×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/196274

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημέρας

Δημοσίευση: 05 Απρ 2018 19:45
*ΔΕΝ κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν του περιφερειάρχη. Μια όμορφη λουλουδάτη λαμπάδα των παιδιών πήγε στον Κ. Αγοραστό η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Αντιγόνη Παλληκαρά. Ως ελάχιστη ευχαριστία για το ενδιαφέρον σχετικά με την ανέγερση του σχολικού κτιρίου στη Νεάπολη.  Ζ. *ΔΕΝ κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν του περιφερειάρχη. Μια όμορφη λουλουδάτη λαμπάδα των παιδιών πήγε στον Κ. Αγοραστό η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Αντιγόνη Παλληκαρά. Ως ελάχιστη ευχαριστία για το ενδιαφέρον σχετικά με την ανέγερση του σχολικού κτιρίου στη Νεάπολη. Ζ.

*- ΦΕΤΟΣ το Πάσχα λέω να μην πάω πουθενά, θα κάτσω στ’ αυγά μου.

Δικαιολογήθηκε ο Λαρισαίος σήμερα που τα βάφουν κόκκινα. Που είναι και μαύρος ουρανός.

***

*- ΑΦΕΝΤΙΚΟ, δώρο Πάσχα θα πάρουμε;

- Βεβαίως. Πάρτε από ένα αυγό κόκκινο. (Πάλι μαύρος ουρανός.)

Ζ.

 

Αταίριαστοι

*ΣΕ αγρόκτημα κοντά στη Λάρισα συναντήθηκαν χθες ένα γουρουνάκι και ένα αρνάκι.

- Καλό Πάσχα, λέει το γουρουνάκι.

- Βρε άει πνίξου…

Ζ.

 

Κι άλλη φουρνιά

*ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ στη ΔΗΜΤΟ Αγιάς, τη γαλάζια τοπική, καθώς ένας δικός τους τιμώντας την οργάνωση και την περιοχή τους, αναδείχθηκε μεταξύ των 40 της νέας φουρνιάς στο Μητρώο στελεχών της ΝΔ. Στα ‘’Παραπολιτικά’’ ξανά, τη νεοδημοκρατική εφημερίδα, αναρτήθηκε κι η νέα λίστα. Μετά τους 30, ύστερα απ’ τους 65 κοκ, τώρα νέας εσοδείας εκλεκτοί του Κυρ. Μητσοτάκη. Κι ανάμεσά τους:

Γιάννης Αναστασίου, Λάρισα, 50 ετών. Εργάζεται ως ιδιώτης οδοντίατρος στην Αγιά. Εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας το 2017. (Λησμονήθηκε να αναφερθεί ότι τυγχάνει αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, εκλεγμένος με την αντιπολίτευση του Γρ. Καλαγιά. Άγνωστο παραμένει αν με το κομματικό γαλόνι που πήρε θα πάει για δήμαρχος ή για βουλευτής…)

***

*ΣΤΗΝ ίδια λίστα, παρακάτω:

Ελένη Ράπτη, Μαγνησία, 39 ετών. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα ως αξιωματικός και προΐσταται του 6ου Γραφείου Νομικών Υποθέσεων στη Λάρισα (βρε φωτιές που άναψε σε μερικούς…)

***

*Η συγκεκριμένη φουρνιά στελεχών περιλαμβάνει και μεσήλικες, όχι όπως οι παλιότερες με τους νέους. Να μια Θεσσαλή ακόμα:

Χρυσάνθη Γάλλου, Τρίκαλα, 56 ετών. Εργάστηκε στην Express Service, στο Υπουργείο Μεταφορών και στην Attica Bank Τρικάλων. (Αυτοί του Μητρώου λέει είναι εκείνοι με τους οποίους θα κυβερνήσει ο Μητσοτάκης.)

Ζ.

 

Να τη γυρίζει

*ΕΠΙΚΑΙΡΑ συμβάντα και ρήσεις, κάπου στη Λάρισα.

- Ένα μοτέρ για τη σούβλα θα ήθελα.

- Για να τη γυρίζει;

- Γιατί έχετε και για να την πηγαίνει;

***

*- ΤΩΡΑ τη Σαρακοστή σκέφτομαι να μπουκάρω σ’ ένα σουβλατζίδικο, βρε παιδιά και να φωνάξω «Ψηλά τα χέρια. Νηστεία».

***

*- ΤΟΣΟ που πήγε ο ταραμάς πάντως, πολύ καλά κάνει η κατσίκα και δεν τον μασάει.

Ζ.

 

Ο ντόπιος

*ΠΗΓΑΝ ο πρόεδρος Ρίζος Μαρούδας με την Ομοσπονδία στον υπουργό Βαγγ. Αποστόλου ζητώντας να βγουν τέσσερα χωριά, Πλατύκαμπος και λοιπά, από το χαράτσι του ΓΟΕΒ, την προαιώνια φορολόγηση για τα αποστραγγιστικά έργα. Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι, όμως. Διότι, παρά τα θετικά σημάδια που υπήρχαν, ο υπουργός όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το αίτημα αλλά τους ενημέρωσε ότι και άλλα χωριά θα υπαχθούν σύντομα στο ίδιο χαράτσι. Έτσι είπαν οι αγροτοσυνδικαλιστές επιστρέφοντας. Και μεταξύ όσων κατήγγειλαν, δεν ξέχασαν και «τις σημαντικές ευθύνες τοπικών κυβερνητικών βουλευτών που κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι, όμως για το θέμα του ΓΟΕΒ δεν λένε κουβέντα, παρότι το γνωρίζουν πολύ καλά αφού προέρχονται από τον ίδιο Δήμο». (Δεν τον ονοματίζουν, τον φωτογραφίζουν όμως ευκρινώς τον Νίκο Παπαδόπουλο. Οπότε αναμένεται ν’ ανοίξει διάλογος με τον Ρ. Μαρούδα.)

Ζ.

 

Προφήτης

*ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ως σκιτσογράφος αλλά και εύστοχα ως καθηγητής Κοινωνιολογίας, ο Αρκάς ‘’προφητεύει’’:

Στο μέλλον θα γίνει ένα μεγάλο θαύμα. Οι άνθρωποι θα νομίσουν ότι έχουν πολλούς φίλους ενώ θα είναι ολομόναχοι, θα πιστέψουν ότι η γνώμη τους μετράει ενώ θα περνάει αδιάφορη, θα είναι σίγουροι ότι παρεμβαίνουν στα πράγματα ενώ δεν θα έχουν καμιά ισχύ… Αυτό το θαύμα θα το ονομάσουν ‘’Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης’’.

Ζ.

 

Τα πανεπιστήμιά μου

*ΟΛΟΙ οι Λαρισαίοι βουλευτές ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της εφημερίδας και εξέφρασαν την άποψή τους για την υπόθεση της συγχώνευσης Πανεπιστημίου-ΤΕΙ. Λέγοντας φυσικά ο καθένας τα δικά του. Οι κυβερνητικοί εταίροι Κόκκαλης-Βαγενά-Παπαδόπουλος εκτίμησαν ότι όλα πάνε πρίμα, ο τελευταίος κατήγγειλε κιόλας αυτούς «που θολώνουν τα νερά» με τις διαδόσεις τους, προφανώς δεν εννοεί τη δημοτική αρχή που ανάστατη οργανώνει αντίσταση και διεκδικήσεις. Οι αντιπολιτευόμενοι πάλι, Κέλλας-Μπαργιώτας και λοιποί, τα βρίσκουν όλα στραβά, χάλια εκ προοιμίου, το ΚΚΕ «η συνθήκη της Μπολόνια» και καθάρισαν. (Τα Πανεπιστήμιά μου μέσα, που έλεγε κι ο Μαξίμ Γκόρκι.)

***

*ΑΠΟ την οκτάδα όμως απουσίασε ο Μ. Χαρακόπουλος. Όχι, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο, απλώς απουσίαζε σε κοινοβουλευτική αποστολή στη Βηρυτό. Καλύτερα εκεί, λιγότερες εχθροπραξίες έχει. Η απουσία στέρησε από τον Λαρισαίο σκιώδη την ευκαιρία να κάνει δηλώσεις και εναντίον Τόσκα, με την ευκαιρία των εγκληματικών συμβάντων. Πήρε τη δουλειά πάνω του αυτοπροσώπως ο Κυρ. Μητσοτάκης.

***

*ΤΗΝ ίδια στιγμή οι Βολιώτες ωρύονται κατά το σύνηθες. Αδικημένοι εκ των προτέρων, όπως πάντα, κατά μία εκδοχή το ίδιο είχε συμβεί και στο προπατορικό αμάρτημα, απλώς δεν το είχαν σηκώσει πολύ τότε οι γείτονες το θέμα. Από την πλευρά του ο Απ. Καλογιάννης, στο στάνταρ λαρισαϊκό μοτίβο ανωτερότητας «διεκδικούμε μακριά από τοπικισμούς όμως», αρκεί φυσικά να μη θιγεί κάτι που συμφέρει την πόλη μας.

***

*ΒΕΒΑΙΑ, κυρίαρχη η γνώμη των πανεπιστημιακών διά των οργάνων τους. Όπως και προ τριακονταετίας. Πολύ αργότερα είχε αποκαλυφθεί το βασικό τους κίνητρο: Στον Βόλο, στον Βόλο βρε παιδιά, που έχει θάλασσα και το Πήλιο, εκεί οι σχολές, εκεί είναι καλύτερα να ζούμε, ποια Λάρισα, στην καρακαμπίλα; (Μετά προέκυψαν τα σπίτια στη Νίκαια και την Τερψιθέα αλλά και πάλι…)

***

*ΚΙ άντε να λύσουν τώρα οι κυβερνώντες τον γόρδιο δεσμό που οι ίδιοι εφηύραν. Και θα συγχωνεύσουν και θα καταργήσουν και ουδείς θα θιγεί. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ιδίως με την καχυποψία που εμφιλοχωρεί πλέον παντού.

Ζ.

 

Εν αναμονή

*ΕΧΕΙ να συζητήσει πολλά ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Δεν είναι μονάχα το θέμα με τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και το θέμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Έχει επενδύσει η δημοτική αρχή στους παιδικούς σταθμούς της και σαφώς είναι ένα θέμα που την «καίει». Δεν είναι και πολύ μακριά η ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι εγγραφές. Να ξέρει και ο κόσμος τι θα κάνει.

Ν.Π.

 

Αυτογνωσία

*ΑΡΧΙΣΕ η αντίστροφη μέτρηση για την έκρηξη της χοληστερίνης το Πάσχα, σκέφτονταν στην παρέα των Λαρισαίων μεσηλίκων, όπου συζητούσαν με διάθεση αυτογνωσίας.

***

*- ΤΩΡΑ πια όταν μου λένε καλή επιτυχία στις εξετάσεις εννοούν να μην είναι ανεβασμένα τα τριγλυκερίδια.

***

*- ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ότι έχεις μεγαλώσει όταν ακούγοντας τη λέξη ραντεβού, πρώτα σου έρχεται στο μυαλό γιατρός και μετά γυναίκα.

Ζ.

 

Πιο νωρίς

*ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σήμερα και στα ελληνικά, 5 Απριλίου 2018, ταυτόχρονα με τις ξένες εκδόσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου. Έτσι έχει αναγγελθεί επισήμως. Στον ‘’Άνεμο’’ όμως βρισκόταν από προχθές, τι άνεμος θα ήταν αλλιώς. Και το πολυπληθές φαν κλαμπ των Λαρισαίων έσπευσε ήδη.

Για τον πολυδιαφημισμένο ‘’Μάκβεθ’’, το νέο θρίλερ του Τζο Νέσμπο, χωρίς Χάρι Χόλε αυτό, άλλος επιθεωρητής, διαταραγμένος όμως κι αυτός, πιο παρανοϊκός. Ο Νορβηγός σταρ της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας επανέρχεται διασκευάζοντας με τον δικό του τρόπο τον σαιξπηρικό Μάκβεθ. Σε μια σκοτεινή ιστορία, λέει, με φόντο μια ζοφερή αποβιομηχανοποιημένη πόλη που σπαράσσεται από τη διαφθορά και το έγκλημα, πρωταγωνιστής ένας αστυνόμος με σκοτεινό παρελθόν. (Στην Ελλάδα πάντως πρόλαβαν την πασχαλινή βιβλιαγορά.)

Ζ.

 

Αμεριμνησία

*Η ώρα άλλαξε, ξημερώνει πια όλο και νωρίτερα, το σκότος εξοβελίζεται πιο πριν, ωστόσο ο δημοτικός φωτισμός συνεχίζει να φεγγοβολά ασκόπως. Να εκεί στο ποτάμι, οι περιπατητές που έβλεπαν τα φώτα να σβήνουν κατά τις 7, τώρα κοιτούν το ρολόι τους που λέει οκτώ κι οι λάμπες ακόμη αναμμένες. Κάποιος το ξέχασε;

***

*Η προκλητική σπατάλη όμως παρατηρείται σε πολλά δημόσια κτίρια της Λάρισας. Όπου έχει εγκατασταθεί ένας περίεργος αυτόματος μηχανισμός. Καλοριφέρ ανοιχτά; Μεριμνά και για παράθυρα ανοιχτά. Σωστό, διότι δεν αντέχεται τόση ζέστη από κάποια ώρα της ημέρας και μετά. Δυστυχώς ο μηχανισμός δεν ρυθμίστηκε να λειτουργεί και αντίστροφα, με κλειστά δηλαδή καλοριφέρ και αντιστοίχως και τα παράθυρα.

Ζ.

 

Αυτοπεποίθηση

*ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές έλεγαν τα δικά τους.

- Μόνο οι ηλίθιοι είναι απολύτως σίγουροι για τον εαυτό τους.

- Σοβαρά;

- Ναι ρε σου λέω, 100%...

***

*- ΓΙΩΡΓΟ, τραγουδάς καθόλου;

- Μόνο στο μπάνιο.

- Μυρίζομαι πως πρέπει να έχεις καιρό να τραγουδήσεις, ε;

Ζ.

 

Δεν θα βρουν...…

*ΔΙΑΒΑΖΕ στην εφημερίδα ο πολύ παλιός Λαρισαίος Λ. Α. για το άνοιγμα των λογαριασμών πολιτικών μα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση Νοβάρτις και χαμογελώντας πονηρά διηγήθηκε μια παραβολή.

- Στη Γαλλική Επανάσταση, μια ομάδα επαναστατών έπεσε στον δρόμο πάνω σ’ έναν αριστοκράτη. Όρμησαν πάνω του αγριεμένοι και τον έσφαξαν. Κάθονταν από πάνω του και τον κοιτούσαν έκπληκτοι ‘’ρε σεις, δεν έχει γαλάζιο αίμα…’’. Συνέχισαν παρακάτω με άλλον, τα ίδια, ‘’ρε κόκκινο αίμα έχει κι αυτός, τι γίνεται…’’. Μ’ αυτά και με τούτα θα έσφαξαν και χίλιους εκείνη τη μέρα, συμπέρασμα δεν έβγαλαν…

***

*ΚΙ ο εκ των συνομιλητών του συμπλήρωσε με παροιμία απ’ το χωριό του.

