Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρενέργειες

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 20:01
* "ΜΗΛΟΝ της Εριδος" στην Αθήνα έγινε η δική μας Ελισάβετ… Πλησιάζουν οι εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων και οι πιέσεις εντάθηκαν ένθεν κακείθεν. Η συνδικαλιστική της διαδρομή είναι γνωστή στο κλεινόν άστυ και οι προσεγγίσεις για να στρέψει το βλέμμα της και προς τη ΓΣΕΒΕΕ, άρχισαν από νωρίς. Τη θέλουν, τη διεκδικούν και την προετοιμάζουν για κάτι καλό, αλλά η πρόεδρος του τοπικού σωματείου και αναπλ. γ.γ. της ΠΟΠΕΚ το σκέφτεται πολύ, ζυγίσει τα δεδομένα και προβληματίζεται… Το αν θα ενδώσει, σύντομα θα φανεί... Ούτως ή άλλως η ίδια είναι πάντα ξεκάθαρη και έτσι θα πορευτεί και τώρα…  Στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, η κ. Παπαδοπούλου είχε την τιμητική της προσθέτοντας στον ενεργητικό της μια ακόμη διάκριση. Στη φωτογραφία με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γ. Καββαθά και τον αντιπρόεδρο της UEAPME (την ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων) Δημ. Ασημακόπουλο…  Γ.Ν. * "ΜΗΛΟΝ της Εριδος" στην Αθήνα έγινε η δική μας Ελισάβετ… Πλησιάζουν οι εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων και οι πιέσεις εντάθηκαν ένθεν κακείθεν. Η συνδικαλιστική της διαδρομή είναι γνωστή στο κλεινόν άστυ και οι προσεγγίσεις για να στρέψει το βλέμμα της και προς τη ΓΣΕΒΕΕ, άρχισαν από νωρίς. Τη θέλουν, τη διεκδικούν και την προετοιμάζουν για κάτι καλό, αλλά η πρόεδρος του τοπικού σωματείου και αναπλ. γ.γ. της ΠΟΠΕΚ το σκέφτεται πολύ, ζυγίσει τα δεδομένα και προβληματίζεται… Το αν θα ενδώσει, σύντομα θα φανεί... Ούτως ή άλλως η ίδια είναι πάντα ξεκάθαρη και έτσι θα πορευτεί και τώρα… Στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, η κ. Παπαδοπούλου είχε την τιμητική της προσθέτοντας στον ενεργητικό της μια ακόμη διάκριση. Στη φωτογραφία με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γ. Καββαθά και τον αντιπρόεδρο της UEAPME (την ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων) Δημ. Ασημακόπουλο… Γ.Ν.

*H NΔ, προαναγγέλλει ο Τύπος, παίρνει και Χρυσοχοΐδη. Εννοείται εκτός από Βενιζέλο και Λοβέρδο, που αποτελούν τα μήλα της νεοδημοκρατικής έριδας. Λόγω προϋπηρεσίας μάλλον, «θα του δώσει ο Μητσοτάκης το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για να καθαρίσει τα Εξάρχεια».

-Κι ο Μάξιμος; Αναρωτήθηκε αμέσως ο Λαρισαίος, τι θ’ απογίνει ο Μ. Χαρακόπουλος, που έφαγε τα νιάτα του στον ‘’ίσκιο’’ του συγκεκριμένου υπουργείου; Άλλος για τη λάντζα, άλλος για τη δόξα;

Ζ.

Περιφέρεια

* ΝΑ διαμορφώσει κλίμα, με αφορμή και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επιχειρεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας με ανακοίνωσή του, χθες, την επίσκεψη του γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, υπογράμμισε με έμφαση ότι «ο κ. Αυγενάκης, όπως και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, πριν διεκπεραιώσουν τις κομματικές τους υποχρεώσεις στην περιοχή, αισθάνθηκαν την ανάγκη να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο γραφείο του.

Όχι τίποτε άλλο, μην τυχόν και ξεχάσουν οι πολίτες της Θεσσαλίας την κομματική προέλευση και διαχρονική στήριξη του κ. Αγοραστού» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας που το τελευταίο διάστημα, βάζει συστηματικά στο κάδρο της κριτικής του τον περιφερειάρχη.

Θα θυμίζαμε πως τον κ. Αγοραστό επισκέφθηκε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, αλλά επειδή αφορά στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών, δεν είναι καιρός για αστεία…

Β.Κ.

Πάλι καλά

*ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ στον «συμπρωταθλητή» ΠΑΟΚ.

-Δέκα παιχνίδια έπαιξε φέτος η ομάδα χωρίς φιλάθλους εντός έδρας, δέκα ματς σε άδεια Τούμπα κι όμως πήρε 30 βαθμούς σ’ αυτά. Πολύ δυνατή, δεν έχασε πόντο…

Ο άλλος που πετάχτηκε στην παρέα δεν ήταν γαύρος, μήτε αεκτσής.

-Ποιος ήταν ο ευεργέτης σας, που τιμωρούσε διαρκώς την έδρα; Διότι δύο παιχνίδια πήγε να δώσει ο ΠΑΟΚ με φιλάθλους και με προέδρους παρόντες και είδαμε τι έγινε… Συγκέντρωσε σ’ αυτά μείον έξι βαθμούς.

Ζ.

Κύπελλο

*ΤΙ είπε ο γιος του Ιβάν; Πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου; Κοίτα να δεις που θα μπορούσε να το ξαναπάρει η ΑΕΛ το κύπελλο με αυτά και με αυτά, νωρίτερα κι όλας, αν περνούσε εκείνο το λεπτό.

«Βάλτο ρε Ντέλετιτς». Ή για να μην τα ξεχνάμε όλα: «Σφύρα» τη φάση του πρώτου αγώνα στο Arena, ρε ρέφερι… Με αυτόν τον καημό θα φτάσουμε στο καλοκαίρι.

Κ.Γ.

Δεύτερη Κυριακή

*Ο Λαρισαίος ανέλαβε πάλι να εξηγήσει στην παρέα.

- Βρε τον δήμαρχο δεν θα τον εκλέγει το Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν λένε απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τη σύνθεση των δημοτικών συμβουλίων εννοούν. Οι δήμαρχοι θα εκλέγονται πάλι από τον κόσμο, όπως και τώρα, συνήθως τη δεύτερη Κυριακή, όπου θα αναμετρώνται οι δύο πρώτοι. Όποιος βγει όμως δεν θα έχει άνετη πλειοψηφία με δικούς του στο συμβούλιο, θα είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται και με τους άλλους…

Ζ.

Κρίσεις

* ΣΤΙΣ κρίσεις προϊσταμένων εκπαίδευσης, που ίσως γίνουν το ερχόμενο φθινόπωρο, εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει ο «εμφύλιος» των εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφόσον γίνουν το φθινόπωρο γιατί όπως είναι γνωστό, σε αυτές τις υποθέσεις, τα χρονοδιαγράμματα μεταβάλλονται. Αλλά αυτό αφορά στη διαδικασία γιατί επί της ουσίας ο υπουργός Παιδείας Κων. Γαβρόγλου είναι αυτός που θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο οποίος κ. Γαβρόγλου είναι ενήμερος για τις εξελίξεις της Λάρισας και δη στον χώρο της εκπαίδευσης και του κόμματος. Ήταν που, οι του ΣΥΡΙΖΑ, στο παρελθόν φυσικά, κατηγορούσαν κυβερνήσεις και κυβερνώντα κόμματα για εμπλοκή σε θέματα εκπαίδευσης.

Β.Κ.

Γλυκόλογα

*ΑΦΟΥ προσπάθησαν αλλά δεν τον έπεισαν, οι πρυτάνεις των ΤΕΙ έριξαν «γέφυρα» στον υπουργό Παιδείας που αιφνιδιαστικά με επιστολή του προχθές τους ενημέρωνε ότι δεν θα παραστεί στη Σύνοδό τους, καθώς θεωρούσε ότι η θεματολογία αφορούσε ένα ζήτημα που κατά τον ίδιο είχε εξαντληθεί και το πρόγραμμα «εξαιρετικά προβληματικό». Οι πρυτάνεις με διπλωματικό τρόπο, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζουν τον Κ. Γαβρόγλου «ειλικρινή, ακούραστο, επίμονο και αποτελεσματικό συνοδοιπόρο», ρίχνοντας έτσι «γέφυρα» στις σχέσεις των δύο πλευρών. Μάλιστα η Σύνοδος ανακοινώνει ότι «Ηδη δε, τις προσεχείς ημέρες και με πρό́σκληση του κ. Υπουργού θα υπά́ρξει συνά́ντηση με την τριμελή́ Γραμματεία της Συνό́δου» και σημειώνει πως «ο διά́λογος της Συνό́δου με την πολιτική́ ηγεσία του ΥΠΠΕΘ συνεχίζεται στο ίδιο καλό́ κλίμα, με ειλικρίνεια και πνεύ́μα αλληλοσεβασμού́». Έτσι γίνονται αυτά κάποιος κάνει το πρώτο βήμα.

Ν.Π.

Κι ο βυσσινής

*«ΑΠΟ χθες πρωταγωνιστεί σ’ ένα τέτοιο κουβεντολόι ο Αλέξης Κούγιας. Κάτι σοβαρό «ψήνεται» στον χώρο της διάσπαρτης πατριωτικής κεντροδεξιάς που έρχεται να «δέσει» με αντίστοιχες πολιτικές παρεμβάσεις του Αλέξη Κούγια. Τελευταία παρέμβαση, όπως είναι γνωστό, η αναγραφή των επωνύμων του ήρωα πιλότου και των δυο φυλακισμένων στρατιωτικών μας στις φανέλες των παικτών της ΑΕΛ», γράφει ο Γ. Αναστασόπουλος.

«Είναι γεγονός ότι μου προτάθηκε να ηγηθώ ενός πολιτικού σχηματισμού με έντονα κοινωνικοπατριωτικά χαρακτηριστικά και κολακεύτηκα από την τιμή που μου έγινε, γιατί διαπίστωσα ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σοβαρά χαρακτηριστικά. Στριφογυρίζει στο μυαλό μου η πρόταση, που σίγουρα χρήζει ιδιαίτερης και προσεκτικής επεξεργασίας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαι σε θέση να γίνω πιο κατατοπιστικός», αποκάλυψε στο sportdog.gr ο Αλέξης Κούγιας, λίγο μετά από μια σοβαρή επαφή του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου δέχθηκε την πρόταση να ηγηθεί του εγχειρήματος.

Το ίδιο βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Βεργίνα TV», ο γνωστός ανεξάρτητος χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έχοντας πιθανώς οσμισθεί την εξέλιξη ή σαν κάτι να ήξερε, τόνισε πως «είναι ανάγκη οι κατακερματισμένες πατριωτικές δυνάμεις του τόπου να συνενωθούν υπό την ηγεσία μιας προσωπικότητας, για παράδειγμα, σαν αυτή του κ. Αλέξη Κούγια». (Πόσους δικηγόρους αρχηγούς κομμάτων χωράει άραγε η Λάρισα; Είναι κι ο Van der Μπαρτζ, με το δικό του…)

Ζ.

Ιατρικές αξίες

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ από τη Λάρισα και την Ιατρική της Σχολή, τουλάχιστον στο τμήμα της Ορθοπαιδικής, που είναι και ο τομέας τους, εμφανίστηκαν οι 4 Ασιάτες καθηγητές στον δεύτερο σταθμό της ευρωπαϊκής τους περιοδείας.

Τι περίμεναν να συναντήσουν όταν έμαθαν ότι θα έρθουν στη θεσσαλική πρωτεύουσα, που δεν γνώριζαν την ύπαρξή της και χρειάστηκε ένας υπολογιστής και το ίντερνετ για μερικές πληροφορίες όπως παραδέχθηκε ο ένας από αυτούς; Ουδείς γνωρίζει τι περίμεναν να συναντήσουν σε μια χώρα που μαστίζεται εδώ και χρόνια από την κρίση, που τα Πανεπιστήμιά της απαξιώνονται συνεχώς παρουσιάζοντας μια εικόνα κάθε άλλο ελκυστική με συνθήματα και γκράφιτι, αδιανόητα για τον υπόλοιπο κόσμο.

Τι συνάντησαν; Την Ελλάδα της Βεργίνας, τον Όλυμπο, τον πολιτισμό των 10 χιλιάδων χρόνων της Λάρισας, τον Ιπποκράτη και την ιστορία της ιατρικής, το πράσινο και τη ζεστασιά της φιλοξενίας. Τι ανακάλυψαν; Την αξία της ακαδημαϊκής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, απαραίτητο στοιχείο για την προαγωγή της γνώσης.

Και το είπαν τόσες φορές διαπιστώνοντας πως υγεία δεν είναι απλά υποδομές (όσο και αν χρειάζονται βεβαίως) όσο κυρίως άνθρωποι στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα για όσα ίσως (δεν) περίμεναν να βρουν και όσα τελικά βρήκαν.  

Δ.Κ.

Χάρτης

* ΣΤΟΝ χάρτη των ΗΠΑ και αναφερόμαστε στον στρατιωτικό τους χάρτη, στη Μεσόγειο, φαίνεται πως εδραιώνεται η Λάρισα. Πόλη γνώριμη από τα παλιά στο ΝΑΤΟ με αφορμή το χερσαίο στρατηγείο στον Τύρναβο, το αεροπορικό υποστρατηγείο στο Κουτσόχερο κλπ, έφθασε σήμερα να εξετάζεται ως ενδεχόμενη, η μόνιμη λειτουργία της 110 ΠΜ (και) ως βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τυπικά οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού αλλά φαίνεται πως… ο κύβος ερρίφθη έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή.

Λάρισα αποστρατικοποιημένη ζώνη, σημειωνόταν κάποτε στις εισόδους της πόλης…

Β.Κ.

Σύμπαν

*ΔΥΟ φίλοι κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων για την εβδομάδα Αστρονομίας βρέθηκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Έβλεπαν μετεωρίτες, παρατηρούσαν αστροφωτογραφίες, άκουγαν πληροφορίες για την ιστορία της αστρονομίας.

Βγαίνοντας από την αίθουσα ο ένας και των δύο συμπέρανε «Πάντως φίλε πολύ δύσκολο να καταλάβεις το σύμπαν…».

Ο άλλος όμως ακόμα πιο φιλοσοφημένος. Παρατηρώντας τις εκατοντάδες γυναίκες που κοιτούσαν τις βιτρίνες, μιλούσαν στην παρέα, απαντούσαν στο κινητό, διόρθωναν το γυαλί ηλίου στο κεφάλι κατέληξε πως «Όχι φίλε. Είναι πολύ πιο δύσκολο να καταλάβεις τη γυναίκα…».

Ποιο σύμπαν;

Κ.Γ.

Κυκλοφοριακή αγωγή

*ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ και ήρθε η ώρα για τους περιπάτους-εκπαιδευτικές εκδρομούλες των νηπίων των παιδικών σταθμών. Με παιδικές φωνούλες πλημμύρισε χθες το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αλκαζάρ. Οι λιλιπούτειοι μαθητές παιδικών σταθμών έμαθαν με διασκεδαστικό τρόπο τι σημαίνει κυκλοφοριακή αγωγή. Ας ελπίσουμε αυτή η γενιά να αποκτήσει όντως την παιδεία που απαιτείται για να κυκλοφορεί με ασφάλεια στους δρόμους είτε οδηγώντας είτε περπατώντας. Όσο νωρίτερα τα διδάσκεται κάποιος αυτά τα ζητήματα τόσο καλύτερα θα τα διαχειριστεί στο μέλλον.

Ν.Π.

4ο για… 1ο

*«ΚΑΡΦΙ» για το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα δείχνει πως πάει η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών του 4ου Λυκείου Λάρισας. Ναι, ναι. Πάμε για σπουδαίες διακρίσεις. Χθες στον πρώτο αγώνα του φάιναλ φορ του Πρωταθλήματος Ελλάδας – Κύπρου, στη Μεγαλόνησο, κέρδισε με 3-0 σετ το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Σήμερα παίζει στον τελικό, με το κολέγιο Μωραΐτη. Καλή επιτυχία λοιπόν. Άλλωστε παράδοση στο γυναικείο βόλεϊ έχουμε. Ας είναι καλά ο Σπύρος Μπαρμπούτης και η ΕΑΛ τόσα χρόνια… Λίγη τύχη ας έχουμε σήμερα και φύγαμε για το Μπρνο της Τσεχίας.

Κ.Γ.

Καθαρή

* «ΤΑ καταφέραμε εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν» είπε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνοντας πολιτικό… μασάζ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την «καθαρή» έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Για να υπογραμμίσει ο κ. Τσίπρας πως η κυβέρνηση πέτυχε διπλό στόχο καθώς επήλθε οικονομική ανάκαμψη στη χώρα και ταυτόχρονα υιοθετήθηκαν μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας. Τόσο… καθαρή κοροϊδία για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια δεν έχει ξαναζήσει ο πολίτης.

Είναι αλήθεια ότι η αντιπολίτευση και δη η ΝΔ, δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που τη βρήκε, ότι δηλαδή όχι μόνο δεν έκλεισε η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ όπως ονειρευόταν αλλά επί Τσίπρα η χώρα θα βγει από τα μνημόνια.

Από την άλλη η έξοδος, σε ό,τι αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους, είναι… καθαρά επικοινωνιακή.

Β.Κ.

Γκουρμέ,

«μη φας...»

*«ΤΟ μεζεδοπωλείο της γειτονιάς έκλεισε και ξανάνοιξε. Ανακαινισμένο προς το μοντέρνο και το κλασάτο», γράφει ο Δ. Β.

Βλέποντας απ' έξω τις ετοιμασίες για την επαναλειτουργία ανησύχησα ελαφρώς για τη διαφαινόμενη χαμένη λαϊκότητα. Πιο πολύ με ανησύχησαν τα κολονάτα ποτήρια που έβλεπα, πάντα απ’ έξω, στα στρωμένα τραπέζια. Ποτέ δεν συμβιβάστηκα με την ιδέα πως τα παλιά χαμηλά, βραχύσωμα, ποτήρια του κρασιού που είχαν οι πατεράδες μας για να πίνουν το βαρελίσιο κρασί τους, υποχώρησαν προτροπάδην στην επέλαση των μονοπόδαρων υψηλών κολονάτων που, προσωπικά, μου δίνουν μια αίσθηση αστάθειας. Κάτι σαν έλλειψη ισορροπίας και απειλή ανατροπής.

Οι δεύτεροι φόβοι για γκουρμενοποίηση του μενού επαληθεύτηκαν. Καλοί οι μεζέδες, το ίδιο γευστικοί, αλλά σερβιρισμένοι α λα παριζιέν. Παράδειγμα: παλιά, η μερίδα της ψητής σαρδέλας ερχόταν σε μικρά πιάτα στενόμακρου σχήματος και περιλάμβανε καμιά δεκαριά κομμάτια. Τώρα έφτασαν σικάτα μισοάδεια πιάτα διαστάσεων ιπτάμενου δίσκου και υπήρχαν στη μέση τους 3-4 ψητές σαρδέλες. Σε άλλο πιάτο μετρούσες τρεις πιτσιλιές ταραμοσαλάτας, προσεκτικά στοιχισμένες για να μην χαθεί η συμμετρία του σερβιρίσματος, και σε ένα τρίτο κοιτούσες καχύποπτα το γκαρσόνι με την υπόνοια ότι έφαγε τη μισή μερίδα στη διαδρομή από την κουζίνα ως το σερβίρισμα. (Δεν έπιασε και πολύ τελικά η κωστοπούλεια αποβλαχοποίηση…)

Ζ.

Λιβαδάκι

*ΟΡΓΙΑΖΕΙ η φύση τούτες τις ημέρες. Φουντώνουν τα χόρτα. Φουντώνουν όμως και οι γονείς στις πλατείες. Ελάτε εδώ, ελάτε εκεί, τραβάτε παραπέρα. Πού να τα προλάβει όλα ο Δήμος. Κάνουν ό,τι μπορούν τα συνεργεία που όλη μέρα τρέχουν. Τελευταία τηλεφωνικά παράπονα προς την «Ε», από την πλατεία Λιβαδακίου. «Για λίγο κούρεμα να έρθουν εδώ γιατί σε λίγο δεν θα βλέπουμε τα παιδιά μας από το ύψος του χορταριού». Αν μη τι άλλο υπάρχει και υπερβολή. Είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα…

Κ.Γ.

Γατάκι

* ΕΝΑ γατάκι κείτεται νεκρό, εδώ και τρεις ημέρες, στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, πίσω από το σούπερ μάρκετ «Σλαβενίτη». Αναγνώστης, μέσω της «Ε», απευθύνεται στον δήμο για την περισυλλογή του.

Μάνα

* ΣΑΒΒΑΤΟ μεσημεροαπόγευμα, μόλις που κλείνει η αγορά, μοδάτη 20 something νεαρά, ντυμένη αδελφή Καρντάσιαν, βαμμένη για φωτογράφηση του περιοδικού, με περίτεχνο κότσο κουμπάρας και σκουλαρίκια που «σκουπίζουν» πεζοδρόμιο, παρκάρει αδιάφορα και ξεδιάντροπα το αυτοκινητάκι της πάνω στο πεζοδρόμιο της πλατείας Ταχυδρομείου, κλείνει τον δρόμο για πεζούς, κλειδώνει και λέει στη φίλη της: «μη σκας, το τραπέζι μας είναι μπροστά, αν δούμε τροχαία θα πεταχτούμε και θα το πάρουμε».

Μεσόκοπη μάνα που σπρώχνει καρότσι, κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο γιατί δεν χωρά, μπαίνει στον δρόμο ανάποδα για να συνεχίσει, μένει με το στόμα ανοιχτό και δεν αντιδρά. Το μόνο πράγμα που περνάει απ' το μυαλό της είναι να μην έρθει η ώρα εκείνη που το παλικάρι της θα της πει: «μαμά από δω η «Μαρία», το κορίτσι μου» και θα της δείξει μια τέτοια.

Τα παραπάνω περιγράφει μέσω των social media μια μητέρα που η καθημερινή μετακίνηση με το καρότσι στην πόλη την κάνει να παρατηρεί λίγο περισσότερο την οδηγική συμπεριφορά των Λαρισαίων.

Ζ.Π.

 

 2AN MH TI ALLO MAJIMOS

* ΑΝ μη τι άλλο είναι τιμητικός για τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ο ορισμός του από το κόμμα ως κεντρικού ομιλητή στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Οι ΝΟΣ γίνονται ενόψει της εκλογής νέων οργάνων και συνέδρων για το τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ομιλία του Λαρισαίου και την ανταπόκριση που αυτή είχε, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Τάσος Εμμανουηλίδης, τον ευχαρίστησε και τον συνεχάρη για τον νηφάλιο πολιτικό του λόγο. Πάντως δεν είχε μπλόκο από ΠΑΟΚτζίδες στον Μάξιμο. Αυτά μόνο στον Άδωνι...

 

 

3ME TON PRVHN PROEDRO TVN KTHNOTROFVN

* ΜΕ τον πρώην πρόεδρο των Κτηνοτρόφων Μιχάλη Τζιότζιο είχε κουβέντα, για αρκετή ώρα, ο Χρήστος Κέλλας, στο περιθώριο της Πανθεσσαλικής Συνάντησης Κτηνοτρόφων που διοργανώθηκε στον Τύρναβο. Η στάση του πρώην προέδρου των κτηνοτρόφων στο ζήτημα της δημιουργίας Διεπαγγελματικής για τη φέτα, καθώς και η βαθιά του γνώση για τα προβλήματα του κλάδου έδωσαν ξανά την ευκαιρία στον Λαρισαίο πολιτικό να εμβαθύνει στο κτηνοτροφικό.

 

 

 

 4O JHROMERITHS

* Ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης και η κ. Νατάσα Γούλα - Νάκου, στη διασταύρωση-λαιμητόμο της Λαρίσης-Τρικάλων με την οδό που οδηγεί στο Νέο Κοιμητήριο. Ο σύζυγός της, Δημοσθένης Γούλας, είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, καθώς στην επίμαχη διασταύρωση είχε εμπλακεί σε τροχαίο ο αδελφός της, Βασίλειος Νάκος. Όπως σημειώνουν τον δρόμο χρησιμοποιούν και πολλά σχολικά λεωφορεία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, ενώ γονείς μεταφέρουν τα παιδιά τους σε ακαδημία ποδοσφαίρου που λειτουργεί στην περιοχή.

Πριν λοιπόν θρηνήσουμε θύματα…

 

 

 5O PERIFEREIARXHS UESALIAS

* Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός, εκπαιδευθείς επιτυχώς εις νέον οπλισμόν κατά την περαιωθείσα χθες Τακτική Ασκηση Άνευ Στρατευμάτων («Κλεισθένης 2018») ίνα καταλάβει θέση μάχης στο Προκεχωρημένο Φυλάκιο (ΟΤΑ 2019) κατά δυνάμεων του Υπουργείου Εσωτερικών που κινούνται με εχθρικάς διαθέσεις έναντι φίλιων δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά της απλής αναλογικής, άρξατε πυρ…

Β.Κ.