Θανάσης Παιδής και από το Μητρώο Στελεχών ο Γιώργος Καραβάνας, διευθύνων σύμβουλος τράπεζας κρυοσυντήρησης κυττάρων, καθώς και η δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα. Ερώτημα αποτελεί αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης.

Γ.Ρ.

 

Μαζί

*- ΠΟΥ το παράξενο, προς τι ο αιφνιδιασμός…

Ο Λαρισαίος σχολίαζε το σχόλιο. Αυτό χθες με την αναφορά στη διαπαραταξιακή επιτροπή που συστήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, προκειμένου να βγει ενωτικό ψήφισμα για το Σκοπιανό, επιτροπή στην οποία θα κάτσουν να συζητήσουν με σκοπό να συμφωνήσουν οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ με τον Βολιώτη χρυσαυγίτη βουλευτή.

- Μα αφού ήταν μαζί στο ένα συλλαλητήριο, μαζί έχουν σκοπό να πάνε και στο άλλο, γιατί να μην κάτσουν να συμφωνήσουν, ε;

Ζ.

 

Κάστανο

Κισσάβου

«ΤΟ πρόβλημα με τα καστανοπερίβολα που συζητήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν αφορά μόνο στην επαρχία Αγιάς, αλλά και στον Δήμο Τεμπών. Στα Αμπελάκια η καλλιέργεια είναι αρκετά δυναμική, ενώ στην περίπτωση αυτή τα παραχωρητήρια είναι κατά κυριότητα και όχι απλά για χρήση, στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων». Αυτό διευκρινίζει ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη της Αθήνας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η κυβέρνηση θα δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς κατανόησε το δίκαιο του αιτήματός μας».

Γ.Ρ.

 

Δάσκαλοι

*ΝΑ ήταν μόνο το χθεσινό σχόλιο στα ‘’Ψ’’, καθόλου δεν θα πείραζε. Είναι που στους γαλάζιους διδασκαλικούς κύκλους αλλά και ευρύτερα στο κόμμα συνεχίζεται η ζωηρή συζήτηση για όσα έγιναν στην πίτα της ΔΑΚΕ. Που σιγά δηλαδή, πολιτισμένα πράγματα. Ο Μ. Χαρακόπουλος «την είπε» στους συνδικαλιστές υπερασπιζόμενος τον Τομέα Παιδείας της ΝΔ. Και παριστάμενοι στην εκδήλωση παρατήρησαν ότι ο σκιώδης Παιδείας Χρ. Κέλλας δεν χειροκρότησε. Ενώ σημείωναν κατόπιν ότι «τοιούτου είδους δηλώσεις δεν ωφελούν την παράταξη και καλά είναι να αποφεύγονται». (Άνοιξαν φύλλο για πίτα;)

Ζ.

 

Λήμματα

*- ΔΩΝΗΣ είναι προπονητής αλλά κι αυτό που λέει ένας Λαρισαίος εξηγώντας τι βάζει στο κινητό του όταν το έχει στο αθόρυβο.

Επιπλέον λήμματα προστίθενται στο Ελληνολαρισαϊκό Λεξικό.

***

*- ΦΟΥΛΑΜ είναι αγγλική ομάδα και η προσφώνηση του Λαρισαίου στη γυναίκα του τη Φούλα.

***

*- SCOTT είναι μάρκα ποδηλάτων ενώ στη Λάρισα το συκώτι.

***

*- ΣΛΙΠ είναι είδος εσωρούχου και αυτό που ρωτά ο Λαρισαίος σε φρεσκοχωρισμένο φίλο του για την πρώην.

***

*- ΕΠΙΣΗΣ, «salonpas» είναι το έμπλαστρο αλλά και η ερώτηση Λαρισαίου όταν κατευθύνεσαι προς το σαλόνι.

Ζ.

