Θα σβαρνίζεται

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2018 19:49

*ΑΠΟ την εβδομάδα της Nova Macedonia περάσαμε στην εβδομάδα της Nova/rtis, και μαρσάρουμε ολοταχώς για τη βδομάδα του Βαλεντίνου, του Καρνάβαλου και της Καθαράς Δευτέρας.

Στην ωραία αυτή χώρα δεν πλήττεις ποτέ. Το πολιτικό σύστημα, όχι απλά δεν μπορεί να συνεννοηθεί για το πώς θα βγούμε από το Μνημόνιο, αλλά είναι πλέον σε παροξυσμό και παράκρουση. Οι τωρινοί θέλουν να κλείσουν τους πρώην στη φυλακή. Και οι πρώην (όρα Άδωνις, Σαμαράς, Λοβέρδος κλπ κλπ) ορκίζονται πως θα κυνηγήσουν ως το τέλος τους τωρινούς μόλις αναλάβουν την εξουσία. Πώς το ‘πε και ο Μακρυγιάννης; Αυτή χώρα μια ζωή θα «σβαρνίζεται» …

Το συμπέρασμα

*ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ σας ζαλίζουν με το σκάνδαλο της “Novartis”, τα πράγματα είναι απλά:

Πρώτον: το σκάνδαλο είναι υπαρκτό, αλλά δύσκολα θα βρεθούν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Τα έχουν πάρει τόσοι πολλοί άλλωστε, (πολιτικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, κρατικοί υπάλληλοι κλπ κλπ) που άκρη δεν βγαίνει.

Δεύτερον: Η Κυβέρνηση δεν ενδιαφερόταν τόσο για τη διαλεύκανσή του και την τιμωρία των ενόχων, όσο να το εκμεταλλευτεί πολιτικά και να το βγάλει στον αέρα λίγο πριν τις εκλογές ώστε να στριμώξει τη ΝΔ. Ατυχώς γι’ αυτήν αναγκάστηκε να το βγάλει τώρα και να το «κάψει» λόγω του «Μακεδονικού». Αλλά είναι βέβαιο ότι όλο και κάτι άλλο θα βγάλουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λίγο πριν τις κάλπες.

Τρίτον: Αχ Ελλάς… Δεν σώζεσαι με τίποτε. Μια ζωή γύρω από την ουρά σου θα γυρνάς, ποτέ μπροστά.

Γκάλοπ για τον Δήμο

*ΣΑΣ αποκαλύπτω (σιγά την αποκάλυψη δηλαδή, απλώς έτυχε να πέσουν πάνω σε έναν φίλο μου) ότι διεξάγεται αυτές τις μέρες τηλεφωνική δημοσκόπηση της MRB για τον Δήμο Λάρισας.

Ποίων η δημοφιλία μετριέται;

Όπως συγκράτησε ο φίλος μου : Καλογιάννης, Σούλτης, Καραλαριώτου, Τζανακούλης, Νασιώκας, Διαμάντος (ως εδώ λογικόν) και –δύο πρόσωπα μη αναμενόμενα, τουτέστιν… Μητσιός και … Νταβέλης.

Αυτό που αναμένω να δω είναι αν η έρευνα θα δημοσιοποιηθεί ή παραγγέλθηκε απλώς από κάποιον για … ιδίαν χρήση. Ίδωμεν…

«Μήνυμα»

*ΠΑΝΤΩΣ η Ρένα έκανε το δικό της γκάλοπ στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου έκοψε την πίτα της παράταξής της. Η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη ώστε κάποιοι να μιλάνε για …. «μήνυμα». Η αλήθεια είναι πως, αν και στις προηγούμενες εκλογές ο κομματικά « νόμιμος» ήταν ο πρώην δήμαρχος Κ. Τζανακούλης, το κόμμα της ΝΔ ποτέ δεν αποκήρυξε τη Ρένα και όσους την ακολούθησαν. Έτσι τώρα οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ Λάρισας δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παραστούν στην εκδήλωση και να ευχηθούν στη Ρένα «καλή επιτυχία». Όλοι τηρούν στάση αναμονής. Να δουν πού θα κάτσει η μπίλια.

Βαρύτητα

*ΕΜΕΙΣ είδαμε όμως. Μια Ρένα που έλαμπε και η οποία έχει βελτιωθεί σημαντικότατα ως παρουσία. Άνεση στην επικοινωνία με τον κόσμο, άνετη, ήρεμη και σοβαρή, γενικά μια παρουσία με βαρύτητα σε σχέση με τα πρώτα βήματά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Βασικός άξονας της στρατηγικής της και … σημαία της επιχειρηματολογίας η αδράνεια, η χαλαρότητα και η απουσία ουσιαστικού έργου που καταλογίζει στη σημερινή δημοτική αρχή.

Αλλά για την ώρα το πρόβλημα της Ρένας δεν είναι οι απέναντι. Αλλά οι … δεξιοί «σύντροφοί» της που παραμένουν διασπασμένοι. Σε κάθε περίπτωση η Ρένα Καραλαριώτου θα είναι βασικός παίκτης στις επόμενες δημοτικές εκλογές- το δικαιούται άλλωστε.

Πρώτη θέση

*ΑΠΟ τις παρουσίες που συζητήθηκαν στη συγκέντρωση της Ρένας ήταν αυτή ενός «πράσινου», του πρώην δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα.

Τυχαία πήγε άραγε εκεί ο «Ψηλός»; Είχε ειδική πρόσκληση; Σε κάθε περίπτωση όμως ήταν τυχερός καθώς μόλις άδειασε η θέση του πρώην νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρού (αναχώρησε εσπευσμένα επειδή κάτι του έτυχε) ο Ρίζος … έσπευσε να την καταλάβει. Πρώτο τραπέζι πίστα που λένε…

Πλουτώνιο

*ΕΜΠΟΛΕΜΗ ζώνη δεν είναι η Συρία, όπως νομίζουν μερικοί, επειδή διεξάγονται μάχες και βομβαρδισμοί μεταξύ Τούρκων, Σύρων, Ισραηλινών και λοιπών. Ούτε και η Βόρεια Κορέα, όπου τρελο- Κιμ δοκιμάζει κάθε τρεις και λίγο πυραύλους.

Εμπόλεμη ζώνη θα γίνει η Θεσσαλονίκη.

Ο Κούγιας κάνει σήμερα απόβαση στην Τούμπα και θα κάτσει και στον πάγκο!

(Και τι να σου κάνει και το … πλουτώνιο;)

Περί ηθικής

*ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους δημοσίους υπαλλήλους αποφάσισε η Κυβέρνηση με τη διαδικασία της «ωρίμανσης» των μισθών (τριετίες κλπ). Εκλογών σημαίνει ώρα…

Αλήθεια, πόσο ηθικό είναι να κόβεις πενηντάρικα από συντάξεις 300 ευρώ και να δίνεις αυξήσεις σε ανθρώπους που ναι μεν περνούν δύσκολα, αλλά έχουν πάντως μια σταθερή δουλίτσα;

Βρε τον Αντώναρο!

*ΜΑΛΩΝΟΥΝ οι πολιτικοί και καμιά φορά βγαίνουν και άπλυτα στη φόρα.

Έτσι, μετά τη διαγραφή Αντώναρου από τη ΝΔ, του επιτέθηκε ο Κύρτσος με σχόλιο στο Twitter. Και τι μας αποκάλυψε;

Ότι ο Αντώναρος, όταν έπαψε να είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατάφερε και διορίστηκε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δέκα χιλιάρικα τον μήνα μισθό.

Ναι κύριέ μου! Ο Αντώναρος. Αυτός ο … ογκόλιθος της πολιτικής με το … σπινθηροβόλο βλέμμα.

(Και αναρωτιέσαι – εφόσον αυτό είναι αλήθεια- γιατί ο δικός σου ο γιος με πτυχία, διδακτορικά και ξένες γλώσσες δεν βρίσκει άλλες δουλειές παρά σε καφετέρια ή σε ντελίβερι… Και τρέχα γύρευε πόσοι Αντώναροι την έχουν βολέψει ακόμη…).

Παράλια Λάρισας

*ΚΑΤΙ πρέπει να γίνει με τα παράλια του Νομού Λάρισας. Δεν είναι δυνατόν με μια απλώς ισχυρή νεροποντή να υφίστανται τόσες ζημιές, να ξηλώνονται δρόμοι, να διαλύεται το σύμπαν και –το κυριότερο- να κινδυνεύουν ζωές ανθρώπων. Και μάλιστα δύο και τρεις φορές κάθε χειμώνα.

Η διευθέτηση των χειμάρρων και η κατασκευή τεχνικών έργων στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού προστασίας ήρθε ο καιρός να ιδωθεί σοβαρά. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμη για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση;

* * *

ΟΜΟΙΩΣ και με το ρεύμα… Με την παραμικρή κακοκαιρία τόσο τα ορεινά χωριά του Ν .Λάρισας αλλά και η παραλιακή ζώνη υφίστανται σοβαρές διακοπές. Ακόμη και κατά τη θερινή περίοδο το δίκτυο της ΔΕΗ πέφτει. Πέρα από τους σοβαρούς κινδύνους (στο Λιβάδι χτες είχαμε απώλεια ζωής) οι κίνδυνοι για ζημιές είναι μεγάλοι. Και φυσικά οι διακοπές ρεύματος επηρεάζουν άμεσα τη θέρμανση κάνοντας τα σπίτια ακατοίκητα. Κάποτε λέγαμε πως δεν υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες. Σήμερα; Ακόμη να λυθεί το ζήτημα;

Φώτα

* ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τα φώτα στις οδούς Ταγκοπούλου, Γκόλφη, Ζαφείρη και άλλους, αναφέρουν κάτοικοι από τη συνοικία Αγ. Γεωργίου στη Λάρισα. Το πρόβλημα υπάρχει από την προηγούμενη εβδομάδα - έλεγαν χθες στην "ΕτΔ" - ενώ και χθες το βράδυ που μίλησαν με αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΗ, δεν βρήκαν άκρη.

Σήμερα όμως, ελπίζουν να βρουν...

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           ΕΛΕΥΘΕΡιός

 

 

Μην ξεχνάτε Όλυμπο και Γαλακτοκομική Σχολή

2DEN MPOREI EDV KAI TOSA XRONIA1

 

3DEN MPOREI EDV KAI TOSA XRONIA2

«ΔΕΝ μπορεί εδώ και τόσα χρόνια, ολόκληρη η περιοχή, να ζει και να αναπνέει με το όραμα της αξιοποίησης του Ολύμπου και επί τόσα χρόνια να μην υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που να επιτρέπει την αξιοποίηση αυτή». Με τα λόγια αυτά, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, υποδέχθηκε και ενημέρωσε τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στο Δημαρχείο Ελασσόνας.

Ο κ. Ευαγγέλου ενημέρωσε τον Μακεδόνα πολιτικό για όλες τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, αναφορικά με το ΠΔ που αναμένεται να υπογραφεί και θα σηματοδοτήσει την αρχή των σχεδιασμών για την αξιοποίηση του Ολύμπου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σχέδιο της δημοτικής αρχής για ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα.

«Είμαστε η περιοχή στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος και φέτας. Όραμά μας είναι η ίδρυση μιας Επαγγελματικής Σχολής με αντικείμενο τη Γαλακτοκομία. Όχι για να φέρουμε, απλώς και μόνο κάποιους σπουδαστές στην Ελασσόνα. Μα για να συνδέσουμε την παραγωγή και την τοπική οικονομία με το μέλλον. Για να θέσουμε επιστημονικές βάσεις στην επόμενη μέρα του τόπου. Για να προσδώσουμε ένα πραγματικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην επαρχία Ελασσόνας και για να δώσουμε κίνητρο σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν επαγγελματικά με έναν τομέα που μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος, στην προσπάθεια της χώρας να γυρίσει σελίδα, αφήνοντας οριστικά πίσω τα μνημόνια της χρεοκοπίας», σημείωσε, χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγέλου.

Στη συνέχεια οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και σε επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία Ελασσόνας, όσον αφορά στα μεγάλα έργα υποδομής, όπως τα φράγματα και η οδική σύνδεσή της με την Εγνατία οδό.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass