Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουνό-θάλασσα

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2018 19:45
*-ΝΑ μας τον προσέχετε τον βουλευτή μας, εδώ στη Λάρισα. Ο ευρωβουλευτής και νούμερο 2 στο ΚΙΝ. ΑΛ. Ν. Ανδρουλάκης με τον Κ. Μπαργιώτα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας Γ. Μιχαλόπουλο.  Ζ. *-ΝΑ μας τον προσέχετε τον βουλευτή μας, εδώ στη Λάρισα. Ο ευρωβουλευτής και νούμερο 2 στο ΚΙΝ. ΑΛ. Ν. Ανδρουλάκης με τον Κ. Μπαργιώτα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας Γ. Μιχαλόπουλο. Ζ.

*ΜΕΤΑ και τις πρωτομαγιάτικες εξορμήσεις, ο Λαρισαίος το συνδύασε.

- Ο Έλληνας είναι σε μόνιμες διακοπές. Όλα τα βλέπει βουνό κι όλα τα κάνει θάλασσα…

***

*ΕΝΩ τα πειραχτήρια το διέδωσαν βλέποντας συμπεριφορές.

- Ακούστηκε ότι άμα στο πρώτο μπάνιο δεν ανεβάσεις φωτογραφία στο ίντερνετ, έρχεται ο Ποσειδώνας και σε καρφώνει με την τρίαινα από πίσω.

Ζ.

 

Πόσοι... ήταν;

*ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ παρουσίες προχθές κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς που τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Τυρνάβου και όχι όπως παλιά τα τοπικά εργατικά σωματεία με πρώτα το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Οινοποιείο και το ΠΑΜΕ Τυρνάβου.

Φέτος τα σωματεία συμμετείχαν στην εκδήλωση στη Λάρισα του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ. Επίκαιρο το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς», αν και οι παρόντες, μετρημένοι, ήταν μόνο… δεκατρείς.

Κ.Τσ.

 

Σε κάθε δέντρο

*ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στο Αισθητικό Άλσος, το οποίο όλο και συνέρχεται. Στην πρόσκληση του Δήμου ανταποκρίνονται διαρκώς και περισσότεροι Λαρισαίοι. Σπάνια εικόνα προχθές. Κάτω από κάθε δέντρο και μια παρέα, μια οικογένεια ή και μεγαλύτερη συντροφιά οπότε διάλεγαν και μεγαλύτερο δέντρο ή συστάδα για σκιά. Με τη φορητή ψησταριά και τα κάρβουνα, τα κοψίδια και τις άλλες προμήθειες. Με τις πλαστικές καρέκλες και το αναδιπλούμενο τραπεζάκι, τις καρό κουβερτούλες του πικ νικ.

***

*ΓΛΕΝΤΙ κάτω από κάθε δέντρο. Σ’ ένα απ’ αυτά κι ο δήμαρχος, με παιδιά κι εγγόνια. Παραπέρα αντιδήμαρχοι.

Δούλεψε και το αναψυκτήριο, που λειτούργησε περιστασιακά για να εξυπηρετήσει τους λιγότερο οργανωμένους. (Αλήθεια, θα το δώσει το μαγαζί σε κάποιον ο Δήμος ώστε να αποτελέσει το Άλσος πόλο έλξης για το καλοκαίρι;)

Ζ.

 

Αναζωπύρωση

*ΕΙΝΑΙ γνωστό τοις πάσι ότι ο Χρ. Καπετάνος θα επιδιώξει να είναι του χρόνου ξανά υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων. Τρίτη και ζαβλοκιά, θέλει να δοκιμάσει ακόμα μια φορά. Κατά τα φαινόμενα και υπό τις παρούσες συνθήκες θα λάβει το χρίσμα του κόμματος. Αυτή η προοπτική, καθώς θα αποχωρήσει εγκαίρως από την προεδρία της γαλάζιας Νομαρχιακής, εφόσον βέβαια την κερδίσει την άλλη Κυριακή, αυτή η αποχώρηση ήταν και το τυράκι που οδήγησε τον Ηρ. Γερογιώκα στη φάκα της απόσυρσης. Ότι θα τον όριζαν ως αντικαταστάτη πρόεδρο με απόφαση των κεντρικών, με κοπτάτσια που λένε κι οι κομμουνισταί. Ωστόσο μετά προέκυψε αίφνης Σουφλιάς κι άλλαξαν τα γράμματα.

***

*ΚΙ έτσι υπάρχουν νεοδημοκράτες που αναρωτιούνται γιατί έπρεπε να τα σκαλίσει ο Χρ. Καπετάνος και να αναζωπυρώσει την αντιπαλότητα στα Φάρσαλα. Πώς θα τους συσπειρώσει μετά για να βγει δήμαρχος; Και καλά ο Βαγγέλης Μπαλατσός που πίνει νερό στ’ όνομά του, σιγοτραγουδώντας «ήρθε μια γιαγιά απ’ το Βόλο…».

Ο Γ. Αγγελακόπουλος όμως πώς θα του φερθεί, χάσει-κερδίσει τη ΔΗΜΤΟ, τώρα που ο Χρ. Καπετάνος τον εκνευρίζει ξανά υποστηρίζοντας πάλι τη Μαργαρίτα Γκότη; Και που χρειάζεται ένας καινούργιος Αλέξανδρος Δουμάς για να περιγράψει τα πάθια και τους καημούς της τοπικής οργάνωσης, ανάλογα παραγωγικός με εκείνον που είχε γράψει για τη Μαργαρίτα Γκοτιέ. Συν τοις άλλοις είναι και οι σουφλικοί εν γένει που θα βρεθούν τώρα απέναντι στο «καπετανάτο», για τα Φάρσαλα και τα χωριά τους πρόκειται. (Εν τω μεταξύ, ο Άρης Καραχάλιος δένει τα κορδόνια του στη σέντρα.)

Ζ.

 

Ζόρια

*ΝΕΑ σεζόν κι άρχισαν να προβληματίζονται τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

- Ρώτησα έναν γυμναστή τι μπορεί να κάνει για να βγω το καλοκαίρι στην παραλία και μου είπε ότι έχει κάτι άκρες στον Δήμο να πάρω άδεια καντίνας.

***

*-ΠΑΧΥΝΑ λίγο. Δεν μου κάνει η ζώνη.

-Του παντελονιού;

-Του αυτοκινήτου.

***

*- ΌΧΙ ότι έχω παχύνει ρε παιδιά αλλά με είδαν δύο Ινδοί στον δρόμο κι άρχισαν να με προσκυνάνε. Θα με πέρασαν για Βούδα.

Ζ.

 

Ποδήλατα

*ΑΝΟΙΞΕ ο καιρός και οι Λαρισαίοι άφησαν στο πάρκινγκ του σπιτιού τους το αυτοκίνητο και πήραν το ποδήλατο. Μικροί και μεγάλοι, με καθισματάκια οι γονείς στο πίσω μέρος για να μεταφέρουν και τα παιδιά πηγαινοέρχονται καθημερινά στο κέντρο. Το πρόβλημα όμως που παρατηρείται είναι η έλλειψη σε δέστρες. Στους πεζοδρόμους Ασκληπιού, Παπασταύρου και Ρούσβελτ ο ποδηλάτης κάνει κύκλους μέχρι να βρει ελεύθερη δέστρα, δέντρο, κολόνα φωτισμού, παγκάκι ή κατεβασμένα ρολά για κλειδώσει το ποδήλατό του. Δύσκολο το πάρκινγκ στο κέντρο.

Ζ.Π.

 

Οπου δύο

*ΟΙ νουνεχείς στη ΝΔ τις φοβόντουσαν τις εσωκομματικές καθότι τέτοιες διαδικασίες συνδαυλίζουν την εσωστρέφεια. Οι περί τον Μητσοτάκη όμως ένιωσαν σίγουροι και προχώρησαν. Δεν σκέφτηκαν τις παρενέργειες στις μικρές κοινωνίες, όπου θα την πληρώσουν οι ‘’δήμαρχοι’’. Η κυριαρχία στις ΔΗΜΤΟ παίζει τον ρόλο της στην απονομή χρισμάτων και τη γενικότερη κομματική υποστήριξη στους υποψήφιους δημάρχους.

Έτσι προκαλούνται κραδασμοί στους δήμους όπου υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες υποψηφιότητες για την προεδρία της Τοπικής. Όπως στον Τύρναβο, όπου βέβαια έχουν συνηθίσει στην ανισορροπία. Όμως η αναμέτρηση για τη ΔΗΜΤΟ, φυσάει κάτω απ’ τα κάρβουνα που σιγοκαίνε. Φυσικά όλοι ξέρουν για τους δύο υποψηφίους προέδρους, τον Γιαννόπουλο και τον Σπανογιάννη, ποιος είναι με ποιον και ποιος με ποια.

***

*ΣΤΟΝ δήμο Κιλελέρ δεν δείχνει να υφίσταται ζήτημα καθώς εκεί ο κυρίαρχος δήμαρχος Θαν. Νασιακόπουλος το έχει ξεκόψει προς πάσα κατεύθυνση, διαμηνύοντας ότι δεν εμπλέκεται. Σταυροθόδωρος και Τσιάρας θα αποφύγουν να βάλουν στην εξίσωσή τους τον παράγοντα Δήμος.

Στη Λάρισα πάλι, οι φερέλπιδες για δημαρχιακή υποψηφιότητα είναι πολλαπλάσιοι από τις δύο υποψήφιες προεδρίνες.

- Εδώ έχει χαθεί η μπάλα, η Ξυνοπούλου κι η Ζαχαρή θα τη βρουν; έλεγε ο παλιός του κόμματος.

Ζ.

 

Οι 2 εκ των 3

*ΟΙ περιφερειακοί σύμβουλοι του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία», παράταξη που έχει υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, οι οποίοι όμως τώρα συντάσσονται με τους «λαφαζανίστας», ο Λαρισαίος Τάκης Γιαλαμάς κι ο Καρδιτσιώτης Στέλιος Αναστασόπουλος, εξέδωσαν από κοινού περιβαλλοντική ανακοίνωση καλώντας στη διαδήλωση στον Βόλο εναντίον της ΑΓΕΤ και των καυσίμων της. Τρεις όλοι κι όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης, ο τρίτος πού είναι; Δεν συνυπογράφει ο Γιώργος Σταμπουλής, που είναι και Βολιώτης. Ο μόνος που παραμένει ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θα μπόρεσαν να τον βρουν μάλλον…

Ζ.

 

Γιατί;

*Ο Λαρισαίος διαμαρτύρεται που η ΔΕΥΑΛ απαιτεί να υπογράψει εκείνος υπεύθυνη δήλωση ότι θα αναλάβει ο ίδιος την οφειλή αν τυχόν αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς νερού ο ενοικιαστής σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του.

-Πρώτον είναι σα να προτρέπουν τους ενοικιαστές να αφήνουν φέσια στη ΔΕΥΑΛ φεύγοντας, μην σας νοιάζει θα τα πληρώσει ο ιδιοκτήτης. Και δεύτερον, τι με εμπλέκουν εμένα στη σύμβαση που υπογράφουν με κάποιον άλλο; Γιατί εγώ πρέπει να καλύπτω την εταιρεία, η οποία ορίζει και έχει προεισπράξει και εγγύηση για να καλύψει τυχόν φέσια…

Ζ.

 

Καμία σχέση

*ΚΑΚΩΣ προστέθηκε προχθές σε σχόλιο η πιθανή παρουσία της Γιώτας Μπουρνάκα, σε διπλανή άδεια καρέκλα. Δεν υπήρχε μαθαίνουμε καμία περίπτωση να βρεθεί εκεί. Καθώς δεν υφίσταται ουδεμία πολιτική σύγκλιση, ενόψει εσωκομματικών εκλογών,  με τη Βάσια Παναγάκη, το άλλο προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ.

Ζ.

 

Πάλι ο ΟΓΑ

*ΤΑ συνήθη προβλήματα που απασχολούσαν τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ στην περιοχή μας ήταν κυρίως η δυσκολία στην επικοινωνία, καθώς τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν ποτέ, ενώ το λιγοστό προσωπικό αδυνατεί να εξυπηρετήσει εγκαίρως τους συναλλασσόμενους. Εδώ και λίγες μέρες στη μακρά λίστα των προβλημάτων του Οργανισμού προστέθηκε και ο χαλασμένος εκτυπωτής. Ναι καλά διαβάσατε… χάλασε ο εκτυπωτής. Και γιατί απασχολεί τους ασφαλισμένους; Γιατί δεν μπορεί να εκτυπωθούν τα παραπεμπτικά για να περάσει κάποιο ΑΜΕΑ από την Επιτροπή ΚΕΠΑ που ασχολείται με τη χορήγηση ποσοστού αναπηρίας. Και επειδή στην περίπτωση αυτή μιλάμε για άτομα με αναπηρίες, καλό θα είναι οι αρμόδιοι να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία…

 Γ.Ρ.

 

Στη θάλασσα

*ΔΕΝ ήταν λίγοι οι θαρραλέοι που βούτηξαν στα κρύα νερά του Αγιοκάμπου την Πρωτομαγιά. Ο ήλιος μπορεί να έκαιγε και η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες να ήταν υψηλή αλλά η θάλασσα είναι ακόμα κρύα για τους μη χειμερινούς κολυμβητές. Και όμως κάποιοι αψήφησαν τη χαμηλή θερμοκρασία του νερού και έκαναν τις πρώρες τους βουτιές «καλωσορίζοντας το καλοκαίρι».

Ζ.Π.

 

Άλλο τότε

*ΚΑΙ διηγείται ο μετέπειτα σταρ Βασίλης Καραπιάλης, με αφορμή τα τριαντάχρονα του βυσσινί πρωταθλήματος: Ήμασταν κυριολεκτικά μια πόλη-μια ομάδα, όπως το λέω. Πηγαίναμε να αγοράσουμε ένα παντελόνι ή ένα πουκάμισο και δεν μας άφηναν να πληρώσουμε. Πηγαίναμε να φάμε, μας κέρναγαν, ήταν τέτοιο το κλίμα σε όλη τη Λάρισα. (Κάτι τέτοια είχε ακούσει κι ένας καινουριοφερμένος στην πόλη που προσπαθεί να εφαρμόσει τώρα υποχρεωτικά το τζάμπα για την πάρτη του. Και γελάνε και τα τσιμέντα.)

Ζ.

 

Με το μαλακό

*ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι τους σνομπάρουν οι πάσης φύσεως ταχυδρόμοι εκεί στη Νέα Πολιτεία. Χθες, 2 Μαΐου, έλαβε ο άλλος τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΛ, η οποία τους μοιράζει με δικό της μηχανισμό. Κι ο φάκελος είχε απ’ έξω ενημερωτικό σφραγιδάκι ‘’Νέα ημερομηνία εξόφλησης 20 Απριλίου’’. Κοροϊδία;

***

*ΧΘΕΣ έφτασε και ο φάκελος της τράπεζας. Με τα ΕΛΤΑ αυτός. Από τον αποστολέα είχε ληφθεί μέριμνα να μην εκτίθεται. Εμφανής σφραγίδα ότι είχε παραδοθεί στο Ταχυδρομείο στις 3 Απριλίου. Κι από τότε σιγά-σιγά έφτασε στον παραλήπτη. Τον άλλο μήνα. Της ίδιας χρονιάς όμως.

Ζ.

 

Ποιο POS;

*…ΚΑΙ μια για τους λογαριασμούς των ΔΕΥΑ ο λόγος, ο συμπολίτης αναρωτιέται και διαμαρτύρεται: Γιατί οι οργανισμοί Κοινής Ωφελείας δεν δέχονται πληρωμή με POS; Πήγε, αναφέρει στη ΔΕΥΑ του Δήμου Λιτοχώρου-Δίου (καθότι ιδιοκτήτης εξοχικού στον Πλαταμώνα) και μου είπαν: μόνο μετρητά.

Άλλο κράτος οι ΔΕΥΑ;

 Δ.Χ.

 

«Κράτος»

*ΠΟΤΕ θα γίνουμε κράτος, ρωτούσε και αποφαίνονταν συμπολίτης: μα όταν σταματήσεις σε δέκα πάγκους στη λαϊκή και πάρεις δέκα αποδείξεις λιανικής. Σήμερα είμαστε στις δύο. Έχουμε ακόμη δρόμο…

 Δ.Χ.

 

Σε αντίθεση

*ΣΕ δίκη που εξελίσσεται βρίσκεται ο Van der Μπαρτζ, με 35 κατηγορίες εις βάρος του, στριμωγμένος, κουρασμένος αλλά κρατάει ένα επίπεδο. Παρότι αρχηγός κόμματος κι εκείνος, φιλοδοξών μάλιστα να υπερκεράσει τον Β. Λεβέντη, δεν μπορεί να κάνει χρήση του νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών. Υπομένει τις διαδικασίες ο πορτοκαλένιος αρχηγός και δεν κραύγασε κι αυτός για σκευωρία, δεν μήνυσε τον εισαγγελέα, τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δ. Κατσαρό και εξ αντανακλάσεως και τη διάδοχό του Νικ. Μπασδέκη. Κάθεται φρόνιμα στο εδώλιο, παρότι υπερασπίζεται δυναμικά τον εαυτό του, τουλάχιστον δεν χρεώνεται δικηγορικά έξοδα.

Ζ.

 

Για κάψιμο

*ΖΗΤΗΣΕ για άλλη μια φορά εκλογές ο Κυρ. Μητσοτάκης. Και μάλιστα τώρα τις προσδιόρισε για εύθετο χρόνο, για τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την έξοδο από τα μνημόνια λέει στον Αλ. Τσίπρα έλα να μετρηθούμε τότε.

-Χε, χε, πολύ πονηρός είναι…

Ο Λαρισαίος συριζαίος εκτιμούσε ότι ο αρχηγός της ΝΔ έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση για να προλάβει και να κάψει το συγκεκριμένο εκλογικό σενάριο, αφού φαίνεται να υπάρχει έντονα στο μυαλό του πρωθυπουργού.

-Σου λέει εγώ στο ζήτησα, αν το κάνει θα φανεί πως του το επέβαλα, άρα θα το αποφύγει.

Ζ.

 

Με πολύ τακτ

*Ο Λαρισαίος είχε πάει να ρωτήσει για την πρόοδο του γιου του. Και τον χειρίστηκαν με πολύ τακτ είν’ η αλήθεια.

- Δάσκαλε, πώς πάει το παιδί στο σχολείο;

- Πρόβατα έχετε;

- Όχι.

 - Να πάρετε.

Ζ.

 

NEKRO DELFINI EKBRASTHKE* ΝΕΚΡΟ δελφίνι εκβράστηκε σε ακτή των παραλίων του Δήμου Αγιάς, σε δυσπρόσιτη βραχώδη ακτή.

Το αγαπητό στον άνθρωπο θαλάσσιο θηλαστικό, θεωρείται απειλούμενο είδος σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ειδών Ζώων της Ελλάδας.

«Δολοφονείται» από την ανεξέλεγκτη ρίψη τοξικών στη θάλασσα και τη χρήση απαγορευμένων αλιευτικών μεθόδων.

Λ.Κ.

 

KI AKARTEREI KAI KARTERI O *ΚΙ ακαρτέρει και καρτέρει ο Μάριος Ξηρομερίτης, να πάρει χρίσμα για δήμαρχος, τις δουλεύει τις διασυνδέσεις του στο κόμμα. Και με τον Καρτέρη κουβεντούλα, τον Κώστα του τομέα Ανάπτυξης Καινοτομίας της ΝΔ.

Ζ.

 

IATRIKO APARAT STH SYNELEYS *ΙΑΤΡΙΚΟ απαράτ στη συνέλευση του ΣΘΕΒ φέτος, άλλωστε ο πρόεδρος είναι ο ιδιοκτήτης του κέντρου ‘’Animus’’, κλινικής ‘’Κυανούς Σταυρός’’ κ.λπ. Ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ντ. Γιαννακόπουλος, ο καθηγητής Ν. Τσιλιμίγκας, ο διευθυντής της Εντατικής Απ. Κομνός…

Ζ.

 

KAUISTOS DEN FAINETAI GIGAN *ΚΑΘΙΣΤΟΣ δεν φαίνεται γίγαντας, ίσα με τον Γ. Μανώλη ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Ν. Γκάλης μπορεί να διέψευσε ότι θα εμφανιστεί υποψήφιος με τη ΝΔ, ο αρχηγός της Εθνικής μπάσκετ όμως δήλωσε ότι στηρίζει τον Γ. Μανώλη για δήμαρχο Τεμπών.

Ζ.