Η αρχή της παρακμής;

Δημοσίευση: 16 Απρ 2018 20:00
* ΔΕΝ ξεχνάει τα χωριά του Κισσάβου και του Συκουρίου ευρύτερα ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος. Αντίθετα μάλιστα ανήμερα της πολιούχου της Ελάτειας, της Ζωοδόχου Πηγής, μετά την εκκλησία επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μάγγου «Σήμερα Γάμος Γίνεται». Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΜΕΣ Ελάτειας και τον ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών. Ο κ. Κολλάτος συγχάρηκε τον Γιάννη Μάγγο καθώς και τον πρόεδρο του ΜΕΣ Ελάτειας Λάμπρο Ζάρρα για την άψογη δουλειά που έκαναν για την επιτυχημένη αυτή έκθεση που αγγίζει τις καρδιές όλων.  Κ.Τσ. * ΔΕΝ ξεχνάει τα χωριά του Κισσάβου και του Συκουρίου ευρύτερα ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος. Αντίθετα μάλιστα ανήμερα της πολιούχου της Ελάτειας, της Ζωοδόχου Πηγής, μετά την εκκλησία επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μάγγου «Σήμερα Γάμος Γίνεται». Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΜΕΣ Ελάτειας και τον ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών. Ο κ. Κολλάτος συγχάρηκε τον Γιάννη Μάγγο καθώς και τον πρόεδρο του ΜΕΣ Ελάτειας Λάμπρο Ζάρρα για την άψογη δουλειά που έκαναν για την επιτυχημένη αυτή έκθεση που αγγίζει τις καρδιές όλων. Κ.Τσ.

* ΠΑΤΗΣΕ το κουμπί ο Τραμπ, έριξε μερικούς πυραύλους στο... πουθενά- απλά για να δηλώσει παρουσία- και οι Σύριοι του Άσαντ του έκαναν και πλάκα ότι κατέρριψαν τους μισούς «Τόμαχοκ».

Είναι ίσως η πρώτη φορά που όλοι καταλαβαίνουμε πως οι... ΗΠΑ του Τραμπ, απλά δεν έχουν στόχο και στρατηγική. Δεν ξέρουν τι θέλουν στη Μέση Ανατολή και γενικώς ποια είναι η θέση τους πλέον στον κόσμο. Η πολιτική Τραμπ οδηγεί στην εσωστρέφεια. Η αμερικανική αυτοκρατορία αρχίζει και μυρίζει παρακμή…

Ο πραγματικός φόβος

ΘΕΛΟΥΝ οι Αμερικανοί να παίξουν ρόλο στη Μέση Ανατολή; Μάλλον όχι. Ο Τραμπ – και η αμερικανική διπλωματία διαβλέπουν ότι δεν έχουν πια κανένα κέρδος εκεί. Η μεγάλη τους αγωνία είναι η... Κίνα. Η οποία κάθεται για την ώρα στην άκρη, πλουτίζει, έχει αγοράσει το μισό πλανήτη (και τη... μισή Αμερική εδώ που τα λέμε) και ετοιμάζει σιωπηρά έναν υπερσύγχρονο στρατό που κάποτε θα παίξει τον ρόλο του, θα υπερασπιστεί τις κινέζικες επενδύσεις και πιθανότατα θα υποσκελίσει την αμερικανική ισχύ. Δεν είναι σενάρια. Τα γράφουν ήδη διεθνείς πολιτικοί αναλυτές που δεν στέκονται απλά στο χιλιοπαιγμένο έργο της Μέσης Ανατολής. Και αυτοί κάτι βλέπουν.

Σαράντα οκτώ!

ΤΙ ΕΡΙΞΑΝ τελικά οι Αμερικανοί και Αγγλογάλλοι στη Συρία; Εξήντα «Τόμαχοκ» μέσα σε μια ώρα, όπως ανακοίνωσαν. Έκαστος «Τόμαχοκ» κοστίζει 800.000 δολάρια. Τουτέστιν, έξι - οκτώ σαράντα οκτώ, ναι, 48 εκατ. δολάρια «πέταξαν». Ναι, μέσα σε μια ώρα.

(Όχι, δεν θ’ αρχίσουμε εκείνα τα γραφικά για το «πόσα εμβόλια θα αγοράζονταν για τα παιδιά του τρίτου κόσμου» κ.λπ., κ.λπ. Αλλά το σκεφτόμαστε που να πάρει…)

 

Βάσεις

ΣΤΟ νέο αυτό σκηνικό, η Ελλάδα απλώς «παρίσταται και χαιρετίζει». Τουτέστιν διευκολύνει με βάσεις τους «συμμάχους» – τι άλλο να κάνει, αρκετά προβλήματα δεν έχει από μόνη της; Άλλωστε οι βάσεις... συμφέρουν τις τοπικές οικονομίες. Είναι μια μορφή... επενδύσεων. Και στη Λάρισα μάλλον κανείς δεν βλέπει με εχθρικό βλέμμα πια την πιθανότητα να φιλοξενηθεί εδώ μέρος της βάσης του Ιντσιρλίκ που οι Αμερικανοί μεταφέρουν για τους δικούς τους λόγους.

Το... έπαιξαν

ΤΕΛΙΚΑ το πιο... οξυδερκές πολιτικά αποδεικνύεται το... ΚΚΕ Λάρισας.

Πάνω που ο Τραμπ μάς έκανε να πιστέψουμε ότι οι Αμερικανοί είχαν εγκαταλείψει την ιδέα να χτυπήσουν στη Συρία, το τοπικό ΚΚΕ επέμεινε και... Παρασκευή απόγευμα έκαναν την κλασική... «βόλτα» στο κέντρο της Λάρισας κατά των «φονιάδων των λαών Αμερικάνων».

Ε, λίγες ώρες μετά, οι άλλοι άρχισαν να ρίχνουν τους... «Τόμαχοκ». Το ...έβλεπαν το «ματσάκι» οι σύντροφοι. Το έπαιξαν και... «πήγαν ταμείο».

Εμπλοκή

ΚΑΙ ξαφνικά χτες... εμπλοκή στο Σκοπιανό, καθώς ο Ζάεφ ξεκαθάρισε ότι η ονομασία που θα συμφωνηθεί δεν θα είναι μία και μοναδική έναντι όλων (erga omnes) αλλά μόνο για διεθνή χρήση.

Μεταξύ μας: από αυτόν τον... χαρωπό χοντρούλη που έχουμε για υπουργό Εξωτερικών, που περιφέρεται και... χαριεντίζεται με όποιον βρει μπροστά του, περίμενες εσύ κάτι καλύτερο; Καμιά φορά, δεν θέλει ιδιαίτερη ανάλυση το πράγμα. Τη σοβαρότητα την κουβαλάς (ή δεν την κουβαλάς) πάνω σου, σε κάθε βήμα. Και εδώ... δεν... Δεν το ‘χει το παλικάρι, πώς το λένε;

Παιχνιδάκια

ΣΟΒΑΡΗ εμπλοκή υπάρχει και πάλι μεταξύ Ε.Ε. και Ελλάδας για το τι θα συμβεί από τον Αύγουστο και μετά που λήγουν τα Μνημόνια. Η Ε.Ε. (λέγε με απλώς Γερμανία) θέλει ισχυρή επιτήρηση, διότι εδώ, κύριοι, δώσαμε λεφτά και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τα πάρουμε πίσω. (Και ως γνωστόν οι Γερμανοί με τα λεφτά... δεν παίζουν.) Η Κυβέρνηση Τσίπρα πάλι, νογάει πως αν υπάρχει επιτήρηση δεν θα μπορεί να κάνει τα δικά της, δηλαδή... παροχές. Και πώς να πάει σε εκλογές με άδεια χέρια;

 Με δυο λόγια... παιχνιδάκια εκατέρωθεν, ενώ την ίδια στιγμή η οικονομία είναι σε στασιμότητα και η Κυβέρνηση αντί για συγκεκριμένα σχέδια ανάπτυξης, παρουσιάζει –για την ώρα- στους Ευρωπαίους... εκθέσεις Ιδεών τις οποίες οι άλλοι διαβάζουν και... ανθυπομειδιούν.

Οδηγία

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ στο Διαδίκτυο: Μετά την οδηγία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Άμυνας προειδοποιεί:

Σε περίπτωση που εισβάλουν στη χώρα οι Τούρκοι, κάντε ότι... κοιμάστε!

Οι... Ερντογανικοί

ΟΤΙ είμαστε σαν τον... Ερντογάν, κατηγορούν οι Βολιώτες τους Λαρισαίους με αφορμή την αναδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τώρα τι θέλουν; Να τους πούμε ότι αυτοί είναι σαν τον... Καμμένο; Αμάν βρε γιαβρούμ!

Πού πήγαν

οι Τροχονόμοι;

ΠΑΡΑ την κατασκευή σύγχρονων οδικών αξόνων, η Ελλάδα παραμένει πάνω από τον μέσο όρο στα τροχαία ατυχήματα, αναφέρει πρόσφατη ευρωπαϊκή στατιστική.

Είναι το τίμημα της... ελευθερίας που επικρατεί πλέον στους ελληνικούς δρόμους όπου τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν πια τροχονόμοι για να... καταπιέζουν τους οδηγούς όπως στην υπόλοιπη καταπιεσμένη Ευρώπη! Ή είσαι χώρα της δημοκρατίας και της αυτοδιαχείρισης ή δεν είσαι! Χα!

Πασαρέλα

ΗΡΘΕ ο Άδωνις εν Λαρίση, είδε υποψηφίους δημάρχους, να δει τι θα κάνει με το χρίσμα της ΝΔ.

Αλήθεια, πόσο ταπεινωτικό είναι για μας τους Λαρισαίους να έρχεται, εν έτει 2018, ένας κομματικός ινστρούχτορας για να μας πει ποιος είναι ο... καταλληλότερος για δήμαρχος στην πόλη μας, ύστερα από... συνέντευξη που θα τον περάσει, λες και διαλέγει... διευθυντή για το τοπικό υποκατάστημα που ανοίγει η... μητρική Εταιρεία;

Μακάρι να βρεθεί ένας (ή... μία) υποψήφιος που να του πει, «Ευχαριστώ κύριε», δεν θα ανέβω στην πασαρέλα σας. Και να απευθυνθεί στους πολίτες. Με όποιο κόστος.

 

                                                                                                    ΕΛΕΥΘΕΡιός

 

 

SKOYPIDIA CIU1

SKOYPIDIA CIU2

Χθες, προφανώς, δεν πρόκανε, σήμερα όμως θα "καθαρίσει" ο Απόστολος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass