Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσωρινά

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2018 19:45
* Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ingerborg Grable συγχαίρει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου των Βαλκανίων, της λίμνης Κάρλας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα.  Μάλιστα η Ευρωπαία αξιωματούχος ανέφερε ότι τέτοια σημαντικά έργα πρέπει να δίνονται προς υλοποίηση στις Περιφέρειες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι ολοκληρώνουν εγκαίρως σημαντικά έργα υποδομής. «Έχετε κάνει άλματα προόδου» είπε η κ. Grable στον Κ. Αγοραστό και αυτός, εμφανώς ικανοποιημένος έσπευσε από χθες να «τουιτάρει» το στιγμιότυπο. * Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ingerborg Grable συγχαίρει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου των Βαλκανίων, της λίμνης Κάρλας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα. Μάλιστα η Ευρωπαία αξιωματούχος ανέφερε ότι τέτοια σημαντικά έργα πρέπει να δίνονται προς υλοποίηση στις Περιφέρειες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι ολοκληρώνουν εγκαίρως σημαντικά έργα υποδομής. «Έχετε κάνει άλματα προόδου» είπε η κ. Grable στον Κ. Αγοραστό και αυτός, εμφανώς ικανοποιημένος έσπευσε από χθες να «τουιτάρει» το στιγμιότυπο.

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χειμώνας… Χειμώνας; Καμιαμέρα, δυό. Μετά πάλι ήλιος λαμπρός. Φλεβάρης μασκαρεμένος σε Μάρτιο φέτος.

Ζ.

 

Μόνο πανί

*- ΕΧΕΙΣ καμιά ιδέα τι να ντυθώ τις Απόκριες;

Τι τόθελε να πάει να ρωτήσει τον συγκεκριμένο;

-Αχά… Έχω μια ιδέα ειδικά για σένα ρε φιλαράκι. Πάρε και βάλε στο κεφάλι σου ένα πανί.

- Ένα πανί; Μόνο; Και τι θα έχω ντυθεί;

-Πανίβλακας.

Ζ.

 

Νάτο το ΝΑΤΟ

*ΧΑΛΙΝΑΡΙ των ΗΠΑ στην τουρκική επιθετικότητα. Ευσεβής πόθος στην πρώτη σελίδα της χθεσινής ‘’Αυγής’’. Το ακριβώς αντίθετο διαπιστώνει το ‘’Ποντίκι’’: Χωρίς αμερικάνικο καπίστρι ο Ερντογάν.

Λιγότερο γλαφυρός αλλά στο ίδιο θέμα ο «Ριζοσπάστης»: Παραμύθι η ασφάλεια από τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΕ, αφού το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε βάρος σκάφους που μετείχε σε επιχείρηση της ΕΕ ενώ στο ΝΑΤΟ περιπολεί Νατοϊκή αρμάδα.

***

*ΣΕ ‘’γραμμή ΚΚΕ’’ o K. Τζανακούλης, ο οποίος σκασμένος απ’ τις εξελίξεις, ένιωσε την ανάγκη να γράψει δύο κουβέντες για το ΝΑΤΟ. Ένα τι αναπάντεχες. «Είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ πριν 2 χρόνια περίπου σ’ ένα ευρωπαϊκό forum που συμμετέχω ,όπου υπάρχει παρουσία και από την Τουρκία. Έβαλα το θέμα της αμφισβήτησης των συνόρων μας από την πλευρά της Τουρκίας. Σας πληροφορώ ότι όλοι οι αντιπρόσωποι των «εταίρων» και «συμμάχων» μας έκαναν πως δεν κατάλαβαν για να μην κακοκαρδίσουν τους Τούρκους».

***

*ΚΑΙ συνεχίζει ο έμπειρος παλιός δήμαρχος: «Όσον αφορά στο ΝΑΤΟ τι να πει κανείς, άκουσον-άκουσον , θα το ενημερώσει λέει ο υπουργός. Δηλαδή θέλουν ενημέρωση διότι τι, δεν είδαν, δεν άκουσαν; Ούτε μια ανακοίνωση, δεν τολμούν και αυτοί να πουν δύο λόγια. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής εγώ δεν καταλαβαίνω τι ρόλο παίζει τώρα αυτός ο οργανισμός, αυτός ο σχηματισμός, αυτό το όργανο. Εμάς τουλάχιστον όχι μόνο δεν μας υποστήριξε ποτέ αλλά δεν παίρνει θέση ούτε για τα αυτονόητα. Μήπως ήρθε η στιγμή να διαλυθεί να ξέρουμε τι μας γίνεται;» (Κλασική καραμανλική γραμμή; Του παππού Καραμανλή.)

***

*ΕΙΝΑΙ κι ο Λαρισοκύπριος που επιμένει να σαρκάζει.

-Οργανώνω συλλαλητήριο την Κυριακή για την Κυπριακότητα της ΑΟΖ της Κύπρου. (Αφού δεν βλέπει κινητικότητα των πατριωτών αυτή τη φορά, για το Αιγαίο, τα Ίμια και άλλα λιγότερο μακεδονικά.)

Ζ.

 

Παλαμιαία

*ΔΥΣΚΟΛΟΙ καιροί στο Αιγαίο και να είναι και εκτός μάχης το κομάντο. Αναγκαία χειρουργική επέμβαση στην αριστερή παλάμη, θα κρατήσει τον Δημ. Γεωργάκη έξω από την πλήρη δράση για ένα εικοσαήμερο. Όχι ότι δεν θα κυκλοφορεί δηλαδή αλλά δεν θα ευκολύνεται στα ‘’παρουσιάστε’’ , θα αποφεύγει τις ασκήσεις των καταδρομέων και τέτοια. Το αριστερό είναι, επομένως πολιτικά ο συνταγματάρχης μπορεί να συνεχίσει να κινείται κανονικά. (Και περαστικά.)

Ζ.

 

Πάντοτε

*ΓΕΝΙΚΑ υπέρ του οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες, όμως υπάρχει και κάποιος που παραμένει σταθερά στο πλευρό του Αντ. Σαμαρά. Και τώρα στα δύσκολα, που δεν είναι και αρχηγός. Ο οδοντίατρος Γ. Μπίσμπας πάντοτε μαζί του, ανενδοιάστως.

Ζ.

 

Ανακατεύονται

*ΕΙΧΑΝ να πουν τα δικά τους πάλι οι Λαρισαίες χθες στον καφέ.

- Με εκνευρίζει πάρα πολύ καλέ κορίτσια όταν ο άντρας ανακατεύεται στις δουλειές του σπιτιού και κάνει υποδείξεις. Δηλαδή τι θα πει γιατί δεν μαγείρεψες 3 μέρες τώρα;

***

*-ΕΓΩ πάλι που πήρα στριγκάκι 20 ευρώ και μου λέει ο δικός μου, έδωσες γι’ αυτή τη βλακεία τόσα λεφτά; Εγώ με 20 ευρώ σου έπαιρνα 50 μέτρα σχοινί και θα έφτιαχνες 40 στρινγκ.

***

*-ΕΧΟΥΝ πει ότι στον γάμο περνάς ζωή και κότα.

-Ναι αλλά δεν σου λένε όμως ότι ο ένας κάνει τη ζωή και ο άλλος την κότα.

Ζ.

 

Φυλάγονται

*ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τα μέτρα τους στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας, οχυρώνονται. Τι φοβούνται; Μην τριτώσει το κακό. Στην προηγούμενη, τη δεύτερη κατάληψη των αντιεξουσιαστών τον Δεκέμβριο, είχαν μείνει έξω από τα γραφεία τους πέντε μέρες. Την πρώτη φορά είχαν καταγράψει και μικροζημιές αλλά και απαλλοτρίωση 250 ευρώ από συρτάρι. Όχι κάτι σημαντικό αλλά καινούργιο μπλέξιμο δεν θέλουν. Κι επειδή έχουν προαναγγελθεί καταλήψεις γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια, ενόψει της γενίκευσης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πήραν οι συριζαίοι μέτρα. Τα μέτρα από της σκάλας και του διαδρόμου όπου τοποθέτησαν σιδεριές. Προφυλάσσοντας τα κομματικά γραφεία τις ώρες που δεν λειτουργούν. Δεν ανησυχούν για διάρρηξη, την κατάληψη θέλουν να γλιτώσουν. (Δεν ζει κι ο Πανούσης να τραγουδήσει για τα κάγκελα.)

Ζ.

 

Νέα λήμματα

*- Ο Μηλιός είναι πανεπιστημιακός και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτό που λέει Λαρισαίος στο παιδί του βάζοντας το παγωτό στο ψυγείο.

- Ίμια είναι δύο ακατοίκητες βραχονησίδες που διεκδικούν οι Τούρκοι, μα κι αυτό που σε ρωτάει Λαρισαία όταν της πεις πως είναι πολύ όμορφη σήμερα.

***

*ΔΕΝΑΞΑ είναι η Μαρία η δημοσιογράφος στην τηλεόραση και στη Λάρισα όταν δεν ακούς τι λέει η Μαρία.

Ζ.

 

Πρώτα εκείνοι;

*«ΘΕΩΡΟΥΜΕ σωστό το γεγονός ότι τα Υπουργεία μάς ενημερώνουν για τις αποφάσεις τους, γιατί πρέπει και εμείς οι βουλευτές, ως εκπρόσωποι του λαού, να είμαστε ενήμεροι, ελέγχοντας την εκτελεστική εξουσία και προωθώντας τα δίκαια αιτήματα των πολιτών. Εξυπακούεται ότι στα καθήκοντά μας είναι η ενημέρωση των πολιτών όταν επιλύονται κάποια προβλήματα». Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγείται μετά το χθεσινό πείραγμα ότι πληροφορεί την κοινωνία για κονδύλια που ενέκρινε το υπουργείο, ενώ θα μπορούσε να το κάνει το ίδιο ή οι επωφελούμενοι Δήμοι. (Νάτο λοιπόν. Τα υπουργεία ενημερώνουν πρώτα τους ημέτερους βουλευτές. Όπως γινόταν και παλιά;)

***

 *ΒΕΒΑΙΑ εν προκειμένω υπήρχε κι ένα ζητηματάκι, αφού για το ίδιο θέμα είχε εκδώσει παρόμοια ενημερωτική ανακοίνωση και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Το παρακάμπτει αυτό η Άννα Βαγενά, που δεν την ενημερώνουν, που δεν πολυέχουν επαφή.

Και συνεχίζει: «Όσο για την προσπάθεια πληροφόρησης των θετικών κινήσεων της Κυβέρνησης - ας μου επιτραπεί - το σχόλιο σας είναι το λιγότερο άστοχο, γιατί καλό είναι να ακούγονται και να «εμπεδώνονται» οι θετικές προσπάθειες της Κυβέρνησης μέσα από τον καταιγισμό της άρνησης και της επιθετικότητας που βιώνουμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και της παραπληροφόρησης». (Τώρα που έβγαλε Δελτίο Τύπου η Α. Βαγενά για την ύδρευση στα χωριά των Τεμπών π.χ. θα το παίξει ο Σκάι, πιθανότατα θα το αναδείξουν και τα ‘’Νέα’’. Διότι στη Λάρισα παράπονο δεν μπορεί να έχει.)

Ζ.

 

Επανεκκίνηση

*ΣΕ δυό βδομάδες από τώρα, με το που θα μπει ο Μάρτης, θα δέσουν ασπροκόκκινη κλωστή στο χέρι και ξεκινούν τη νέα τους προσπάθεια. Η «Συμπαράταξη», η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας υπό τον Απ. Καλογιάννη, προετοιμάζεται για την πρώτη της κίνηση. Με εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση, γεμάτη συμβολισμούς. Καταρχάς 1η Μαρτίου, σα να μπαίνει η άνοιξη θα ‘ναι. Δεύτερον στο «Χατζηγιάννειο», εκεί όπου είχε συντελεστεί προ τετραετίας η διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής με την ψηφοφορία των εκλεκτόρων. Η συγκρότηση μιας αυτοδιοικητικής παράταξης «από τα κάτω», η οποία στέφθηκε με νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα. (Βέβαια τώρα έχουν και την τετραετή εμπειρία και τριβή, πράγμα που είναι και καλό αλλά και κακό. Και εμπειρία και φθορά.)

***

*ΩΣΤΟΣΟ στη «Συμπαράταξη» επιμένουν σε άκρως συμβολική σύνθεση και του πάνελ της εκδήλωσης. Τρεις δήμαρχοι θα μιλήσουν. Ο Λαρίσης, προερχόμενος από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Καρδίτσης Φώτης Αλεξάκος, καθαρόαιμο ΠΑΣΟΚ κι ο Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος προέρχεται από τους Οικολόγους και είχε στηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα προσκληθούν επίσης και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες από όλη τη Θεσσαλία, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει στις εκλογές της ΠΕΔ ψηφοδέλτιο στα πρότυπα της «Συμπαράταξης». (Αν μη τι άλλο θα έχει ενδιαφέρον, ειδικά αυτή την περίοδο.)

Ζ.

 

Επαναπροσδιορισμός

*ΟΙ Λαρισαίοι μαθητές εντρυφούσαν στα ψυχανθή.

- Άμα πεινάει πολύ ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα.

- Όπως;

- Να φάει φακές.

***

*-ΜΠΑΜΠΑ; Τι σημαίνει επαναπροσδιορισμός πλάνου;

-Σήμερα ήταν να έρθει η γιαγιά. Τι θα τρώγαμε;

-Ρεβίθια.

-Τώρα που δεν θα έρθει, τι φτιάχνω;

-Παϊδάκια.

-Το κατάλαβες τώρα αγόρι μου;

***

*- ΟΤΑΝ η μάνα σου γυρίζει από το σούπερ μάρκετ με σέλινα και καρότα στη σακούλα ξέρεις πως δεν τη γλιτώνεις τη φασολάδα αύριο.

Ζ.

 

Συνεργασίες

*ΕΚΤΟΣ από μεταξύ τους δημοσίως, η συζήτηση συνεχίστηκε και στην παρέα των Λαρισαίων. Όπου περίλαβαν στον κατήγορο.

- Κατηγορεί ο Χατζούλης τον Κομήτσα ότι συνεργάστηκε κρυφά με την Καραλαριώτου. Βλέπει την ακίδα στο μάτι του άλλου κι όχι το παλούκι στο δικό του; Που ο ίδιος, ως σπλήνα πασοκτζής, συνεργάστηκε φανερά με τον Νασιακόπουλο και τον έκανε δήμαρχο. Έγινε κι ο ίδιος αντιδήμαρχος.

- Ε, δεν ξέρεις; Έτσι γίνεται στα χωριά, υπάρχουν και τα προσωπικά στη μέση…

***

*Ο άλλος βρήκε ευκαιρία να συμπληρώσει.

-Αμ ο Καραφέργιας; Από στενός συνεργάτης του Κομήτσα, μετά συμμάχησε με τον Νασιακόπουλο κι έγινε σύμβουλός του, δεξί χέρι στη δημαρχία.

-Τι ήθελες δηλαδή, να γίνει αριστερό; Επειδή ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ;

-Μα η ΔΗΜΑΡ είχε συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, μέχρι και με τον ΛΑΟΣ είχε κοντέψει…

-Είχε. Τότε. Εδώ, στη Νίκαια, παρατηρείται μια χρονοκαθυστέρηση, μια υστέρηση φάσης. Άσε που η συνεργασία έφτασε μέχρι και τις χρυσαυγίτικες παρυφές, ατύπως.

***

*ΚΑΙ μετά το γύρισαν στα αμιγώς νεοδημοκρατικά.

- Η Καραλαριώτου θα βρεθεί αντίπαλος με το κόμμα της στον Δήμο Κιλελέρ. Αφού υποστηρίζει τον γαμπρό της, τον Σπύρο Ακριβούλη που θέλει να είναι αντίπαλος του Νασιακόπουλου. Συγγενής μου είναι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, λέει. Και σωστά. «Ναι, αλλά σάμπως δεν έχουμε κι εμείς συγγενήδες που ψηφίζουν στη Λάρισα;», αντιγυρίζουν με νόημα νεοδημοκράτες απ’ τα χωριά του κάμπου.

- Σημειωτέον ότι ο πιθανότατα υποψήφιος δήμαρχος δεν είναι δεξιός. Την κουνιάδα του βέβαια, όπως είναι φυσικό, όσες φορές χρειάστηκε την υποστήριξε.

-Και επίσης δεν έχει καμιά συγγένεια με τον αδερφεεέ-Γ. Ακριβούλη, μόνο συνεργάζονται τώρα στα δημοτικά.

Ζ.

 

Αφύσικα

*ΥΠΑΡΧΟΥΝ και παρέες στη Νίκαια όμως, όπου άλλα συζητούν.

- Αν στην τεράστια Λάρισα αυτά τους φαίνονται φυσιολογικά, έλεγε κάποιος αναφερόμενος σε χθεσινό σχόλιο, ε, εμάς στη μικρή μας κοινωνία δεν μας φαίνονται καθόλου νορμάλ.

- Έτσι νομίζω κι εγώ. Όπως φαίνεται κάτι το πρωί έτσι πρέπει να φαίνεται και το βράδυ.

***

*ΥΠΑΡΧΕΙ κι αυτή η υπόθεση, που την έθιξε στην επιστολή του ο Αχ. Χατζούλης αλλά ο επί εικοσαετία δήμαρχος απέφυγε να τη σχολιάσει έστω.

-Κάποια στιγμή βρε παιδιά κάτι πρέπει να πει ο Κομήτσας που τόσα χρόνια τα χωριά δεν είχαν νερό να πιουν. Να αναλάβει έστω την πολιτική ευθύνη για την υδροφόρα που είχε γίνει συνήθεια.

Ζ.

 

Το συζητούν

*ΚΙ αφού πρόλαβαν να κουκουλώσουν το φανάρι στην Παπαναστασίου πριν τελειώσουν τα έργα στο πρώτο κομμάτι της Ηπείρου, απελευθερώνοντας το χωρίς λόγο μποτιλιάρισμα, οι αρμόδιοι του Δήμου άρχισαν τη διαβούλευση για το φανάρι στην Τρίγωνη πλατεία, στη διασταύρωση της Ηπείρου με τη Ρούσβελτ πια, κι εκεί έκλεισε ο δρόμος καθώς προχωράει το έργο. Μπορεί να μην έχουν και σακούλες.

Ζ.

 

Τιμή

*ΓΝΩΣΤΟΣ για τους αγώνες του, όχι μόνο στα νιάτα του, αλλά και τα τελευταία χρόνια, ο αντιστασιακός Θαν. Ριζάκης. Οπότε (και) η βράβευσή του και η απονομή τιμητικού επαίνου από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης -που έχει ως στόχο τη διάσωση και προβολή της διαχρονικής μνήμης της εθνικής εποποιίας- ήταν η ελάχιστη τιμή που θα μπορούσε να του προσφέρει.

Και το ‘καναν από καρδιάς και με γνώση της μεγάλης προσφοράς του -όπως και για όλους τους συναγωνιστές του-, λένε οι άνθρωποί του.

 

Έκκληση

*ΣΟΒΑΡΑ τώρα. Ωραίο το έργο ανακατασκευής στην Ηπείρου, σπουδαίο, το αναγνωρίζει η ηλικιωμένη Λαρισαία. Η οποία όμως βρήκε τον μπελά της. Είχε πολλές μέρες που παρακαλούσε τα συνεργεία να το φροντίσουν, το έβλεπε το κακό να έρχεται. Εις μάτην όμως, τα λούκια της πολυκατοικίας δεν συνδέθηκαν παρά τις εκκλήσεις της και τα νερά μπήκαν στο ημιυπόγειο διαμέρισμά της. Ξανά και ξανά αυτές τις βροχερές ημέρες. Παρά τα νάιλον με τα οποία προσπάθησε να τα απωθήσει. Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να μπαίνουν αφού το πεζοδρόμιο πια βγαίνει πάνω από το παράθυρό της.

***

*ΚΙ επειδή δεν είναι μόνο ο εργολάβος που ενδεχομένως να μην τον νοιάζει ή να έχει τρεχάματα, είναι και οι δημοτικές υπηρεσίες και οι αντιδήμαρχοι που επιβλέπουν, δεν μπορεί, σήμερα θα παρέμβουν για να αποκαταστήσουν το χάλι που υφίσταται η Λαρισαία, δίχως να φταίει. Σωστά;

Ζ.

 

Σοκολατάκια

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ και λουλούδια μοίραζαν υπάλληλοι του ΟΣΕ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στους επιβάτες των πρωινών δρομολογίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Ας ήταν στην ώρα τους τα δρομολόγια, σχολιάζει η Λαρισαία, και θα κερνούσα εγώ στους υπαλλήλους σοκολατάκια.

Π.Φ.

 

Ο σκύλος

*Ο ψυχίατρος εξετάζει τον Λαρισαίο ασθενή.

- Για πείτε μου, από πότε σας μπήκε η ιδέα ότι είσαστε σκύλος;

-Α, αυτό; Από τότε που ήμουνα κουταβάκι γιατρέ.

Ζ.

 

Ληγμένα

* ΠΟΛΛΟΙ είναι οι πολίτες που το τελευταίο διάστημα διαμαρτύρονται γιατί οι λογαριασμοί του φυσικού αερίου φτάνουν στα σπίτια τους ληγμένοι. Ωστόσο, η εταιρία αναμένεται να σταματήσει τη συνεργασία της με τα ΕΛΤΑ και να συμβληθεί με ιδιωτική εταιρία, η οποία θα φροντίζει για την έγκαιρη παράδοση των λογαριασμών, βάζοντας τέλος και στην ταλαιπωρία των καταναλωτών.

Π.Φ.

 

DYO EINAI OI TREIS SVMATOFYLAKES*ΔΥΟ είναι οι τρεις σωματοφύλακες του δημάρχου Καλογιάννη. Μ&Μ, ήτοι Μάκης και Μιχάλης, Γιαννακόπουλος κι Αναστασίου.

Ζ.

 

SKIVDHS YPODOMVN O MIKROS KARAMANLHS

*ΣΚΙΩΔΗΣ Υποδομών ο μικρός Καραμανλής, οπότε ο Χρ. Κέλλας τον ενημέρωσε για ελλείψεις στον νομό, ευχόμενος να βάλει την υπογραφή του σε έργα που εκκρεμούν δεκαετίες, όπως οι δρόμοι Λάρισα- Τύρναβος-Ελασσόνα-Κοζάνη και Λάρισα-Φάρσαλα. Και φυσικά στην παρούσα φάση είχαν την ευκαιρία να πουν και κάμποσα ‘’εσωκομματικά’’.

Ζ.

 

YPOYRGE LYDIA

*- ΥΠΟΥΡΓΕ Λυδία, δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα, χρειάζονται και λεφτά όχι μόνο συμπάθεια για τη Λάρισα. (Και δεν τα λέει μόνο ο Απ. Καλογιάννης ως δήμαρχος, φαίνεται να συμφωνεί κι ο Κ. Τσιάνος)

Ζ.

 

STRATHGE PES TOY DHMARXOY

*- ΣΤΡΑΤΗΓΕ; Πες του δημάρχου ότι άμα πάει προς τα δω, που είναι κι ο Αγοραστός, να τον πάρουμε μαζί. (Το γρασάρει το σύστημα, ως Λαδόπουλος.)

Ζ.