Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρναβάλι

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2018 20:14
* ΚΛΗΣΕΙΣ «μοίραζε» χθες η Τροχαία Λάρισας στην οδό 23ης Οκτωβρίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σύνηθες φαινόμενο των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, στο σημείο κοντά στη διασταύρωσή της με την οδό Κύπρου, όπου απαγορεύεται η στάθμευση. Τα ροζ χαρτάκια κοσμούσαν τα παρμπρίζ μιας σειράς οχημάτων κατά μήκος της οδού και σίγουρα οι ιδιοκτήτες τους θα το ξανασκεφτούν να σταθμεύσουν εκεί.  Σημειωτέον ότι από την 23ης Οκτωβρίου διέρχεται, με συχνά δρομολόγια, αστικό λεωφορείο, το οποίο πολλές φορές, ακινητοποιείται καθότι ο δρόμος δεν χωρά τέσσερις σειρές αυτοκινήτων!  Ας το λάβουν υπόψη τους οι οδηγοί που θα σκεφτούν να σταθμεύσουν εκεί, διότι καιροφυλακτούν οι αγανακτισμένοι οδηγοί που δεν μπορούν να κινηθούν στον δρόμο.  Λ.Κ. * ΚΛΗΣΕΙΣ «μοίραζε» χθες η Τροχαία Λάρισας στην οδό 23ης Οκτωβρίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σύνηθες φαινόμενο των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, στο σημείο κοντά στη διασταύρωσή της με την οδό Κύπρου, όπου απαγορεύεται η στάθμευση. Τα ροζ χαρτάκια κοσμούσαν τα παρμπρίζ μιας σειράς οχημάτων κατά μήκος της οδού και σίγουρα οι ιδιοκτήτες τους θα το ξανασκεφτούν να σταθμεύσουν εκεί. Σημειωτέον ότι από την 23ης Οκτωβρίου διέρχεται, με συχνά δρομολόγια, αστικό λεωφορείο, το οποίο πολλές φορές, ακινητοποιείται καθότι ο δρόμος δεν χωρά τέσσερις σειρές αυτοκινήτων! Ας το λάβουν υπόψη τους οι οδηγοί που θα σκεφτούν να σταθμεύσουν εκεί, διότι καιροφυλακτούν οι αγανακτισμένοι οδηγοί που δεν μπορούν να κινηθούν στον δρόμο. Λ.Κ.

*ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ ο νεαρός Λαρισαίος. Κι είναι και του Βαλεντίνου.

- Αγάπη μου έφτασε η ώρα να σε ντύσω νυφούλα.

- Αχ, ναι μωρό μου; Πότε;

- Να τώρα τις Απόκριες.

Ζ.

Τα έχει πει

*«Ο επίμονος κηπουρός» είναι το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρρέ, εφάμιλλο του «Κατάσκοπου που γύρισε από το κρύο». Κυκλοφόρησε το 2001 και ξεφυλλίζοντάς το ο αναγνώστης ξεναγείται στον ανελέητο κόσμο των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών. Με πολιτικούς να δωροδοκούνται από τις πολυεθνικές, μάρτυρες που βρίσκονται άγρια δολοφονημένοι, μικρές χώρες καθημαγμένες από μεγάλα συμφέροντα.

Συμπέρασμα; Ο Τζον Λε Καρρέ κοροϊδεύει τους πάντες εδώ και μισό αιώνα προσποιούμενος τον μυστικό πράκτορα που έγινε συγγραφέας. Ενώ στην πραγματικότητα ήταν πάντα απλώς δημοσιογράφος. (Της ερευνητικής, της αποκαλυπτικής.)

Ζ.

Πανεύκολο

*ΜΕΡΕΣ που είναι, τέτοιες συζητήσεις γίνονται στη Λάρισα.

-Τι έχεις ντυθεί ρε φίλε;

-Άφραγκος.

-Ωραία η στολή σου.

-Τα ρούχα μου είναι.

Ζ.

Πάλι ατζέντα

*ΚΑΙ προέβλεψε ο Λαρισαίος Φ. Γ. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που θα καταγγέλλει την τουρκική προκλητικότητα ως μέσο αποπροσανατολισμού από την υπόθεση Novartis.

Ζ.

Καταπρόσωπο

*ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΘΕΒ ο Αχιλλέας Νταβέλης αλλά και ιδιοκτήτης του κέντρου αποκατάστασης ‘’Animus’’ της κλινικής ‘’Κυανούς Σταυρός’’ κλπ. Στην ιδιαίτερη συνάντηση που είχαν με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Νέστορα Αντωνίου, συζητήθηκε όπως ανακοινώθηκε και «η συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στον κλάδο της υγείας». Απολύτως λογικό και αναμενόμενο.

***

*ΕΚΕΙΝΟ που παραξένεψε τον Λαρισαίο καθώς διάβαζε χθες την εφημερίδα ήταν που συζητήθηκε «και η περιστολή της δημόσιας δαπάνης στα νοσοκομεία με έλεγχο της ανάλωσης των προμηθευτικών υλικών, η οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει».

-Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει αυτό ο Αχ. Νταβέλης. Τώρα όμως το είπε καταπρόσωπο στον κατεξοχήν αρμόδιο, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στην υγεία. Κι ο Νέστορ δεν απάντησε.

Ζ.

Προς καταστροφή;

*«ΕΙΝΑΙ λάθος να ερμηνεύσει κανείς την εξέλιξη της Novartis με αμιγώς εσωτερικά κριτήρια. Να τη χρεώσει αποκλειστικώς στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει τέτοιες οργανωτικές δυνατότητες». Είναι μια άποψη αλλά όταν προέρχεται από τον Μ. Κ. έμπειρο και δικτυωμένο αναλυτή, αποκτά ανατριχιαστική πολιτικά διάσταση. «Η δικαστική εξέλιξη και τα ευρήματα-φωτιά βασίστηκαν στην υποδειγματική συνεργασία των ελληνικών και των αμερικανικών δικαστικών αρχών. Εν μέρει διότι αυτή η ελβετική πολυεθνική γερμανικού ενδιαφέροντος «έκλεβε» από τις ΗΠΑ μερίδιο επιρροής στην πώληση φαρμάκων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Eν μέρει, όμως, η σύμπραξη των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών έχει και άλλες προεκτάσεις. Χωρίς πολιτική ευλογία τίποτε δεν γίνεται σε αυτά τα επίπεδα. Ο Αλαν Γκρίσμαν είχε εφεύρει έναν ωραίο όρο: «δημιουργική καταστροφή». Μέσω της Novartis, πιθανολογώ και άλλων υποθέσεων στις οποίες έχουν εμπλοκή δυτικές αρχές (DEA), θα επιχειρηθεί η «δημιουργική καταστροφή» τμήματος της ελληνικής πολιτικής τάξης που θεωρείται ότι εξάντλησε τη χρησιμότητά της, ότι «έφαγε τα ψωμιά της». Και ας υπήρξε σύμμαχος της Δύσης. Είναι η ώρα της «στυμμένης λεμονόκουπας». (Κι είναι και καραμπινάτος γαλάζιος, τον Κυρ. Μητσοτάκη επιχειρεί να συμβουλέψει.)

Ζ.

Όλοι μέσα

*ΕΝΩΤΙΚΑ και σήμερα στη Λάρισα το κλιμάκιο του υπό ίδρυση κόμματος. Να εκπροσωπούνται όλες οι ‘’συνιστώσες’’. Αλλά και στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, όλοι μέσα θα είναι.

Να, οι Αθηναίοι στο πανελλαδικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι στη Λάρισα θα κατέβουν οι Φίλιππος Σαχινίδης (ΚΙΔΗΣΟ), Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Ποτάμι) και Θωμάς Ψύρρας (ΔΗΜΑΡ).

- Ξέχασαν τον Β. Έξαρχο απ’ το ΠΑΣΟΚ, πετάχτηκε ο Λαρισαίος.

-Ναι, όλοι μαζί, πανίσχυρο ψηφοδέλτιο. Και στο τέλος εκλέγεται ο Ν. Τσιλιμίγκας.

Ζ.

Μαζί αλλά…

*ΚΙΝ. Α. το λένε χαϊδευτικά οι δικοί του το υπό τη Φώφη Γεννηματά Κίνημα Αλλαγής. Οπότε άρχισαν και τα λογοπαίγνια όχι τόσο με την Κίνα αλλά με την ομόηχη προστακτική της θεσσαλικής διαλέκτου. «Κίνα να πάμε» αλλά και «κίνα να φύγουμε» και τέτοια.

***

*ΟΛΟΙ μαζί αλλά εμπιστοσύνη δεν έχει κατακτηθεί, υπάρχουν ακόμη πληγές ανοιχτές. Έκοψε λέει πίτα το εν Λαρίση γιωργοπαπανδρεϊκό ΚΗΔΙΣΟ, ακόμη υφίσταται και αυτό. Ο αντιδήμαρχος Γ. Ζαούτσος ο ισχυρός παράγοντας του Κινήματος στην περιοχή. Εκλήθησαν κι έδωσαν το παρών κι ο βουλευτής Κ. Μπαργιώτας κι ο πρώην βουλευτής Θ. Ψύρρας, πάλι όλες οι ‘’συνιστώσες’’ αντάμα. Μόνο ενότητα όμως δεν έχει σφυρηλατηθεί αναμετάξιτους. Δεν είδαν στην πίτα τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι αναστατώθηκαν, μέχρι ενοχλήθηκαν. Όμως ο Βαγγ. Γιαννούλας είχε προσκληθεί, δεν γινόταν να πάει όμως, τον αντικατέστησε ωστόσο επάξια ο αναπληρωτής του Μιχ. Τολίκας. Κι όλοι ηρέμησαν.

Ζ.

Όπως βολέψει...…

*ΟΙ ουράνιες δυνάμεις, εκδηλώνουν ποικιλοτρόπως την εύνοιά τους, σχολιάζει ο Π. Μ. Δεν βρέχει την ώρα της συγκέντρωσης; «Ο Θεός της Ελλάδας μάς χαμογελάει», όπως είπε ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης στη Θεσσαλονίκη. Παίρνει κάποια στιγμή προς το τέλος της συγκέντρωσης να ψιχαλίζει; «Το δάκρυ της Παναγίας για τη Μακεδονία μας», όπως ξανάπε ο στρατηγός. Όλα πατρίδα μας – κι όλα θρησκεία μας. Αν έπεφτε ξαφνικά χαλάζι ή χιόνι, θα ’ταν σημάδι από τον ουρανό, ίσως ένα «μετανοείτε, ήγγικεν γαρ» κτλ.

***

*ΝΑ και το κλου, που τόσες μέρες κανείς δεν το εντόπισε. Και βλέπουμε τότε την αμάθεια και την ημιμάθεια να ερίζουν, ποια θα πάρει το πάνω χέρι, για να γράψει αυτή συνθήματα όπως το εξής, που υπήρχε σε τεράστιο πανό, μπροστά από τη Βουλή: «Κάτω τα χέρια από την ιστορία μας. Ο Μ. Αλέξανδρος είχε καταγωγή από το Αργος Πελοποννήσου (Οίκος Τημενιδών). Το έχουν γράψει οι ιστορικοί μας (Θουκυδίδης, Ηρόδοτος, Καλλισθένης, Πλούταρχος)». Μέγας ο Ηρόδοτος, μέγας και ο Θουκυδίδης, ατυχώς όμως έζησαν έναν αιώνα πριν από τον Μεγαλέξανδρο. Είναι ιστορικώς αδύνατο να έφτιαξαν το γενεαλογικό του δέντρο. Και; «Κάτω τα χέρια από την Ιστορία μας». Δική μας είναι, δικός μας και ο Προκρούστης. (Αυτός κι αν είναι Έλλην…)

Ζ.

Δικαιώματα

*ΚΟΝΤΕΨΕ να πέσει από το πεζοδρόμιο εκεί στην πλατεία Συντάγματος όταν αγόρασε απ’ το περίπτερο την ‘’Ε’’ και διάβασε για τον ντιτοριανό άθλο. Απουσίαζε στην Αθήνα για διημερίδα των δασκάλων ο Δημ. Παπαποστόλου γι’ αυτό και δεν παρενέβη αμέσως. Δεν είναι επειδή ζαλίστηκε από την απίστευτη τεχνική που εφαρμόστηκε στην Αποκεντρωμένη.

***

*Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Λάρισας διαμαρτύρεται: «Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα έχουν στοχοποιηθεί και κατασυκοφαντηθεί άδικα στα χρόνια των μνημονίων. Και δυστυχώς δικαιώνουν όλους αυτούς που μιλούν απαξιωτικά για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, αποφάσεις που λαμβάνονται με προχειρότητα από τα διορισμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης . Που πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι λάφυρο της εκάστοτε Κυβέρνησης. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει άδειες για επιμορφωτικούς λόγους σε εργάσιμες ημέρες». (Σιγά μην ασχοληθεί μαζί του; Αν παρέμβουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τα λούζονται όλα αυτά, τότε ίσως.)

Ζ.

Τρένο

*ΜΕ την απλή λογική η σκέψη του Λαρισαίου. Σου λέει έγινε η σήραγγα στο κομμάτι Τιθορέα – Λιανοκλάδι, άρα θα μειωθεί και η ώρα που θα κάνει το τρένο στο δρομολόγιο Λάρισα – Αθήνα και αντίστροφα. Έλα που δεν είναι έτσι όμως. Πώς είναι;

Γι’ αυτό ρωτήσαμε έναν άνθρωπο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μας εξηγήσει γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτός το έκανε με πολύ απλό τρόπο. Μας είπε λοιπόν πως η συγκεκριμένη σήραγγα αποτελείται από δύο τρύπες. Η μια δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μερικές ημέρες αντικαθιστώντας την παλιά διαδρομή. Όμως θα πρέπει να δοθεί στην κυκλοφορία και η δεύτερη τρύπα της σήραγγας για το άλλο ρεύμα. Μέχρι τότε (υπολογίζεται περίπου σε 45 ημέρες) το ένα τρένο θα περιμένει να περάσει το άλλο. Αυτό σε πρώτη φάση γιατί το έργο θα συνεχιστεί και σε άλλο σημείο ενώ στο τελευταίο στάδιο θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή δρομολογίων. Επί της ουσίας δηλαδή έγινε απλά το πρώτο από μια σειρά βημάτων.

Κ.Γ.

Και το αποτέλεσμα;

*ΤΙΤΑΝΙΑ ντιτοριανή προσπάθεια προσέλκυσης ακροατηρίου στην ημερίδα όπου θα μιλούσε κι ο Απ. Παπατόλιας. Είπε κι ο Συντονιστής τα δικά του για την καινοφανή πρωτοβουλία του. Είχε και κόσμο στην εκδήλωση, όλα καλά. Ωστόσο δεν ανακοίνωσε πόσοι τελικά από τους 3.000 συνολικά υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης επέλεξαν να πάρουν άδεια προχθές Δευτέρα επειδή πήγαν στην ημερίδα. Πράγμα που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

***

*ΦΩΝΗ απελπισίας είχε υψώσει αμέσως γνωστός Λαρισαίος και αριστερός διόλου αντικυβερνητικός, μια ζωή στη δημόσια διοίκηση, ανώτερο στέλεχος, διαβάζοντας στην εφημερίδα την απίστευτη ντιτοριανή πατέντα. «Κάποιος να το διαψεύσει, σας παρακαλώ…» (Την επομένη το επιβεβαίωσε καμαρώνοντας.)

Ζ.

Ψηφίσματα

*ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ χθες το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς για τον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από τα μπλόκα εδώ και μια βδομάδα.

***

 *ΜΕΧΡΙ στιγμής αγνοείται το Ψήφισμα για το σκοπιανό και υπέρ του συλλαλητηρίου, το οποίο θα εξέδιδε προς τούτο συγκροτηθείσα διαπαραταξιακή επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία πρώτη φορά μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ μετείχε κι ο χρυσαυγίτης βουλευτής. Και όπου θα επιδιωκόταν είχαν πει συναίνεση και κοινή στάση. Πάει αυτό, θα το έφαγε η μαρμάγκα. (Γκάφα μπορεί άλλωστε να κάνει ο καθείς.)

Ζ.

Αδημονούν

*ΔΕΝ είναι όλοι το ίδιο. Μπορεί να το έχει απαγορέψει ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης αυστηρά, επί ποινή διαγραφής, φαίνεται όμως ότι τώρα είναι απασχολημένος με άλλες διαγραφές. Κι έτσι ο Θοδ. Ρουσσόπουλος προανήγγειλε ευθαρσώς από τηλεοράσεως ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Και ουδέν έπαθε.

Την ίδια στιγμή στη Λάρισα η γαλάζια Νομαρχιακή έβγαλε τη σφυρίχτρα και την κίτρινη κάρτα, προειδοποιώντας παλιούς πολιτευτές που αδημονούν. Ορισμένοι εμφανίζονται ασυγκράτητοι. Λιανοπατούν, βιάζονται όπως οι παππούδες που τους πιέζει ο προστάτης κι είναι αυτός ο ‘’άλλος’’ στην τουαλέτα.

-Μα τι θέλουν; Να πάνε να ξαναχάσουν;

-Μα μερικοί δεν στοχεύουν στις εκλογές αλλά μετά από αυτές. Υπό την προϋπόθεση να έχει κερδίσει το κόμμα. Ναι, να προσφέρουν καίγονται.

Ζ.

Για κρέας

*ΓΙΑ να αποκεντρώσουν ή για να αποκρέψουν; Μετά από αντίστοιχες εκδηλώσεις στην πλατεία ΑΤΑ και στην Ανθούπολη, όπου ήπιαν καφέδες, άντε και κάνα ουίσκι οι μερακλήδες, οι συριζαίοι διάλεξαν τη Φαλάνη για τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση της οργάνωσης Ανατολικής Λάρισας. Τι, μακριά είναι; Μέσα στη βδομάδα της Αποκριάς τράβηξαν προσκυνητές για τη Μέκκα του κεμπάπ. (Αυτό θα πει να δίνεις κίνητρο στα μέλη.)

Ζ.

Εκείνος

*Η Λαρισαία είχε πάει στον ψυχίατρο.

- Γιατρέ μου είμαι δυστυχισμένη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Ο άντρας μου νομίζει ότι είναι ψυγείο.

- Νομίζω δεν είναι κάτι σοβαρό. Θα κάνουμε μια θεραπεία και θα του περάσει σύντομα.

- Μπορεί να του περάσει αλλά μέχρι τότε τι θα κάνω; Κοιμάται με το στόμα ανοιχτό και με ενοχλεί το φωτάκι.

Ζ.

Γιορτές

* ΕΒΔΟΜΑΔΑ γιορτών και διασκέδασης είναι αυτή που διανύουμε. Σήμερα γιορτάζουν οι ερωτευμένοι, οι ερωτοχτυπημένοι και όλοι εκείνοι που διατυμπανίζουν τα συναισθήματά τους για το… άλλο τους μισό. Τα πάντα έχουν το σχήμα της καρδιάς και όλοι εύχονται σε άπταιστα ελληνικά «Happy valentine’ s day»!

Το μεγάλο γλέντι όμως έρχεται το Σαββατοκύριακο, με τις φωτιές να ανάβουν στα χωριά αλλά και στην πόλη. Τα όργανα πιάνουν τον σκοπό, το κρασί ρέει άφθονο και η γιορτή ξεκινά.

Ζ.Π.

Προαστιακός

*ΤΕΛΟΣ τα καρτονέ εισιτήρια λοιπόν. Εδώ και δύο εβδομάδες μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια. Αυστηρά τα πράγματα αν έχεις πάει από Λάρισα - Αθήνα και θέλεις να αλλάξεις το εισιτήριο της επιστροφής (το οποίο έχεις προμηθευτεί νωρίτερα με έκπτωση 20%). Πολύ καλύτερα όμως αν επιστρέφεις από Θεσσαλονίκη. Ο λόγος απλός. Στην πρώτη περίπτωση πληρώνεις «πέναλτι» ενώ στη δεύτερη δεν πληρώνεις τίποτα. Ακόμα μάλιστα κι αν χάσεις το τρένο μπορείς να αλλάξεις το εισιτήριο μέχρι το τέλος της ημέρας. Χωρίς να πληρώσεις τίποτα…

Κ.Γ.

Κάπνισμα τέλος

* ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης να υποδεχτούν την απαγόρευση του καπνίσματος. Μέχρι την προσεχή Δευτέρα φαίνεται να αφήνουν αυτό το περιθώριο της προσαρμογής και οι δύο πλευρές, καταστηματάρχες και Δήμος, και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι και η επιβολή προστίμων.

Ζ.Π.

Φυντάνης

*ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ «μπινελίκια» ανάμεσα στον προπονητή της ΑΕΛ, Ηλία Φυντάνη και φιλάθλους της ομάδας. Του τα «χωσαν» οι μεν στο Facebook για τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα στην Τούμπα, απάντησε εκείνος με ανάλογο ύφος. Με τσαμπουκά. Μακάρι βέβαια να έβγαζε ανάλογο τσαμπουκά και η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, λίγες ώρες νωρίτερα… Στο Facebook δεν παίρνεις βαθμούς. Χάνεις.

Κ.Γ.

ΠΑΟΚ

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη διαιτησία εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ. Στέκεται μάλιστα στη φάση του πρώτου γκολ. Ήταν οφσάιντ λέει ο Σακχόφ «δεν χρειάζεται να είσαι στην ίδια ευθεία με τον βοηθό διαιτητή Πετρόπουλο για να το δεις. Εμείς το είδαμε από 50 μέτρα μακριά. Ο κ. Διαμαντόπουλος και ο κ. Πετρόπουλος δεν το είδαν».

«Καλά όλα αυτά βρε παιδιά», εξηγούσε ο Λαρισαίος στην παρέα του σήμερα το πρωί την ώρα της ποδοσφαιροκουβέντας, «Εμείς όμως δεν είδαμε τι ρούχα φορούσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ…».

Κ.Γ.

Συνεταιρισμός

* ΣΤΗΝ πρόσληψη ελεγκτή – λογιστή Α’ και όχι ορκωτού θα προχωρήσει η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, μετά τη σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης. Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος Φώτης Παπαδόπουλος «αυτός θα πρέπει να είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ενώ η αμοιβή του προβλέπεται από το καταστατικό του Επιμελητηρίου».

Γ.Ρ.

Μαρμότα

* ΤΗΝ ημέρα της μαρμότας, ζουν εδώ και εβδομάδες, κάθε Τρίτη, τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Έχουν χάσει τον λογαριασμό πόσες Τρίτες έχουν συναντηθεί μέχρι σήμερα, από τότε που εκλέχθηκαν, στα γραφεία της ΕΛΜΕ, για να συγκροτηθούν σε σώμα και δεν τα κατάφεραν ακόμη.

Σταθεροί και αμετακίνητοι όλοι στις θέσεις τους και στις απόψεις τους, κανένας δεν υποχωρεί να υπάρξει συμφωνία και η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται.

Χθες έγινε ακόμη μια προσπάθεια…

Λ.Κ.

Για πέταμα

* ΓΝΩΣΤΟ σημείο για να πετάς πράγματα η συμβολή των οδών Μανδηλαρά με Λάμπρου Κατσώνη. Δεν είναι λίγες φορές που πολίτες έχουν διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου «ξεχνούν» να καθαρίσουν το συγκεκριμένο σημείο. Εδώ και έναν μήνα, λέει η περίοικος, είναι παρατημένα εκεί ένα έλατο και μια πόρτα. Παλαιότερα, ήταν άλλα αντικείμενα. Πάντως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αποθήκη. Αφήνεις εκεί ό,τι δεν χωράει στο σπίτι, ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να το μαζέψει κανείς.

Π.Φ.

 

 

OPOY O PROEDROS TOY SYNDESM

*ΟΠΟΥ ο πρόεδρος του Συνδέσμου επιχειρηματιών εξηγεί επισήμως στον Ελασσονοαμερικάνο βουλευτή ότι άλλο είναι μπίζνες κι άλλο πολιτική.

Ζ.

 

 

SHKV NIKO MAS PERIMENEI O T

*-ΣΗΚΩ Νίκο… Μας περιμένει ο Τυρναβίτης, έχουμε καρναβάλι, εκεί θα τα βρούμε.

Ζ.

 

 

KLASIKO PARADEIGMA PROSBASI

* ΚΛΑΣΙΚΟ παράδειγμα προσβασιμότητας ΑμεΑ σε δημόσια κτίρια. Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ελασσόνας το 2018, όπου χρειάζεται να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για να ανέβει το αναπηρικό καροτσάκι από τις σκάλες. Οδηγίες για προσβασιμότητα υπάρχουν. Λύσεις όμως;