- Ξέρεις να κλέψεις;

- Ναι.

- Να κρύψεις ξέρεις;

- Όχι.

- Τότε άσε καλύτερα, μην κλέψεις.

Ζ.

 

Προδόθηκε

*ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ οι μαθητές και ο Χριστός για τον Μυστικό Δείπνο, διηγιόταν χθες ο Λαρισαίος μαθητής και παραγγέλνουν σουβλάκια ντιλίβερι. Έγραφε ο Ιωάννης τις επιθυμίες, να κάνουν το κοντρόλ.

– Εγώ θέλω δύο απ’ όλα, λέει ο Πέτρος.

–Κι εγώ το ίδιο, λέει ο Ματθαίος.

– Τρία απ’ όλα εγώ, λέει ο Ιάκωβος.

– Εγώ θέλω δύο αλλά χωρίς τζατζίκι και δίχως κρεμμύδι, λέει ο Ιούδας.

– Γιατί; Θα φιλήσεις κανέναν;

Ζ.

 

XUES DEN EIXE FILARMONIKES*ΧΘΕΣ δεν είχε Φιλαρμονικές και διαφωνίες με τον δήμαρχο. Ο π. Νικηφόρος βαρούσε τα σήμαντρα για τη ματωμένη οδό Βόλου.

Ζ.

 

NA KAI LAMPADA PAOK *ΝΑ και λαμπάδα ΠΑΟΚ, με ασπρόμαυρες ρίγες. Κι αν δεν πάρεις πρώτος στο ‘’δεύτε λάβετε…’’, διακόπτεις και την Ανάσταση.

Ζ.

 

PROSHLVMENOI OI DYO*ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ οι δύο σωματοφύλακες, λείπει ο τρίτος, περιμένουν τον αρχηγό να φέρει το άγιο φως στην παράταξη. Δείχνει να το σκέφτεται εκείνος, αργότερα μάλλον.

Ζ.

ALLAGES STA EDRANA1

ALLAGES STA EDRANA2 * ΑΛΛΑΓΕΣ στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη χθεσινή συνεδρίαση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τρικαλινός Ντ. Μπάρδας από την ομάδα Αγοραστού κάθισε -άγνωστο γιατί- στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίπλα από τη Λίτσα Λιακούλη και ουσιαστικά στη θέση του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Τσιλιμίγκα. Έτσι όταν έφθασε στην αίθουσα ο γιατρός κάθισε αναγκαστικά αλλού. Επέλεξε μια θέση δίπλα στον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λαδόπουλο, με τον οποίο συζητούσαν συχνά πυκνά. Δεν αποκλείεται να μιλούσαν για το κακό που κάνει στον ανθρώπινο οργανισμό το κάπνισμα, καθώς ο τελευταίος είναι φανατικός καπνιστής. Μάλιστα κάποια στιγμή, όταν ο Γ. Λαδόπουλος αποτραβήχτηκε στα πίσω έδρανα της αίθουσας για να καπνίσει, ο επικεφαλής των «Οικολόγων» Ν. Πουτσιάκας, ο οποίος έχει πάρει πατριωτικά την απαγόρευση καπνίσματος, τουλάχιστον στην Περιφέρεια, τον φωτογράφισε. Την ίδια ώρα ο Κ. Αγοραστός φωτογράφιζε τον Ν. Πουτσιάκα ως φωτογράφο για να τον επαναφέρει στην τάξη. Ουσιαστικά παρά τις αψιμαχίες των συμβούλων της πλειοψηφίας με τους συναδέλφους του «Δρόμου της Ανατροπής», οι υπόλοιποι αποτελούσαν μια ωραία παρέα. Τουλάχιστον μέχρι να μπούμε σε προεκλογική περίοδο.

Γ.Ρ.

 

 

Gallery άρθρου

{gallery}196274{/gallery}