Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδίες

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2018 19:12 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Μαϊ 2018 19:24

* ΤΙ στην ευχή; Ποιος μας έχει ματιάσει και χάνουμε τόσο κόσμο τελευταία σε δυστυχήματα περιφερειακά της Λάρισας – άλλοι δύο χτες στη Γιάννουλη.

Συγκυρία; Όχι μόνο… Είναι βέβαιο ότι ανεξάρτητα από τις συνθήκες ενός εκάστου ατυχήματος πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά στους περιμετρικούς δρόμους της πόλης.

Και φυσικά οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς με τις νέες ρυθμίσεις του Δήμου η κίνηση φεύγει σταδιακά από το κέντρο της πόλης και οι μετακινήσεις από συνοικία σε συνοικία θα γίνονται όλο και πιο περιφερειακές. Και είναι σε κάτι τέτοιους δρόμους που το πόδι ξεχνιέται και το γκάζι τερματίζει. Με τις γνωστές συνέπειες.

Τι να πεις; Σε λίγο ούτε ευχέλαιο δεν θα μας πιάνει πια…

Καρναβαλιστές

* ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ σε φόντο... ασπρόμαυρο. Επιτέλους ο διψασμένος ΠΑΟΚ πήρε και επίσημα έναν τίτλο, από τους δύο που κατέκτησε φέτος (τον έναν βέβαια τον έχασε στα χαρτιά βάζοντας τρικλοποδιά στον εαυτό του, ή μάλλον... «πυροβολώντας» τα πόδια του διά χειρός Σαββίδη).

Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί, μεθυσμένοι φίλαθλοι και παίκτες, με τους τελευταίους να φοράνε – όπως είδαμε... μάσκες με το πρόσωπο του Σαββίδη.

Ποιο το παράξενο; Έτσι κι αλλιώς το ελληνικό ποδόσφαιρο μια παρέλαση... καρναβαλιστών είναι.

 

Ο... άξονας

* ΣΤΗ δεύτερη σκληρή μονομαχία του Σαββατοκύριακου, μεταξύ Κυπρίων και Ισραηλινών στην Eurovision, νικητές αναδείχτηκαν οι δεύτεροι.

Πω, πω τι μας έμελε να πάθουμε παραλίγο! Φαντάζεσαι ο... ανελέητος ανταγωνισμός Φουρέιρα – Νέτα στο πάλκο να έθετε σε κίνδυνο τον άξονα Ελλάδος – Κύπρου - Ισραήλ;

Φτηνά τη γλιτώσαμε σας λέω…

Λυπητερή

* ΑΛΛΑΖΕΙ ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ… Σύμφωνα με τη χτεσινή «Ε» θα επιβαρυνθούν περισσότερο οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε συνοικίες της πόλης καίτοι στις περιοχές αυτές τα ακίνητα είναι χαμηλής συνήθως αξίας.

Με κυβέρνηση... αριστερή, μου ’ρθε βαριά η... λυπητερή - θα τραγουδάνε κατά πώς φαίνεται οι συνοικιώτες, σε ήχους βαρείς και πένθιμους.

Με αυξημένο ΕΝΦΙΑ και... κομμένες συντάξεις θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές; Προφανώς δεν είναι αφελείς. Τελικά, μήπως οι εκλογές είναι πολύ κοντύτερα απ’ ό,τι υπολογίζουμε;

Για μια... «αξιοποίηση»

* ΜΑΛΛΙΑ... κουβάρια στο ΚΙΝ.ΑΛ. (όνομα κι αυτό - σαν μάρκα από... παυσίπονο μοιάζει!). Εκεί, ΓΑΠ , Ραγκούσης και άλλοι... ασκόπως περιφερόμενοι της πολιτικής προτείνουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (μπας και τους προκύψει καμιά... «αξιοποίηση»).

* Τι καταλαβαίνουμε εμείς; Ότι τελικά όλοι ψάχνουν να βρουν... στέγη να απαγκιάσουν μπας και εξασφαλίσουν κανένα παχυλά αμειβόμενο κρατικό αξίωμα.  (Να πάνε να βρούνε καμιά κανονική δουλειά για να κερδίζουν τα προς το ζην, μάλλον δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό, τους λεβέντες…).

Του καναπέ

* ΤΕΛΙΚΑ, εκτός από κοινωνία του καναπέ έχουμε πια και... εκκλησία του καναπέ. Για παράδειγμα, πέρασε ολόκληρο Νομοσχέδιο για τους ομόφυλους γονείς, και η Ιερά Σύνοδος αρκέστηκε σε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την... αντίθεσή της.

Σκεφτείτε μόνο τι τους είχε κάνει ο Χριστόδουλος με τις ταυτότητες και συγκρίνετε. Τον... αδόξαστο θα τους άλλαζε σήμερα!

(Χωρίς να λέμε ότι είναι σωστή η παρέμβαση της Εκκλησίας στις κρατικές υποθέσεις).

Λάθος στόχος

* «ΚΟΥΓΙΑ φύγε» φώναξαν ξανά, την Παρασκευή το βράδυ, καμιά χιλιάρα «οπαδοί» της ΑΕΛ 20χρονα παιδιά στην πλειοψηφία τους…

Διαδήλωσαν μια ακόμη φορά για τον... Κούγια, λες κι αυτό είναι το πρόβλημα της ύπαρξής τους, αντί να εκμεταλλευτούν τη νεανική τους ορμή για να κάνουν πράγματα που θα προετοιμάζουν για τους εαυτούς τους ένα καλύτερο μέλλον. Πόση σπαταλημένη νεανική ορμή σε λάθος στόχο…

Απογοήτευση

* ΟΣΟΝ αφορά στον Κούγια... τι να πεις; Ακόμη και οι μετριοπαθείς φίλαθλοι μιας κάποιας ηλικίας έχουν πια πειστεί ότι με τα «φύγε εσύ – έλα εσύ» του Κούγια και με όλη αυτή τη «γερολαδάδικη» συμπεριφορά έναντι ποδοσφαιριστών, η ομάδα δεν πάει πουθενά. Πάλι... αγώνα σωτηρίας θα δίνει. Αλλά κουραστήκαμε πια.

Το γεγονός ότι όλος αυτός ο σοβαρός κόσμος δεν θα βγει ποτέ στον δρόμο να διαδηλώσει ας μην εκλαμβάνεται ως αποδοχή από τον μεγαλομέτοχο. Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο Κούγιας χάνει ανθρώπους που αρχικά τον έβλεπαν με συμπάθεια.

Φευγιό

* ΠΟΛΥ χαιρόμαστε! Το «Σπίγκελ» έγραψε ότι 5.000 μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται «να την κάνουν» για τις ΗΠΑ, διότι εκεί ο Τραμπ (ναι, ο... «τρελός») μειώνει τη φορολογία από το 31% στο 21%.

Η φυγή των εταιρειών –σύμφωνα με το περιοδικό- σημαίνει τεράστια μεταφορά κεφαλαίων στις ΗΠΑ, μεταφορά της παραγωγής, νέες θέσεις εργασίας κλπ, κλπ.

Τελικά με τον... Σόιμπλε (και τα μυαλά του) θα μείνουν στο τέλος. Το κακό είναι ότι στο ίδιο άρμα έχουμε δεθεί κι εμείς. Χειροπόδαρα.

Πονάνε…

* ΚΑΠΩΣ έτσι, το αμερικανικό χρηματιστήριο απογειώθηκε και πάλι και οι προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία είναι πολύ θετικές.

Ότι οι Γερμανοί, Γάλλοι και λοιποί Ευρωπαίοι «σκούζουν» για την πολιτική του Τραμπ στο Ιράν, που... ναρκοθετεί την ειρήνη, που βλάπτει τις διεθνείς σχέσεις που... που... που… ποιος νοιάστηκε; Λεφτά χάνουν και τσιρίζουν. Σκοτίστηκαν όλοι αυτοί οι υποκριτές για την... ειρήνη!

(Ντόναλντ δώσε πόνο!)

«Παν και ξαπάν»

* ΤΟ κακό είναι ότι εκτός από... πόνο, ο Ντόναλντ προκάλεσε ήδη μια μίνι ενεργειακή κρίση και μας άλλαξε τα... πετρέλαια (και τις βενζίνες) που πήγαν «παν και ξαπάν» ως λέγεται και εις τη θεσσαλική διάλεκτο.

Κι έρχεται και καλοκαίρι, και πού να πας; Με κόστος 1,60 το λίτρο η βενζίνη και με διόδια στο... Θεό, τα νέα παιδιά της Ελλάδας δεν θα γνωρίζουν σε λίγο την... πατρίδα τους, αφού οι οικογένειες δεν θα ταξιδεύουν πια, δεν θα κάνουν καν «οικογενειακές εκδρομές». Για κάτσε και λογάριασε τον κλασικό «Γύρο της Πελοποννήσου» που κάναμε κάποτε να δεις πόσο βγαίνει το κονδύλι….

                                                                                                                                                                                                                                                    ΕΛΕΥΘΕΡιός

 

 

 

Σκιές, ανάρτηση και οι προτιμήσεις της γενέτειρας

SKIES ANARTHSH KAI OI PROTIMHSEIS

* ΜΟΝΟ κάποιες ανεπίσημες καταγγελίες για σταυρωμένα ψηφοδέλτια για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ διατάραξαν κάπως το ήρεμο κατά τ’ άλλα εκλογικό κλίμα στη ΝΔ Λάρισας. Το σκηνικό στο 4ο Γυμνάσιο, όπου στήθηκαν οι 7 κάλπες θύμιζε εθνικές εκλογές, με τους υποψηφίους να περιμένουν στον προαύλειο χώρο τους ψηφοφόρους για να τους σφίξουν το χέρι και φυσικά να κλειδώσουν για λογαριασμό τους την πολυπόθητη ψήφο. Τραπεζάκια με καφέδες και σάντουιτς για να βγει η μέρα, τα δύο στρατόπεδα Καπετάνος, Σουφλιάς με απόσταση ασφαλείας. Τα κινητά τηλέφωνα συνεχώς χτυπούσαν. Οι περισσότεροι είχαν ψηφίσει μέχρι το μεσημέρι. Έτσι η απογευματινή βροχούλα δεν επηρέασε ιδιαίτερα την προσέλευση των γαλάζιων στελεχών.

* ΤΗ στήριξή της στον Χρήστο Καπετάνο εξέφραζε, διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής Άννα Καραμανλή. Άγνωστο γιατί προς το μεσημέρι η επίμαχη ανάρτησή της αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα της.

*ΤΟ πρώτο αποτέλεσμα για τις εκλογές της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα ήρθε από τον Δήμο Τεμπών, εκεί όπου στήθηκαν κάλπες μόνο για ΝΟΔΕ αφού για τη ΔΗΜΤΟ δεν υπήρχε δεύτερος υποψήφιος, πέραν του Χρήστου Κίτσιου. Ο κ. Καπετάνος σημείωσε συντριπτική νίκη έναντι του κ. Σουφλιά.

*Όσον αφορά στους υποψήφιους για τη ΝΟΔΕ, η καταγωγή τους αναφορικά με τη στήριξη που είχαν στα χωριά έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Γ.Ρ.