Ξέφυγε

Δημοσίευση: 28 Απρ 2018 19:45
*ΜΠΡΟΣΤΑ δείχνει ο Κ. Αγοραστός, πάνω κοιτάει ο Γ. Λαμπρούλης. Ελλειμμα επικοινωνίας;  Ζ. *ΜΠΡΟΣΤΑ δείχνει ο Κ. Αγοραστός, πάνω κοιτάει ο Γ. Λαμπρούλης. Ελλειμμα επικοινωνίας; Ζ.

*ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ χθες πλήθος στη Λάρισα οι «άμα κάνει από τώρα τόση ζέστη, φαντάσου τι θα γίνει τον Ιούλιο…».

Χθες, που το θερμόμετρο πήγαινε ένα μήνα μπροστά. Μπορεί και παραπάνω.

Ζ.

 

Αντε γεια

*ΤΟ χρονικό ενός προαναγγελθέντος φευγιού.

«Κάτσ’ Αντώνη», έλεγε ο λεβεντοπρόεδρος στον Κατσιαντώνη. Μπα, δεν τον είχε ο τόπος τον Ελασσονοαμερικάνο βουλευτή, που εδώ και πολύ καιρό λιανοπατούσε. Έλεγαν θα φύγει για ΠΑΣΟΚ, τώρα οι Αθηναίοι τον δίνουν στη ΝΔ, κι αν κάνει την έκπληξη και πάει στον ΠΑΟΚ;

***

*ΣΤΗ ΝΔ πάντως δεν εμφανίζονται και τόσο φιλόξενοι. Σιγά τη μεταγραφή λένε. Ορισμένοι μιλάνε και για υπονομευτική φημολογία. Να πάρουμε λέει τώρα αυτόν, να μπει ξανά στη Βουλή ο Λεβέντης, να είναι ο Μητσοτάκης πρώτος αλλά όχι αυτοδύναμος, να μην μπορεί μετά να συνεργαστεί μαζί του που θα του κρατάει μούτρα.

***

*ΓΕΝΙΚΩΣ πολύ σύνθετη η κατάσταση. Κάποιοι συνδύασαν την κίνηση Κατσιαντώνη με το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ότι τον καθοδηγεί απευθείας ο Τραμπ και τέτοια, για να ελέγξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το πιθανότερο.

Πάντως τον ξεφλουδίζουν από αστέρια τον κεντροπρόεδρο. Τώρα του λάκισε ο Ελασσονοαμερικάνος, πριν λίγες μέρες ο Μακρυχωρίτης πολιτευτής του προσχώρησε στον Van der Μπαρτζ, καλά του τα ‘λεγε ο Δαμιανός Ζώκας που την κοπάνησε νωρίς.

Ζ.

 

No Fabregas

*ΕΥΚΑΙΡΙΑ σήμερα για τους συριζαίους. Να διαβάσουν στην εφημερίδα, σε άλλη σελίδα την επιστολή του συντρόφου τους Χρ. Πλιάτσικα όπου αυτός αυτοβιογραφείται, να τον μάθουν. Μπορεί αυτός να σταδιοδρομεί κομματικά στην Αθήνα, όμως προέρχεται από τους Γόννους. Κι αν κατέβει για βουλευτής, τη Λάρισα θα προτιμήσει.

***

*ΕΥΚΑΙΡΙΑ να δουν πώς υπερασπίζεται κάποιος με αυταπάρνηση τον Τσίπρα. Πώς απαρνείται τη ΝΔ. Φάμπρεγας εγώ; Ποτέ.

Οπότε δικαίως απαιτεί να μην τον τσουβαλιάζουν με άλλους συμπατριώτες του, με άλλα εκλεκτά στελέχη της κοινωνίας των Γόννων. Ήτοι με Κατερίνα Ζαχείλα και τον προς το παρόν αφανή Φάνη Κωστόπουλο. Αυτοί με τη ΝΔ θέλουν να κατέβουν.

Ζ.

 

Κολεξιόν

*ΒΟΥΙΞΕ ο τόπος χθες στο ίντερνετ. Δεν θέλει και πολύ. Η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη και η νεαρή αναπληρώτρια επί του Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη βγήκαν στα κανάλια με μπλούζες ‘’Zeus + Dione’’. Ναι, της εταιρίας που ανήκει στην προεδρική σύζυγο Μαρέβα. Διαφορετικού χρώματος αλλά κατά τα άλλα ίδιες. Λες και τις μοιράζει η υπηρεσία, ωσάν να επρόκειτο για κομματική στολή.

***

*ΚΑΙ δεν τελειώνει εδώ. Η ίδια μπλούζα σε λευκό έχει λανσαριστεί λέει από τη Σία Κοσιώνη στον Σκάι, εντάξει αυτή είναι πια μέλος της οικογένειας, μπορεί να της τη δώρισε η πεθερά της ψωνίζοντας ως κουνιάδα, ενώ σε πράσινο τη φόρεσε κι η Μάρα Ζαχαρέα στο δελτίο του Star. Κατά μία εκδοχή πρόκειται για δείγμα στήριξης της εγχώριας ελληνικής επιχειρηματικότητας. Κατά μία άλλη για αφοσίωση στον πρόεδρο. (Λογικά ‘’Zeus + Dione’’ θα φορά από βδομάδα και στη Λάρισα το ντούο Λένα,     Αξιόγλου-Ξυνοπούλου.)

Ζ.

 

Ευρηματικός

*Η ρήση του Μακρόν στις ΗΠΑ ‘’There is no planet B’’, ενθουσίασε πολλούς για την ευρηματικότητά της. Και τον Λαρισαίο Γ. Ο. «προσκυνώ αυτόν που το σκέφτηκε. Μπράβο και πάλι μπράβο». Νo planet, plan B, ούτε πλανήτης μήτε πλάνο αλλιώτικο.

Ζ.

 

Για τους άλλους

*ΣΕ καινούργια μονοπάτια ο Ηλίας Σουφλιάς, ως υποψήφιος για πρόεδρος της γαλάζιας Νομαρχιακής. Κι όταν άλλοι τον παρότρυναν τις τελευταίες ημέρες εμφανιζόταν επιφυλακτικός. «Βρε παιδιά… Εγώ μετά από τόσα χρόνια ξέρω καλά τι πρέπει να κάνω ώστε να βοηθήσω κάποιον υποψήφιο να κερδίσει εκλογές. Τώρα θα είμαι εγώ υποψήφιος, θα μπορέσω να με βοηθήσω;».

Ζ.

 

Τώρα

αντίπαλοι

*ΟΠΟΤΕ ο νεοδημοκράτης διατύπωσε χθες την απορία του, με ύφος αφελέστατο.

-Καλά, ο Καπετάνος ως Φαρσαλινός δεν είναι σουφλικός; Δεν μπορεί, οικογενειακώς κιόλας…

***

*ΕΔΕΙΞΕ ελαφρώς σοκαρισμένος ο εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Μα 7 παρά 2 λεπτά, ελάχιστα πριν σφυρίξει τη λήξη για υποβολή υποψηφιοτήτων εμφανίστηκε στα κομματικά γραφεία ο Ηλ. Σουφλιάς. Με 30 μόνο υπογραφές παραμάσχαλα υπέρ της υποψηφιότητάς του, τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό, ίσως και για να μην διαρρεύσει το σχέδιο νωρίτερα. Οι οποίες υπογραφές έπρεπε να ελεγχθούν, μία να ακυρωνόταν, πάει η υποψηφιότητα. Αν δεν είναι αυτό σπάσιμο νεύρων, τότε τι…

***

*ΔΕΝ έδειξε έτοιμος να το διαχειριστεί ο Χρ. Καπετάνος. Αρνήθηκε την πρόταση του φωτογράφου για ενσταντανέ από κοινού με τον αντίπαλο. Κι η ενότητα του κόμματος;

Τελευταία ώρα εμφανίστηκε ο Ηλ. Σουφλιάς. Κι έτσι δεν πρόλαβαν να τον φωνάξουν στην Αθήνα, ώστε να τον πιέσουν να αποσυρθεί.

Κι αποδείχτηκε ότι η προεδρία της ΝΟΔΕ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, περίπου. Εκεί που έκοψαν την υποψηφιότητα του Ηρακλή, άλλη ξεπετάχτηκε.

Ζ.

 

Πάντα επώνυμα

*ΕΛΕΓΑΝ πάλι τα δικά τους οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Από τα σχόλια που διαβάζω στο ίντερνετ, νομίζω ότι οι μισοί και βάλε πρέπει να πήγαιναν σχολείο μόνο για την τυρόπιτα.

***

*ΠΑΡΑ την κρίση ρε παιδιά, τα μπλουζάκια που φοράω είναι επώνυμα. ‘’Γυψοσανίδες ο Τάσος’’, ‘’Βουλκανιζατέρ ο Μπάμπης’’ και τέτοια.

***

*- ΟΤΑΝ περιμένω στην τράπεζα και βαριέμαι, πάω δίπλα σ’ ένα παππού και λέω ‘’οι αλήτες…’’. Μετά συνεχίζει εκείνος.

Ζ.

 

Παιχνίδια

λέξεων

*Ο ειλικρινής Τσακαλώτος πήγε να γίνει τσαλακώτος της κυβερνητικής γραμμής περί καθαρής εξόδου. Χαμόγελα πλατιά από τον πρωθυπουργό με τον Γιούνκερ να μιλάει για έξοδο claire et nette, με σαφήνεια και καθαρά που λένε κι οι γαλλομαθείς. Την ίδια ώρα ο υπουργός του έλεγε για αυξημένη και πιο πυκνή επιτήρηση, για άγριο πρέσινγκ από τους δανειστές και μετά. Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων, η στριμωγμένη αντιπολίτευση και τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ βρήκαν ανέλπιστη σανίδα. Αμηχανία οι κυβερνώντες.

***

*ΤΑ διόρθωσε μετά ο υπουργός Ευκλείδης, «θα έχουμε μια ενισχυμένη παρακολούθηση που ουδεμία σχέση με την πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις. Δεν υπάρχει πρόγραμμα άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, άρα δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις».

Παιχνίδι με τις λέξεις κι όλοι περνούν καλά, βρίσκουν ρόλο. Όταν όλοι δέχονται πια ότι πρόγραμμα δεν θα υπάρχει, μνημόνιο τέλος, όταν απαξάπαντες γνωρίζουν ότι η οικονομία θα παρακολουθείται.

Ζ.

 

Αποκρούει

*«Ο ΣΘΕΒ πάντοτε θεσμικά και ουδέποτε πολιτικά, φροντίζει να έχει πάντα την καλύτερη εκπροσώπηση στην ετήσια συνέλευσή του». Ο πρόεδρός του αποκρούει το χθεσινό σχόλιο. «Η παρουσία φέτος του γ.γ. Λόη Λαμπριανίδη, με την παρότρυνση του αντιπροέδρου κ. Δραγασάκη, αποδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για τις θέσεις και τις απόψεις της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας. Εξάλλου, για όσους γνωρίζουν, ουδείς καταλληλότερος για θέματα ανάπτυξης και επενδυτικών νόμων από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου». (Φαντάσου να ερχόταν ο ίδιος ο Δραγασάκης, τι θα αποδείκνυε…)

***

*«ΟΣΟ για τον ομολογουμένως φίλο του προέδρου του ΣΘΕΒ, τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη», συνεχίζει ο Αχ. Νταβέλης θυμίζοντας ότι κι άλλες φορές είχαν προσκεκλημένους ευρωβουλευτές. Και καταλήγει διαβεβαιώνοντας: «Η ετήσια συνέλευση του ΣΘΕΒ, ήταν, είναι και θα παραμείνει αφιερωμένη στην εξαίρετη επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλίας, για τις ιδέες και την προσφορά της στην οικονομία και την κοινωνία». (Κι όχι στα προσωπικά σχέδια του προέδρου θα ήθελε να πει, μη αποδεχόμενος όσα του προσάπτουν.)

Ζ.

 

Για μπαλίτσα

*ΞΑΝΑ τα διατροφολογικά στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.

- Ρε συ; Έχουμε παχύνει, πάμε για καμιά μπαλίτσα;

- Ναι πάμε. Εγώ θέλω μια κρέμα και μια σοκολάτα.

***

*- ΜΟΥ είπε ο διαιτολόγος να κόψω το ψωμί, λες και τόσο καιρό το έτρωγα δίχως να το κόβω.

***

*- ΟΙ επιστήμονες προβλέπουν ότι οι άνθρωποι του μέλλοντος θα έχουν μεγάλη κοιλιά. Άρα, δεν είμαι χοντρός, απλώς είμαι πολύ μπροστά.

Ζ.

 

Για τα λεφτά;

*- ΠΟΣΟΙ ακόμα άλλοι απλήρωτοι υπάρχουν στην ομάδα;

Οι Λαρισαίοι έχουν καιρό που το συζητούν, άλλωστε οι αποχωρήσεις κι οι διωγμοί δίνουν και παίρνουν, δεν είναι καινούργιο φρούτο. Μπροστά στα λεφτά κανείς δεν θεωρείται σύμβολο, σημαία κι άλλα τέτοια πεζά, τράβα την περόνη. Νάζι δεν έχει, όλοι λαγοί; Θα σπάσει η ρέντζα του κόσμου απ’ το ζόρι.

Υπάρχει λένε ποδοσφαιριστής που είπε ότι έρχεται να παίξει χωρίς λεφτά, όσο για τόσα που θα του έδιναν έχει, να παίξω εδώ θέλω είπε, α όχι, θα σου δώσουμε, του υπέγραψαν και σύμβαση με τον χαμηλότερο νόμιμο μισθό. Κι από τότε τον έχουν λέει απλήρωτο εντελώς. Όλα τα απίστευτα;

Ζ.

 

Απ΄ τον σβέρκο;

*ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς εκλογές στην τοπική ΝΔ. Έτσι τουλάχιστον φαινόταν χθες το πρωί. Ότι θα έστηναν την κάλπη, αλλά δεν θα ψήφιζαν. Που θα ήταν ένας ο υποψήφιος. Ο Ηρακλής είχε αποσυρθεί ακουμπώντας πάνω στο ρόπαλό του, με τη λεοντή μαλλιαγρισμένη στην Αθήνα. Ποιος Εμβέρ Χότζα και Σαντάμ Χουσεΐν, γατάκια που θα χλώμιαζαν με το ποσοστό που θα έπαιρνε ο Χρ. Καπετάνος.

***

*ΠΑΡΟΤΙ Ηρακλής, ας είναι και λοκατζής, τον έπιασαν λέει απ’ τον σβέρκο τον Γερογιώκα και τον έβαλαν στη θέση του. Υποψηφιότητες κι αηδίες… Στα κεντρικά του κόμματος αποφάσισαν πως δεν χρειάζεται. Οπότε τον έσφιξαν λιγάκι υποχρεώνοντάς τον να αποσυρθεί. Και μη νομίσει κανείς ότι ενεπλάκη ο Μητσοτάκης ή άλλοι υψηλόβαθμοι. Οι κομματικοί γραφειοκράτες τα διεκπεραιώνουν αυτά, άνθρωποι στο προεδρικό γραφείο που εντέλλονται να καθαρίζουν κάθε φορά την μπουγάδα.

***

*Ο Ηρακλής όμως παραμένει δυνατός, δεν τον πέταξαν ξεζουμίζοντάς τον, στη συντήρηση τον έβαλαν. Μέχρι να βγει το καλοκαίρι. Κι όταν κατέβουν οι βλάχοι απ’ τα βουνά, όταν ο Καπετάνος ζωστεί για δήμαρχος Φαρσάλων ξανά, τότε θα παραιτηθεί του είπαν από πρόεδρος στην οργάνωση και θ’ αναλάβει στη θέση του ο Γερογιώκας. Διορισμένος ο ένας τώρα με εκλογές, διορισμένος ο άλλος μετά δίχως εκλογή. Μία η άλλη… (Μετά όμως προέκυψε ο απρόβλεπτος παράγων Σουφλιάς.)

Ζ.

 

Καθόλου

ουτοπία

*ΜΕ Μιγκέλ Θερβάντες λέει η ΚΝΕ στο μαθητικό της φεστιβάλ απόψε στο Φρούριο. Κι ας μην ακολουθούν τον Δον Κιχώτη, ας μην έχει ανεμόμυλους στην πλατεία Λαμπρούλη. Ίσα-ίσα το αντίθετο πιστεύουν, «το ν’ αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι ουτοπία», αυτά τα λόγια του μεγάλου Ισπανού χρησιμοποιεί η ΚΝΕ. Δεν το θεωρούν ανέφικτο. Τι νεολαία θα ήταν τότε…

Ζ.

 

Ένθετο αύριο

*ΕΝΘΕΤΟ περιοδικό για τους αγρότες κι όχι μόνο αυτούς, αύριο δωρεάν με την κυριακάτικη ‘’Ε’’. Πρώτο τεύχος της ‘’ΑΓΡΟδιατροφής’’, θ’ ακολουθήσει κι άλλο μετά το καλοκαίρι κι ύστερα ξανά πριν τη μεγάλη έκθεση της ‘’Agrothessaly’’ λέει ο σχεδιασμός. Με πλούσιο περιεχόμενο για το χωράφι αλλά και τη βιομηχανία τροφίμων. Πολλές πληροφορίες για τα μυστικά των δηλώσεων ΟΣΔΕ που κατατίθενται αυτόν τον καιρό. Με άρθρα ειδικών για τις καλλιεργητικές φροντίδες. Ένα περιοδικό για τον κάμπο.

Ζ.

 

Ύποπτος

*- ΚΑΠΟΙΟΣ στο σπίτι έφαγε είκοσι σοκολατάκια…

Ο Λαρισαίος εμφανίστηκε ανήσυχος στην παρέα.

- Καλά, εσύ μόνος σου δεν μένεις;

- Εμένα υποψιάζομαι κι εγώ…

Ζ.

 

OXI DEN EINAI STRABH H FVTO* Οχι δεν είναι στραβή η φωτογραφία, οι κολόνες της ΔΕΗ που φέρουν και μετασχηματιστή, γέρνουν. Στον δρόμο για τη Βαμβακού, κοντά στην «Επίλεκτο» η επικίνδυνη (;) κατάσταση. Ας το δουν οι υπεύθυνοι του δικτύου.

 

PERASE STA EDRANA OLCVN*ΠΕΡΑΣΕ από τα έδρανα όλων των συναδέλφων του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παντρεύει παιδί ο Μιχάλης Αναστασίου και μοίραζε προσκλητήρια. Σε τρία Σάββατα από τώρα ο γιος του Νίκος παντρεύεται στον Αγιο Αχίλλιο την καλή του, τη Θεοδώρα Μάνθου. (Να ζήσουν.)

Ζ.

 

ME TON PROSHKONTA*ΜΕ τον προσήκοντα σεβασμό, η νεότερη γενιά της ΝΔ, ακόμα κι ο γραμματέας Αυγενάκης, απέναντι στον ρέκορντμαν δήμαρχο Λαρίσης.

Ζ.

 

H MISH KOINOBOYLEYTIKIH*Η μισή κοινοβουλευτική δύναμη της Λάρισας. «Ο καθένας και το κεφάλι του» όμως, το ενσταντανέ αποτυπώνει την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ τους. Κοινές εμφανίσεις, διαφορετικοί προσανατολισμοί, αλλιώτικες προσεγγίσεις.

Ζ.

 

O DASKALOS KAI O MAUHTHS*Ο δάσκαλος κι ο καθηγητής διαφωνούν εκεί στο Δημαρχείο; Μπα… Μάλλον υπερθεματίζουν συμφωνώντας ο αντιδήμαρχος Σουρλαντζής κι ο συριζαίος Ζωγράφος.

Ζ.

 

THN AYTOKI9NOYMENH*ΤΗΝ αυτοκινούμενη διάταξη εντόπισε ο Γ. Γ. Πάνω σε χαλασμένο παιδικό καροτσάκι μια παλιά σόμπα, χρησιμεύει για κράτηση θέσης στάθμευσης. (Σωραίος Λαρισαίε…)

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass