Μαρτύριο

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2018 19:45
Συμπόρευση, με θρησκευτική ευλάβεια, για τον πρώην και την επίδοξη. Έπαιζαν και στην έδρα της Συμπόρευση, με θρησκευτική ευλάβεια, για τον πρώην και την επίδοξη. Έπαιζαν και στην έδρα της

*ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ η Ασφάλεια Λάρισας ισλαμιστή τρομοκράτη.

-Μίλα ρε κάθαρμα! Πού τα έχεις τα εκρηκτικά ;

- Δεν λέω τίποτε…

- Μίλα ρε και θα σε κρεμάσουμε ανάποδα…

-Όχι !

-Μίλα ρε κόπανε και θα σε κόψουμε κομματάκια να σε πετάξουμε στον Πηνειό…

- Δεν θα μου πάρετε κουβέντα…

-Μίλα ρε γιατί θα σε βάλουμε να βλέπεις στο βίντεο πέντε ώρες ΑΕΛ – Πλατανιάς!

- Μηηη! Έλεος! Θα τα ξεράσω όλα!

 

Πόλωση

*ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ και ο Φλεβάρης, ο Ερντογάν ως συνήθως απειλεί, κάνει πως κηρύσσει και επιστράτευση. Εμείς τσιμπάμε, αγοράζουμε κι άλλα όπλα (διότι στο τέλος όλοι από τον … πάγκο των Αμερικανών πολεμικών βιομηχανιών περνάνε). Προς το παρόν όμως οι ρουκέτες πέφτουν εντός Ελλάδος. Ο Κυριάκος έχει αντιληφθεί ότι ο Τσίπρας ψάχνεται για εκλογές επιστρατεύοντας παλιά σκάνδαλα και αμαρτίες και έχει γίνει ακόμη πιο σκληρός και αδιάλλακτος. Το ίδιο και οι του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν περάσει στην αντεπίθεση. Ποια συνεννόηση, ποιο εθνικό συμφέρον, ποια εθνικά θέματα... Είναι η εξουσία ηλίθιε…

Κάπως έτσι, βάσει χτεσινής δημοσκόπησης, έχει καταλήξει η «Χρυσή Αυγή» να κοντεύει πια 10%.

 

Μετονομασία

*ΟΧΙ κύριέ μου… Διαψεύδεται αρμοδίως ότι στα Σκόπια, από τη χαρά τους που ο Τσίπρας θα τους αναγνωρίσει, μετονόμασαν το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξης».

Αυτές είναι κακεντρεχείς διαδόσεις εθνομηδενιστών.

 

Φωνάζουν

*ΓΙΑΤΙ «τσιρίζουν» όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis;

Διότι οι Έλληνες πολιτικοί ξέρουν πολύ καλά ότι ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται με το θέμα. Ούτε καν έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Θολούρα κανονική. Οπότε, - σου λένε – θα ισχύσει η λογική πως … άμα «φωνάξει ο κλέφτης» μπορεί και «να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

 

Το μήνυμα

*ΚΟΝΤΟΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ εμφανίζεται τελευταία ο πρωθυπουργός Αλέξης.

Στέλνει μήνυμα στους Ευρωπαίους για κούρεμα χρέους; Ετοιμάζεται να πάει κι αυτός …φαντάρος (ναύτης) στα πρότυπα του … Ερντογάν που θα πάει Συρία; Ή μήπως θέλει με τον τρόπο του να μας πει … πώς πάνε τα εθνικά μας θέματα;

 

Το πρόβλημα

*ΑΛΗΘΕΙΑ τι πρέπει να μας προβληματίζει σε βάθος χρόνου; Οι τσαμπουκάδες και τα γρυλίσματα του Ερντογάν ή το γεγονός ότι η τουρκική οικονομία έτρεχε το Γ’ Τρίμηνο του 2017 με ρυθμό ανάπτυξης 11, 1% (ούτε η Κίνα τόσο!) και ο πληθυσμός αυξάνει πια κατά ένα εκατομμύριο τον χρόνο; (ακριβώς 995.654 το 2017).

Το πρόβλημά μας με την Τουρκία στο μέλλον δεν θα είναι απλά στρατιωτικής φύσης. Αλλά οικονομικής επιρροής στην περιοχή. Κι αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο και πιο διαρκές. Αλλά πού να το καταλάβει ο πολιτικός κόσμος και να ανασκουμπωθεί σε μια εθνική προσπάθεια ανασύνταξης;

 

Σίλβιο

*ΓΕΝΙΚΟ το κακό… Αν οι Έλληνες είναι σε μαύρη απελπισία, πόσο απελπισμένοι πρέπει να είναι οι Ιταλοί που ετοιμάζονται να ξαναφέρουν πίσω τον … λατρεμένο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος, στα 82 του, μετέχει Συνασπισμού που προηγείται στα προγνωστικά των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου;

(Σου λένε οι άνθρωποι, δεν γίνεται που δεν γίνεται τίποτε, δεν το διασκεδάζουμε τουλάχιστον; )

Έχει πέσει φυλλοξήρα στην Ευρώπη από ηγέτες; Ναι, διότι έχουν αλλάξει οι καιροί.

 

«Μπάχαλα»

*ΠΗΓΕ να ρυθμίσει τα της προσχολικής εκπαίδευσης ο Γαβρόγλου και έγινε «μπάχαλο στα Νηπιαγωγεία» όπως συνομολογεί όλος ο Τύπος. Ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες !

Ως γνωστόν, ο συμπαθής υπουργός έχει κάνει ήδη μπάχαλο τις πανελλαδικές, τα Λύκεια, τα Γυμνάσια, τα ΑΕΙ και έπεται συνέχεια, υγεία πάνω απ’ όλα να ’χουμε.

 

Γιατί έτσι;

*ΤΙ συμβαίνει άραγε τελευταία με τα ΕΛΤΑ Λάρισας και έχουμε διαμαρτυρίες για σοβαρές καθυστερήσεις (ακόμη και ένα μήνα) στις επιδόσεις λογαριασμών, ειδικά στο κέντρο της πόλης;

Τα ΕΛΤΑ είχαν πάντοτε παράδοση αξιοπιστίας, τι προέκυψε και το σύστημα δυσλειτουργεί;

 

Ντόναλντ

*«ΜΑΖΕΨΟΥ», ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Ερντογάν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με αφορμή όσα κάνει ο «σουλτάνος» στην Κύπρο.

Τι κακό κι αυτό! Είναι δυνατόν να σε λένε … Ντόναλντ και να σε πάρουν σοβαρά;

 

Τρώγοντας

*ΕΚΔΟΧΕΣ του ρήματος «τρώω» όπως τις αφηγήθηκε ο … «φαγωθείς» προπονητής της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης.

- Δεν το περίμενα, είπε. Το βράδυ, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, … φάγαμε μαζί με τον Κούγια και στις δύο το πρωί έμαθα ότι … με έφαγε.

(Προφανώς δεν είχε αντιληφθεί ότι ο Κούγιας … τρωγόταν να τον … φάει. Και έτσι, ο Ηλίας την … έφαγε. Κι αυτό αδερφέ μου δεν… τρώγεται με τίποτε! Αλλά ποιος προπονητής το … τρώει επί μακρόν με τον Πρόεδρα;).

 

Όμορφαααα …

*ΔΕΚΕΜΒΡΗ μήνα έκλεισαν τα σχολεία και ψήφισαν οι καθηγητές της Λάρισας και – δύο μήνες μετά- ακόμη η ηρωική ΕΛΜΕ να αποκτήσει προεδρείο (Ντάξει, και οι Γερμανοί έξι μήνες χωρίς κυβέρνηση ήτανε).

Αιτία, η συνήθης εμμονή των «Παρεμβάσεων» (παράταξη συμπλέουσα με τον Λαφαζάνη) να συγκροτηθεί … προεδρείο (λοιπών) «δημοκρατικών δυνάμεων».

Γενικά, για να καταλάβεις, οι καθηγητές ψηφίζουν τον Δεκέμβρη, αποκτούν διοίκηση το... Μάη που κλείνουν τα σχολεία και απ’ τον Σεπτέμβρη που ξαναοίγουν ετοιμάζονται για εκλογές. Ωραία πράματα…

 

Ω Αλλάχ!

*ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα του ISIS στα Τρίκαλα :

- ISIS, όλοι κάτω

- Ιμίς;

- Όχι IMIS, ISIS

- Κάτσι ντε, ιμίς ή ισίς

- ISIS εμείς. Εσείς κάτω.

- Ισίς ίστι ιμίς. Κι ιμίς ποιοι ίμιστι; Μι δλεβ’ ς α;

- Τον Αλλάχ μου μέσα! Πάμε να φύγουμε δεν συνεννοούμαστε εδώ πέρα …

 

Μια … Καμπούλ στη Λάρισα

*ΚΑΜΠΟΥΛ, Ισλαμαμπάντ ή συριακή Γούτα που βομβαρδίζεται ανηλεώς αυτές τις μέρες;

Ό,τι και να πεις, μέσα είσαι για την οδό Ζωοδόχου Πηγής, τον κεντρικό δηλαδή δρόμο στα Ταμπάκικα… Εγκαταλελειμμένος για δεκαετίες από όσες δημοτικές αρχές κι αν περάσανε, ο άλλοτε όμορφος αυτός δρόμος θυμίζει, στην αρχή του ειδικά, βομβαρδισμένη πόλη. Μια τριτοκοσμική θλίψη πιάνει τους κατοίκους αλλά και τους περαστικούς της συνοικίας.

Δυστυχώς είναι και άτυχος. Δεν είναι βλέπεις δρόμος του κέντρου… Δεν είναι …Μεγάλου Αλεξάνδρου να την ανακατασκευάζουν κάθε τρεις και λίγο για λίγα ψηφαλάκια παραπάνω… Είναι ένας δρόμος για Ταμπακιώτες… Παναπεί, β’ κατηγορίας… Και δυστυχώς, ενώ τόσοι και τόσοι δρόμοι προγραμματίζονται, η Ζωοδόχου Πηγής πάλι στην απ’ ‘έξω.

Θα βρεθεί άραγε ποτέ η ευαισθησία να ασχοληθεί κανείς, να ολοκληρώσει τις διανοίξεις και να τον φτιάξει και πάλι δρόμο;

                                                                                               ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass