Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισημερία

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2018 20:09
* ΚΑΠΟΤΕ αναγνωρίζαμε τους ξένους παίκτες των τοπικών ομάδων από μακριά. Γίνονταν αντικείμενο θαυμασμού και σχολιασμού. Τώρα όμως που πέρασαν τα χρόνια και αλλάζουν οι Αμερικανοί σαν πουκάμισα ο πιο αναγνωρίσιμος στο λαρισινό κοινό από τους τρεις εικονιζόμενους είναι ο φίλαθλος και όχι οι παίκτες. Ο «Μόργκαν»…  Κ.Γ.   * ΚΑΠΟΤΕ αναγνωρίζαμε τους ξένους παίκτες των τοπικών ομάδων από μακριά. Γίνονταν αντικείμενο θαυμασμού και σχολιασμού. Τώρα όμως που πέρασαν τα χρόνια και αλλάζουν οι Αμερικανοί σαν πουκάμισα ο πιο αναγνωρίσιμος στο λαρισινό κοινό από τους τρεις εικονιζόμενους είναι ο φίλαθλος και όχι οι παίκτες. Ο «Μόργκαν»… Κ.Γ.

*Ο Λαρισαίος Γ. Ο. σπεύδει επειδή επίκειται η γνωστή ομοβροντία των δημοσιογραφούντων στις 21/3 περί Ισημερίας, παραθέτοντας δύο λεπτομέρειες:

‘’March equinox is on’’ Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, 16:15 UTC, ήτοι Παγκόσμια ώρα η οποία έχει αντικαταστήσει την Ώρα Γκρίνουιτς- GMT, όμως αφορά την έναρξη της άνοιξης αστρονομικά και όχι ισημερία κυριολεκτικά.

Ισημερία κυριολεκτικά θα έχουμε το Σάββατο, σήμερα 17/3, με διάρκεια μέρας 12 ώρες και λίγα δευτερόλεπτα π.χ. από 06.39 έως 18.39 στη Λάρισα ή 06.33 έως 18.33 στην Αθήνα κοκ.

Ζ.

Κατά μόνας

*ΠΑΡΟΤΙ Λαρισαίος και Βολιώτης, με τις γνωστές διαφορές των δύο πόλεων, συχνά πυκνά καταθέτουν από κοινού ερωτήσεις σε υπουργούς οι βουλευτές Γ. Λαμπρούλης και Κ. Στεργίου. Είναι το κόμμα που καθαρίζει, στο ΚΚΕ δεν έχει τέτοια.

Αντιθέτως στη φιλελεύθερη ΝΔ της ιδιωτικής και κατά μόνας πρωτοβουλίας, όπου κυριαρχεί το ο θάνατός σου, ο πολιτικός, η ζωή μου, παρότι Λαρισαίοι οι δύο βουλευτές, Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, δρουν αυτοβούλως και ενίοτε αντίρροπα. Τόσα χρόνια δεν έχουν βρεθεί μαζί μόνοι οι δυο τους σε κοινή παρέμβαση. Αντιθέτως τρέχουν να προλάβουν ο ένας τον άλλον για το ποιος θα εμφανίσει πρώτος το ενδιαφέρον του. (Βοηθώντας τον τόπο μα και τον εαυτό του.)

Ζ.

Αναποτελεσματικότητα

*«ΠΑΛΙ τα ίδια… Άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς σύνδεση των παραλίων με την εθνική οδό…».  Απογοητευμένος ο Ηλίας Ευσταθίου από το μη αποτέλεσμα της ερώτησης του βουλευτή Κ. Μπαργιώτα προς τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σπίρτζη. Ουδέν νεότερο για τον χιλιοτραγουδισμένο κόμβο Πυργετού στον ΠΑΘΕ. Τα πάθη του μεγάλα. Κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων αναρωτιέται μέχρι πότε οι βουλευτές θα περιορίζονται σε ερωτήσεις κι οι υπόλοιποι παράγοντες σε υπομνήματα. «Κάντε κάτι…» (όλοι μαζί.)

Ζ.

...χανόμαστε

*«ΤΙΣ τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο Υπουργείο Παιδείας από τις αντιδράσεις των αδιόριστων εκπαιδευτικών που ζητούν, τι άλλο διορισμό». Το παρατήρησε κι ο Παναγιώτης Γκουντελάκης, εκπαιδευτικός και πρόεδρος των πολυτέκνων. Ο οποίος επισημαίνει με τη δεύτερη ιδιότητά του. «Η ΟΛΜΕ και οι τοπικές ΕΛΜΕ αντιδρούν. Με τι παιδιά όμως, με τον κατήφορο που έχει λάβει το δημογραφικό…» (Οπαδός του ρηθέντος υπό Τζίμη Πανούση ο πρόεδρος.)

Ζ.

 

Αντίφαση

*ΟΛΑ τα ακαταλαβίστικα εντόπιζε χθες στην εφημερίδα ο Λαρισαίος.

- Ο γιατρός Γ. Νάκας, μιλώντας ως πρόεδρος της Ερασιτεχνικής στη συνέλευση του σωματείου είπε ότι ο Κούγιας δεν μπορεί να είναι πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ διότι υπάρχει εναντίον του βούλευμα για κακούργημα.

-Α γι’ αυτό εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος αλλά πρόεδρος είναι άλλος.

-Ναι, αλλά την ίδια μέρα ο μη δικαιούμενος να είναι πρόεδρος συναντάται με τον υπουργό Αθλητισμού για να βάλουν τάξη στο ποδόσφαιρο. Κάτι παρτσακλό συμβαίνει. Ένα από τα δύο δεν στέκεται…

Ζ.

Βαρύ

πυροβολικό

*ΚΑΠΟΙΟΙ είπαν ότι το αποτέλεσμα στην αυριανή μετωπική σύγκρουση Βερέμη-Φωκά, στον σύνδεσμο εφέδρων θα κρίνει ο Κλεάνθης Λέτσιος. Ανάλογα με το προς τα πού θα ρίξει την αδιαμφισβήτητα τεράστια επιρροή του, πλάκα τα γαλόνια του στην κοινωνία. Ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξή του. Ευχαριστεί όλους τους εφέδρους που τον στήριξαν τόσα χρόνια εκλέγοντάς τον στον σύνδεσμο αλλά και στην ομοσπονδία. Και πληροφορεί ότι προσφάτως ενημέρωσε στην ομοσπονδία εφέδρων ότι αποσύρεται στην εφεδρεία, πως δεν θα ξαναέβαζε υποψηφιότητα. «Είμαι πια 72 ετών…» ήταν το ακαταμάχητο, μα και τόσο εύγλωττο, επιχείρημά του, «υπάρχουν και νεότεροι.»

Ζ.

Επιθυμίες

*ΣΥΓΧΡΟΝΑ Λαρισαϊκά ζευγάρια στην κουζίνα.

- Ποιος θα φάει παστίτσιο;

- Εγώ.

- Ποιος θα πιει και μπίρα;

- Εγώ.

- Ποιος θα πλύνει τα πιάτα;

- Ε, όλα εγώ θα τα κάνω ρε γυναίκα;

***

*-ΤΙ φαγητό έχουμε;

-Αρχίζει από ρε…

-Ρεμηπωςεχουμεαρνιμεπατατεςστοφούρνο;

Ζ.

Πριν 30 έτη

*«ΣΧΕΔΙΟ Ρίγκαν με μίνι πόλεμο το 1987 για να πέσει ο Ανδρέας…». Διατηρεί προσωπικό αρχείο ο πρόεδρος Κώστας Ζέβλας και ανασύρει από κει ό, τι θεωρεί επίκαιρο. Αυτή τη φορά συνεισφέρει με προ δεκαπενταετίας δημοσίευμα της ‘’Ε’’, όπου τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρονται σε αποκαλύψεις Αμερικανού δημοσιογράφου ο οποίος δούλευε για τις κυβερνήσεις της χώρας του. Και ο οποίος έγραψε τότε για την ελληνοτουρκική κρίση του ‘87, τότε με το ‘’Σισμίκ’’.

***

*ΛΟΙΠΟΝ, «στο μυαλό του Ρ. Ρίγκαν είχε μπει η ιδέα να απαλλαγεί από τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Ελλάδας Α. Παπανδρέου. Όμως εκείνος ήταν αρκετά δημοφιλής εκείνη την εποχή ώστε να χάσει εκλογές. Γι’ αυτό οι σύμβουλοι του προέδρου σκέφτηκαν την ανάφλεξη μικρού πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για τα δικαιώματα πετρελαίου στο Αιγαίο. Το σχέδιο ήταν να ταπεινωθεί ο Παπανδρέου ενώπιον των ψηφοφόρων.

…Ο Παπανδρέου έκλεισε το ρεύμα των αμερικανικών βάσεων, διακόπτοντας τη δυνατότητα κατασκοπευτικής παρέμβασης στις ελληνικές επικοινωνίες. Έβγαλε τα αεροπλάνα του στην πρώτη γραμμή οπλισμένα και έτοιμα να απογειωθούν σε τρία λεπτά. Έπειτα τηλεφώνησε στον τότε πρόεδρο της Βουλγαρίας Τόντορ Ζίβκοφ. Ο οποίος διέταξε τα βουλγαρικά τανκς να ξεκινήσουν προς τα σύνορα με την Τουρκία. Αυτό ήταν το πρώτο και το τελευταίο παράδειγμα συντονισμένης στρατιωτικής δράσης Νατοϊκής χώρας και χώρας μέλους του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Τους Τούρκους και τους ανθρώπους του Ρίγκαν τους έπιασε ρίγος. Αυτός ο πόλεμος ήταν επίσης ο πιο σύντομος που έχει κερδίσει ποτέ η Ελλάδα κατά της Τουρκίας. (Δεν έχει δίκιο ότι είναι επίκαιρο και διδακτικό;)

Ζ.

Ούτε χαρτί…

* ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ μαθαίνουμε οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες διευθυντών σχολικών μονάδων στην επαρχία Ελασσόνας, καθώς οι σχολικές επιτροπές εξακολουθούν να έχουν άδεια ταμεία, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να γίνει η αγορά ακόμα και των πλέον αναγκαίων υλικών για τη λειτουργία τους…

Η καθυστέρηση που υπάρχει εκ μέρους του Δήμου Ελασσόνας – εκεί εστιάζουν το πρόβλημα οι διαμαρτυρόμενοι – φέρνει έλλειψη βασικών, καθημερινών και απολύτως απαραίτητων υλικών για την ομαλή λειτουργία μιας σχολικής μονάδας.

«Έχουμε ξεμείνει ακόμα και από χαρτί για … κάθε χρήση», διευκρινίζουν χαρακτηριστικά, για όποιον δεν καταλαβαίνει!

 

Δήλωσε

*ΜΕΓΑΛΗ μέρα η 16η Μαρτίου. Για τον ίδιο. Η υπόσχεση τηρήθηκε. Από τον ίδιο. Ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης βγήκε όντως, με δήλωσή του για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ρόλο της γενικότερα. Όσοι περίμεναν δυνατή ομάδα που θα εμφανιζόταν δίπλα σε υποψήφιο δήμαρχο Κιλελέρ, γελάστηκαν. Ωστόσο λέει αυτό είναι η αρχή, υπάρχει δρόμος ακόμα. Προς το παρόν έπεσε ο σπόρος. (Έχει κι ανάλογο παράστημα με τον Ρήγα Φεραίο.)

***

*ΚΙ ο Σπύρος Ακριβούλης που τον είχαν προβάλει για δήμαρχο; Τόσες συσκέψεις, τόσες περιοδείες στα χωριά και με τον Ρίζο Κομήτσα αντάμα, πήγαν όλα αυτά χαμένα; Το «δεν τον άφησε η πεθερά του», μόνο ως κακόγουστο αστείο των αντιπάλων μπορεί να εκληφθεί. (Είχαν πάντως εφεδρικό Ακριβούλη στην ομάδα.)

Ζ.

Χαιρετισμοί

*ΕΙΧΑΝ μπει πάλι στον θόλο με τα ανεξήγητα, συζητώντας οι Λαρισαίοι.

- Όταν η γυναίκα σου ρωτάει ‘’τι;’’, μη νομίζεις ότι δεν σε άκουσε. Απλώς σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία.

***

*ΚΑΝΟΝΙΚΑ οι σχέσεις πρέπει να περνάνε πρώτα από ιατρικά τεστ, όπως οι παίχτες στις ομάδες. Να δεις, αντέχει ο άλλος την τηγανιά στο κεφάλι;

***

*- ΒΡΕ συ, πέτυχα τη Μαρία χθες έξω από την εκκλησία.

- Σου είπε τίποτα για μένα, πού πήγαινε;

- Χαιρετισμούς…

- Είδες; Με σκέφτεται ακόμα.

- Όχι, δεν κατάλαβες…

Ζ.

Γραμμές

*ΚΑΜΙΑ αντίδραση από τη Δημαρχία στην επιστολή της Ρ. Καραλαριώτου για την καθυστέρηση στην υπόθεση των δεσμεύσεων για την ασφαλή διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών. Θα την αγνοήσουν μήπως;

«Όχι», λένε, «η απάντηση του δημάρχου θα δοθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Πέμπτη». Προς το παρόν, από το Δημαρχείο σημείωναν ότι «στην επιστολή της, διαπιστώνεται μια ουσιαστική πολιτική μετατόπιση, σε σχέση με τη μέχρι τώρα στάση της». Και εξηγούσαν: «Eνώ μέχρι τώρα κατηγορούσε τη δημοτική αρχή για ανύπαρκτο έργο, τώρα πλέον μιλάει για υλοποίηση έργων βιτρίνας στο κέντρο. Είμαστε σίγουροι ότι σε μικρό χρονικό διάστημα και σε σχέση με τα έργα που ακολουθούν, η ίδια θα υποστηρίζει ότι τα έργα γίνονται για προεκλογικούς σκοπούς.» (Εν αναμονή διατελούντες… Και για το πρώτο.)

Ζ.

Και η Λέσχη

*ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ και από την Κινηματογραφική Λέσχη, μετά από εκείνες του ArtFools Λάρισας.

Αγαπητέ Ζ.

Η Λέσχη μας είναι μια ιστορική Λέσχη, ιδρύθηκε το 1975. Η δραστηριότητά της υπήρξε πλούσια και πολύπλευρη, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, με την υποστήριξη πάντα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου μας. Δεν ανήκει σε καμία οικογένεια και διοικείται από επταμελές Δ.Σ. τα μέλη του οποίου εκλέγονται ετησίως από όλα τα μέλη της Λέσχης με εκλογές. Προσφέρουν δε, αφιλοκερδώς, τις υπηρεσίες τους με μόνο κριτήριο την αγάπη για τον κινηματογράφο και την πόλη τους. Η Λέσχη μας δεν διοργανώνει κανένα φεστιβάλ, όπως αναφέρετε, απλώς προβάλλει ταινίες ποιότητας όλο τον χρόνο και διοργανώνει κάθε χρόνο ένα «Πανόραμα Ελληνικών Ταινιών» αφιερωμένο σε Έλληνες σκηνοθέτες. Σ’ αυτές τις δύο δραστηριότητες η προσέλευση του κοινού είναι μεγάλη.»

***

*ΚΑΙ συνεχίζουν: «Το φεστιβάλ ArtFools, είναι ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ που γίνεται μια φορά τον χρόνο. Είναι κάτι το διαφορετικό. Κατά τη γνώμη μας και η Λέσχη μας και το ArtFools προσφέρουν στην πόλη μας και στον πολιτισμό και δεν ανήκουν σε κανένα πρόσωπο. Όσον αφορά στον Μπαρμπή Βοζαλή τιμήθηκε και από μας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με προβολή βίντεο και ομιλία του γραμματέα μας, ο δε θερινός κινηματογράφος φέρει τιμητικά το όνομά του. Τέλος, είναι αλήθεια ότι ήρθαμε σε επαφή με τον Παντελή Βούλγαρη με σκοπό να αφιερώσουμε το τέταρτο Πανόραμα σε αυτόν. Για προσωπικούς όμως λόγους του ίδιου αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ευελπιστούμε να το πραγματοποιήσουμε στο επόμενο Πανόραμα. Όσο για τον φθόνο που αναφέρετε, αυτός υπάρχει μόνο στη φαντασία μερικών.» (Κι έτσι όλα τακτοποιήθηκαν. Δημοσίως τουλάχιστον. Άρα λειτούργησε θετικά το σχολιάκι, διαλύοντας τα σύννεφα.)

Συμπέρανε

*Ο νεαρός Λαρισαίος είχε αποφασίσει να το πάρει το κορίτσι, πήγε σπίτι της.

- Θα ήθελα να ζητήσω το χέρι της κόρης σας.

- Χμμμ… Πόσα βγάζεις τον μήνα νεαρέ μου;

- Περίπου 1000 ευρώ.

- Αααα… Αγόρι μου, τα 1000 ευρώ δεν φθάνουν ούτε για το χαρτί της τουαλέτας.

Λίγο αργότερα συνάντησε εκείνος την καλή του.

- Λοιπόν, τι σου είπε ο μπαμπάς μου;

- Εεε… Ότι πας πολύ συχνά στον καμπινέ.

Ζ.

 

 

2ODHMARXOS ME TH SHMAIA

*Ο δήμαρχος με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στα χέρια. Καλογιάννης –Μπετσιμέας μετρούν πολλές δεκαετίας φιλίας και κοινών αγώνων.

Ζ.

 

 

 

 

 

 4APOLYTVS LOGIKO NA BRISKONTAI

*ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογικό να βρίσκονται χθες στην έναρξη του συνεδρίου οι βουλευτές του Κινήματος Κ. Μπαργιώτας και Δ. Κωνσταντόπουλος, αναμενόμενη και η παρουσία του Κ. Καραμπάτσα. Παρών όμως και ο Αχ. Νταβέλης, ως πρόεδρος του ΣΘΕΒ θεσμικά. Οι πασοκτζήδες όμως δεν ξεχνούν ότι είχε ψηφίσει και τον περασμένο Νοέμβριο για πρόεδρο, τότε με την εκλογή της Φ. Γεννηματά.

Ζ.

 

 

 3KAI KALOS KAI SVSTOS LADOPOYLOS

*- ΚΑΙ καλός και σωστός και σπέσιαλ ο βουλευτής μας, ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός μας. Το υπογράφω και το βεβαιώνω και το μαρτυράω ως Γιώργος Λαδόπουλος.

Ζ.

 

 

 5EXEI DOYLEIES

*ΕΧΕΙ δουλειές η Φώφη με το συνέδριο αλλά κι ο Αγοραστός πρόταση για ταγκό.

Ζ.