 

Επιδαψιλεύουν

*ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ, κυρίως για τον ίδιο, η παρθενική ομιλία του νεοεισελθόντος στο Δημοτικό Συμβούλιο Μάκη Γιαννακόπουλου. Χειροκροτήθηκε πάντως από όλες τις πτέρυγες. Λογικά θα τους μετρούσε περιφέροντας το βλέμμα στην αίθουσα ο σταθμάρχης του ΚΤΕΛ, «ένα λεωφορείο γεμίζουν όλοι τους, ίσα-ίσα».

***

*ΚΙ έκλεισε με το ποιητικό «ο δήμαρχος της καρδιάς μας» για τον Απ. Καλογιάννη. Δίνοντας έτσι την αφορμή σε γνωστό Λαρισαίο να προκηρύξει άτυπο διαγωνισμό Λαδόπουλου-Γιαννακόπουλου. Για το ποιος θα επιδαψιλεύσει τον καλύτερο χαρακτηρισμό για τον αρχηγό του. Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης έχει αποκαλέσει κατά καιρούς τον Κ. Αγοραστό «παμμέγιστο», «τρισδιάστατο», «μικρό πρωθυπουργό». Ο άλλος μόλις ξεκίνησε. (Τον όρο ‘’πολυχρονεμένος’’ δεν χρησιμοποίησε κανείς ακόμη.)

Ζ.

 

Τουρνικέ

* ΜΕ τη διοίκηση του ΕΑΚΛ συναντήθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή της Περιφέρειας και δη οι σύμβουλοι Θ. Παιδής, Τ. Τσαπλές, Δ. Γιαλαμάς, προκειμένου να την ενημερώσει για την αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη μαγνητική κάρτα των αθλητών. Ο πρόεδρος του ΕΑΚΛ Γ. Κωσταρόπουλος, αφού άκουσε τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων των παρατάξεων της Περιφέρειας, δεσμεύθηκε να τοποθετηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Γ.Ρ.

 

Και την κονσέρβα

*ΤΟΣΟΙ δεξιοί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τρεις παρατάξεις κι ένας ανεξάρτητος μεμονωμένος, ο Ντ. Διαμάντος τους πρόλαβε όλους. Καταθέτοντας προς έγκριση ψήφισμα, πλήρες πατριωτισμού, για το Σκοπιανό. Το οποίο τελικά απεβίωσε από ακαριαία αρχειοθέτηση. Συμφώνησαν απαξάπαντες οι υπόλοιποι να συζητηθεί το θέμα, εν καιρώ όμως, για ψήφισμα θα δείξει.

***

*ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ η επιχειρηματολογία Διαμάντου, με κείμενα σχοινοτενή που είχε κιόλας κοινοποιήσει εγκαίρως στους συναδέλφους του, μέχρι και ηχητικό διέθετε. Ναι, σήκωσε κάποια στιγμή το κινητό του κι ακούστηκε από κει ο Ανδρέας Παπανδρέου να μιλά για το Σκοπιανό. Είχε βρει και αποθηκεύσει το σχετικό αρχείο.

Και τι συνέβη τότε; Απίστευτο κι όμως… Ηχηρά χειροκροτήματα από απέναντι διέκοψαν την παρέμβαση Διαμάντου. Οι πράσινοι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Ζαούτσος και Θοδ. Καφφές είχαν αντιδράσει αυθορμήτως ακούγοντας τη φωνή του Ανδρέα. Έστω από κονσέρβα, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ συνεγείρει. (Το ερώτημα που ανέκυψε είναι γιατί χειροκρότησαν μονάχα δύο;)

Ζ.

 

Απ΄ το μέλλον

*ΜΠΟΡΕΙ να μην έχουν κάνει ακόμη το στρατιωτικό τους, αυτό όμως ουδόλως εμπόδιζε τους Λαρισαίους φοιτητές να έχουν αναμνήσεις απ’ τον Στρατό.

- Κοροϊδεύετε τον στρατό ρε σεις αλλά κάποτε εμείς μαζεύαμε γόπες για να είστε εσείς σήμερα ελεύθεροι.

***

*- ΝΑ είσαι ελεύθερος σκοπευτής στον στρατό ρε παιδιά και να μην ξέρουν τι εννοείς όταν λες ότι πέτυχες κάποιο γνωστό στον δρόμο.

***

*Ο άλλος είχε επιστρέψει κιόλας από άδεια και «μου λέει η γιαγιά "Για δες λίγο αυτό το κολλύριο μήπως έχει λήξει γιατί με τσούζει το μάτι". Εν τω μεταξύ αυτό είναι το υγρό από το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο».

Ζ.

 

Με κλήρωση

*ΣΟΥΣΟΥΡΟ στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού έκοψαν την πίτα, τη μοίρασαν, την έφαγαν αλλά φλουρί δεν βρέθηκε. Ίσως και να το κατάπιε κάνας αφηρημένος.

Τι να κάνουν, τι να κάνουν, είχαν αγοράσει και το τάμπλετ που αντιστοιχούσε στο φλουρί, προχώρησαν σε κλήρωση. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τυχερός τελικά ο αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης.

Ζ.

 

Μεγάλο έργο

*ΜΕΤΑ τον δρόμο για τα Τρίκαλα, που τον έκανε κούκλα στην περασμένη του θητεία, είναι φως φανάρι πια ότι ο Κ. Αγοραστός έβαλε στο μάτι τον αντίστοιχο Λάρισας-Καρδίτσας. Και να που μπαίνει σε σειρά η παράκαμψη Συκεώνα. Ένα πραγματικά σπουδαίο έργο αλλά και ακριβό συνάμα, στα 35 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός.

***

*ΤΟ σπουδαίο δεν είναι που ο δρόμος θα παρακάμψει τη Συκιώνα, τον Συκεώνα επισήμως, το Μισαλάρ’ι για να καταλαβαίνουν κι οι παλιότεροι. Εντάξει για τους χωριανούς είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται όμως για το κομμάτι του δρόμου με τις πολλές και ζόρικες στροφές, σε ανηφοριές μεγάλες και κατηφοριές. Δρόμος πολύ επικίνδυνος και με βαριά κυκλοφορία. Και να σκεφτεί κανείς μέσα στον κάμπο, ανάμεσα Καρδίτσα και Λάρισα. Τώρα θα αντικατασταθεί από 5 χιλιόμετρα σύγχρονου δρόμου και με παράπλευρο κιόλας να πηγαίνουν τα τρακτέρ στα χωράφια. (Σωτηρία για τους διερχόμενους οδηγούς.)

Ζ.

 

100 plus

*-ΠΑΠΠΟΥ πόσα κιλά είσαι;

-98 παιδί μου…

-Και πώς τα κατάφερες και έφτασες τόσα;

-Με τη βοήθεια του Θεού και με τα πιτόγυρα.

***

*Ο νεαρός Λαρισαίος είχε παραφράσει τη γνωστή διαφήμιση με το σύγχρονο μουρουνόλαδο.

-Τρώω και εγώ πιτόγυρα παππού. Θα γίνω σαν εσένα;

-Εσύ θα γίνεις 100 plus.

-100 plus, 100 plus... Σιγά μη ζυγιστώ.

Ζ.

 

Βλάβη

* ΣΕ βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ εντοπίζεται το πρόβλημα του δημοτικού φωτισμού που εδώ και μέρες αφήνει στα σκοτάδια μεγάλο μέρος της πόλης. «Προσπαθούν να το διορθώσουν», λένε οι αρμόδιοι, «ευτυχώς που τα “έξυπνα” τηλέφωνα διαθέτουν και φακό» απαντούν οι Λαρισαίοι.

Ζ.Π.

 

Παράλια

* ΟΙ πιέσεις γίνονται όλο και μεγαλύτερες, προς όλες τις κατευθύνσεις, για την αλλαγή χρήσης γης των παραλιακών οικισμών στον νομό Λάρισας και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδίου, που φρενάρει την ανάπτυξή τους.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, έχει ενημερώσει γι’ αυτά τα θέματα υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές…, πιέζοντας να δώσουν λύση.

Τελευταία συνάντηση είχαν με τον βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα, ο οποίος ήδη άρχισε τις ερωτήσεις στη Βουλή για τα παράλια.

Σειρά έχει ο υπουργός Υποδομών την ερχόμενη εβδομάδα. Όχι που θα τους ξέφευγε κι αυτός. Πες, πες, κάτι θα καταφέρουν στο τέλος, με τόσο τρέξιμο.

Λ.Κ.

 

Διάκριση

* ΤΑ βραβεία ΕΒΓΕ είναι τα σημαντικότερα βραβεία γραφιστικής και διαφήμισης αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και μέσω αυτών διακρίνονται οι καλύτεροι γραφίστες και οι καλύτερες διαφημιστικές καμπάνιες. Την επιλογή των νικητών καλούνται να κάνουν, μέσα από χιλιάδες συμμετέχοντες, μερικοί από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Φέτος στην κριτική επιτροπή των ψηφιακών κατηγοριών των βραβείων βρίσκεται και ένας Λαρισαίος γραφίστας, ο Δημήτρης Ευαγγέλου, που εργάζεται σε μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες της χώρας. Εύγε!

Π.Φ.

 

Ετοιμασίες

* ΟΙ ψησταριές καθαρίζονται, τα κρέατα μαρινάρονται, οι κομπανίες με τα κλαρίνα και τα χάλκινα κάνουν πρόβες. Οι καταστηματάρχες της Λάρισας έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την Τσικνοπέμπτη. Που πέφτει πάντα Πέμπτη (όχι γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που απορούν, και δεν είναι όλοι ξανθοί).

Π.Φ.

 

Δηλητηριάσεις

* ΜΕ τις σακούλες καταγγέλλουν ότι μαζεύουν καθημερινά ψόφια πουλιά από τους δρόμους κάτοικοι της Ανθούπολης. Υποθέτουν ότι πρόκειται για δηλητηριάσεις και ανησυχούν γιατί σχεδόν καθημερινά μαζεύουν δεκάδες πτηνά, όπως δεκαοχτούρες, καρακάξες, σπουργίτια σε περιοχές που παίζουν και μικρά παιδιά.

Ζ.Π.

 

2PITA MIXAHL

*ΠΑΝΤΑ πρόθυμος για όλα ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αναστασίου. Να μεριμνήσει, να τους φροντίσει, τους κουβάλησε και την πίτα σαν ντιλιβεράς. Τι ήθελαν, να ψάξει να τους βρει και το φλουρί;

Ζ.

 

3ND AJIOGLOY

* ΜΕ ζωηρό ενδιαφέρον στην “Ελευθερία” σύμπασα η Νέα Δημοκρατία, ειδικά εκεί στη σελίδα δύο, τρία…

Ζ.

 

4PERIFRAJH

 

* ΣΤΟΝ πεζόδρομο Μαρίνου Αντύπα εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται τοποθετημένη μια περίφραξη. Η συγκεκριμένη σχετίζεται με τα έργα που επρόκειτο να γίνουν στην οροφή του Δικαστικού Μεγάρου. Κάποια σημεία από σοβά ή χρώμα, έχουν φουσκώσει από την υγρασία και υπάρχει ενδεχόμενο να αποκολληθεί και να πέσει κάποιο κομμάτι με κίνδυνο να χτυπήσει κάποιον περαστικό.

Σωστά τοποθετήθηκε. Όμως η περίφραξη η συγκεκριμένη δεν είναι πλέον σε καλή κατάσταση. Κάποιες βέργες είναι λυγισμένες και αποτελούν από μόνες τους απειλή για τα παιδιά που παίζουν καθημερινά στο σημείο. Τα καφέ είναι δίπλα και ο κίνδυνος μεγάλος για τους μικρούς μας φίλους που κινούνται ζωηρά στον χώρο. Επίσης το πλαστικό δίχτυ έχει καταστραφεί. Κάτι να κάνει ο Δήμος. Είναι τόσο κεντρικό το σημείο άλλωστε. Πολύς ο κόσμος που περνάει.

Όσον αφορά στο έργο του Δικαστικού Μεγάρου έχει εγκριθεί και αναμένεται το επόμενο βήμα για να ξεκινήσει.

Κ.Γ.

 5PERIFRAJH

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass