Κυκλοθυμικός

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 19:51
* ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ χαρακτηρίζει την κίνηση επαγγελματία της συνοικίας Ιπποκράτη ο πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Δαούλας, καθώς θεωρεί ότι η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στην καφετέριά του συμβάλλει στη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται και από τον δήμο και αποτελεί κίνητρο για θαμώνες και περαστικούς να συμμετάσχουν στην περιβαλλοντική εκστρατεία που είναι σε εξέλιξη.  Γ.Ρ. * ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ χαρακτηρίζει την κίνηση επαγγελματία της συνοικίας Ιπποκράτη ο πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Δαούλας, καθώς θεωρεί ότι η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στην καφετέριά του συμβάλλει στη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται και από τον δήμο και αποτελεί κίνητρο για θαμώνες και περαστικούς να συμμετάσχουν στην περιβαλλοντική εκστρατεία που είναι σε εξέλιξη. Γ.Ρ.

* ΤO εντόπισε ο Λαρισαίος, το κατέγραψε, λύση δεν βρήκε όμως.

- Απρίλης λέγεται η εποχή που πας το πρωί στη δουλειά με το μπουφάν, γυρίζεις το μεσημέρι με το σορτσάκι και το βράδυ σκεπάζεσαι με το πάπλωμα.

Ζ.

Θέλει προσοχή

*Μ΄ ΑΥΤΑ και με τούτα, ανησύχησε ο Λαρισαίος.

- Κανονίστε τώρα να κάνετε κάναν πόλεμο και να μην προλάβουμε να δούμε το Μουντιάλ.

Κι ο διπλανός αντέδρασε με την εξυπνάδα του.

- Μόνο οι μελισσοκόμοι γνωρίζουν πλέον τι μέλι γενέσθαι...

Ζ.

Ή, ή…

*ΤΟ οριστικοποίησαν λοιπόν οι κυβερνώντες. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου, όχι του έτους τουτουνού, του αλλουνού, το 2019. Ενάμισης χρόνος γεμάτος ακόμη, κάποιοι θα καούν στην προθέρμανση.

Εν τω μεταξύ όρισε και το ευρωκοινοβούλιο τις εκλογές του, στην Ελλάδα θα είναι την Κυριακή 26 Μαΐου. Και οι δύο ημερομηνίες βολεύουν την κυβέρνηση να ρίξει πάνω και τις βουλευτικές κάλπες. Πιθανότερη προβάλλει η πρώτη. (Αν και το φετινό φθινόπωρο εξακολουθεί να προβάλλει ως επικρατέστερο.)

Ζ.

Στο περίμενε

*ΔΥΟ νέες ομάδες προστέθηκαν λέει στους ομίλους του πρωταθλήματος εργαζομένων που διοργανώνει ο Δήμος. Συγκροτήθηκαν τσάκα-τσάκα από νεαρούς Λαρισαίους, υπομονετικά παιδιά που γνωρίστηκαν περιμένοντας στον πεζόδρομο της Ρούσβελτ. Οι μεν είναι οι «Έξω από το Zara» και οι δε αποτελούν τη ‘’Μικτή έξω από H&M και Tezenis».

Ζ.

Μα τι λέει…

*«ΤΟ οικονομικό οικοσύστημα που δημιουργεί η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, διακρίνεται από σταθερότητα, διαχρονικότητα και ανθεκτικότητα». Ο Λαρισαίος διάβαζε τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα. Ετριψε τα ματάκια του και απεφάνθη:

- Αν το γράψει στα αγγλικά θα τον ψηφίσω. Μα την Παναγία.

Ζ.

«Ανεξάρτητοι

ακροδεξιοί»

*- ΝΑ το δείτε που όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι αυτή τη φορά ανεξάρτητοι. Μα όλοι σάς λέω…

Παλιός στο κουρμπέτι ο Λαρισαίος δήλωνε βέβαιος ότι κανείς τους δεν θα θέλει χρίσμα από κάποιο κόμμα. Υποστήριξη με τρόπο, οπωσδήποτε, ήδη πέφτουν κορμιά γι’ αυτό.

- Πάρτους με τη σειρά, τους νυν και τους επίδοξους σε όλους τους δήμους. Κανένας δεν θα θέλει φανερά κάποιο κόμμα πίσω του, μόνο διακριτικά. Χρίσματα δεν θα υπάρξουν, μόνο μετεκλογικοί πανηγυρισμοί κομμάτων.

-Ακόμα και οι του ΚΚΕ λες;

-Και αυτοί με ευρύτερα σχήματα θα εμφανιστούν πάλι, λαϊκοσυσπειρωτικά και τέτοια. Κι ας είναι ο επικεφαλής βουλευτής του κόμματος.

***

*Η κουβεντούλα είχε ανοίξει.

-Βρε και ο Χρ. Καπετάνος, που αν επανεκλεγεί πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ, πάλι ως ανεξάρτητος θα βάλει στα Φάρσαλα.

-Α, άκουσα ότι εκτός από γαλάζιους, πράσινους, συριζαίους ανεξάρτητους, τούτη τη φορά θα υπάρξουν μέχρι και «ακροδεξιοί ανεξάρτητοι».

- Αυτοί κι αν…

Ζ.

Νέα λήμματα

*ΔΙΑΡΚΩΣ εμπλουτίζεται το Ελληνολαρισαϊκό.

-Βρισηίδα η κόρη του Πριάμου την οποία είχε ερωτευτεί ο Αχιλλέας αλλά και αυτό που λέει η Λαρισαία στον δικό της όταν αυτός αρνείται ότι έπινε καφέ με άλλη.

***

*ΤΟ σύστημα της εφορίας είναι Taxis, όμως το ίδιο ρωτάει κι η Λαρισαία τον άντρα της όταν ακούγεται κάποιος θόρυβος μέσα στη νύχτα.

Ζ.

Είπε το σαμάρι

*«ΑΠΟ φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός...» Και κάτι θεολογικό, παρότι φυσικός ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας, που δείχνει να αρέσκεται σε λογοπλοκίες. Απ΄ το ξημέρωμα ως την άγρια νύχτα να ασχολείται η κεφαλή της υπηρεσίας με δικόγραφα και ανακοινώσεις, μαθήματα δημοσιογραφίας κι άλλα άσχετα. Γίνεται όμως δουλειά έτσι;

***

*«ΠΙΣΩ έχει η αχλάδα την ουρά», θα ΄λεγε κάποιος επί το λαϊκότερον για τον Γιάννη Καψάλη, ο οποίος κατελήφθη «κλέπτων οπώρας», γενικώς κι όχι μόνο αχλάδια ή και «με τη γίδα στην πλάτη». Πάντοτε υπάρχουν πολλές εκφράσεις διαθέσιμες. Όπως φερειπείν μήνυση, αίτηση στην εισαγγελία, καταγγελία, μηνυτήρια αναφορά, να έχει ο καθείς και να πορεύεται κατά πώς βολεύεται.

***

*ΚΙ ενώ επικρατούσε σύννεφο παραδοξολογίας πάνω από τον διοικητικό χώρο της Εκπαίδευσης, με την Ελένη Αναστασοπούλου να έχει λάβει κλήση του πταισματοδίκη μετά από μήνυση του Γιάννη Καψάλη και εκείνον να εξασφαλίζει βεβαίωση της εισαγγελίας ότι δεν έχει μηνύσει κανέναν, η κατάσταση τελικά ξεκαθάρισε. Κι όχι στην κατεύθυνση που προσπάθησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας, ο οποίος αφού είχε κουραστεί να βαράει το γομάρι περίλαβε και το σαμάρι. Στο τέλος λέει πάντα φταίνε οι δημοσιογράφοι. Αμ δε…

Σημειωτέον ότι πέραν του σοβαρού ζητήματος της αξιοπιστίας ενός υψηλόβαθμου δημόσιου λειτουργού, η συζήτηση γίνεται περί όνου σκιάς. Για ένα υποθέμα, ενός ζητήματος που δεν δείχνει δα και ουσιώδες.

Ζ.

 

Επιτέλους μόνιμοι

*ΜΠΟΡΕΙ να πέρασε αθόρυβα, ωστόσο ήταν πολυεπίπεδα σημαντική η εξέλιξη με τον διορισμό 8.000 μονίμων υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων ανά την Επικράτεια. Και οι υπηρεσίες και οι δήμαρχοι να κάνουν τη δουλειά τους σωστά αλλά και οι εργαζόμενοι να μη βρίσκονται συνεχώς επί ξύλου κρεμάμενοι. Πολύ σπουδαίο για τον καθένα απ΄ αυτούς. Μπορεί η πλειοψηφία των προσληφθέντων να μην είναι οι περσινοί απεργοί, πρώην συμβασιούχοι, υπήρξαν κι άλλοι από παλιότερες φουρνιές συμβασιούχων που επωφελήθηκαν, περί διαγωνισμού επρόκειτο, η υπόσχεση πάντως τηρήθηκε.

Παρά τις όποιες ενστάσεις και διεκδικήσεις άλλων κατηγοριών συμβασιούχων, γεγονός είναι ότι πρώτη φορά μετά από τόσα μνημονιακά χρόνια γίνεται μαζική πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων. Σε θέσεις που χρειάζονται, όπου θα προσφέρουν. Και μέσω ΑΣΕΠ φυσικά. Στη Λάρισα αντιστοιχούν πάνω από 200 υπάλληλοι.

***

*ΑΛΛΟ αξιοσημείωτο στοιχείο; Με τις προσλήψεις αυτές απομακρύνεται το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Που είναι ως γνωστόν πάρα πολύ μεγάλη μπίζνα.(Βέβαια υπάρχει και η προσέγγιση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος απορρίπτει και επικρίνει τη διαδικασία των εν λόγω προσλήψεων μετά βδελυγμίας.)

Ζ.

Παλιό τρικ

*ΕΙΝΑΙ γνωστή τακτική, ιδίως στον νεοδημοκρατικό χώρο, έχει εφαρμοστεί από αρκετούς στο παρελθόν και στη Λάρισα. Στην πόλη μα και την ύπαιθρο. Ονομάζεται «φοράω το μεγάλο σακάκι». Και επωφελούμαι αναλόγως. Καθόλου δύσκολη στην υλοποίησή της. Όταν κοντεύουν φερειπείν δημοτικές εκλογές, ανακοινώνεις ότι πας κι εσύ για δήμαρχος. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να πας, αυτό δεν είναι και τόσο απλό, θέλει συνδυασμό, δυνατότητες, οικονομική προετοιμασία, αναγνώριση. Το να το πεις όμως μόνο, είναι εύκολο, το δήθεν απλούστατο. Φοράς το μεγάλο σακάκι, κάνεις τη δέουσα εντύπωση. Κι ύστερα, την κατάλληλη στιγμή υποχωρείς για το καλό της παράταξης, δείχνεις και ανωτερότητα συντασσόμενος με τον ισχυρό υποψήφιο. Ο οποίος σε αναγνωρίζει ως νούμερο 2 ή 3 στον συνδυασμό, γενικώς μικρό νούμερο, ακόμη κι αν στην πραγματικότητα είσαι μεγάλο. Εκλέγεσαι έτσι και ευκολότερα, μαζεύεις σταυρούς πιο άνετα ως παράγων που έχει μεγαλοπιαστεί.

Γνωστό όμως το τρικ, έχει πολυχρησιμοποιηθεί, πολλοί πλέον αναγνωρίζουν από πέρα τους πονηρούς. Κι αρχίζει η καζούρα στα στέκια.

Ζ.

Κιλά και λίπη

*ΣΤΗ συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων είχαν επικεντρώσει στα γεροντόπαχα.

- Έβαλα μερικά κιλά παραπάνω βρε σεις, για να μην μπορεί κανείς να βρει το αδύνατο σημείο μου.

***

*-ΕΓΩ πάλι, έριξα μια σταγόνα Fairy, που αφαιρεί τα λίπη, στην κοιλιά μου. Απατεώνες, σας λέω…

***

*- Ο άλλος ξεκίνησε καράτε και μου λέει ότι έσπασε τρεις σανίδες με μια καρατιά. Και τα λέει πού; Σ΄ εμένα, που μια φορά έκατσα απότομα στο κρεβάτι κι έσπασα έξι.

Ζ.

Ανεπάγγελτοι

*ΤΟ ξαναείπε ο Αχ. Νταβέλης για «τους ανεπάγγελτους κομματικά υποτελείς». Αλλά ουδείς έδειξε να ταράζεται στον νεοδημοκρατικό χώρο. Αλλά κι ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ δεν έγινε πιο συγκεκριμένος. Αν εννοεί άντρες, γυναίκες, παλιούς ή νέους. Απλώς θέτει τους συγκεκριμένους σε αντιδιαστολή με «τους σοβαρούς, που παρότι πιεσμένοι από υποχρεώσεις, συσκέπτονται εκατό φορές με τον εαυτό τους πριν κάνουν ένα βήμα».

***

*ΘΑ το κάνει άραγε το βήμα; Για τη δημαρχία εννοείται…

Κάποιοι λένε μόνο άμα έρθουν και τον πάρουν απ΄ το χέρι. Όχι για στράτα -στρατούλα, αλλά να του διασφαλίσουν ότι δεν θα φάει τρικλοποδιά.

Ζ.

Μεταθέσεις

*ΔΕΝ σώνει ο λαοπρόβλητος αδερφεεέ, περιτριγυρισμένος από κόσμο διαρκώς ο καμμενοαναθρεμμένος Γ. Ακριβούλης. Εκεί στο καπό του αυτοκινήτου γράφονται τα σημειώματα με τα αιτήματα. Για μετακινήσεις στο στράτευμα, όχι μονάχα απλών φαντάρων, έτσι; Κι εννοείται, όχι για να τοποθετηθεί ο στρατός σε καλύτερη αμυντική διάταξη. Συγκαταβατικός, προσηνής και κατά τα λεγόμενα αποτελεσματικός. Ξέρει ο λαός που απευθύνεται, ακαταπόνητος.

-Καλά, κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοια;

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς ίσως κι όχι. Τέτοιες δουλειές τις αφήνει στα συνεταιράκια δεξιά.

Ζ.

Άμα τρεις τώρα…

*- ΑΜΑ είναι τρεις οι υποψήφιοι πρόεδροι τώρα στις εσωκομματικές, φαντάσου τι έχει να γίνει πάλι στις δημοτικές…

Έδειχνε μια απογοήτευση ο Τυρναβίτης νεοδημοκράτης. Γνωρίζοντας καλά ότι οι εκλογές στις ΔΗΜΤΟ έχουν ευθεία αντανάκλαση στις φιλοδοξίες των δημαρχήσιμων. Ενθυμούμενος επίσης τα αντάρτικα στον Δήμο Τυρνάβου και έχοντας φυσικά υπόψη τη σχέση και την επιθυμία του Άδ. Γεωργιάδη.

***

*Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χριστ. Κατσαρός κι ο προκάτοχός του Ανδρ. Καλακαλάς, σε μια σπάνια κίνηση, έδωσαν δημοσίως το δαχτυλίδι στον Ανδρ. Γιαννόπουλο, τον κομματικώς νομιμόφρονα ο οποίος στις περασμένες δημοτικές εκλογές είχε εκλεγεί με τον νεοδημοκρατικό συνδυασμό της Τασίας Ψύρρα.

Κι εκεί που όλοι νόμισαν ότι απλοποιήθηκε η κατάσταση, σε μια δύσκολη κιόλας περιοχή, πετάχτηκε αμέσως ο Στ. Σπανογιάννης, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τυρνάβου δηλώνοντας ότι πάει κι αυτός για πρόεδρος στους μεγάλους πια και επικρίνοντας τους παλιούς για την υποστήριξη που παρείχαν. Κι αυτός δικαιούται να διεκδικήσει, αλλά κι εκείνοι να πουν τη γνώμη τους.

Στη λογική, «γιατί, καλύτεροι είναι οι άλλοι;» είπε αλλά δεν το έδεσε και κόμπο, δεν το επισημοποίησε, εμφανίστηκε για πρόεδρος και η λυκειάρχης Κων. Πατσή. (Και μέσα στον γαλάζιο και μπλε σκούρο κουρνιαχτό, οι μη έχοντες προσωπικό συμφέρον νεοδημοκράτες προβλέπουν ότι θα τον ξαναχάσουν τον Δήμο του χρόνου.)

Ζ.

Ομοιότητες

*ΕΝΑΣ Γερμανός, ένας Γάλλος, ένας Άγγλος και ένας Έλληνας, όπως διηγούνταν ο Λαρισαίος, σχολιάζουν έναν πίνακα του Αδάμ και της Εύας οι οποίοι βρίσκονται στον Παράδεισο…

- Κοιτάξτε την τελειότητα στα σώματα, λέει ο Γερμανός. Εκείνη ψηλή και ευκίνητη… Εκείνος μ’ αυτό το αθλητικό κορμί, τους καλογυμνασμένους μύες… Πρέπει να είναι Γερμανοί.

 - Δεν το πιστεύω, αντέδρασε αμέσως ο Γάλλος. Είναι ξεκάθαρος ο ερωτισμός που εκλύεται και από τις δύο φιγούρες… Εκείνη τόσο θηλυκή… Αυτός τόσο ανδροπρεπής… Γνωρίζουν ότι σύντομα θα έλθει ο πειρασμός… Πρέπει να είναι Γάλλοι.

- Παρατηρείστε, σχολιάζει ο Άγγλος κουνώντας περαδώθε αρνητικά το κεφάλι του. Την ηρεμία στα πρόσωπά τους, τη νηφαλιότητα στη στάση τους, τη λεπτότητα της κίνησης… Μόνο Άγγλοι μπορεί να είναι, σε στιγμές συγκέντρωσης.

- Δεν συμφωνώ, φώναξε ο Έλληνας. Κοιτάξτε καλά… Γυμνοί κι οι δύο ξυπόλητοι, κοιμούνται κάτω από ένα δένδρο, έχουν μόνο ένα μήλο να φάνε, δεν διαμαρτύρονται και επιπλέον είναι τόσο εύπιστοι που πιστεύουν ότι είναι στον Παράδεισο. Είναι σίγουρα Έλληνες.

Ζ.

Όπως Σαίξπηρ

*ΓΙΑΤΙ πιστεύω ότι είμαστε ικανοί να αλλάξουμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Μικρά-μικρά βηματάκια. Όλο και λίγο καλύτεροι. Λίγο πιο ανθρώπινοι. Αλήθεια, δεν είναι περίεργο που χρησιμοποιούμε τη λέξη ανθρώπινο ή μάλλον ανθρωπιά για να περιγράψουμε κάτι καλό και σπλαχνικό; Αν σκεφτείς τι έχουμε κάνει οι άνθρωποι, ο ένας στον άλλο σε όλη την πορεία της ιστορίας.

***

*ΚΙ έρχεται τετρακόσια χρόνια μετά τον Σαίξπηρ να γράψει ο Τζο Νέσμπο τον δικό του «Μάκβεθ». Μια διασκευή της κλασικής τραγωδίας, ίδιο στόρι, με τα ίδια πρόσωπα και τα αντίστοιχα ακριβώς ονόματα, σε μια σύγχρονη παραλλαγή βέβαια, μια αστυνομική ιστορία σε μια παρηκμασμένη πόλη του Βορρά όπου κυριαρχεί η διαφθορά και η βροχή. Εξαιρετική πλοκή όπως πάντα από τον διάσημο Νορβηγό, στο πολυδιαφημισμένο νέο του βιβλίο, αρκεί να μην έχει κάποιος υπόψη του το έργο του μοναδικού Εγγλέζου δραματουργού, τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια. Αξιοποιούνται ακόμη και γνωστές σαιξπηρικές φράσεις: Δεν είδα μέραν, σαν αυτήν, τόσον φρικτήν κι ωραίαν.

Λένε ότι ο Σαίξπηρ είναι ο μόνος που μπορεί να σταθεί δίπλα στους τρεις μεγάλους αρχαίους Ελληνες τραγικούς ποιητές. Και πως μετά από αυτούς τους τέσσερις, τίποτε εντελώς καινούργιο δεν μπορεί να γραφεί, αφού ως σ΄ ένα βαθμό τα έχουν πει όλα. Και ο Τζο Νέσμπο είναι σαν να το αποδέχεται, αντιγράφοντας φανερά σε σύγχρονο ρυθμό τον δημιουργό του Μάκβεθ.

***

*ΩΣΤΟΣΟ, ο Νορβηγός δεξιοτέχνης του κοινωνικού αστυνομικού μυθιστορήματος δεν παραλείπει τις συνεχείς αναφορές σε ευρύτερα θέματα.

- Τι ακριβώς είναι η διαφθορά; Είναι διεφθαρμένος ο αγνός επαναστάτης που πληρώνεται για να διεισδύσει στον κρατικό μηχανισμό; Είναι διεφθαρμένος ο υπάκουος αλλά παθητικός υπάλληλος που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εισπράττει τακτικά τον υπερβολικά υψηλό μισθό του ξέροντας ότι υπηρετεί ένα σύστημα που βασίζεται στη διαφθορά;

- Υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες. Κατά κανόνα, κάθε άνθρωπος ξέρει αν είναι διεφθαρμένος ή όχι.

- Εννοείς ότι είναι θέμα συναισθημάτων; Δηλαδή, όταν δεν αισθάνεσαι διεφθαρμένος επειδή η οικογένειά σου εξαρτάται από το εισόδημά σου, τότε δεν είσαι διεφθαρμένος; Αν το κίνητρό σου είναι αγαθό, για το καλό της οικογένειας ή για το καλό της πόλης, μπορούμε να παραφράσουμε τη λέξη διαφθορά, να την αποκαλέσουμε ρεαλιστική τακτική, παραδείγματος χάριν; (Άντε ντε…)

Ζ.

 

 

KALOGIANNHS CIU

*ΟΣΟ πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο συχνότερα βρίσκονται αυτοί οι δύο. Πού και να κοντέψουν δηλαδή…

Ζ.

 

 

BIBLIOUHKH CIU

*AYTO θα πει κοντράστ. Another Brick in the Wall, φόντο ο τούβλινος τοίχος. Και ένα ακόμη βιβλίο στο μυαλό, η εμπνευσμένη βιβλιοθήκη πάνω του.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass